Auto

Jaguar un Land Rover pārdošana veicinājusi Tata peļņu

Lelde Petrāne, 10.11.2010

Jaunākais izdevums

Augot pieprasījumam pēc Jaguar un Land Rover zīmolu automašīnām, strauji kāpusi autoražotāja Tata Motors peļņa, ziņo BBC.

Indijas lielākais transportlīdzekļu ražotājs trīs mēnešos - līdz septembra beigām - nopelnījis 22,2 miljardus rūpiju (505 miljoni ASV dolāru), kas ir ievērojami vairāk nekā tajā pašā laika posmā iepriekšējā gadā, kad Tata Motors nopelnīja 218 miljonus rūpiju.

Pārdošanas apjomi Indijā ceturkšņa laikā auguši par 35%, bet vēl lielāku pieaugumu autoražotājs pieredzējis Ķīnā un Krievijā.

Jāpiebilst, ka Tata Motors ražo arī pasaulē lētāko mazauto Tata Nano. Kopš laišanas pārdošanā 2009.gada martā kopumā pārdoti 70 tūkstoši Tata Nano.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Tata Motors izpilddirektors Karls Pīters Fosters pametis amatu

Gunta Kursiša, 09.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Negaidīti no amata pienākumu pildīšanas atteicies Indijas automašīnu ražotājs Tata Motors izpilddirektors Karls Pīters Fosters (Carl Peter Foster), vēsta The Telegraph.

K. P. Fosters, kas pirms Tata Motors izpilddirektora amata pienākumu pildīšanas iepriekš vadīja General Motors Eiropā, Indijas kompānijā turpinās darbu uzņēmuma valdē. Uzņēmums Tata Motors paziņojis, ka pēc 18 mēnešu ilga darba kompānijas izpilddirektora amatā, viņš to pametis privātu iemeslu dēļ.

«Uzņēmuma valde respektē K.P. Fostera lēmum. Mēs vēlamies pateikties par viņa ieguldījumu veiksmīgā uzņēmuma attīstībā,» paziņojumā norādījis Tata Motors priekšsēdētājs Ratans Tata (Ratan Tata).

Pēc pievienošanās kompānijai K.P.Fosters veiksmīgi palielinājis Jaguar Land Rover peļņu. Iepriekš Jaguar un Land Rover nodaļa Tata Motors nesa zaudējumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs Tata Motors nolēmis veikt Tata Nano atkārtotas pārbaudes pēc tam, kad Indijas lielākā autobūves kompānija turpinājusi saņemt ziņojumus par pasaulē lētākā auto aizdegšanās gadījumiem, ziņo Market Watch.

Sākot ar pirmdienu, 24. maiju, turpmāko dažu nedēļu laikā Tata Motors sazināsies ar visiem Nano īpašnieki un piedāvās bezmaksas auto pārbaudi, informē kompānija.

Tata Motors Indijā uzsāka Nano tirdzniecību pērn jūlijā.

Db.lv jau vēstīja, ka Tata Motors paredzējusi Nano tirdzniecību arī Eiropā un ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Uz Saab «acis met» pasaulē lētākās automašīnas ražotājs

Lelde Petrāne, 06.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Indijas autoražotājs Tata Motors izteicis 350 miljonus ASV dolāru vērtu piedāvājumu iegādāties bankrotējušo Zviedrijas autoražotāju Saab Automobile, vēsta thelocal.se. Šāda informācija esot iegūta no cilvēkiem, kuri esot tuvu stāvoši iespējamam darījumam.

«Tata komanda ved sarunas ar Saab un privātā kapitāla spēlētājiem saistībā ar iespējamu iegādi, ko varētu veikt tās Jaguar-Land Rover vienība,» ziņojis laikraksts Financial Express, atsaucoties uz vārdā nenosauktiem informācijas avotiem.

Tata Motors pārstāvis medijiem atteicies sniegt jebkādus komentārus.

Pagājušajā mēnesī Saab amatpersonas sacīja, ka sākotnējos piedāvājumus izteikuši vismaz četri uzņēmumi, no kuriem lielākā daļa neatrodas Zviedrijā.

