Pasaulē

JPMorgan peļņa palielinājusies par 55%

Ritvars Bīders, 14.04.2010

Jaunākais izdevums

Otra lielākā ASV banka pēc aktīvu vērtības JPMorgan šī gada pirmajā ceturksnī nopelnījusi 3,33 miljardus ASV dolāru, kas ir par 55% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, ziņo Business Week.

Bankas vadītājam Džeimijam Daimonam (Jamie Dimon) izdevies banku saglabāt pelnošu visā finanšu krīzes periodā, paļaujoties uz ienākumiem no pakalpojumu maksām, kas palīdzējušas segt zaudējumus aizdevumu segmentā.

JPMorgan ir pirmā no lielajām ASV bankām, kas publicējusi savus finanšu rezultātus par šā gada pirmo ceturksni.

Business Week ziņo, ka Citigroup, kas savus finanšu rezultātus izziņos šā gada 19. aprīlī, šogad pirmajos trīs mēnešos nopelnījusi aptuveni 340 miljonus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Otra lielākā ASV banka ignorējusi aizdomas par Bernardu Medofu

Lelde Petrāne, 04.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV bankas JPMorgan Chase & Co vadošie darbinieki cietuši klusu, klientam Bernardam Medofam īstenojot savu episko Ponzi shēmu, tādējādi cerot aizsargāt bankas investīcijas un turpināt sadarboties ar viņu, atsaucoties uz tiesā iesniegtu prasību, vēsta Reuters.

Irvings Pikards, tiesas iecelts pilnvarotais, kurš cenšas atgūt bijušo Medofa klientu naudu, šādas apsūdzības izteicis prasībā pret otru lielāko ASV banku. Ceturtdien publiskota rediģēta prasības versija.

«Lai arī daudzas finanšu institūcijas pieļāva Medofa īstenoto krāpšanu, JPMorgan Chase bija pašā šīs krāpniecības centrā, un līdzdalībniece tajā,» teikts prasībā, kas iesniegta ASV bankrota tiesā Manhetenā.

Tā pirmo reizi pierādot - Pikards uzskata, ka JPMorgan bijusi ieinteresēta uzturēt desmitiem gadu garumā ilgušās attiecības ar Medofu, kura krāpnieciskā shēma gaismā nāca 2008.gada 11.decembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - JPMorgan aptur dolāru pārskaitījumus uz Latviju; banku klientus lēmums būtiski neskaršot

Žanete Hāka, 02.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV lielākā banka JPMorgan Chase&Co, kurai ASV regulators ir licis pastiprināt drošību saistībā ar naudas atmazgāšanas darījumiem, apstādinājis dolāru pārskaitījumus uz Latvijas bankām, raksta Bloomberg. Latvijas banku uzraugi norāda, ka lēmums nav vērsts tikai uz Latviju.

Tādējādi turpmāk vienīgie Rietumu partneri, ar kuru palīdzību Latvijas bankas var veikt starptautiskos dolāru pārskaitījumus, paliek divas bankas – Deutsche Bank AG un Commerzbank AG. Dažas vietējās bankas dolāru klīringā paļaujas uz partneriem Krievijā un Ukrainā, kuriem ir korespondējošie konti ar ASV partneriem.

«Nav šaubu, ka JPMorgan bija nozīmīgs parneris,» norāda LKA vadītājs Mārtiņš Bičevskis, piebilstot, ka tas netraucēs strādāt bankām tālāk un meklēt jaunus partnerus.

JPMorgan atteicies šo informāciju komentēt, bet Deutsche Bank AG un Commerzbank AG nekomentējuši iespējamo JPMorgan lēmuma ietekmi uz biznesu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aktīvu ziņā lielākā ASV banka JPMorgan Chase ceturtdien paziņoja, ka cietusi no masveidīga hakeru uzbrukuma, kurā Savienotajās Valstīs tikuši ietekmēti 76 miljoni privāto un septiņi miljonu biznesa klientu.

