Foto

Ja vēl neesat atmetis ar roku Jaungada jaunās dzīves solījumam, tad te būs palīgs

Gunta Kursiša, 10.01.2013

LoseIt! Šī lietojumprogramma ir bez maksas un ir paredzēta iPhone, iPad, Android un Kindle ierīcēm. Loselt ļauj izveidot savu «kaloriju budžetu», kā arī sekot līdzi tam, cik veiksmīgi tas tiek pildīts, ievadot datus par savām maltītēm. Lietojumprogrammas sociālā komponente ļaus komunicēt ar citiem cilvēkiem, kas apņēmušies zaudēt svaru.

Avots: loseit.com

Jaunākais izdevums

Desmit labākās lietojumprogrammas, kas palīdzēs samazināt svaru, atmest smēķēšanu, pārskatīt medikamentu lietošanu vai kā citādi uzlabot savu veselības stāvokli apkopojis portāls nextavenue.org.

Cilvēkiem, kas seko līdzi savam progresam, ir lielāka iespēja sasniegt mērķus veselības jomā, citējot pētījumus. Par panākumu atslēgu var kļūt lietojumprogrammas, ja vien tās nenogurdina ar pārmērīgu aktivitāti - par labākajām lietotnēm veselības uzlabošanai atzītas tās, kas ir vienkāršas un tajā pašā laikā noderīgas. Lielākā daļa minēto lietojumprogrammu ir pieejamas bez maksas.

Uzziniet vairāk, aplūkojot galeriju!

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latviešu ātrlasīšanas rīka Fastr radītājiem izdodas piesaistīt ASV investoru

Gunta Kursiša, 30.01.2013

Fastr līdzdibinātāji - Aleksejs Sinicins, Eldars Loginovs un Aleksandrs Bičkovs

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Mediju arhīvs

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā radītās ātrlasīšanas lietojumprogrammas Fastr, kuras lietotāju skaits šonedēļ sasniedz desmit tūkstošus, tālāko izstrādi un virzīšanu pasaules tirgos palīdzēs nodrošināt privātais amerikāņu investors Andrē Demarests (André V. Demarest), kurš investējis uzņēmumā 50 tūkstošus eiro.

Planšetdatora iPad lietotne Fastr izstrādāta 2012. gadā un paredzēta ātrlasīšanas prasmju uzlabošanai un ātrākai tekstu uztveršanai, palielinot izlasīto vārdu skaitu līdz trīs reizēm – no vidējā rādītāja 240 līdz 600.

Lai arī radīta tikai pērn, Fastr gana ātri izpelnījusies lietotāju un ārvalstu mediju interesi. Lietotnes lejupielāžu skaits sasniedzis desmit tūkstošus, savukārt App Store Francijā, Beļģijā, Nīderlandē un Latvijā sadaļā «Izglītība» (Education) tā ierindojas pirmajā vietā pēc lejupielāžu skaita, bet ASV, Ķīnā un vēl 25 valstīs Fastr ir starp desmit visvairāk lejuplādētajām lietotnēm, Db.lv informēja Fastr vadītājs Eldars Loginovs. Db.lv jau vēstīja, ka neilgi pēc Fastr «laišanas gaisā» ātrlasīšanas lietotne gozējās labāko jauno lietojumprogrammu topā AppFresh Daily, tāpat Fastr ievērojis medijs The Wall Street Journal.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pievilcīgākās Android lietojumprogrammas

Dienas Bizness, 21.08.2013

Laikapstākļu lietojumprogramma Hue citu alternatīvu vidū izceļas ar savu minimālistisko dizainu, krāsām un animācijām.

Avots: Google Play

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Google Android operētājsistēmai nereti tiek pārmests, ka tai ir pieejamas sliktākas lietojumprogrammas nekā Apple. Tomēr Android lietojumprogrammu izstrādātāji paveikuši ievērojamu darbu, lai šo uzskatu mainītu.

Interneta giganta Google Android operētājsistēmas dizaineris Abhilašs Kuduvali (Abhilash Kuduvalli) izveidojis Tumblr vietni, kurā apkopo skaistākās un vizuāli pievilcīgākās lietojumprogrammas, kuras pieejamas šai operētājsistēmai.

Vietnē apkopotas dažādas lietojumprogrammas – sākot no tādām, kas seko līdzi sirdsdarbībai, beidzot ar palīgu apavu iegādes jautājumos – kuru dizaineri pielikuši ievērojamas pūles, lai tās būtu ne tikai funkcionālas, bet arī labi izskatītos. A. Kuduvali cer, ka viņa izveidotais ieskats vizuāli patīkamās Android lietojumprogrammās, iedvesmos arī citus izstrādātājus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Mana pieredze: Pasaules mobilo tehnoloģiju tirgū ienāk, reģistrējot kompāniju ASV

Anda Asere, 11.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai piekļūtu maksas mobilo lietojumprogrammu tirgum, uzņēmumu Tiny Solutions reģistrē ASV.