Saab, kas pieder Nīderlandes kompānijai Swedish Automobile (SWAN), bankrota pieteikumu iesniedza decembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik elektroautomašīnu ražotājai Tesla Motors izdodas saražot 400 jaunas Model S automašīnas nedēļā. Medijam Wired Tesla Motors atklāj, kā uzņēmumam izdodas saražot vienu elektroautomašīnu trīs dienās.

Lai uzzinātu, kā Tesla Motors izdevies kāpināt savus ražošanas apjomus līdz pašreizējam līmenim, medijs Wired apmeklēja Tesla Motors ražotni Fremontā, Kalifornijas štatā. Uzziniet vairāk, skatoties video!

Iepriekš, šā gada martā Tesla Motors ziņoja, ka lielais Tesla Model S pieprasījums liek novilcināt Model X ražošanu par gadu, taču jūlija sākumā Tesla Motors vadītājs Elons Musks (Elon Musk) pauda, ka ražošanas apjomi pašlaik pārsniedz to apjomu, ko autoražotājs pats sev iepriekš noteicis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Tata Motors pārtrauks pasaulē lētākā automobiļa ražošanu un pārdošanu

LETA, 25.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Indijas lielākā autobūves kompānija «Tata Motors» paziņojusi, ka no nākamā gada aprīļa pārtrauks ražot un pārdot pasaulē lētāko automobili «Tata Nano», kas tirgū tika laists pirms desmit gadiem.

Šāds lēmums pieņemts saistībā ar jauniem drošības un kaitīgo izmešu noteikumiem, kam būtu nepieciešamas ievērojamas investīcijas.

Kad «Tata Motors» 2009.gadā tirgū laida «Tata Nano», analītiķi vēstīja, ka šis automobilis revolucionizēs to, kā miljoniem indiešu pārvietojas pa autoceļiem. Taču pēc vājiem pārdošanas rezultātiem pēdējos gados kļuva skaidrs, ka tieši automašīnas zemā cena radījusi pretēju efektu, jo indieši nevēlējās iegādāties automobili, kas nodēvēts par pasaulē lētāko.

«Tata Nano» pirmās versijas cena veidoja aptuveni 2200 ASV dolārus (1940 eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mumbajā, Indijā, bāzēta kompānija Tata Motors pagājušajā gadā trīskāršojusi savu peļņu. Galvenais panākumu iemesls ir Jaguar automašīnu pārdošanas apjomi, vēsta BBC.

Indijas auto ražotāja kopējā peļņa pēc nodokļu nomaksas par pēdējiem 12 mēnešiem ir 92,7 miljardi rūpiju jeb divi miljardi ASV dolāru, kas ir par 260% vairāk nekā gadu iepriekš. Peļņas apjomīgo pieaugumu Tata Motors nodrošināja ieņēmumu pieaugums par 33%.

Uzņēmuma eksports pieaudzis par 51%, ko nodrošināja Jaguar Land Rover radītie ieņēmumi tādos attīstības tirgos kā Ķīna. Piektdien tiks atklāta pirmā Jaguar Land Rover līnija Indijā.

«Šis rezultāts norāda uz klientu ticību mūsu zīmolam,» stāsta Jaguar Land Rover izpilddirektors Ralfs Spets.

Mumbajā bāzētais uzņēmums Tata Motors iegādājās Jaguar Land Rover no Ford 2008. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Tesla pārdošanas apjomi Kalifornijā apsteidz Porsche

Gunta Kursiša, 27.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tesla Model S automašīnas pārdošanas apjomi šā gada otrajā ceturksnī Kalifornijas štatā ASV apsteiguši jebkuru no Porsche, Lincoln, Jaguar, Mitsubishi, Volvo, Fiat, Land Rover un Buick automašīnu modeļu pārdošanas apjomiem, vēsta ASV mediji.

Pēdējā laikā elektroautomobiļu ražotāja Tesla ir kļuvusi par lielāko draudu pārējiem premium klases automašīnu ražotājiem, raksta ASV mediji.

Šogad Kalifornijas štatā visvairāk pārdotās automašīnas ir Toyota un Honda.