Banka norāda, ka šajā uzbrukumā, kas piedzīvots šā gada vasarā, iegūti kontu īpašnieku vārdi un adreses, taču tāda svarīga informācija kā kontu un sociālās apdrošināšanas numuri nav iegūti.

Paziņojumā ASV Vērtspapīru un fondu tirgus komisijai (SEC) JPMorgan Chase vēsta, ka saistībā ar šo incidentu banka nav novērojusi nepierastus klientu krāpniecības gadījumus.

JPMorgan Chase jau augustā paziņoja, ka sadarbojas ar tiesībsargājošajām iestādēm pēc izskanējušās informācijas, ka hakeri, kas, kā uzskatīts, bijuši no Krievijas, ielauzušies bankas datoru sistēmās, liekot varasiestādēm uzsākt federālo izmeklēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju banka JPMorgan Chase par 500 miljoniem sterliņu mārciņu iegādājusies bijušās finanšu institūcijas Lehman Brothers galveno ēku Londonā, padarot to par centrālo JPMorgan biroju ēku Eiropā, ziņo Financial Times.

«Pat lejupslīdes laikā mēs esam turpinājuši investēt un augt starptautiskajos tirgos. Šī iegāde ir ilgtermiņa ieguldījums un pierāda mūsu ticību Londonai, kā vienai no svarīgākajiem pasaules finanšu centriem,» sacījis JPMorgan vadītājs Džeimijs Dimons (Jamie Dimon).

Bijušās bankas Lehman Brothers galvenā ēka Londonā tiek uzskatīta par vienu no labākajām šāda veida celtnēm Lielbritānijas galvaspilsētā.

Šī ēka tika celta 2003. gadā.

JPMorgan šo debesskrāpi par savu centru Eiropā oficiāli padarīs 2012. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV investīciju bankas JPMorgan Digitālās izaugsmes fonds plāno iegādāties 10% strauji augošā sociālā portāla Twitter kapitāldaļu. Darījuma summa tiek lēsta ap 450 miljoniem ASV dolāru, tādējādi kopumā Twitter vērtība noteikta 4,5 miljardu dolāru apmērā, vēsta Financial Times.

Pagaidām nav zināms, vai JPMorgan veiks tiešas investīcijas sociālajā tīklā, jo pastāv iespēja, ka kapitāldaļas tiks atpirktas no jau esošajiem Twitter investoriem un akcionāriem.

Jaunizveidotais JPMorgan fonds radīts ar mērķi piedāvāt investoriem pieeju ieguldījumu iespējām strauji augošās privātās tehnoloģiju kompānijās. Līdz šim Digitālās izaugsmes fonds (Digital Growth Fund) savācis līdzekļus kopumā 1,22 miljardu dolāru apmērā.

JPMorgan norāda, ka fondā noteikti ierobežojumi, proti, tajā būs tikai 480 dalībnieki. Tuvākajā laikā tiek paredzēts palielināt fonda līdzekļus līdz 1,3 miljardiem dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

JPMorgan Chase jaunajā korporatīvās pārvaldes centrā Polijā pieņems 3000 darbinieku

LETA, 26.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV banka JPMorgan Chase Polijas galvaspilsētā Varšavā atver jaunu korporatīvās pārvaldes centru, kurā nākamo trīs gadu laikā tiks pieņemti vairāk nekā 3000 darbinieku.

Par to otrdien Varšavā paziņoja "JPMorgan Chase" izpilddirektors Stīvs Koens un Polijas premjerministra vietnieks un attīstības ministrs Mateušs Moraveckis.

Šāds lēmums ir jaunākais piemērs Polijas pievilcīgumam ārvalstu investoru acīs, ņemot vērā valsts spēcīgo ekonomikas izaugsmi un darbaspēku, kas ir kvalificēts, taču joprojām lētāks nekā Rietumeiropā.