«Es izstrādāju videonovērošanas programmatūru, ko var lietot mobilajā telefonā. To var izmantot bērnu, dzīvnieku, vecu cilvēku novērošanai,» stāsta Aleksejs Vasiļjevs, Tiny Solutions, LLC līdzīpašnieks. Agrāk viņš strādāja uzņēmumos, kur izstrādāja videonovērošanas sistēmas korporatīvajiem klientiem, bet pirms dažiem gadiem nolēma pievērsties savam biznesam.

Alekseja uzņēmums izstrādājis divas lietojumprogrammas – Baby Monitor for IP Camera, kas paredzēta iPhone telefoniem, un tinyCam Monitor, kas piemērota mobilajiem tālruņiem ar Android operētājsistēmu. Lietojumprogramma Android mobilajiem telefoniem esot populārāka, jo tā izstrādāta agrāk nekā programma iPhone tālruņiem. Tā kā iPhone aplikācija tika izstrādatā vēlāk, tirgus bija vairāk piesātināts, bija grūtāk tajā iespiesties. Taču, neskatoties uz to, ka Android tirgus ir lielāks, cilvēki vairāk pērkot aplikācijas iPhone viedtālruņiem, jo šo telefonu īpašnieki ir maksātspējīgāki. «Vēl labāka maksātspēja ir Blackberry lietotājiem – tie ir cilvēki, kuri īpaši neuztraucas par aplikācijas nopirkšanu par dažiem dolāriem,» viņš saka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad sāc strādāt ar jaunām kriptovalūtu platformām un jaunizveidotiem projektiem, nepaiet ilgs laiks, lai saprastu, ka šie darījumi var būt ļoti riskanti. Turklāt mēs nerunājam par tirgus nepastāvību. Internets ir pārpildīts ar krāpniecību, un kriptovalūtu darījumi nav izņēmums. Tāpēc, domājot par investīcijām dažādos jaunos uzņēmumos un aktīvu tirdzniecības platformās, paturi prātā, ka pilnīgi izslēgta nav iespēja zaudēt gandrīz visu savu ieguldījumu.

Pēc ekspertu domām, pētot kriptovalūtu uzņēmumus, pārliecinies, vai tie darbojas ar blokķēdi, kas nozīmē, ka tie seko līdzi notiekošajiem darījumiem. Pēc tam pārbaudi, vai tiem ir stabilas un pamatotas biznesa idejas, kas risina faktiskas problēmas un nākotnē tiem būs reāls pielietojums. Pēc tam šiem uzņēmumiem jāizpilda visas ICO vadlīnijas un digitālās valūtas likviditātes prasības. Visbeidzot, jaunā kripto projekta uzņēmuma vadītājiem būtu jāparāda sevi publiski, nevis jāslēpj sava identitāte aiz segvārda. Ja uzņēmums, kurā plāno investēt, neatbilst visām šīm prasībām, Tev vajadzētu vēlreiz padomāt vai šī ir īstā vieta, kur ieguldīt savu naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

BTA ieviesis iPay mobilo norēķinu sistēmu

Žanete Hāka, 31.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

BTA Insurance Company SE ar janvāri ieviesusi iPay jeb mobilo maksājumu sistēmu polišu apmaksāšanai, informēja kompānijas pārstāvji.

Tādējādi darījumu turpmāk varēs veikt, izmantojot mobilo telefonu, kuram pievienots bankas karšu lasītājs. BTA patlaban ir vienīgā apdrošināšanas sabiedrība Latvijā, kas uzsākusi iPay sistēmas izmantošanu savā darbā. Kā skaidro uzņēmuma pārstāvji, ar sistēmas palīdzību iespējams norēķināties par visiem apdrošināšanas veidiem. Apdrošināšanas polišu cenu jaunās sistēmas ieviešana nesadārdzināšot.

Līdz ar iPay ieviešanu, apdrošināšanas polises cilvēki varēs iegādāties un uzreiz par tām norēķināties bez skaidras naudas ne vien filiālēs vai attālināti - pa telefonu, internetā vai ar BTA mobilās lietojumprogrammas starpniecību, - bet tiešā saskarsmē ar BTA darbinieku jebkurā vietā, kur pieejami mobilie un interneta sakari.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sekojot moderno tehnoloģiju attīstībai un patērētāju ieradumiem, BTA Insurance Company SE ir izstrādājusi mobilo lietojumprogrammu jeb aplikāciju iPhone un Android viedtālruņiem.

