Foto

Jaunā rīdzinieku Vecrīga – Blaumaņa iela

Dace Kaminska, 26.10.2012

Vairāki Blaumaņa ielā esošo uzņēmumu pārstāvji ir pārliecināti, ka krīzes gadus izmantojuši savā labā. Pastāv uzskats, ka vairumam rīdzinieku Vecrīga ir apnikusi, tāpēc, kur pieprasījums, tur piedāvājums - Blaumaņa ielas izklaides un atpūtas vietu uzplaukums.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Mediji

Jaunākais izdevums

Blaumaņu ielu iecienījuši tie, kuriem piegriezusies Vecrīga un tūristi, uzskata aptaujātie uzņēmēji

Latviešu dramaturga Rūdolfa Blaumaņa vārdā nosauktā iela stiepjas vairāk nekā puskilometra garumā. Ielas apbūve sāka veidoties 19.gs. nogalē un kļuva par dzīvesvietu daudziem rīdziniekiem. Patlaban Blaumaņa iela joprojām kalpo kā mājoklis pilsētniekiem, biroja vieta un iela, kurā attīstīt biznesu. Aptaujātie uzņēmēji, kuri par biznesa vietu izvēlējušies šo ielu, atzīst, ka tieši pēdējos gados spilgti redzama šīs Rīgas centra ielas atdzimšana.

Par Blaumaņa ielas veterānu var saukt Lulū picēriju, kurā izsalkušie rod sātu kopš 2003.gada. Šī ir viena no astoņām uzņēmuma picērijām, kurās pērn kopumā apkalpoti vairāk nekā pusmiljonus klientu un izceptas ap 248 tūkstošiem picu. Picēriju īpašnieces SIA Later LTD direktore Sandra Gorbunova stāsta, ka no biznesa viedokļa vietas izvēlei bija svarīgi, lai picērijai būtu ļauts strādāt visu diennakti, jo tas atbilst uzņēmuma specifikai; arīdzan, lai spētu piegādāt pasūtījumus plašam klientu lokam, atrašanās vietai bija liela nozīme.

Blaumaņa ielas posmā starp Tērbatas un Krišjāņa Barona ielu atrodas vēl kāda iela – Četru ratu iela. Rīgas centra ielu kartē gan to nebūs iespējams atrast, jo tas ir veikala nosaukums. Veikaliņā tirgo preces bērniem vecumā līdz 12 gadiem. Veikala vadītāja Stella Eihe teic, ka pēdējā gada laikā pirkstpēja atjaunojas. Šī centra iela ir izdevīga jebkurā gadalaikā, cilvēku plūsma ir pietiekama.

Vairāki Blaumaņa ielā esošo uzņēmumu pārstāvji ir pārliecināti, ka krīzes gadus izmantojuši savā labā. Pastāv uzskats, ka vairumam rīdzinieku Vecrīga apnikusi, tāpēc kur pieprasījums, tur piedāvājums – Blaumaņa ielas izklaides un atpūtas vietu uzplaukums. Salīdzinoši jauns uzņēmums ir kultūras bārs Sapņi un kokteiļi, kas savu darbību sāka 2010.gada pavasarī. Atšķirībā no Vecrīgas, kur vairums sastopami tūristi, šī vieta radīta tieši vietējiem. Jaunākais no aptaujātajiem uzņēmumiem ir Mārtiņa Staķa pārstāvētais Innocent Coffee Masters, kas ir Illycaffe oficiālais izplatītājs Latvijā. Vēl pirms diviem gadiem, kad kafejnīca sāka darbu, Blaumaņa iela tikai pamazām pieredzēja atmodu. «Tagad te ir dzīvība,» uzskata M.Staķis. Līdzīga pieredze ir kafejnīcas kaimiņiem – Arteļa darbiniekiem. Kad pirms četriem gadiem atklāja gandrīz teātri Artelis, apkārt nebija teju nekā, vien Čarlstons Blaumaņa ielas galā, stāsta Arteļa saimnieks Lorencs Morgans, kura īpašumā teātris nonāca pirms diviem gadiem. «Zinu daudz cilvēku, kuri jau mēnešiem nav bijuši Vecrīgā,» pie atziņas nonācis M.Staķis, kurš par strauji attīstītu un arvien interesantāku uzskata Rīgas centra posmu sākot no Blaumaņa ielas līdz pat Miera ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Nepieciešamības gadījumā sniega tīrīšanas laikā Rīgā ierobežos satiksmi

Gunta Kursiša, 18.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu ziemas dienestu darbu un sniega tīrīšanu Rīgā atsevišķās teritorijās, ielās un to posmos noteiktos diennakts laikos nepieciešamības gadījumā aizliegs transportlīdzekļu apstāšanos un stāvēšanu, informē Rīgas domes pārstāvji.