Tāpat šādu lēmumu "JPMorgan Chase" pieņēmusi laikā, kad globāla mēroga uzņēmumi izvērtē iespējas pārvietot daļu darbību no Lielbritānijas uz citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, ņemot vērā Lielbritānijas gaidāmo izstāšanos no ES.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple iPhone 5 ASV iekšzemes kopproduktam varētu dot pusi procenta punkta

Lelde Petrāne, 11.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Apple jaunā produkta iPhone 5 pārdošana ASV ceturtā ceturkšņa iekšzemes kopproduktam varētu pievienot pat pusi procenta punkta, atsaucotie uz JPMorgan aplēsēm, ziņo CNBC. Tādējādi tiek uzsvērta tehnoloģiju kompānijas bezprecedenta ietekme uz šīs valsts ekonomiku.

«iPhone 5 pārdošana ceturtā ceturkšņa IKP varētu palielināt par 3,2 miljardiem ASV dolāru,» norāda JPMorgan.

Par jaunā iPhone laišanu tirgū Apple varētu paziņot šīs nedēļas trešdienā, un JPMorgan prognozē, ka ceturtajā ceturksnī varētu tikt pārdoti astoņi miljoni jaunā produkta vienību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

JPMorgan: Latvija, visticamāk, saglabās eiro piesaisti

, 02.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas galīgajā lasījumā pieņemtais budžets 2010. gadam mazinās iespēju, ka valsts varētu devalvēt savu valūtu, turklāt tas paver ceļu tālākai starptautiskā aizdevuma saņemšanai, norāda JPMorgan.

«Mēs esam kļuvuši vēl pārliecinātāki par mūsu nu jau ilgāku laiku pausto viedokli par starptautiski atbalstīto ekonomikas programmu un valūtas piesaistes saglabāšanos [Latvijā]. Eiro ieviešana ir saprātīga izejas stratēģija,» norāda JPMorgan ekonomists Jarkins Cebeči (Yarin Cebeci).

Nākamgad Latvija no starptautiskajiem aizdevējiem saņems aptuveni 3.2 miljardus eiro, kas «strauji uzlabos ārvalstu valūtu likviditāti un palīdzēs mazināt bažas par valūtas piesaistes stabilitāti», skaidro JPMorgan ekonomists.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

ASV ievērojami pieaugusi korporatīvā aktivitāte

Jānis Šķupelis, 22.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmajos mēnešos atdzīvojusies korporatīvā aktivitāte ASV. Tiesa gan, piemēram, Eiropā uzņēmumu apvienošanās un pārņemšanas frontē turpinās sasaluma laikmets.

Šā gada pirmajā ceturksnī kopējais apvienošanās un pārņemšanas darījumu apjoms globālā mērogā palielinājies par 6% un sasniedzis 430,4 miljardus ASV dolāru. Galvenokārt tas ir uz ASV rēķina, kur kompāniju pārņemšanas un apvienošanās darījumu apjomi šā gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn pieauguši par 62%. Reuters ziņo, ka korporatīvajai aktivitātei augt palīdzējis optimisms par ekonomikas izaugsmes turpināšanos un kāpums akciju tirgos. Tiek izcelts, piemēram, Berkshire Hathaway un 3G Capital darījums, kura rezultātā abas kompānijas pārņēma kečupa ražošanas milzi H.J. Heinz Co. JPMorgan Chase & Co eksperti norāda, ka mainījies ASV uzņēmēju skats attiecībā uz nākotni – šobrīd tie biznesam nākotnē saredzot vairāk labvēlīgus nekā nelabvēlīgus nosacījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Runas par Samsung tempu vājināšanos, liek krist akciju vērtībai

Jānis Rancāns, 07.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ievērojami kritusies pasaules lielākā viedtālruņu ražotāja Samsung akciju vērtība pēc tam, kad JPMorgan Chase analītiķi samazināja Dienvidkorejas kompānijas peļņas prognozes.

Kompānijas akcijas vērtība piektdien samazinājās par 5,5% līdz 1,4 miljoniem Dienvidkorejas vonu (1,2 tūkstošus ASV dolāru).