Viena ceturkšņa laikā šogad ražotājs Telsa Motors kopumā pasaulē pārdevis aptuveni piecus tūkstošus Model S automašīnu. Lai arī tajā pašā laikā, piemēram, General Motors pārdošanas apjomi ir mērāmi vairāk nekā divos miljonos, Tesla Motors realizācijas apjomi ir pārliecinoši, ņemot vērā automašīnas augsto cenu un elektroautomašīnas ierobežojumus, iepriekš rakstīja Busines Insider.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs Tata Motors Indijas pilsētā Mumbajā izstādījis sava Nano modeļa īpašo zelta versiju - Goldplus Nano, ziņo BBC.

Jāatgādina, ka Nano ir viena no pasaulē lētākajām automašīnām.

Automašīnas radīšanā iesaistīti trīsdesmit amatnieki, izmantojot 80 kilogramus zelta, 15 kilogramus sudraba un neskaitāmus dārgakmeņus.

Kā raksta Financial Times, Tata Motors tā saukto tautas automobili pārvērtusi zelta karietē, tādējādi izceļot paradoksu vienā no pasaulē visstraujāk augošajām ekonomikām, kur ļoti bagātie dzīvo līdzās ļoti nabadzīgajiem.

Nano modeļa cena ir salīdzinoši pieticīga - 3 tūkstoši ASV dolāru. Taču pie pašreizējās cenas, kas ir 1819 ASV dolāri par Trojas unci, zelts vien pievieno šai cenai vairākus miljonus dolāru. Financial Times norāda, ka, iespējams, Nano tagad var tikt uzskatīta nevis par īstermiņa, bet ilgtermiņa investīciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Land Rover palīdz Tata Motor audzēt pārdošanas apjomus

Ritvars Bīders, 14.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada aprīlī pārdoti 14,4 tūkst. Land Rover automašīnu, kas ir par 89% vairāk nekā pērn attiecīgajā mēnesī. Tas palīdzējis Land Rover īpašniekam – Indijas Tata Motor – palielināt pārdoto automašīnu skaitu šogad aprīlī līdz 77,7 tūkst automašīnu, kas ir par 53% vairāk nekā 2009. gada aprīlī, ziņo BBC.

Zīmola Tata automašīnu pārdošanas apjomi šogad aprīlī palielinājušies par 71% līdz 25,4 tūkst. vienību. Jaguar pārdošanas apjomi saglabājušies 2009. gada līmenī.

Tata Motors iegādājās Jaguar un Land Rover 2008. gadā, par abiem ražotājiem ASV kompānijai Ford samaksājot 1,15 miljardus sterliņu mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Jaunattīstības tirgos straujākais kāpums kopš marta

Žanete Hāka, 12.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunattīstības akciju tirgos šonedēļ vērojams lielākais divu dienu pieaugums kopš marta, ko veicināja tehnoloģiju uzņēmumu akciju cenu pieaugums un Tata Motors ieņēmumu dati, raksta Bloomberg.

Tata Motors ieņēmumi auguši trīskārši, paziņoja uzņēmums, kā rezultātā tā akcijas cena piedzīvoja straujāko kāpumu kopš pērnā gada septembra.

Krievijas akciju tirgi gan svārstījās starp pieaugumu un kritumu.

MSCI Emerging Markets indekss pakāpās par 0,3%. Pirmdien tas noslēdza četras dienu ilgušo kritumu, mazinoties spriedzei Ukrainā. Otrdien pieauga visas 10 sektoru grupas indeksā.

Tāpat iepriekšējo dienu pārdošanas vilnis veicināja Krievijas akciju tirgus indeksa Micex vērtējumu samazināšanos līdz trīs mēnešu zemākajam līmenim. Tomēr runas tirgū, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins meklē veidus, kā mazināt konfliktu ar Ukrainu, ir palīdzējušas veicināt pirkšanu tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Autoražotājs Tata pēc mazauto Nano aizdegšanās gadījumiem piedāvā uzlabojumus

Lelde Petrāne, 10.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vadošais Indijas autoražotājs Tata Motors piedāvājis bezmaksas drošības uzlabojumus pasaulē lētākajai automašīnai Nano, kas pārdošanā nonāca pagājušajā gadā, ziņo BBC.