Ielas, kurās pagaidu ceļa zīme «Apstāties aizliegts», nepieciešamības gadījumā, tiks izvietota jebkurā diennakts laikā:

- Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielā, posmā no Ilūkstes ielas līdz Ulbrokas ielai;

- Akas ielā, posmā no Ģertrūdes ielas līdz Tērbatas ielai;

- Akmeņu ielā, posmā no Jelgavas ielas līdz Mūkusalas ielai;

- Aleksandra Čaka ielā no Zemitāna ielas līdz Pērnava ielai;

- Andreja Saharova ielā, posmā no Rudens ielas līdz Lubānas ielai;

- Anniņmuižas bulvārī, posmā no Zentenes ielas līdz Jūrmalas gatvei (ielas labajā pusē);

- Anniņmuižas ielā no Gramzdas ielas līdz Rostokas ielai;

- Artilērijas ielā, posmā no Brīvības ielas līdz Jāņa Asara ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Kas ieguva un kas zaudēja, slēdzot Rīgas ielas autosatiksmei

Lelde Petrāne, 05.02.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Marta pirmajā sestdienā, 7.martā, satiksmei tiks slēgts Ģertrūdes ielas posms – no Brīvības ielas līdz Čaka ielai. Izvērtējot līdzšinējos eksperimenta rezultātus ar Tērbatas ielu un Blaumaņa ielu secināts, ka tie vērtējami pozitīvi, bet vēl nav iespējams izvēlēties vienu konkrētu pilsētas ielu, kur šo ieceri īstenot ilgtermiņā.

"Pateicoties nevalstiskajām organizācijām, Blaumaņa iela izskatījās ļoti interesanta un radoša – daudz vairāk nekā Tērbatas iela, pat neskatoties uz sliktāku laiku. Tas nozīmē, ka mēs ejam uz priekšu un martā Ģertrūdes iela apmeklētājiem būs vēl interesantāka. Protams, joprojām ir lietas, kas ir jāuzlabo un mēs pie tā strādājam," komentē Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs.

Arī Blaumaņa ielas eksperimenta laikā apvienība "Pilsēta cilvēkiem" veica aptaujas un satiksmes monitoringu. Arhitekts un antropologs Matīss Šteinerts norādīja, ka vērā ņemams ir fakts, ka vēl sliktākos laikapstākļos kā bija Tērbatas ielas eksperimenta laikā, cilvēki bija gatavi nākt uz Blaumaņa ielu un dienas sākumā cilvēku skaits bijis pat lielāks nekā Tērbatas ielā tajā pašā laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Biznesa vieta: Blaumaņa iela, kur jūgendstils sarokojas ar biznesu

Linda Zalāne, 19.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Blaumaņa ielas raksturīgās iezīmes ir skaistas jūgendstila ēkas un restorānu puduris. Šo pilsētas rajonu ir iecienījuši rīdzinieki, nevis tūristi

Pirms četriem gadiem (2012. gada 26. oktobrī) DB Blaumaņa ielu nodēvēja par rīdzinieku jauno Vecrīgu. Tolaik šī iela sāka iegūt jaunus vaibstus – lēnām un piesardzīgi viens aiz otra atvērās jauni restorāni un kafejnīcas. Tagad to skaits ir brangs, un Blaumaņa ielā draudzīgi līdzās pastāv restorāns Mio un Vill Amor, kas pieder vieniem īpašniekiem. Savu slavu Rīgas kafejnīcu cienītāju vidū ir iemantojusi Innocent cafe, kas bija viena no pirmajām iestādēm Rīgā, kas sāka piedāvāt vēlās brokastis jeb brunch.

Blaumaņa ielā atrodas arī divi kokteiļbāri – iBar un Sapņi un kokteiļi, kur nakts dzīve sit augstu vilni. Blakus sapņotajam bāram atrodas Air cafe, kurā tiek filmētas TV 24 raidījumu tiešraides. Šajā ielā mājvietu atradis arī restorāns Terra, kas ir viena no iecienītākajām šīs ielas pusdienu vietām. To šoreiz novēroja arī DB, jo caur milzīgiem skatlogiem varēja skatīt izsalkušu ļautiņu rindu. Jāpiemin, ka šīs ielas ēdināšanas biznesa celmlauzis ir restorāns Čarlstons, kas Blaumaņa ielā atrodas jau 17 gadus. Tomēr Blaumaņa iela nav tikai restorānu cienītāju galamērķis. Tajā līdzās pastāv dažādu profilu uzņēmumi – juristu biroji, apģērbu, interjera priekšmetu un ziedu veikali, zobārstniecība, nekustamo īpašumu kompānijas, tūrisma aģentūras u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Gada lielākie nekustamā īpašuma darījumi Rīgā TOP 25

Lato Lapsa, Kristīne Bormane, pietiek.com, speciāli Db, 19.02.2019

Pērnā gada iespaidīgākais un dārgākais darījums slēgts februārī, kad SIA Losmerta par gandrīz 25 miljoniem eiro nopirka 7188939/8471990 daļas no 11 305 kvadrātmetrus liela zemesgabala ar ēku īpašumam, kura adrese ir Krišjāņa Valdemāra iela 62; Krišjāņa Valdemāra iela 62A. To pārdeva SIA Alojas Biznesa Centrs, kas to pats pēdējo 12 gadu laikā iegādājies pa daļām, kā arī atsevišķas daļas saņēmis dāvinājumā. Darījumā hipotekārie kredītlīdzekļi nav izmantoti.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienas Bizness sāk publicēt ekskluzīvus datus – informāciju par pagājušā gada lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Latvijā, Rīgā un Jūrmalā. Šoreiz kārta gada 25 lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Rīgā.