JPMorgan Chase analītiķi uzskata, ka zemais pieprasījums pēc Galaxy S4 viedtālruņa Eiropā, visticamāk, ietekmēs kompānijas peļņu. Prognozējams, ka Samsung Galaxy S4 tirdzniecības apjomi būs no divdesmit līdz trīsdesmit procentiem mazāki nekā ticis aplēsts iepriekš. Sākot ar šā gada jūliju, Samsung katru mēnesi varētu pārdot no septiņiem līdz astoņiem miljoniem viedtālruņa modeļu.

Savukārt Samsung maijā paziņoja, ka kopš Galaxy S4 nonākšanas tirdzniecībā, izdevies katru mēnesi pārdot desmit miljonus šo ierīču, tādējādi tas kļuvis par pieprasītāko viedtālruni pēc tā debijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

JPMorgan nopelna vairāk nekā gaidīts

Ritvars Bīders, 15.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV banka JPMorgan Chase & Co. šā gada otrajā ceturksnī nopelnījusi 4,8 miljardus ASV dolāru, kas ir par 2,1 miljardu dolāru vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, tādējādi pārspējot tirgus analītiķu prognozes, ziņo Reuters.

Pēc finanšu rezultātu paziņošanas bankas akcijas cena palielinājusies par 0,6% līdz 50,58 ASV dolāriem par vienu akciju.

Pitsburgas konsultāciju kompānijas Fort Pitt Capital Group analītiķis Kims Kauijs (Kim Coughey) norāda, ka JPMorgan, uzrādot šādu peļņas pieaugumu, norāda uz pozitīvām tendencēm investīciju tirgū.

JPMorgan Chase & Co., kas ir pirmā no lielajām ASV bankām, kas publicējusi savus finanšu rezultātus par šā gada otro ceturksni, norāda, ka zaudējumi bankas kredītu biznesā ir sākuši samazināties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaules biržas

Paredz strauju kāpumu Eiropas akciju tirgos

Žanete Hāka, 15.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairākas starptautiskās bankas paredz pieaugumu Eiropas akciju tirgos nākamā gada laikā.

JPMorgan Chase & Co rekomendējusi investoriem iepirkt Eiropas uzņēmumu akcijas nākamo 6-12 mēnešu laikā un Royal Bank of Scotland paredz, ka akciju cenas nākamgad varētu piedzīvot spēcīgu kāpumu, raksta Bloomberg.

Tomēr, kaut gan JPMorgan Chase & Co paredz kāpumu nākamā gada laikā, eksperti norādījuši, ka atdeve 5-10 gadu laikā varētu būt samērā maza.

Savukārt RBS stratēģi gada laikā paredz 20% kāpumu.

«Jauna likviditātes deva, inflācijas gaidu normalizēšanās un fakts, ka korporatīvais sektors uzrāda pazīmes par ļoti zemām parāda izmaksām, lai atgrieztos peļņā, liecina par jaunu vērtējumu atgriešanos tirgū,» norāda RBS eksperti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Centrālās bankas (ECB) vadītājs Mario Dragi patlaban saskaras ar deflācijas draudiem, turklāt ir palikušas ļoti maz iespējas, kā ar to cīnīties, raksta Bloomberg.

Patēriņa cenas eirozonā pieaug lēnākajā tempā pēdējo četru gadu laikā, turpinot būt ievērojami zem ECB noteiktā mērķa 2% līmenī. Patlaban ECB vadītājam ir izvēle samazināt bāzes procentu likmi, kas jau tā ir tuvu nullei, palielināt likviditāti tirgū, kas var cenas arī nepalielināt vai arī ignorēt pašas ECB noteikto cenu stabilitātes definīciju, norāda JPMorgan Chase&Co un BNP Paribas eksperti.

Inflācijas palēnināšanās var veicināt negatīvas spirāles veidošanos, kas pamatīgi bremzē eiro reģiona atveseļošanos. Kaut arī eirozonas ekonomika otrajā ceturksnī pārtrauca sešus ceturkšņus ilgušo recesiju, tajā aizvien ir rekordaugsts bezdarba līmenis un sarūk banku kreditēšanas apjomi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

JPMorgan Chase panāk vienošanos valūtas tirgus manipulācijas lietā

LETA, 06.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV banka JPMorgan Chase panākusi vienošanos tiesas prāvā saistībā ar apsūdzībām, ka banka bija manipulējusi ar valūtas maiņas kursiem, paziņoja kāds labi informēts informācijas avots.

