Jaunākais izdevums

Jūnijā no SIA Jaunpagasts plus ražotnes Iecavā atlaisti vēl daži darbinieki, reģionālajam medijam Bauskas Dzīve apstiprinājusi uzņēmuma pārstāve Una Ulme.

Graudu pārstrādes rūpnīcā šogad ik pa laikam notikusi kāda darbība, taču tā nav regulāra, pastāstījuši pāris vēl nodarbinātie cilvēki, kas vēlējās saglabāt anonimitāti. Jūnija pirmajā pusē nebija izmaksātas algas par maiju, taču īsi pirms Jāņiem ieskaitīta daļa iekavētā atalgojuma, apliecinājuši darbinieki.

U. Ulme Bauskas Dzīvei nav atklājusi atlaisto un vēl atlikušo speciālistu skaitu, taču uzsvērusi – atlaišanas cēlonis ir valsts atbalsta liegšana par bioetanola ražošanu, kas pēdējā desmitgadē bija Jaunpagasta Iecavas rūpnīcas pamatnodarbe. Šim nolūkam pirms dažiem gadiem uzstādītas pilnīgi jaunas iekārtas, kas ar pilnu jaudu īsti nav strādājušas.

«Zaļās enerģijas ražošanas atbalstīšana atzīta par bankai riskantu, tāpēc investīcijas faktiski nav iespējams iegūt,» paudusi U. Ulme, piebilstot, «labākā ziņa ir tā, ka Iecava netiek slēgta, vismaz pagaidām». Uzņēmuma īpašnieks Donāts Vaitaitis Bauskas Dzīvei komentāru nav sniedzis.

Jaunpagasts darbiniekus masveidā atlaida 2012. gadā Talsu novada ražotnē. Iecavniekus pirmā lielākā atlaišana skāra 2013. gada aprīlī, pēc tam, kad teju divus gadus uzņēmumā faktiski bija dīkstāve un vairākums speciālistu bija saņēmuši minimālo algu. Kā toreiz skaidroja vadība, tas bija «pagaidu risinājums, lai nevajadzētu ražotni atdot bankai». Darbiniekus solīja pieņemt atpakaļ, kad atsāktu ražošanu, taču to nav izdevies izpildīt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Jaunpagasts plus spirta rūpnīcai otrajā izsolē izdevies atrast pircēju

LETA, 24.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bioetanola, pārtikas spirta un alkoholisko dzērienu ražotājas SIA Jaunpagasts plus spirta rūpnīcai Iecavā otrajā izsolē ar lejupejošu soli izdevies atrast pircēju, pastāstīja uzņēmuma pārstāvis ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesā Jānis Maršāns.

Viņš sacīja, ka Jaunpagasts plus spirta rūpnīcu bija pieteikušies iegādāties līdz 20 pretendentu, kas ir liels skaits, taču precīzu pretendentu skaitu viņš nevarēja nosaukt. Pēc Maršāna teiktā, izsolē uzvarēja un tiesības iegādāties Jaunpagasts plus spirta rūpnīcu ieguva pretendents, kurš solīja augstāko cenu.

Jaunpagasts plus pārstāvis ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesā sacīja, ka minētajam pretendentam mēneša laikā ir jāsamaksā solītā cena. «Pircējam ir dots mēnesis samaksāt. Ja mēneša laikā tiks samaksāts, darījums notiks,» teica Maršāns, piebilstot, ka Jaunpagasts plus spirta rūpnīcas pircēju un darījuma summu būs iespējams atklāt, tiklīdz tas būs noslēdzies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ierosināts Jaunpagasts Plus tiesiskās aizsardzības process

Žanete Hāka, 07.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ierosināts SIA Jaunpagasts Plus tiesiskās aizsardzības process, liecina Maksātnespējas datu bāzes informācija.