Ja 2016. gada lielākā darījuma summa galvaspilsētā bija Latvijas apstākļiem fantastiska - 91 miljons eiro, tad 2017. gada rekords ir bijis pieticīgāks –36,6 miljoni eiro, bet pērn, kā rāda detalizētie dati par 100 lielākajiem darījumiem Rīgā, vairs «tikai» nepilni 25 miljoni eiro.

Pērnā gada iespaidīgākais un dārgākais darījums slēgts februārī, kad SIA Losmerta par gandrīz 25 miljoniem eiro nopirka 7188939/8471990 daļas no 11 305 kvadrātmetrus liela zemesgabala ar ēku īpašumam, kura adrese ir Krišjāņa Valdemāra iela 62; Krišjāņa Valdemāra iela 62A. To pārdeva SIA Alojas Biznesa Centrs, kas to pats pēdējo 12 gadu laikā iegādājies pa daļām, kā arī atsevišķas daļas saņēmis dāvinājumā. Darījumā hipotekārie kredītlīdzekļi nav izmantoti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Investējot 100 000 eiro, atdzīvina fotokluba Rīga telpas Blaumaņa ielā

Lelde Petrāne, 20.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, Blaumaņa ielā, atvērta Photo Space Riga.

Fotogrāfijas - raksta galerijā!

Blaumaņa iela 21 savulaik pulcēja Latvijas fotomākslas talantus – Gunāru Bindi, Leonu Balodi, Jāni Gleizdu, Zentu Dzividzinsku un citus - fotokluba Rīga darbīgākais laiks bija tieši tur. Photo Space Riga atklāj šīs telpas no jauna.

Photo Space Riga mērķis ir veicināt foto renesansi Latvijā – radīt emocijas, ko sniedz izdrukātas fotogrāfijas, sniegt iespējas mācīties un papildināt savu pieredzi. Saskaņā ar plāniem Blaumaņa iela 21 atkal kļūs par vietu, kur doties visiem, kurus interesē fotogrāfija.

Photo Space Riga būs pieejama kvalitatīva fotodarbu druka, instax momentfoto kameras un to aksesuāri, kā arī Fujifilm X fototehnika. Tiks organizētas vieslekcijas, semināri un citi pasākumi, nodrošinātas kopstrādes un tikšanās telpas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Blaumaņa ielu atvēlēs gājējiem un velobraucējiem

Lelde Petrāne, 29.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot mobilitātes eksperimentu, sestdien, 1. februārī Blaumaņa iela visā garumā tiks atvēlēta gājējiem, velobraucējiem, kā arī dažādām uzņēmējdarbību veicinošām iecerēm.

Blaumaņa ielas iedzīvotāji, kuri savas automašīnas novieto iekšpagalmos, tiek aicināti jau laicīgi saplānot savu dienu tā, lai līdz plkst.10 izbrauktu no iekšpagalmiem un atgrieztos mājās tikai ap plkst.20.

Savukārt tie autovadītāji, kuri ir iegādājušies mēneša abonementu vai iedzīvotāja karti, automašīnu varēs novietot bez maksas blakus esošo ielu maksas stāvvietās.

Uzņēmēji aicināti šo pilsētas iniciatīvu atraktīvi izmantot savā labā, veicinot uzņēmējdarbību. Kā liecina aptaujas dati, pēc iepriekšējā Tērbatas ielas mobilitātes eksperimenta, vietējo kafejnīcu un tirdzniecības vietu apmeklējums un peļņa pieaugusi pat līdz 30%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazajā ieliņā netālu no Rīgas centra – Pērses ielā – apmetušies gan mazi specializēti veikaliņi, gan nozīmīgas valsts iestādes.

Ielas iemītnieki stāsta, ka pazīst viens otru pēc izskata un ar tuvākajiem arī sveicinās. Aptaujātie uzņēmēji gan atzīst, ka ielā veiksmīgāk var darboties veikali un kompānijas, uz kuriem pircēji jau nāk ar mērķi iegādāties konkrēto preci vai saņemt pakalpojumu, jo cilvēku plūsma nav tik liela, lai varētu orientēties uz garāmgājējiem.

Pērses iela robežojas ar Kr.Barona un Marijas ielu, un ir viena no īsākajām ielām šajā rajonā. Kā liecina dati, Pērses iela kā atrašanās vieta pirmo reizi minēta 1869. gadā ar nosaukumu Mazā Fūrmaņu iela, 1885. gadā ielas nosaukums jau bija Mazā Ņevas iela, taču kopš 1923. gada ielas nosaukums ir Pērses iela. Iels nosaukums radies pēc Daugavas labā krasta pietekas Pērses nosaukuma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot mobilitātes eksperimentu, sestdien, 1. februārī, Blaumaņa iela visā garumā tika atvēlēta gājējiem, velobraucējiem, kā arī dažādām uzņēmējdarbību veicinošām iecerēm un citām aktivitātēm.