BTA mobilā lietojumprogramma ir izstrādāta kā palīgs ikdienas gaitās, jo piedāvā: rīcības plānu negadījuma brīdim, kad stresa ietekmē cilvēks jūtas apmulsis un nesaprot, kā pareizi rīkoties, sniedz iespēju ar telefonu nofotografēt negadījuma apstākļus un dažādus bojājumus un no lietojumprogrammas nosūtīt fotogrāfijas uz BTA, kas jau reģistrēs negadījumu, un atlīdzības izskatīšana varēs noritēt raitāk.

Tāpat ar lietojumprogrammas starpniecību iespējams izsaukt glābšanas dienestus jebkurā pasaules valstī, un tā ļauj precīzi noteikt atrašanās vietu, lai palīdzība cilvēku varētu sasniegt iespējami operatīvi. Ar lietojumprogrammu iespējams arī iegādāties apdrošināšanu no jebkuras vietas pasaulē un jebkurā laikā, kā arī saņemt atbildes uz jautājumiem saistībā ar apdrošināšanu, informē apdrošinātājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompāniju Microsft un Google starpā radušās jaunas nesaskaņas pēc tam, kad interneta gigants bloķējis Windows Phone YouTube lietojumprogrammu.

Google uzskata, ka Windows Phone YouTube lietojumprogramma pārkāpj pakalpojuma lietošanas noteikumus, vēsta BBC. Interneta gigants lūdzis, lai Microsoft programmu izstrādā, izmantojot HTML5 programmēšanas valodu. Savukārt kompānija Microsoft norāda, ka tas nav iespējams un Google apzināti traucē Windows Phone platformas attīstībai un izvirza tādus noteikumus, kuriem nav pakļauta, piemēram, Apple.

Strīds starp Google un Microsoft saistībā ar pieeju YouTube no Windows Phone ierīcēm ilgst jau kādu laiku. Šā gada maijā Google bloķēja Microsoft izveidoto YouTube lietojumprogrammu, kā iemeslu minot, ka tā pareizi neattēlojot reklāmas materiālus. Kompānijas vienojās, ka kopīgi strādās, lai izveidotu lietojumprogrammas jaunu versiju. Interneta milzis uzstājis, lai jaunākā versija tiktu izstrādāta, izmantojot, HTML5 valodu nevis Windows Phone esošos standartus. Microsoft to uzskata par «dīvainu un negodīgu» prasību, jo gan Android, gan Apple alternatīvas neesot izstrādātās šādā veidā, bet Google prasības izpildīšana ir sarežģīta un laikietilpīga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

CSDD lietojumprogrammā pieejami plaši dati par auto

Dienas Bizness, 05.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) izstrādātās mobilās lietojumprogrammas lietotājiem pieejams jauns pakalpojums – iespēja iegūt plašu informāciju par jebkuru Latvijā reģistrēto transportlīdzekli.

Jaunais pakalpojums ļauj, piemēram, pirms automobiļa iegādes pārliecināties par tā izcelsmi – visiem tehniskās apskates datiem utt. Tādējādi cilvēki informāciju no CSDD Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistra var saņemt savā telefonā. Iegūtie dati automātiski tiek uzgalabāti lietojumprogrammas sadaļā «apmaksātās izziņas» un ir pieejamas jebkurā laikā.

CSDD uzsver, ka šāds pakalpojums ir ērtāks un tam ir plašākas iespējas, salīdzinot ar jau darbojošos maksas tālruni un īsziņām. Izmantojot CSDD mobilās lietojumprogrammas pakalpojumu Transportlīdzekļu maksas izziņas, iespējams iegūt transportlīdzekļa reģistrācijas datus (gads, modelis, masa u.c.); informāciju par transportlīdzekļa sodiem un liegumiem; informāciju par transportlīdzekļa bijušo īpašnieku skaitu un īpašnieku maiņas datumiem; informāciju par transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokli (vai ir veikts par tekošo gadu); transportlīdzekļa OCTA polises datus; transportlīdzekļa pēdējās tehniskās apskates datus; informāciju par transportlīdzekļa nobraukumu (no katras tehniskās apskates).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

LG Smart televizoros Gmail vietā būs Inbox

Jānis Rancāns, 09.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija LG Electronics sadarbībā ar inbox.lv izstrādājusi e-pasta lietojumprogrammu Inbox, kas paredzēta izmantošanai LG Smart TV televizoros.

Inbox.lv mārketinga nodaļas vadītāja Poļina Nazarova norāda, ka citās valstīs un reģionos LG Smart TV kā sadarbības partnerus e-pasta jomā izvēlas tādus globālus spēlētājus kā Gmail, tāpēc esot īpašs gandarījums, ka Latvijā izvēlēts Inbox.