Jaunpagasts Plus savā iesniegtajā pārskatā ziņo, ka 2013.gadā uzņēmumu finansiāli negatīvi ietekmēja augstās graudu cenas un bioetanola cenu svārstība, līdz ar to uzņēmuma neto apgrozījums samazinājies teju trīs reizes, sastādot 3,547 milj.EUR. 2013. gadu Jaunpagasts Plus pabeidzis ar 1,999 miljonu eiro zaudējumiem. Jāatzīmē, ka šis ir jau trešais gads pēc kārtas, ko uzņēmums noslēdz ar zaudējumiem.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka Jaunpagasts Plus ir vienīgais SIA KER-Klimata un enerģijas risinājumi īpašnieks un līdzīpašnieks SIA JP Termināls. Uzņēmumama valdē darbojas Dace Kovaļevska, Donāts Vaitaitis, kas ieņem valdes priekšsēdētāja amatu un Baltkrievijas pilsonis Anatoli Basenko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Izbeigts Jaunpagasts Plus tiesiskās aizsardzības process

Žanete Hāka, 05.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izbeigts Talsu novada uzņēmuma SIA Jaunpagasts Plus tiesiskās aizsardzības process, liecina Maksātnespējas datu bāzē atrodamā informācija.

Jānorāda, ka uzņēmumam tiesiskās aizsardzības procesu ierosināja aizvadītā gada 6. novembrī.

Lursoft rīcībā esošie dati rāda, ka 2014. gadā Jaunpagasts Plus apgrozīja 920,706 tūkstošus eiro, kas ir zemākais apgrozījuma rādītājs pēdējo piecu gadu laikā. Jānorāda, ka, salīdzinot ar 2013. gada apgrozījumu, pērnajā gadā tas saruka teju četras reizes. Pēdejos četrus gadus Jaunpagasts Plus aizvadījis ar zaudējumiem, 2014. gadā tie bija 1,866 miljoni eiro. Jaunpagasts Plus rentabilitātes rādītājs aizvadītajā gadā saglabājās negatīvs, t.i., -13,24.

1997. gada septembrī dibinātā Jaunpagasts Plus pamatdarbība ir saistīta ar bioetanola un augstvērtīga pārtikas spirta ražošanu no graudiem, alkoholisko dzērienu ražošanu, kā arī lopbarības piedevu ražošanu uz ražošanas blakusproduktu bāzes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī intervija ar ļoti augstu Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonu pirms diviem gadiem bijusi publicēta avīzē Astoņkājis un pārpublicēta DB ar portāla pietiek.com atļauju

Ar ko īsti cilvēki Finanšu policijā «pelna»?

Pirmkārt, ar noplūdēm. Ja agrāk arī bija noplūde informācijai par gaidāmajām Finanšu policijas darbībām lielajās lietās, tad ne daudz. Kādus 10–20% nevarēja nokontrolēt. Bet tagad viņam ir gandrīz 100% noplūde. Šajos divos gados faktiski 99% no tā, ko Finanšu policijā sauc par realizācijām, kuras ir pasākumi un akcijas, ir iepriekšēja noplūde. Un noplūde ir konkrēti tām personām, pie kā šie pasākumi tiek plānoti. Noplūžu nav tur, kur darbinieki paši pa kluso ir uztaisījuši realizāciju, neko nesakot vadībai. Viņi paši pa kluso vienojas sestdien, ka pirmdien brauc uz darbu un katrs brauc uz objektu. Tās divas šāda veida realizācijas, kas bija pagājušajā gadā, tās nav nopludinātas. Bet pārējās visas ir. Nu, normāli tas ir? Un tas viss notiek pie Kaminska, bet Podiņš plāno, kā paaugstināt viņu amatā. Nu, normāli cilvēki?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bioetanola ražotājs SIA «Jaunpagasts Plus» mainījis nosaukumu un turpmāk būs pazīstams kā SIA «I.S.D.», ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas 26.septembrī. Uzņēmums arī mainījis savu juridisko adresi no Kalna iela 9 Jaunpagastā, Talsu novadā, uz Baldones ielu 2 Iecavā. Tāpat uzņēmums mainījis darbības veidu, kas šobrīd ir pārējo organisko ķīmisko pamatvielu ražošana.

SIA «I.S.D.» dibināts 1997.gadā, uzņēmuma pamatdarbības veids ir bioetanola un tā blakus produkta - spirta un alkoholisko dzērienu ražošana. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir SIA «BioAkcept», bet tā patiesā labuma guvēji ir Donāts Vaitaitis un Jānis Bērziņš.