Šāds solis sperts, jo Nano īpašnieki ziņojuši par vairākiem ugunsgrēkiem.

Paziņojumā kompānija akcentējusi, ka tā neatsauc automašīnas, tikai nodrošinās klientus ar papildus drošības funkcijām. Paziņojumā arī apgalvots, ka Nano ir droša automašīna ar spēcīgu dizainu.

Nano pārdošanā Indijā ar lielu pompu tika laista 2009.gada aprīlī. Patlaban pa valsts ielām pārvietojas aptuveni 70 tūkstoši šādu braucamo.

Pati lētākā Nano maksā 100 tūkstošus rūpiju (2 025 ASV dolārus).

Kā vēstīts, Indijas lielākais transportlīdzekļu ražotājs trīs mēnešos - līdz septembra beigām - nopelnījis 22,2 miljardus rūpiju (505 miljoni ASV dolāru), kas ir ievērojami vairāk nekā tajā pašā laika posmā iepriekšējā gadā, kad Tata Motors nopelnīja 218 miljonus rūpiju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Autoražotājs Tata pēc mazauto Nano aizdegšanās gadījumiem piedāvā uzlabojumus

Lelde Petrāne, 11.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vadošais Indijas autoražotājs Tata Motors piedāvājis bezmaksas drošības uzlabojumus pasaulē lētākajai automašīnai Nano, kas pārdošanā nonāca pagājušajā gadā, ziņo BBC.

Šāds solis sperts, jo Nano īpašnieki ziņojuši par vairākiem ugunsgrēkiem.

Paziņojumā kompānija akcentējusi, ka tā neatsauc automašīnas, tikai nodrošinās klientus ar papildus drošības funkcijām.

Paziņojumā arī apgalvots, ka Nano ir droša automašīna ar spēcīgu dizainu.

Nano pārdošanā Indijā ar lielu pompu tika laista 2009.gada aprīlī. Patlaban pa valsts ielām pārvietojas aptuveni 70 tūkstoši šādu braucamo.

Pati lētākā Nano maksā 100 tūkstošus rūpiju (2025 ASV dolārus).

Kā vēstīts, Indijas lielākais transportlīdzekļu ražotājs trīs mēnešos - līdz septembra beigām - nopelnījis 22,2 miljardus rūpiju (505 miljoni ASV dolāru), kas ir ievērojami vairāk nekā tajā pašā laika posmā iepriekšējā gadā, kad Tata Motors nopelnīja 218 miljonus rūpiju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Indijas autobūves kompānijai "Tata Motors" piederošais britu zīmols "Jaguar" no 2025.gada ražos tikai elektriskos automobiļus un restrukturizēs ražotnes ārpus Lielbritānijas, pirmdien paziņoja uzņēmums.

Savukārt Lielbritānijas "Jaguar Land Rover" līdz 2039.gadam iecerējis kļūt par uzņēmumu ar nulli oglekļa dioksīda izmešu.

Vienlaikus "Jaguar Land Rover" jaunā plāna ietvaros investēs 2,5 miljardus sterliņu mārciņu (2,9 miljardus eiro) un 2024.gadā tirgū laidīs pirmo pilnībā elektrisko "Land Rover" modeli.

"Tata Motors" Lielbritānijas autoražotājus "Jaguar" un "Land Rover" par 2,3 miljardiem dolāru 2008.gada jūnijā iegādājās no ASV autobūves koncerna "Ford Motor".

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaules biržas

Korejas un Indijas autoražotāju pārdošanas apjomi traucas augšup

Jānis Šķupelis, 01.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairums Dienvidkorejas un Indijas autoražotāju oktobrī paziņojuši par ievērojamu tirdzniecības apjomu pieaugumu, tikmēr, piemēram, Japānā, autoražotājiem iet grūti, raksta Reuters.