JPMorgan Chase ir viena no 12 bankām, pret kurām martā tika uzsākta tiesvedība saistībā ar apsūdzībām, ka to darbinieki īstenojuši manipulācijas vairāku triljonu dolāru vērtajā valūtas tirgū, apkrāpjot klientus un palielinot bankas ienākumus.

Informācijas avots norāda, ka banka neatklās ar apsūdzētājiem, kuru vidū ir lieli investīciju fondi, valdības un pensiju plānu darbinieki, panāktās vienošanās finansiālos nosacījumus.

Taču informācijas avots vēsta, ka panāktās vienošanās apjoms nepārsniedz vienu miljardu dolāru. Vēl kāds cits informācijas avots ziņo, ka kompensācijas apjoms nav tik liels, lai radītu materiālu ietekmi uz bankas finanšu rezultātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā reitingu aģentūra Moody’s Investors Service samazinājusi četru lielāko ASV banku reitingus, uzskatot, ka krīzes laikā valdība tām nesniegs nepieciešamo palīdzību, raksta Bloomberg.

Reitings par vienu pakāpi samazināts Morgan Stanley, Goldman Sachs Group , JPMorgan Chase & Co. un Bank of New York Mellon Corp. pēc tam, kad reitingu aģentūra noslēgusi astoņu ASV banku analīzi, kas tika uzsākta augustā. Banku pārstāvji samazinājumu nekomentē.

Bank of New York reitings samazināts no Aa3 uz A1, Goldman Sachs reitings – no A3 uz Baa1. JPMorgan reitings samazināts no A2 uz A3, bet Morgan Stanley - no Baa1 uz Baa2.

ASV banku uzraugi patlaban gatavo noteikumus, kas varētu mazināt valdību iesaistīšanos pat lielu finanšu kompāniju glābšanā, izmantojot nodokļu maksātāju naudu. Plāns paredz, ka investoriem jāuzņem zaudējumi uz sevi un jākonvertē parādzīmes akciju kapitālā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

papildināta - ASV un Lielbritānija sešām bankām piemēro gandrīz sešu miljardu dolāru sodu

LETA, 21.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV un Lielbritānijas regulatori sešām lielām bankām piemērojusi naudassodus kopumā gandrīz sešu miljardu dolāru apmērā saistībā ar valūtas kursu un starpbanku procentu likmes Libor manipulācijām.

Regulatori norāda, ka šīs bankas interneta tērzētavās vienojušās par procentu likmju noteikšanu, tādējādi apkrāpjot klientus un vienlaikus palielinot savus ienākumus.

Lielbritānijas Barclays un Royal Bank of Scotland (RBS), kā arī ASV JPMorgan Chase un Citicorp atzinušas vainu ASV Tieslietu ministrijas apsūdzībās par slepenu sadarbību, lai veiktu manipulācijas apjomīgajā valūtu tirgū.

Savukārt Šveices UBS atzinusi vainu par Libor manipulācijām, bet ASV Bank of America ASV Federālo rezervju sistēma piemērojusi naudassodu par tirdzniecības pārkāpumiem valūtas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Gaida, ka uzņēmumi būs dāsnāki pret saviem akcionāriem

Jānis Šķupelis, 24.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules lielāko uzņēmumu peļņai augot, tiek domāts arī par dividenžu palielināšanu. Šāda situācija joprojām var saglabāt investoru interesi par akcijām laikos, kad finanšu tirgos svārstības kļuvušas lielākas, plaukuši politiskie riski un augstāk ceļo arī etalona obligāciju ienesīgums.

Piemēram, ASV 10 gadu termiņa obligācijām tas nupat grasās pārsoļot pāri 3% atzīmei. Dažkārt dzirdamas spekulācijas, ka, obligāciju likmēm augot, no akciju tirgus varētu noplūst nauda, jo pašu drošāko fiksētā ienesīguma instrumentu alternatīvas atkal sāks izskatīties pietiekami interesanti.