2017.gadā SIA «I.S.D.» apgrozījums bija 9,666 miljoni eiro, bet uzņēmuma zaudējumi bija 423 tūkstoši eiro. Tas pērn nodarbināja 90 darbiniekus un tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā veidoja 215 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Tiesa Norvik bankas veikto MSIA Pope komercķīlas realizāciju atzīst par ļaunprātīgu un spēkā neesošu

Žanete Hāka, 12.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas apgabaltiesa apmierinājusi MSIA Pope VP1 administratora prasību, kurā apstrīdēts darījums, ar kuru AS Norvik Banka, izmantojot komercķīlas tiesību, atsavinājusi savam meitas uzņēmumam SIA NBT Energy maksātnespējīgā uzņēmuma aktīvus 7 miljonu latu apmērā par nepilniem 2,5 miljoniem latu, kā arī uzņēmumam piederošās prasījuma tiesības pret debitoriem atdevusi vispār bez atlīdzības, faktiski izdarot dāvinājumu.

Kā informē uzņēmuma maksātnespējas procesa administrators Elvijs Vēbers, SIA NBT Energy 100% kapitāla daļu īpašniece ir AS Norvik Banka, un uzņēmuma valdē uz darījuma noslēgšanas brīdi darbojās Ģirts Straujums, Donāts Vaitaitis un Ivans Baženovs.

Ar Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijas spriedumu apmierināta administratora prasība. Tiesa atzinusi darījumu, ar kuru pārdota maksātnespējīgā uzņēmuma manta, par spēkā neesošu no noslēgšanas brīža, kā arī AS Norvik Banka un SIA NBT Energy uzlikusi par pienākumu atdot pārdoto mantu MSIA Pope VP1.

Tiesas spriedumā norādīts, ka AS Norvik Banka, pārdodot ieķīlāto mantu, pieļāvusi ļaunu nolūku un arī tās meitas uzņēmums ir piedalījies ļaunprātībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Hokejists Ozoliņš pārtrauc profesionālo sportista karjeru un iestāsies Repšes dibinātajā biedrībā

LETA, 28.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hokejists Sandis Ozoliņš pieņēmis lēmumu noslēgt savu karjeru sportā un iestāties politiķa Einara Repšes dibinātajā biedrībā Latvijas nākotnes forums, šovakar Latvijas Televīzijas raidījumā 1:1 paziņoja hokejists.

Plānots, ka Ozoliņš kļūs par biedrības ģenerālsekretāru.

«Vēlos pateikt paldies saviem vecākiem, ģimenei, treneriem, komandas biedriem un citiem, kas mani atbalstīja hokejista gaitās. Tāpēc ar šo pateicību vēlos paziņot, ka beidzu profesionālās hokejista gaitas. Sportā esmu bijis ilgus gadus un šo darbu esmu veicis ar milzīgu mīlestību un atdevi. Ir pienācis laiks,» sacīja Ozoliņš.

Taču stāstot par saviem nākotnes plāniem Ozoliņš sacīja, ka esot nopietni apdomājis, ko darīt tālāk un pirms kāda laika pieņēmis lēmumu iesaistīties Repšes dibinātajā biedrībā Latvijas nākotnes forums. Esmu gatavs strādāt Latvijā un ar savu turpmāko darbu darīt lietas, kas nestu labumu sabiedrībai kopumā,» piebilda Ozoliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielāko komercķīlu devis Jaunpagasts Plus

Žanete Hāka, 28.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) ierakstīta 71 komercķīla, bet 59 tika dzēstas, liecina UR dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 261 miljards eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 172 miljardi lati. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 88 miljardi lati.

Lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devusi bioetanola un pārtikas spirta, alkoholisko dzērienu ražotāja SIA Jaunpagasts Plus, kā parādnieku norādot uzglabāšanas un noliktavu saimniecības SIA JP Termināls. Komercķīlas maksimālā prasījuma summa ir 20,7 miljoni eiro, un to ņēmusi AS Norvik banka.

Otru lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devis uzņēmums Analoria Limited, kā parādnieku norādot nekustamā īpašuma iznomāšanas SIA Sorteks. Komercķīlas vērtība ir 10,4 miljoni eiro, un to ņēmusi AS Reverta.

Komentāri

Pievienot komentāru