Lietojumprogramma Inbox ir pieejama visiem reģistrētajiem Inbox.lv portāla lietotājiem, tomēr jāņem vērā, ka tās interfeiss atbalsta tikai angļu valodu, skaidro uzņēmums.

Inbox lietojumprogrammas izstrāde noritējusi ļoti intensīvi un ātrā tempā, norāda uzņēmums. «Pietika tikai ar diviem mēnešiem visa projekta realizācijai, lai tas sekmīgi izietu gala pārbaudes un tiktu sagatavots nodošanai visu 2011. un 2012.gadā izlaisto LG televizoru īpašnieku lietošanai visā Latvijā,»” stāstīja Inbox lietojumprogrammas galvenais izstrādātājs Nikolajs Krasnovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Forbes.com ievērojis latviešu izstrādāto biroja darbinieku uzmanīšanas rīku

Gunta Kursiša, 25.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienās lielākajā daļā darbu ir grūti atšķirt, kad darbinieks strādā un kad slinko – abos gadījumos cilvēks raugās ekrānā un klikšķina taustiņus, raksta forbes.com, kas ievērojis latviešu radīto programmatūru DeskTime, kura paredzēta, lai piefiksētu, kad darbinieks patiešām strādā un kad skatās «kaķu video» iekš Youtube.

DeskTime ir darba laika uzskaites sistēma, kas reālā laikā reģistrē, vai uzņēmuma darbinieki lieto produktīvas, traucējošas vai neitrālas lietotnes, proti, tā mēra, cik ilgu laiku darbinieks ir pavadījis darbā un cik ilgu laiku - strādājis. Tā noderīga tiem darba devējiem, kas satraukušies par darbinieku pie datora pavadītā laika lietderību, tāpat tā ir noderīga gadījumos, kad darbinieki nestrādā birojā un vadītājs ik dienas netiekas ar strādājošajiem.

DeskTime reģistrē laika ilgumu, kas pavadīts, izmantojot noteiktas lietojumprogrammas un mājas lapas. Programmatūras izmantotāji var paši noteikt, kuras vietnes uzskatāmas par produktīvām (tādas varētu būt, piemēram, Excel vai Photoshop) un kuras – par neproduktīvām (iespējams, tādas varētu būt Facebook vai Solitaire), bet kuras – par neitrālām. DeskTime apkopo aktivitāti noteiktajās vietnēs, un, vadoties no gūtajiem datiem, izveido produktivitātes līkni. Db.lv iepriekš rakstīja, ka darbinieki, kuru pie datora pavadītais laiks tiek monitorēts, ir informēti par programmatūras darbību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu forums (MVU Forums) iniciatīvas «Atbalsti mazo biznesu!» ietvaros gatavojas Mazā biznesa dienai visā Latvijā šā gada 16. novembrī. MVU Forums kopā partneriem vēlas praktiski atbalstīt uzņēmīgos Latvijas cilvēkus un ģimenes, kas rada produktus un pakalpojumus sabiedrības vajadzībām. Mazā biznesa dienas ietvaros ir izveidota Facebook mājas lapa, kas sniedz mazajam biznesam bezmaksas jaunus mārketinga rīkus.

Partneri ir novērojuši, ka mazajam biznesam šobrīd visaktuālāk ir uzrunāt un atrast patērētājus saviem produktiem, bet grūtības rast papildus finanšu resursus, lai investētu marketingā un sabiedriskajās attiecībās - pastāstītu par sevi. Pārdomāti izmantojot sociālos tīklus mazie uzņēmēji var efektīvi sasniegt savu mērķauditoriju un kāpināt savu apgrozījumu un peļņu. MVU Forums pateicoties partneru atbalstam, sociālajā tīklā Facebook, lapā Atbalsti mazo biznesu jau šodien aicina uzņēmējus izmantot šādas lietojumprogrammas iespējas:

1. uzzināt un pastāstīt par mazajiem uzņēmumiem Latvijā, kurus vēlamies atbalstīt gan 16. novembrī, gan ikdienā;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas iesācējuzņēmums Jolla, kurā apvienojušies bijušie Nokia darbinieki, panācis operētājsitēmas Sailfish savietojamību ar Google izstrādāto Android. Jolla norāda, ka Sailfish lietotāji varēs šo sistēmu izmantot gan uz Android paredzētām iekārtām, gan arī lietot Google operētājsitēmas lietojumprogrammas.