Blaumaņa ielas atbrīvošanu no transporta plūsmas izmantoja gan uzņēmēji, kas bija izvietojuši dažādas ēdienu un dzērienu tirdzniecības vietas, gan vietējie iedzīvotāji un nevalstiskās organizācijas, piedāvājot dažādas izklaides iespējas.

Blaumaņa ielas, Kr.Barona ielas un Pērses ielas skvērā Rīgas domes Satiksmes departaments bija izveidojis stendus ar informāciju par iecerētajiem mobilitātes pasākumiem galvaspilsētā, tāpat bija iespējams pārrunāt iecerēto ar Satiksmes departamenta vadību, pilsētplānotāju Viesturu Celmiņu un pārstāvjiem no apvienības “Pilsēta Cilvēkiem” un Rīgas Centra attīstības biedrības.

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs informēja, ka nākamais eksperiments paredzēts martā, kad gājējiem un velobraucējiem varētu tikt slēgta Ģertrūdes iela, savukārt aprīlī kārta pienāks Stabu ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

RNP noslēdz pirmo granta līgumu par ēku atjaunošanu Rīgas vēsturiskajā centrā

Rūta Lapiņa, 12.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP) noslēdzis granta līgumu ar AS «Attīstības finanšu institūcija Altum», kas dzīvojamo ēku atjaunošanai Rīgā, Blaumaņa ielā 21, ļaus piesaistīt grantu (Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu) 50% apmērā no attiecināmajām izmaksām jeb 253,2 tūkstošu eiro apmērā, informē RNP Komunikācijas nodaļas vadītājs Krists Leiškalns.

RNP valdes priekšsēdētājs Aivars Gontarevs atzīmē, ka šīs ir pirmās vēsturiskās ēkas, kurām RNP veiks renovāciju, tomēr pauž pārliecību, ka jau tuvākajā laikā sarakstu papildinās virkne citu ēku. «Veicināt dzīvojamo ēku renovāciju, izmantojot Eiropas līdzfinansējumu un citus finansējuma avotus, ir viens no prioritārajiem RNP uzdevumiem. Pozitīvā tendence ir tā, ka dzīvokļu īpašnieki sāk apzināties, ka šis ir pēdējais Eiropas līdzfinansējuma periods, pēdējā iespēja renovēt savu īpašumu, pilnu remontdarbu tāmi sedzot ne tikai no uzkrātajiem vai aizņemtajiem līdzekļiem,» saka A. Gontarevs.

Dzīvojamo ēku Blaumaņa ielā 21 dzīvokļu īpašnieku kopība šī gada oktobrī pieņēma lēmumu par ēku atjaunošanu, projektam piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu. Plānotās projekta izmaksas ir 861,5 tūkstoši eiro, no tām attiecināmās izmaksas - 506,4 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Ar pašvaldības līdzfinansējumu atjauno kultūras mantojuma ēku fasādes Rīgā

Zane Atlāce - Bistere, 13.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes vadība kopā ar ēku īpašniekiem trešdien apsekoja ar Rīgas pašvaldības finansiālu atbalstu atjaunotās pilsētas kultūras mantojuma ēku fasādes - Lāčplēša ielā 37, Tērbatas ielā 20, 28 un Blaumaņa ielā 14, informē pašvaldībā.

Šis ir pirmais gads, kad Rīgas pašvaldība piešķir līdzfinansējumu kultūras pieminekļu restaurācijai un atjaunošanai. Konkursam kopumā šogad pieteicās 55 pretendenti, no kuriem 47 projektus atzina par atbilstošiem konkursa kritērijiem un apstiprināja līdzfinansējumu. Šo projektu realizācijai kopumā paredzēts gandrīz 460 000 eiro liels pašvaldības līdzfinansējums.

«Esam gandarīti, ka jau pirmajā konkursa gadā ir izrādīta tik liela interese par iespēju saņemt pašvaldības līdzfinansējumu kultūras pieminekļu restaurācijai un atjaunošanai. Iesākto turpināsim arī nākamgad - konkursu plānots izsludināt jau novembrī, lai būtu ilgāks laiks projektu realizācijai. Šiem mērķiem pašvaldības budžetā tiks atvēlēts ne mazāk kā pusmiljonu eiro liels finansējums,» informēja Rīgas vicemērs Andris Ameriks, piebilstot, ka nauda līdzfinansējumam iegūta no piemērotās paaugstinātās nekustamā īpašuma nodokļa likmes 3% apmērā ēkām, kuras klasificētas kā vidi degradējoši objekti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar plastmasas pudeļu pārstrādes uzņēmumu PET Baltija ir uzsācis pilotprojektu PET pudeļu pieņemšana no iedzīvotājiem par atlīdzību.