Lai nu kā - šogad par savu izmaksāto dividenžu palielināšanu lemšot 71% ASV lielo publiski kotēto kompāniju un 83% Eiropas šādu uzņēmumu, paredz, piemēram, investīciju banka JPMorgan. Tiek lēsts, ka izmaksāto dividenžu apmērs uz akciju ASV S&P 500 uzņēmumiem augs par 8%, bet Euro Stoxx 50 kompānijām – par 6%. Valdot šādam fonam, dividenžu ienesīgums S&P 500 kompānijām jau pašlaik ir palielinājies līdz 2,1% atzīmei. Vēl janvārī tas atradās pie 1,8% (notikušais akciju cenu kritums šo rādītāju padarīja pievilcīgāku). Savukārt Euro Stoxx 50 akciju indeksam dividenžu ienesīgums pašlaik atrodas pie 3,8% atzīmes, kas ir visvairāk kopš 2016. gada decembra. JPMorgan arī paredz, ka šogad kopumā ASV S&P 500 kompānijas savu akciju atpirkšanai varētu tērēt 800 miljardus ASV dolāru, kas kalendārā gadā būtu jauns rekords. Tiek norādīts – ja ņem vērā arī šo faktoru, tad ASV un Eiropas akciju turēšanas ienesīgums varētu būt ap 5%.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

DB viedoklis: Bailes no netīrās naudas un pārāk īsā atmiņa

Inguna Ukenābele, Dienas Bizness, 09.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Diskusijas par to, ir vai nav Latvija jaunais eirozonas naudas tirgus «tīrības» bieds, pagaidām izraisa smaidu. Tomēr potenciālas problēmas pastāv un tās ignorēt būtu muļķīgi.

Latvijas iesoļošanu eirozonā ārvalstu medijos pavadīja vietējām amatpersonām ne visai patīkami spriedelējumi par to, ka nu tik eirozonā caur Latviju ieplūdīs netīra nauda. Lai būtu skaidrāk – neskaidrās un, iespējams, ne visai likumīgās operācijās iegūti līdzekļi, kurus to īpašnieki, kas tīri labi jūtas ārpus Eiropas Savienības, glabāt tomēr izvēlas ES un vēl vēlamāks eirozonā. Iemesls, kādēļ tieši Latvija varētu kļūt par šādas naudas vārtiem uz eirozonu, ir tas, ka Latvijas banku uzraudzība esot apšaubāmas kvalitātes, bet pašām bankām ir liela patika pret nerezidentu naudu.

Šīs runas vēl arī sakrita ar ASV bankas JPMorgan Chase & Co, kas iepriekš ASV bija dabūjusi sutu par nepietiekamu centību naudas atmazgāšanas apkarošanā, lēmumu apturēt ASV dolāru maksājumus no Latvijas bankām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ķīnas akciju tirgum paredz 20% pieaugumu

Žanete Hāka, 11.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas akciju tirgus indeksi, visticamāk, piedzīvos 20% kāpumu, jo ekonomikas izaugsmes rādītāji stabilizējas, savukārt uzņēmumu novērtējumi pieaug no vēsturiski zemākajiem līmeņiem, atsaucoties uz JPMorgan Chase&Co prognozi, raksta Bloomberg.

«Mēs rekomendējam iepirkt Ķīnas akcijas, pamatojoties uz sezonāliem faktoriem un visu laiku zemākajiem novērtējumiem,» norāda bankas stratēģis Maikls Ju. «Mēs sagaidām 15-20% lielu akciju tirgus pieaugumu nākamo nedēļu laikā, jo izaugsme sezonālu faktoru ietekmē stabilizēsies un tirgus uzmanība tiks vērsta uz strukturālām reformām,» saka eksperts.

Ķīnais izaugsmei būs milzīga ietekme uz pasaules ekonomiku, norādījis arī Goldman Sachs Group vadītājs Loids Blankfeins.