Tā, piemēram, Hyundai Motors un Kia Motors paziņojuši, ka oktobrī to pārdošanas apjomi salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn palielinājušies par attiecīgi 10,4% un 29%. Kopumā tas tikai apstiprina pieņēmumu, ka Dienvidkorejas autoražotājiem iet labi un tie turpinās ziņot par saimnieciskas darbības rezultātiem, kas pārspēj prognozes. «Pašlaik lietas nevar būt labākas arī Korejas autoražotāju akcijām. No tiem salīdzinot ar Japānas autoražotājiem tiek gaidīta austāka peļņa, turklāt to akciju novērtējumi ir zemāki,» norāda Macquarie Securities analītiķi.

Arī Indijas autoražotāji nevarētu sūdzēties. Valsts lielākie atoražotāji Maruti Suzuki, Tata Motors un Mahindra & Mahindra's pārdošanas apjomi oktobrī pieauguši par attiecīgi 39%, 21% un 34%. Kopumā Indijas autoražotāji (Society of Indian Automobile Manufacturers) paredz, ka automobiļu rūpniecība līdz fiskālā gada beigām (kas noslēdzas martā) augs par 18 līdz 20%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Garantēta greznība: Jaguar Land Rover ievieš piecu gadu garantiju visiem jaunajiem Range Rover, Defender un Discovery modeļiem

Sadarbības materiāls, 01.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

• 1. septembrī ražotāja garantija Range Rover, Defender un Discovery zīmolu automobiļiem tiks pagarināta no trīs līdz pieciem gadiem vai 150 000 kilometru, atkarībā no tā, kas iestājas pirmais

• Garantija aptver visus Range Rover, Defender un Discovery modeļus, ieskaitot to vieglā hibrīda un plug-in elektriskā hibrīda versijas

• Jaunā standarta garantija attiecas uz visiem modeļiem visā Eiropā, un tās mērķis ir uzlabot klientu pieredzi, izlīdzinot zīmolu piedāvātās priekšrocības ar Jaguar

• Automobiļu īpašnieki no 1. septembra saņems arī iespēju piecus gadus izmantot paplašinātās InControl Remote savienojamības funkcijas

Ražotāja piecu gadu garantija visiem jaunajiem Range Rover, Defender un Discovery modeļiem stāsies spēkā 2023. gada 1. septembrī. Šī Jaguar Land Rover (JLR) iniciatīva klientiem sniegs papildu pārliecību un dos sirdsmieru, izvēloties kādu no JLR luksusa zīmoliem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mitsubishi Motors Ziemeļamerikas importētājs ir nodevis Kalifornijas štatam divus Mitsubishi i-MiEV, lai novērtētu šīs mašīnas priekšrocības ikdienas satiksmē.

Ierosinājums par šo mašīnu izmēģināšanu devis Kalifornijas gubernatora birojs, kas aktīvi meklē iespējas palielināt sava štata autoparku ar elektrotransportu.

24. maijā rīkotajā prese konferencē Mitsubishi i-MiEV tika izrādīti Kalifornijas gubernatoram Arnoldam Švarcnēgeram, kas atzina, ka ar elektrību darbināmas automašīnas varētu palīdzēt risināt transporta problēmas Kalifornijas štatā.

Tuvāko mēnešu laikā notiks aktīva i-MiEV testēšana ikdienas braukšanai, kā arī tiks analizēta nepieciešamā infrastruktūras attīstība, kas nepieciešama elektrotransportam.Mitsubishi i-MiEV tirdzniecībā nonāca 2009. gada jūlijā Japānā. Plānots, ka ASV šo mašīnu tirdzniecība tiks uzsākta 2011. gadā, savukārt Eiropā pirmie i-MiEV pie klientiem nonāk jau 2010. gada nogalē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV elektrisko automašīnu ražotājs Tesla Motors pasaulē lielāko litija-jonu akumulatoru rūpnīcu būvēs Nevadas štatā, ceturtdien paziņoja štata gubernators Braiens Sandovals.

Šī rūpnīca, par kuras plāniem jūlijā tika paziņots kopīgi ar Japānas elektronikas uzņēmumu Panasonic Corp., nākamo 20 gadu laikā Nevadas ekonomikā iepludinās gandrīz 100 miljardus dolāru, norāda Sandovals.