Projekta mērķis ir pārbaudīt PET pudeļu depozīta sistēmas darbību, kas balstīta uz esošās infrastruktūras izmantošanu un neprasa milzīgus finanšu ieguldījumus. Lai iegūtu datus par sistēmas darbību, plānots savākt 2 miljonus dzērienu PET (polietilēnteraftalāta) pudeļu.

Šobrīd iedzīvotājiem ir pieejami 11 taras punkti Rīgā, Ogrē, Siguldā, Talsos, Rūjienā, Valkā, Valmierā.

AS Latvijas Zaļais punkts direktors Kaspars Zakulis norāda: «Jautājums par PET pudeļu pieņemšanu no iedzīvotājiem par samaksu ir aktuāls jau vairākus gadus. Mūsuprāt ir svarīgi izveidot efektīvu un pietiekami lētu sistēmu, kas nesadārdzinātu preces cenu un motivētu iedzīvotājus šķirot atkritumus, t.sk. PET pudeles. Būtiski, ka šajā modelī var pieņemt PET pudeles, kas ir saplacinātas un ar bojātām etiķetēm.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīļa laikā AS Latvijas Zaļais punkts un plastmasas pudeļu pārstrādes uzņēmuma PET Baltija pilotprojektā PET pudeļu pieņemšana no iedzīvotājiem par atlīdzību iedzīvotāji pārstrādei nodevuši 44 000 PET pudeļu.

Pārstrādei nodotais pudeļu skaits kopā veido aptuveni 1,5 tonnas plastmasas.

Projekta laikā visaktīvākie iedzīvotāji bijuši Ogrē, kur aprīlī nodotas teju 11 800 plastmasas dzērienu pudeles, veidojot aptuveni 390 kilogramus plastmasas.

Kaspars Zakulis, AS Latvijas Zaļais punkts direktors, komentējot šos rādītājus, sacīja: «Tas viennozīmīgi liecina par to, ka arī neliela materiāla atlīdzība, t.i. 1 santīms par pudeli, var būt laba motivācija atkritumu šķirošanai.»

Taras punktā par katru PET pudeli neatkarīgi no tās izmēra iedzīvotājem tiek maksāts 1 santīms. Savāktās pudeles tiks nogādātas uz pārstrādi rūpnīcā PET Baltija, kas atrodas Jelgavā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Pēdējā iespēja ietaupīt līdz 55%: Afkhami Nasser uzsāk izpārdošanas noslēguma posmu pirms slēgšanas

, 22.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izpārdošanas noslēguma posms pirms slēgšanas: Šī ir jūsu pēdējā iespēja izmantot ievērojamas atlaides līdz pat 55% apmērā, iegādājoties austrumu paklājus Afkhami Nasser veikalā Brīvības ielā 52, Rīgā (starp Dzirnavu un Blaumaņa ielu, tālruņa numurs 67 383 808). Veikala darba laiks no 11:00 līdz 19:00 darbdienās un no 11:00 līdz 18:00 svētdienās.

Afkhami Nasser uzsāk izpārdošanas noslēguma posmu pirms slēgšanas, un ļoti drīz ir paredzēts pavisam slēgt veikalu Brīvības ielā 52, Rīgā. Tas nozīmē, ka šis īpašais piedāvājums, kas ļauj jums ietaupīt līdz 55% no preces sākotnējās vērtības, iegādājoties austrumu paklājus, arī drīz beigsies. Tā kā Afkhami Nasser gatavo slēgšanas noslēguma pasākumus, veikala krājumi turpina sarukt. Tomēr vēl ir palikuši daudzi, dažādi paklāji, tātad joprojām ir plaša izvēle, kurā tiek piedāvāti piemēroti izstrādājumi jebkurām telpām. Šī iemesla dēļ ikvienam ir vērts palūkoties uz paklājiem, pirms veikals tiks slēgts pavisam. Atcerieties, ka Afkhami Nasser turpina piedāvāt bezmaksas pakalpojumu – jūs varat izmēģināt vairākus paklājus savās telpās, pirms pieņemat lēmumu par to pirkšanu vai atdošanu atpakaļ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Izsludina vēl vairākas publiskas vietas, kur bijis risks inficēties ar Covid-19

Lelde Petrāne, 10.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, turpinot jau uzsāktās epidemioloģiskās izmeklēšanas un saņemot jaunu informāciju par saslimušajiem ar Covid-19, iezīmē jaunus saslimšanas gadījumu uzliesmojumus (šobrīd trīs), kas saistīti ar draugu kompāniju izklaidi publiskās vietās.