Izstrādātāji norāda, ka sadarbosies ar Android lietojumprogrammu izstrādātājiem, lai panāktu, ka Sailfish īpašnieki populāras programmas varētu lejupielādēt un izmantot bez problēmām. «Piemēram populāras lietojumprogrammas, kā, piemēram, Instagram, WhatsApp un Spotify jau tagad strādā uz Sailfish OS,» norādīja uzņēmuma izpilddirektors Tomi Pienimaki (Tomi Pienimäki).

Jolla pārstāvji arī norāda, ka veikuši ievērojamu darbu, lai panāktu, ka operētājsistēmu var izmantot arī uz Android paredzētajām ierīcēm – galvenokārt viedtālruņiem un planšetdatoriem. Tādējādi kompānija cer panākt, ka Sailfish OS ierīču ražotāji izmantots iespējas, kuras sniedz Android ekosistēma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Swedbank atklāj atvērto platformu sadarbībai ar finanšu tehnoloģiju uzņēmumiem

Žanete Hāka, 06.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Swedbank atklājusi Atvērto sadarbības platformu jeb Open Banking, aicinot finanšu tehnoloģiju (fintech) uzņēmumus un citas ieinteresētās puses kopīgi radīt jaunus risinājumus klientu ērtībai un biznesa efektivitātei, informē bankas pārstāvji.

Swedbank Atvērtā sadarbības platforma tiks pastāvīgi pilnveidota un papildināta ar jaunu funkcionalitāti, paverot arvien jaunas iespējas sadarbības partneriem.

Atvērtajā sadarbības platformā cita starpā Swedbank arī izveidojusi «smilšukastes» vidi, kura jebkuram interesentam nodrošina tehnoloģisku iespēju drošā testa vidē izmēģināt jaunus, inovatīvus risinājumus, kuri ar laiku varētu tikt piedāvāti bankas klientiem.

«Digitalizācija ienes pārmaiņas daudzās mūsu dzīves jomās. Mainās klientu paradumi ­– no pakalpojumu sniedzējiem tiek sagaidīta vienkāršība, caurskatāmība un apkalpošanas ātrums. Šodien līdz ar Atvērto sadarbības platformas atklāšanu iezīmējam jaunu posmu – sadarbībā ar dažādu pakalpojumu sniedzējiem spēsim piedāvāt ne tikai pašu radītus bankas produktus, bet vēl plašāku pakalpojumu loku, radot papildu vērtību mūsu klientiem. Aicinām visus interesentus, īpaši Latvijas finanšu tehnoloģiju un citus jaunuzņēmumus, kā arī lietotņu izstrādātājus, apmeklēt Swedbank Atvērto sadarbības platformu. Esam pārliecināti – kopīgiem spēkiem varēsim radīt inovatīvus piedāvājumus un labāko klientu servisa pieredzi strauji mainīgajā vidē,» saka Reinis Rubenis, Swedbank vadītājs Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

DEAC: Mākonis vairs nav modes untums

Lelde Petrāne, 10.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datu centru operators DEAC uz sava mākoņa bāzes ir izveidojis jaunu pakalpojumu drošai un nepārtrauktai darba procesa nodrošināšanai – virtuālo darbvirsmu jeb DaaS (Desctop as a Service), liecina medijiem sniegtā informācija. Lietotājs var attālināti glabāt lietojumprogrammas un datus, piekļūstot tiem no jebkuras pasaules vietas.

Jaunais pakalpojums ļauj uzņēmumiem izmantot ierastās lietojumprogrammas (Microsoft, e-pasts un dokumenti, interneta pārlūki, dokumentu un multimediju materiālu mapes u.c.) bez darbinieku papildu apmācības, vienlaikus paaugstinot datu un biznesa procesu drošību, samazinot investīciju nepieciešamību un optimizējot izdevumus. DaaS izstrādāts, lai atvieglotu uzņēmumu ikdienas darbu ar izplatītākajām programmām un datiem attālināti no jebkuras ierīces – stacionārā datora, portatīvā datora, planšetes, termināļa vai viedtālruņa.

DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis norāda: «Mākonis vairs nav modes untums, tāpēc pēdējā laikā uz tā bāzes ieviešam aizvien jaunus pakalpojumus kā, piemēram, datu rezerves kopēšana (BaaS) un virtuālā darbvirsma (DaaS).»

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Android alternatīva iegūst septiņu miljonu investīcijas

Gunta Kursiša, 19.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Android operētājsistēmas programmētāji piesaistījuši investīcijas septiņu miljonu ASV dolāru apmērā, lai savu hobiju pārvērstu alternatīvā Google operētājsistēmas viedtālruņiem, vēsta BBC.

CyanogenMod (CM) ļauj lietotājiem samainīt oficiālo Android versiju pret citu, kas piedāvā lielāku kontroli pār savu ierīci – viedtālruni vai planšetdatoru, raksta BBC. Līdz šim CM lejupielādēta vairāk nekā septiņos miljonos Android ierīču.

