Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izveidota starptautisko talantu piesaistes platforma "Work in Riga", kas aicina uzņēmumus Rīgā pavadīt apmaksātu "darbatvaļinājumu", informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Rīgas investīciju un tūrisma aģentūrā 2023.gads sācies gan ar inovācijām darbaspēka piesaistes veicināšanā, gan starptautisku uzņēmumu piesaisti - izveidota starptautisko talantu piesaistes platforma "Work in Riga" un pieejamāka padarīta "Workcation" programma, kas aicina uzņēmumus Rīgā pavadīt apmaksātu "darbatvaļinājumu".

Rīgas konkurētspēju starptautiski primāri nosaka tieši kvalificēta darbaspēka pieejamība. Gan šobrīd, gan nākotnē tas būs galvenais pilsētu izaicinājums. Darbaspēka piesaistes jautājums ir arī pagājušajā gadā dibinātās Rīgas konsultatīvās investoru padomes galvenais fokuss, uz ko padome norādījusi arī atklātā vēstulē Ministru prezidentam.

Rīga ir spērusi soli, lai risinātu darbaspēka trūkumu, izveidojot digitālu platformu "Work in Riga." Platformā ērtā un saprotamā veidā apkopota informācija darba meklētājiem no Eiropas Savienības (ES) valstīm, ārpus ES un diasporā dzīvojošajiem. Šī ir vienīgā platforma, kura sniedz uzskatāmu un saprotamu informāciju par visiem ar pārcelšanos un darba uzsākšanu saistītajiem jautājumiem vienkopus. Tāpat pieejamā informācija ir noderīga arī Rīgā jau esošajiem uzņēmumiem un potenciālajiem investoriem.

Šobrīd Rīgai ir potenciāls piesaistīt ārvalstu investīcijas viena miljarda eiro apmērā, tādējādi radot 3000 jaunas darba vietas, tomēr šo projektu realizācija un apstiprināšana primāri ir atkarīga tikai no tā, vai būs pieejams attiecīgais darbaspēka resurss.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis atzīmē: "Darbaspēka trūkums rada izaicinājumus ne tikai jaunajiem investoriem, bet arī Rīgā jau strādājošiem uzņēmumiem. Radot platformu "Work in Riga", Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra atbalstīs investorus, kuri pilsētā veic uzņēmējdarbību vai plāno to darīt nākotnē. Platformā apkopota informācija citu valstu pilsoņiem par to kā uzsākt darba gaitas Rīgā. Šis ir pirmais šāda veida projekts, un tas būs noderīgs atbalsts gan talantiem, kuri ir darba meklējumos, gan visiem Rīgas uzņēmējiem un investoriem."

Komentāri

Pievienot komentāru