JPMorgan stratēģis rekomendējis tādu sektoru akcijas kā veselības aprūpe, tūrā enerģija un vides aizsardzība, kas var gūt labumu no ekonomikas reformām. Viņš arī uzsver, ka Ķīnas banku izaugsmi veicinās zemie novērtējumi, lielās dividendes un augstā kapitāla atdeve.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ekonomisti: Šā gada futbola čempionātā uzvarēs Spānija

Jānis Šķupelis, 27.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spānijai ir lielākās izredzes uzvarēt šā gada pasaules futbola čempionātā, norādījusi Reuters veiktā 74 ekonomistu – futbola fanu aptauja.

No aptaujātajiem ekonomistiem 24 norādījuši, ka lielākās izredzes esot uzvarēt Spānijai. Tikai nedaudz atpalika Brazīlija, kuras uzvaru prognozēja 23 ekonomisti. Tikmēr rezultatīvākie vārtu guvēji būšot Lionels Messi (Argentīna), tam sekos Davids Villa (Spānija) un Veins Rūnijs (Anglija).

Tiesa, ekonomisti neizceļas ar īpašām spējām paredzēt notikumus futbolā, raksta Reuters. Jāpiebilst, ka pirms iepriekšējā pasaules čempionāta futbolā vairums no aptaujātajiem 96 ekonomistiem norādīja, ka uzvarēs Argentīna. Tikai astoņi aptaujātie toreiz norādīja, ka uzvarēs pašreizējie pasaules čempioni – Itālijas futbola izlase. Interesanti, ka šogad tikai viens no ekonomistiem uzskata, ka Itālijas izlase nosargās savu čempiones titulu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11 ASV lielākās bankas ceturtdien vienojās par paketi bankas "First Republic Bank" atbalstam 30 miljardu ASV dolāru apmērā, mazinot bažas, ka šī reģionālo banku līdere varētu būt nākamā, kas piedzīvotu krahu pēc "Silicon Valley Bank" (SVB) un "Signature Bank" sabrukuma.

11 banku konsorcijs, starp kurā pārstāvētajām bankām ir "Bank of America", "Citigroup" un "JPMorgan Chase", paziņoja, ka noguldīs 30 miljardus dolāru "First Republic Bank".

"Šī Amerikas lielāko banku rīcība atspoguļo to uzticēšanos "First Republic Bank" un visu izmēru bankām," teikts konsorcija kopīgā paziņojumā. "Mēs kopā izvēršam savu finansiālo stiprumu un likviditāti lielākajā sistēmā, kur tas ir visvairāk vajadzīgs."

"First Republic Bank" akcijas cena Volstrītā, kas iepriekš bija kritusies, ceturtdien noslēdza tirdzniecības sesiju ar apmēram 10% pieaugumu.

"Šī lielo banku grupas atbalsta izrādīšana ir ļoti vēlama un demonstrē banku sistēmas izturību," kopīgā paziņojumā pavēstīja ASV Finanšu ministrijas, Federālās rezervju sistēmas (FRS), Federālās noguldījumu apdrošināšanas korporācijas un Valūtas kontroliera biroja vadītāji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Bloomberg: Deutsche Bank plāno pārtraukt ASV dolāru maksājumus daļai Latvijas banku

LETA, 29.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas lielākā banka Deutsche Bank gatavojas pārtraukt ASV dolāru maksājumus daļai Latvijas banku, ziņo aģentūra Bloomberg, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem.

«Pēc to cilvēku teiktā, kas ir pazīstami ar Vācijas lielākās bankas plāniem, dažu Latvijas banku spējas tieši apstrādāt pārskaitījumus ASV dolāros ir apdraudētas, jo Deutsche Bank gatavojas pārtraukt attiecības ar tām,» raksta Bloomberg.

Tā vēsta, ka vairākas Latvijas bankas ir saņēmušas Deutsche Bank brīdinājumu, ka Vācijas banka tām liegs ASV dolāru klīringa iespējas.

Pēc Bloomberg rīcībā esošajām ziņām, šis Deutsche Bank lēmums neattieksies uz Latvijā strādājošajām Ziemeļvalstu bankām, kā arī bankām Citadele, Rietumu Banka un Baltic International Bank.