Gūtās investīcijas programmētāju komandai ļāvušas pieņemt darbā kodēšanas speciālistus, kas līdz šim projektā piedalījās bez maksas.

Lejuplādējot CM, Android ierīču īpašnieki var nodzēst nevēlamās lietojumprogrammas un programmas, ko tajā ievietojis ierīces ražotājs vai mobilais operators. Tāpat ierīces lietotājam būs pieejamas lietojumprogrammas, ko izstrādājis Cyanogen.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas dokumentu elektroniskās parakstīšanās rīks "Dokobit" sāk darbu Latvijā.

Risinājuma mērķis ir vienkāršot uzņēmējiem dokumentu parakstīšanu, piemēram, darba līgumu vai līgumu ar biznesa partneri, stāsta "Dokobit" līdzdibinātājs Gints Balčūns (Gintas Balčiūnas).

Jau iepriekš "Dokobit" risinājumam bija lietotāji Latvijā, taču tie pārsvarā bija lieli uzņēmumi, kas darbojas visā Baltijā. "Iepriekš vienīgais e-parakstīšanās risinājums Latvijā bija "eParaksts", kas nav īpaši populārs. Viss mainījās līdz ar "Smart-ID" ienākšanu tirgū. Tagad daudzas kompānijas to izmanto un veido jaunus digitālos pakalpojumus. "Smart ID" Latvijā ir izdarījis ļoti labu darbu. Tas ir ļoti populārs un ir vienīgais tik plaši izmantotais e-identitātes rīks," apgalvo G. Balčūns. Līdz ar to aug uzņēmuma klientu un lietotāju skaits, turklāt tie parakstās arī starpvalstu līmenī. Tāpēc uzņēmums nolēma izveidot atsevišķu biroju Latvijā. "Dokobit" ir lokalizējis visu risinājuma saturu un atradis pārstāvniecības vadītāju. "Tagad esam visā Baltijā," tā G. Balčūns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lietojummprogrammu idejas konkursam Garage48 var iesniegt līdz šodienas vakaram

Gunta Kursiša, 19.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmēji aicināti pieteikt savas idejas pasākumā Garage48, kas no 26. līdz 28. oktobrim norisināsies Rīgā, Stokholmas Ekonomikas augstskolā. Lietojumprogrammu idejas iespējams pieteikt šodienas laikā – līdz 19. oktobra vakaram.

«Garage48 pasākumi ir unikāli ar to, ka savu ideju pieteikt un īstenot var ikviens – arī ar tehnoloģiju nozari absolūti nesaistīti cilvēki,» norāda kompānijas Samsung, Garage48 atbalstītāja, pārstāvji.

Pasākuma tematika šoreiz veltīta viedtālruņu aplikācijām, kā arī business to consumer risinājumiem, kas padara ērtāku cilvēku ikdienu.

Garage48 pasākums Latvijā norisināsies jau ceturto reizi, un pasākumu ietvaros ir dzimušas vairākas idejas, ko pašlaik var saukt par iesācējuzņēmumu veiksmes stāstiem. Piemēram, šopavasar Valmieras pasākumā tapusī Fastr aplikācija, kas nodrošina lietotāja apmācību ātrlasīšanā un tostarp var palīdzēt cilvēkiem ar disleksiju, guvusi plašu publicitāti visā pasaulē un saņēmusi vērā ņemamu finansējumu turpmākai attīstībai, atgādina Garage48 atbalstītāji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tīmeklī izplatās īsziņu Trojas zirgs, kas zog Android īpašnieku naudu

Dienas Bizness, 17.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kaspersky Lab speciālisti ir konstatējuši īsziņu Trojas zirgu Podec, kas zog Android pārvaldītu ierīču īpašnieku naudu, slepeni abonējot maksas pakalpojumus, un spēj apiet šo pakalpojumu CAPTCHA mehānismu, informē uzņēmumā Kaspersky Lab.

Pētījumā noskaidrots, ka šis Trojas zirgs galvenokārt izplatās sociālajā tīklā «VKontakte». Jaunā ļaunprogrammatūra ir ievērojama ar savām funkcijām: tā var nosūtīt paziņojumus uz īsajiem numuriem, turklāt pareizi atbildot uz pakalpojuma apmaksas apstiprinājuma pieprasījumiem, kā arī upura vietā abonēt maksas pakalpojumus, apejot CAPTCHA mehānismu, kas ir paredzēts īsta lietotāja atšķiršanai no robota. Šādas iespējas līdz šim nav bijušas sastopamas nevienā Kaspersky Lab zināmā Android Trojas zirgā.