Ražotne tieši nodarbinās 6500 cilvēku un vēl 16 000 netieši, bet Nevadas iekšzemes kopproduktu (IKP) tā palielinās par 4%, sacīja gubernators.

Izvēlē par šīs rūpnīcas būvniecību konkurējuši vēl četri štati - Kalifornija, Teksasa, Ņūmeksika un Arizona.

Vietējais Nevadas laikraksts vēsta, ka štats uzņēmumam 20 gadu laikā solījis nodokļu atlaides aptuveni 1,25 miljardu dolāru apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pasaulē lētākās automašīnas pārdošanas apjomi sarūk par 85%

Lelde Petrāne, 02.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tata Motors Nano, pasaulē lētākās automašīnas pārdošanas apjomi šā gada novembrī, salīdzinot ar iepriekšējā gada novembri, samazinājušies par 85%, atsaucoties uz Indijas autoražotāja sniegto informāciju, vēsta BBC.

Autoražotājs kā pārdošanas apjomu krituma cēloni min grūtības potenciālajiem pircējiem saņemt aizdevumus, lai iegādātos mašīnu.

Taču analītiķi norāda, ka tirdzniecību negatīvi ietekmē arī Nano aizdegšanās gadījumi un cenas pieaugums.

Saskaņā ar Tata sniegto informāciju visu tās modeļu pārdošanas apjomi novembrī sasnieguši 54 622 transportlīdzekļus, kas nozīmē pieaugumu par 1%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Taču novembrī kompānijai izdevies pārdot vien 509 Nano modeļa automašīnas.

Nano tika laista klajā Indijā 2009.gada aprīlī, un pašlaik pa valsts ceļiem brauc aptuveni 70 tūkstoši šādu automašīnu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

ASV autopilota režīmā avarējot Tesla elektroauto, dzīvību zaudējis tā vadītājs

LETA, 01.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV apstiprināta pirmā cilvēka bojāeja avārijā, kurā iesaistīta ASV elektroautomobiļu ražotāja Tesla Motors automašīnā Model S, kurai bija ieslēgts autopilota režīms.

Ohaio štata Kantonas iedzīvotājs Džošua Brauns 40 gadu vecumā gāja bojā avārijā, kas notika 7.maijā Floridas štata Villistonā, kad viņa automašīnas kameras nespēja atšķirt gaišās debesis no balta traktora ar piekabi sāna, kas veica kreisā pagrieziena manevru, un tādēļ automašīna neveica automātisku bremžu aktivizāciju, liecina ASV valdības dati un Tesla izplatītais paziņojums.

Tehnoloģiju kompānijas īpašnieks Brauns tikai mēnesi pirms avārijas uzteica savu 2015.izlaiduma gada Model S par to, ka automašīna novērsa avāriju uz starpštatu autoceļa.

ASV Valsts autoceļu satiksmes drošības pārvalde sākusi izmeklēšanu par Tesla autopilota sistēmu un tās sniegumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc neapmierinošiem pārdošanas rādītājiem uzlabota pasaulē lētākā automašīna - Indijas Tata Nano, ziņo BBC.

Cenšoties uzlabot automašīnas izskatu, ražotājs piedāvās vairāk krāsu un padarījis interjeru greznāku.

Automašīna arī būšot ekonomiskāka, raugoties no degvielas patēriņa viedokļa.

Jāatgādina, ka Tata motors, kas ražo Nano, ražo arī britu luksusa automašīnas Jaguar un Land Rover.

Izmaiņas Nano veiktas pēc saņemtajām atsauksmēm no šo automašīnu īpašniekiem.

Dzinējs palielināts par trīs zirgspēkiem līdz 38, un kompānija apgalvo, ka automašīnas salonā turpmāk būs klusāk.

Automobiļa ražotāji pauduši cerību, ka uzlabojumi palīdzēs palielināt pārdošanas apjomus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Caurums grīdā aprijis astoņas retas automašīnas sporta auto muzejā ASV Kentuki štatā, ziņo BBC.