Komentējot šo neoficiāli iegūto informāciju, Deutsche Bank preses pārstāvis Franks Hartmans e-pasta vēstulē norādījis, ka «atbilstoši bankas stratēģijai līdz 2020.gadam banka pārskata attiecības ar klientiem», tomēr atteicies sniegt sīkākas ziņas par Deutsche Bank plāniem attiecībā uz konkrētu Latvijas banku maksājumiem ASV dolāros, vēsta Bloomberg.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

JPMorgan soda ar 33 miljoniem mārciņu

Valdis Vikmanis, 03.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas finanšu regulators piespriedis JPMorgan 33,32 miljonus sterliņu mārciņu lielu soda naudu, ziņo The New York Times.

Regulators šādu bardzību pamato ar to, ka kompānija nav spējusi atdalīt klienta naudu no kompānijas naudas. Šādas kompānijas darbības netika atklātas septiņus gadus. «Kompānija nedrīkst uzlabot savu finanšu izskatu balstoties uz klientu naudu, kas tādējādi tiek pakļauta milzīgam riskam,» norāda regulatora locekle Margarita Koula (Margaret Cole).

Viņa arī norādīja, ka soda lielums atspoguļo to summu kādu kompānija izmantoja no klientu naudas, lai «spodrinātu savu finanšu uzsvārci».

JPMorgan pagaidām nekomentē Lielbritānijas finanšu regulatora lēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Bloomberg: Igaunijas bankām rada problēmas Latvijas banku sektora sliktā reputācija

LETA, 11.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas bankas sūdzas, ka valsts atrašanās līdzās Latvijai un Krievijai, kuru banku reputācija ir zema, traucē to attīstībai un rada grūtības veikt maksājumus ASV dolāros, vēstīja biznesa ziņu aģentūra Bloomberg.

Igaunijas lielākā vietējā banka LHV Pank paziņojusi, ka tai ir grūtības atgūt piekļuvi ASV dolāru maksājumiem pēc tam, kad Vācijas lielākā banka Deutsche Bank pagājušajā mēnesī pārtrauca tādu pakalpojumu, lēmumu pamatojot ar plašu tās klientu datu pārskatīšanu.

LHV Pank uzsvērusi, ka grūtības lielā mērā saistītas ar ģeogrāfiju, jo tai ir problemātiski pamatot savu vērtību pasaulē, kur bankas cenšas samazināt riskus. Turklāt potenciālos partnerus aizbiedēt varot tuvums Latvijai - naudas no bijušās Padomju Savienības reģiona mezglam, kas cīnās pret naudas atmazgāšanas reputāciju - un Krievijai, pret kuru vērstas ASV un Eiropas Savienības sankcijas par tās agresiju Ukrainā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Federālo Rezervju sistēmas toņa maiņa varētu nozīmēt, ka investori, iespējams, mainīs domas par investīciju cikla termiņiem un patlaban ieguldītāju vidū nevajadzētu būt bailēm, norāda JPMorgan analītiķi.

Pagājušajā nedēļā FRS signalizēja, ka investori vismaz uz laiku var nesatraukties par likmju celšanu. Šo mājienu ar prieku jau uztvēra akciju investori, un trīs tirdzniecības sesiju laikā Standard&Poor’s 500 indeksa vērtība pieauga par 2,5%.

Līdz ar FRS jauno kursu savas prognozes mainījusi arī JPMorgan, kas iepriekš ieteica investoriem savus līdzekļus pārvietot uz neitrāliem ieguldījumiem vai tādiem, kas tiek dēvēti par drošiem patvērumiem, lai spētu tikt galā ar izaicinājumiem 2020.gadā.

Tomēr tagad banka domas mainījusi un eksperti norāda, ka, ņemot vērā, ka FRS ir devusi mājienus par lēnāku likmju celšanu, tad 2020.gads varētu nebūt brīdis, kad domāt par recesiju.

Komentāri

Pievienot komentāru