Pēc palaišanas Podec pieprasa administratora tiesības, lai iesakņotos ierīcē un novērstu iespēju, ka lietotājs vai drošības risinājums to izdzēš. Saņemot atteikumu, Trojas zirgs atkārto pieprasījumu tik ilgi, līdz panāk vēlamo — normālas darbības ar ierīci šajā laikā gandrīz nav iespējamas. Ieguvusi tiesības, ļaunprogrammatūra atkarībā no iestatījumiem konfigurācijas datnē var rīkoties saskaņā ar kādu no kaitīgajiem skriptiem, piemēram, sākt vienkāršu DDoS uzbrukumu vai bez ierīces īpašnieka ziņas abonēt maksas pakalpojumus. Pēdējie samērā sekmīgi līdz šim izmantoja CAPTCHA mehānismu, lai filtrētu programmatūru pieprasījumus, bet Podec apiet šo šķērsli. Analīze parādīja, ka Trojas zirga autori izmanto pakalpojumu Antigate.com — manuālu teksta pazīšanu attēlos. Nosūtījuši attēlu ar burtiem, viņi pēc dažām sekundēm saņem Antigate.com darbinieka pazīto tekstu — tādējādi upuris, pašam nezinot, ir kļuvis par maksas pakalpojuma abonentu, par ko uzzina tikai pēc naudas norakstīšanas no konta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple un Google turpina «šķiršanos» - no iOS 6 pazūd YouTube lietotne

Gunta Kursiša, 07.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānijas Apple «šķiršanās» no Google tuvojas noslēgumam – šoreiz no jaunākās Apple operētājsistēmas iOS 6 beta versijas pazudusi YouTube lietotne. Kompānija Apple norādījusi, ka šāds solis sperts, jo beidzies YouTube lietojumprogrammas licences termiņš, vēsta betanews.com.

Ziņas par YouTube lietones pazušanu no iOS 6 Beta 4 programmatūras nāk klajā neilgi pēc tam, kad Apple pavēstīja, ka kompānija atteiksies no Google Maps par labu savam piedāvātajam karšu risinājumam.

Abas kompānijas - Apple un Google - cenšas norobežoties viena no otras, jo pēdējā laikā sevišķi pieaugusi uzņēmumu sāncensība viedtālruņu tirgū. Pēdējie dati liecina, ka Google radītā Android sistēma ieguvusi lielāku tirgus daļu nekā Apple iOS. Tāpat jau vēstīts, ka Apple iesaistījusies vairākā stiesvedībās ar tehnoloģiju kompānijām, kuru ražotās ierīces darbojas uz Google radītās Android bāzes, savukārt bijušais Apple vadītājs Stīvs Džobss vēl pirms savas nāves norādījis, ka vēlas «iznīcināt» Android.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

WhatsApp lietotāju skaits sasniedz 300 miljonus

Jānis Rancāns, 07.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedtālruņu ziņapmaiņas lietojumprogrammas WhatsApp lietotāju skaits sasniedzis 300 miljonus. Par straujo pakalpojuma izaugsmi liecina fakts, ka vēl pirms diviem mēnešiem WhatsApp lietotāju skaits bijis 250 miljoni.

Papildu teksta un video ziņojumiem pakalpojuma izstrādātāji iekļāvuši arī iespēju lietotājiem ierakstīt un nosūtīt skaņas failus, vēsta Forbes.

«Mēs esam lepni, ka WhatsApp sasniedzis 300 miljonu aktīvu lietotāju skaitu. Tas kļuvis par jaunu pavērsienu lietojumprogrammas kļūšanā par 21. gadsimta komunikāciju tīklu,» norādījuši izstrādātāji.

WhatsApp iespējams izmantot, gan esot iPhone, gan Android, BlackBerry, Windows Phone un Symbian ierīču lietotājam. Pakalpojums guvis lielu popularitāti gados jaunu lietotāju vidū alternatīva tradicionālai īsziņu nosūtīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

10 lietojumprogrammas biznesam, kas neprasa grandiozus ieguldījumus un palielinās produktivitāti

Gunta Kursiša, 08.01.2013

1. Meeting Mapper. Point N Time Software izstrādājis lietojumprogrammu Apple ražotajiem planšetdatoriem iPad, kas palīdz izveidot veiksmīgas tikšanās plānu, apkopojot tās dalībnieku nozīmīgumu un viņu viedokļus un piedāvājot potenciālo grafiku nākamajām darbībām, lai panāktu veiksmīgu tikšanās rezultātu. Lietotne maksā 6,99 ASV dolārus un ir pieejama iTunes. Radniecīga lietojumprogramma Meeting Mapper Fierce ir paredzēta jaunu pārdošanas darījumu veiksmīgākai slēgšanai, un tā ir pieejama SalesForce AppExchange.