Veicot trīs uzliesmojumu epidemioloģisko izmeklēšanu, epidemiologi vērš uzmanību uz vairākām izklaides vietām:

• 2020.gada 27.jūnija vakarā līdz 8.jūlija vakaram restorāns "Aqua Luna" Andrejostas iela 5 k-5, Rīgā;

• 2020.gada 28.jūnija vakarā līdz 9.jūlija vakaram restorāns "Kinki" Blaumaņa iela 5A, Rīgā;

• 2020.gada 3.jūlija vakarā viesnīca "Sport Hotel", Dzērves ielā 9, Liepājā;

• 2020.gada 3.jūlija vakarā restorāns "7.līnija", Peldu ielā 59A, Liepājā;

• 2020.gada 4.jūlija vakarā kafejnīca "Darbnīca", Lielā iela 8, Liepājā;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Satiksmes organizācijas uzlabošanai Jūrmalā sāks Dubultu prospekta un Zigfrīda Meierovica prospekta pārbūvi.

Būvdarbu izmaksu summa ir 1 087 540 eiro (ieskaitot PVN).

Būvdarbus veiks posmā no Pils laukuma līdz Baznīcas ielai, autovadītājiem un autobusu pasažieriem no 16. jūnija jārēķinās ar satiksmes organizācijas izmaiņām.

No 16. jūnija tiks mainīta satiksmes organizācija: no Baznīcas ielai līdz Gončarova ielai būs slēgtas Zigfrīda Meierovica prospekta brauktuves abas puses, nodrošinot vienu braukšanas joslu katrā virzienā. No 16. jūnija tiks pārceltas autobusu pieturvietas – virzienā uz Rīgu pietura “Dubulti” pārcelta aptuveni 100 metru uz Rīgas pusi, virzienā no Rīgas – uz Baznīcas ielas pusi šobrīd esošajā stāvlaukumā pie dzelzceļa stacijas.

Dubultos, iepretim dzelzceļa stacijai, kur divu joslu brauktuve virzienā uz Kauguriem pāriet uz vienu joslu, laikā, kad ir intensīvāka satiksme, īpaši vasarā, veidojas sastrēgumi. Pārbūvējot Dubultu satiksmes mezglu, tiks būtiski uzlabota Zigfrīda Meierovica prospekta caurlaidības spēja, nodrošinot brīvu satiksmes plūsmu pilnā maģistrālās ielas šķērsgriezumā – pa divām braukšanas joslām abos virzienos. Līdz ar ērtāku satiksmi un sastrēgumu mazināšanu tiks ievērojami paaugstināta satiksmes drošību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot mobilitātes eksperimentu, sestdien, 7.martā, Ģertrūdes iela posmā no Brīvības ielas līdz Aleksandra Čaka ielai tiks atvēlēta gājējiem, velobraucējiem, kā arī dažādām uzņēmējdarbību veicinošām iecerēm, informē Rīgas domē.

Ģertrūdes ielas iedzīvotāji, kuri savas automašīnas novieto iekšpagalmos, aicināti jau laicīgi saplānot savu dienu tā, lai līdz sestdienas plkst.10.00 izbrauktu no iekšpagalmiem un atgrieztos mājās tikai ap plkst.20.00. Savukārt tie autovadītāji, kuri ir iegādājušies mēneša abonementu vai iedzīvotāja karti, automašīnu varēs novietot blakus esošo paralēlo ielu stāvvietās bez maksas.

Arī Akas ielas iedzīvotājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem, proti, automašīnu stāvvietas uz diennakti tiks slēgtas jau piektdienas vakarā no plkst.20.00.

Nepieciešamības gadījumā autotransporta nokļūšana Ģertrūdes ielas iekšpagalmos tiks organizēta no Kr.Barona ielas puses, veicot labos pagriezienus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas gājēju ielu eksperiments var izaugt līdz Ņujorkas Taimskvēra pieredzei, kur iela atdota gājējiem un piedzīvojusi ekonomisku uzplaukumu. Šādi uz Rīgas ielu eksperimentu žurnālā "Dienas Bizness" aicina paraudzīties sociālantropologs un pilsētplānotājs Viesturs Celmiņš.

"Daudzi būs dzirdējuši vai redzējuši Taimskvēru Ņujorkā, bet ne visi zina, ka kopš 2009. gada šajā un daudzās citās vietās Manhetenā tiek prioretizēti gājēji un velosipēdisti, savukārt privātā transporta kustība ir ierobežota.

Lieki piebilst, ka reti kurš Ņujorkā ticēja, ka ar taksometriem pārblīvētajā Taimskvērā šāda iniciatīva jebkad būs iespējama vai atmaksāsies. Ir pagājuši desmit gadi, un projekts ir sevi pierādījis, iedzīvotāji un viesi var izbaudīt publisko ārtelpu, kafejnīcas vai plānotās norises," pauž V. Celmiņš.

Ņujorkas Taimskvēra pārmaiņu pagrieziens aizsākās 2009.gadā, kad pilsētas Transporta Departaments pieņēma lēmumu slēgt satiksmi Brodvejā un pielāgot ielu pagaidu gājēju vajadzībām. Ieviestās pārmaiņas nesa tik lielu atsaucību, ka pilsētas valde nolēma tās atstāt spēkā arī turpmāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krīzes laikā durvis vēra restorāns "Kozy Eats", kas piedāvā jaunas garšas vegāniskā dzīvesveida piekritējiem un visiem tiem, kuri uzturā vēlas lietot veselīgu pārtiku.