Grīda Nacionālajā Korvetes Muzejā Boulingrīnā iebrukusi agri no rīta. Ievainojumus neviens nav guvis.

Interesanti, ka, neskatoties uz caurumu grīdā, kas esot 12 metrus plats, pārējās muzeja daļas joprojām atvērtas apmeklētājiem.

Boulingrīna ir vienīgā vieta, kur automašīnu ražotājs General Motors ražo sporta auto ar zīmolu Corvette.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kā vēstīts, šā gada februārī caurums grīdā aprija astoņas retas automašīnas sporta auto muzejā ASV Kentuki štatā. Patlaban norit automašīnu glābšanas darbi, kas varētu ilgt vairākas nedēļas, vēsta ārvalstu mediji.

Grīda Nacionālajā Korvetes Muzejā Boulingrīnā iebruka agri no rīta. Ievainojumus neviens neguva, taču automašīnas ir bojātas.

Boulingrīna ir vienīgā vieta, kur automašīnu ražotājs General Motors ražo sporta auto ar zīmolu Corvette.

Divas no bojātajām automašīnām - 2009. gada ZR1 Blue Devil un 1993. gada ZR-1 Spyder - muzejam bija aizdevis kāds uzņēmums. Sešas pārējās piederējušas pašam muzejam. ZR1 Blue Devil bijusi pirmā no automašīnām, kas izvilkta no cauruma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Plāno pārņemt bankrotējušo Ssangyong Motor

Lelde Petrāne, 23.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mahindra&Mahindra, Indijas lielākais SUV ražotājs, parakstījis sākotnēju vienošanos pārņemt lielāko daļu bankrotējušā Dienvidkorejas konkurenta Ssangyong Motor, ziņo BBC.

Sīkāka informācija par Mahindra investīciju netiek atklāta, bet analītiķi lēš, ka 50% akciju varētu maksāt aptuveni 418 miljonus ASV dolāru.

Par Ssangyong, kas arī ražo SUV, esot interesējušies arī citi autoražotāji, tai skaitā Francijas Renault.

Ssangyong paziņojumā norādīts: «Mēs dodam pārņemšanas kandidātam [Mahindra&Mahindra] ekskluzīvas tiesības attiecībā uz sarunām, un neiesaistīsimies jebkādās ar pārņemšanu saistītās aktivitātēs ar trešo pusi.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas ekskluzīvo automašīnu kompānija Jaguar Land Rover ceturtdien paziņoja, ka valstī investēs 600 miljonus sterliņu mārciņu (814 miljonus eiro) ražošanas modernizācijai.

Uzņēmums norāda, ka šīs investīcijas demonstrē kompānijas uzticību Lielbritānijas atdzimstošajai automašīnu ražošanas nozarei. Lielākā daļa no šīm investīcijām paredzēta rūpnīcas modernizēšanai Anglijas Vestmidlendas grāfistē, kurai tiks atvēlēti 320 miljoni mārciņu.

Jaguar Land Rover jau janvārī paziņoja, ka Lielbritānijā radīs 1300 jaunas darbvietas, lai ražotu Jaguar pirmo vieglo apvidus automašīnu (SUV). Kā ziņots, Jaguar Land Rover pieder Indijas lielākajai autobūves kompānijai Tata Motors Ltd., kas Lielbritānijas autoražotājus Jaguar un Land Rover par 2,3 miljardiem ASV dolāru 2008.gada jūnijā iegādājās no ASV autobūves koncerna Ford Motor Co..

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas autobūves kompānija Mitsubishi Motors gatavojas pārtraukt ražošanu ASV, piektdien vēsta laikraksts Nikkei.

Laikraksts norāda, ka tā vietā uzņēmums koncentrēsies uz izaugsmes tirgiem Āzijā.

Mitsubishi rūpnīcu Ilinoisas štatā, kas saražo aptuveni 60 000 automašīnu gadā, paredzēts pārdot.

Kompānija 2012.gadā pārtrauca ražošanu Eiropā, lai arī joprojām turpina izgatavot vieglās apvidus automašīnas Krievijā.

Komentāri

Pievienot komentāru