Foto: Ekrānšāviņš no pointntime.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labākās lietojumprogrammas, kas neprasa lielus uzņēmuma tēriņus un šogad varētu nest veiksmi un produktivitāti biznesā apkopojis forbes.com.

Lietojumprogrammu saraksta numerācija neatspoguļo to nozīmīgumu, norāda Forbes.

Aplūkojiet 10 nozīmīgākās lietojumprogrammas pievienotajā galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas iesācējuzņēmums Jolla, kurā apvienojušies bijušie Nokia darbinieki, nācis klajā ar savu pirmo viedtālruni, kas aprīkots ar Sailfish operētājsistēmu un 4,5 collu skārienjūtīgu displeju.

Viedtālrunis, kurš pagaidām nodēvēts par Jolla, izmanto divkodolu procesoru, tam ir astoņu megapikseļu kamera un 16GB integrētā atmiņa, kuru var papildināt ar SD karti.

Iesācējuzņēmumā Jolla apvienojušies bijušie Nokia darbinieki, kas vēlējās turpināt attīstīt Somijas tālruņu ražotāja uzsākto darbu pie MeeGo operētājsistēmas. Lai sekmīgāk varētu pārvilināt citu viedtālruņu lietotājus, operētājsistēma Sailfish, ar kuru aprīkots Jolla ražotā ierīce, atbalstīs arī Android lietojumprogrammas.

Paredzēts, ka Nokia bijušo darbinieku uzņēmuma izgatavotais viedtālrunis tirdzniecībā Eiropā varētu parādīties šā gada ceturtajā ceturksnī. Tā sākotnējā cena paredzēta 399 eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Start-up izveidotājs: nauda jāpelna globāli, jātērē – Latvijā

Gunta Kursiša, 02.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Latvijas start-up uzņēmumu iespējas daudz neatšķiras no citu valstu uzņēmumu iespējām, ja nu vienīgi šeit ir zemākas ikdienas izmaksas. Ja start-up interesē tikai Latvijas klienti, tad uzņēmumam radīsies grūtības, un, sarodoties daudz šādu «lokālu» uzņēmumu, kas pārdod cits citam, arī valstij radīsies grūtības. Ir jāskatās tālāk – tas nozīmē pelnīt naudu globāli, bet to tērēt un attīstīt uzņēmumu – lokāli», Db.lv stāsta Latvijas start-up uzņēmuma, foto piezīmju lietojumprogrammas Nowte izveidotājs Zigmārs Rozentāls, kurš nesen atgriezies no vizītes Silīcija ielejā.

Silīcija ieleja ir vienīgā vieta, kur ir vērts veidot start-up, ja mērķis ir globāls tirgus, pārliecināts web pārlūka rīka Froont start-up līdzdibinātājs Sandijs Ruļuks. Viņam piekrīt arī Z. Rozentāls, norādot, ka «nekur citur pasaulē vienā vietā nav tik daudz reālu start-up piemēru, ekspertu, investoru un iespēju iegūt unikālus kontaktus un sadarbības iespējas».

Organizācijas StartupLatvia un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētā misijā uz Silīcija ieleju šā gada vasaras sākumā devās četru Latvijas start-up uzņēmumu pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Samsung prezentējis jaunumus - Gear viedpulksteni un Note 3

Gunta Kursiša, 04.09.2013

Galaxy Gear viedpulksteņa prezentācija Berlīnē. Vienlaicīgi Samsung ar saviem jaunākajiem produktiem iepazīstināja arī pasākumā Ņujorkā.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Samsung speciālā pasākumā pasaulei prezentējusi savus jaunumus – par viedpulksteni dēvēto ierīci Galaxy Gear, kā arī jaunāko planšetdatora un viedtālruņa krustojumu Note 3, vēsta pasaules tehnoloģiju mediji.

Viedpulkstenis Galaxy Gear radīts kā Note 3 papildinājums, un darbosies kopā tieši ar šo viedierīci, raksta TechnoBuffalo. Galaxy Gear ir 1,6 collu Super Amoled ekrāns ar 320 X 320 pikseļu izšķirtspēju, 800 megahercu (MHz) Exyos procesors, Bluetooth 4.0, kā arī 1,9 megapikseļu fotokamera. Ierīce darboies, izmantojot Android Jelly Bean operētājsistēmu. Baterijas darbības ilgums ir aptuveni viena diena.

Ierīcē atrodamas EverNote, RunKeeper un Pocket lietojumprogrammas, taču paredzams, ka laika gaitā lietojumprogrammu klāstam klāt pievienosies vēl citas, raksta Techno Buffalo.

Komentāri

Pievienot komentāru