Restorānu Blaumaņa ielā izveidojis Kaspars Daktiņš, kurš sešus gadus ir strādājis viesmīlības biznesā Nīderlandē - gan palīdzējis restorānu vadībā un klientu apkalpošanā, gan bijis šefpavārs. Savas dzīvesbiedres iedvesmots, K. Daktiņš jau sešus gadus ir vegāns.

"Man jau sen bija interese par veselīgu ēšanu, kad pamēģināju uzturā lietot tikai vegānu ēdienus, sapratu, ka jūtos daudz labāk. Protams, vegānisms nenozīmē tikai veselībai draudzīgu uzturu, vegāniem rūp arī tīra vide un ētiska rakstura problēmas, kas ir saistītas ar dzīvniekiem," teic restorāna "Kozy Eats" saimnieks, kuram ēdināšanas iestādes izveide ir pirmie soļi uzņēmējdarbībā.

K. Daktiņš atzīst, ka Latvijā trūkst vegānu restorānu, - tādas vietas, kur vegāni var atrast sev piemērotu maltīti, varot saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem. "Kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā to ir daudz vairāk, piemēram, Viļņā ir 25 ēstuves vegāniem. Tāpēc vegāniskās ēdināšanas nišā saskatu biznesa potenciālu," saka jaunais uzņēmējs, norādot, ka restorāna mērķa auditorija nav tikai vegāni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

TOP 3 populārākās Rīgas apkaimes pēc dzīvokļu darījumu skaita: Purvciems, Teika, Centrs

City 24 SIA, 21.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau šī gada sākumā Rīgā ekspluatācijā tika nodoti 700 dzīvokļi, bet visa gada ietvaros kopumā tika prognozēts vairāk nekā 2000 jaunu mājokļu pieaugums.* Ņemot vērā, ka īres cenas ir augstas un daļa padomju laika daudzstāvu dzīvojamie nami ir nolietojušies, pieprasījums pēc jaunajiem mājokļiem palielinās. Šobrīd aktīvi top jauni daudzdzīvokļu nami un privātmāju ciemati, kas ir pieejami plašam pircēju lokam. Šogad - laika periodā no janvāra līdz augustam Rīgas dzīvokļu tirgū notikuši 6529 darījumi.

Kā rāda statistikas dati, TOP 1 Rīgas apkaime pēc darījumu skaita ir Purvciems, kam seko Teika, Centrs, Imanta un Pļavnieki. Visbiežāk tiek iegādāti vienas un divu istabu mājokļi pirmajā un otrajā stāvā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Jaunā Rīgas centra kvartāla Centrus būvniecība tuvojas noslēgumam

Dienas Bizness, 02.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Abas būvniecības procesā esošās septiņu stāvu dzīvojamās ēkas jaunajā Rīgas centra kvartālā Centrus ir zem jumta un tajās ir sākušies iekšdarbi, kā arī ēku dekoratīvo fasāžu konstrukcija, informē projekta attīstītāju pārstāve Linda Vītola-Barānova.

Plānots, ka darbi noslēgsies 2015. gada nogalē. Abām Centrus ēkām ir piešķirtas adreses - Dzirnavu iela 81 un 83. Pašlaik rezervēti vairāk kā 20% no projekta kopējās platības. Rezervācijas veikuši gan Latvijas iedzīvotāji, gan ārvalstu interesenti.

Kvartāls Centrus ir viens no pēdējiem pilnai apbūvei nodotajiem kvartāliem pašā Rīgas centrā. Tas atrodas starp K.Barona, Dzirnavu, Tērbatas un Blaumaņa ielām. Šeit top divas 7 stāvu dzīvojamās ēkas ar 84 dzīvokļiem un komercplatībām ēku pirmajos stāvos, ar kopējo platību 1200 kvadrātmetri. Ēku iedzīvotājiem un citiem Rīgas iedzīvotājiem un viesiem būs pieejamas vairāk kā

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma uzņēmuma Arco Real Estate birojs iekārtots, apvienojot modernismu ar senām detaļām .

Arco Real Estate (ARE) darbinieki kopš šā gada marta apdzīvo vēsturisku ēku Blaumaņa centrs Rīgā, Blaumaņa ielā. Nekustamā īpašuma aģenti vienmēr ir kustībā; darbiniekiem svarīgi ir tas, ka birojs atrodas pilsētas centrā un ka ir paredzēta vieta velosipēdu novietošanai, stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits.

Kopumā birojā strādā 80 cilvēku un darba vietu skaitu ir iespējams palielināt vēl par 15. Visiem ir nodrošinātas darba vietas, taču realitātē nerodas situācija, kad visi kolēģi ir birojā. «Ja tajā ikdienā uzturētos daudz darbinieku, tā būtu slikta zīme, ka nekustamā īpašuma tirgū kaut kas nav kārtībā. Mums ir jābūt ielās, jāstrādā, bet birojs ir tikai vieta, kur ātri sagatavot nepieciešamos dokumentus. Tās ir mājas, kur atgriezties, bet reālais darbs noris ārpusē,» atzīst A. Šmits.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 7 miljonus eiro, SIA One Development renovējis eklektisma stilā veidoto ēku Rīgā, Blaumaņa ielā, informē Baltic Sotheby`s International Realty pārstāve Svetlana Bondarevska.

Blaumaņa rezidences ēka celta 1897.gadā pēc arhitekta Kārļa Johana Felsko projekta. Namā kopumā pieejami 56 dzīvokļi, pamatā kompakti divistabu un trīsistabu dzīvokļi, kuru cenas ir, sākot no 2300 eiro par kvadrātmetru, bet fasādes ēkā – sākot no 2400 eiro par kvadrātmetru.

«Cilvēki ir gatavi maksāt vairāk, taču viņi vēlas, lai māja ir renovēta, ir laba atrašanās vieta, piemērota platība, sākot no otrā stāva – šāds piedāvājums ir ļoti ierobežots,» komentē Baltic Sotheby’s International Realty pārdošanas konsultants Aigars Strods.

Fasādes mājas pirmajā stāvā būs komerctelpas, bet dzīvokļi - sākot no otrā stāva. Iekšpagalmā automašīnu stāvvietu nebūs – tikai soliņi, zaļā zona un velosipēdu novietne.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunizveidotajā Rīgas centra kvartālā Centrus atklāta gājēju promenāde - tikai kājāmgājējiem paredzēta iela, kas savieno Dzirnavu un Blaumaņa ielu.

Promenādes segumu veido marmora flīzes un stādījumi, un diennakts tumšajā laikā tā ir apgaismota.

Centrus ir kvartāls aktīvajā pilsētas daļā starp Dzirnavu, Tērbatas, Blaumaņa un K. Barona ielu. Kvartālā šobrīd ir divas dzīvojamās ēkas ar komercplatībām pirmajos stāvos.

Kvartāla 2.kārtas būvniecības darbi tika sākti 2014. gada vasarā. Projekta pasūtītājs ir SIA Centrus Real One, būvniecību nodrošina uzņēmums Skonto Būve. Ieguldījumi projekta attīstībā tiek nodrošināti ar privātu līdzekļu un Nordea bankas finansējuma palīdzību. 2. kārta tika nodota ekspluatācijā 2015. gada nogalē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Gulbenē katrā pagalmā kāda neaizslēgta automašīna

Dienas Bizness, 10.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Policijā reģistrētā informācija liecina, ka 3. septembra naktī kāds jaunietis, slinks nebūdams, «pārbaudījis», cik uzcītīgi Gulbenes iedzīvotāji sargā savu īpašumu. Viņš paviesojies sešās dažādās adresēs un konstatējis, ka gandrīz katrā mājas pagalmā ir atrodama kāda neaizslēgta automašīna, par to informē reģionālais medijs Dzirkstele.

Lai īpašnieks būtu lietas kursā, ka viņa braucamajā pa nakti kāds cits sēdējis, jaunietis no katras paņēmis līdzi kaut ko «piemiņai» - Gulbenē, Blaumaņa ielā, no pagalmā stāvēšanai novietotas automašīnai Audi 80 nozagts mobilais telefons Nokia 3310 un atslēgas. Rīgas ielā no automašīnas Seat nozagti divi telefonu lādētāji un USB kabelis. Nākotnes ielā no automašīnas VW Golf nozagtas saulesbrilles un nazis, Līkajā ielā no automašīnas VW nozagts skrūvgrieznis un atslēgas. O.Kalpaka ielā no automašīnas Opel nozagta magnetola. Rīgas ielā no automašīnas Opel nozagta CD magnetola.

Policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess un noskaidrota persona, kas tiek turēta aizdomās par zādzībām - 1995. gadā dzimis Daukstu pagasta iedzīvotājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Restaurē vēsturiskās fasādes Rīgas 1. slimnīcas un Latvijas Ugunsdzēsības muzeja ēkām

Lelde Petrāne, 01.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien notika atbildīgo personu iepazīšanās ar paveiktajiem restaurācijas darbiem Latvijas Ugunsdzēsības muzejā un Rīgas 1.slimnīcā.

Kā pirmo apskatīja arhitekta Reinholda Georga Šmēlinga projektēto Latvijas Ugunsdzēsības muzeja ēkas fasādes atjaunošanas darbu gaitu, Hanzas ielā 5. Pagājušajā gadā pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma ēkai jau tika veikti māla dakstiņa seguma jumta nomaiņas darbi. Šobrīd ir paveikta puse no iecerētajiem ķieģeļu mūra un apmestās fasādes atjaunošanas darbiem. Pie ēkas fasādes ir paredzēts uzstādīt vairāk nekā 100 fasādes apgaismes ķermeņus, kā arī veikt ieejas durvju un vārtu restaurācijas darbus. Darbus veic AS Būvuzņēmums Restaurators un tie bez PVN izmaksās aptuveni 200 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru