Jaunākais izdevums

Otrdien Jūrmalā, Viestura ielā durvis vērusi rekonstruētā Euroaptieka, informē uzņēmuma pārstāvji.

Rekonstrukcijā ieguldīti daži desmiti tūkstoši eiro. Pārveides procesā aptiekā mainīta apmeklētāju zāle un papildināts preču klāsts.

Šī ir jau 25. jaunā koncepta aptieka ar Euroaptiekas zīmolu, kur līdzās aptieku tradicionālajam preču klāstam, paredzēta vieta arī veselību un skaistumu veicinošajām precēm.

Latvijā darbojas 52 aptiekas ar Euroaptiekas zīmolu. Euroaptieka zīmols pieder uzņēmumam Euroapotheca, kuram kopumā ir vairāk nekā 400 aptieku Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā un Ukrainā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Euroaptieka valdes priekšsēdētāju Ivaru Nelsonu

Lelde Petrāne, 13.01.2017

Biroja darbinieki strādā aptiekā, lai labāk izprastu pienākumus un darba dienas ritējumu

Foto: no personīgā arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Ivars Nelsons, SIA Euroaptieka valdes priekšsēdētājs.

Trīs svarīgākie fakti par Jūsu pārstāvēto uzņēmumu? Ar ko Jūsu uzņēmums ir unikāls?

Lepojos, ka mēs bijām pirmie, kas izveidoja pašapkalpošanās tipa aptiekas. Euroaptieka bija arī pirmā, kas ieviesa konsultācijas aptiekās – izglītotus darbiniekus, kuri strādā tieši pašapkalpošanās zālēs un konsultē klientus, palīdzot viņiem gan orientēties preču klāstā, gan izvēlēties sev piemērotākos produktus. Pašlaik mēs mērķtiecīgi vēlamies panākt, ka aptieka ir vieta, kuru cilvēki apmeklē, lai preventīvi rūpētos par savu veselību un labsajūtu, nevis ierastos tikai tad, kad jau ir skārušas veselības problēmas. Manuprāt, ir jālauž stereotips par aptieku kā tikai zāļu tirdzniecības vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkšanās un izklaides centrā «Akropole» jau drīzumā «Euroaptieka» plāno vērt durvis jaunajai aptiekai.

500 kvadrātmetru lielās aptiekas izveidē ieguldīti 650 000 eiro. Jaunā koncepta aptiekas centrā atradīsies zona «Tavai labsajūtai». Šī zona apmeklētājiem piedāvās iespēju iepazīties ar jaunākajiem skaistuma un veselības produktiem, kā arī tos izmēģināt un saņemt profesionāļu ieteikumus un konsultācijas. Klientu ērtībām aptiekā izveidota arī aprūpes telpa, kurā būs iespējams saņemt farmaceitu konsultācijas. Jaunais aptiekas koncepts būs ērts jaunajām māmiņām, bērniem, ka arī steidzīgajiem pircējiem. Aptiekā strādās 30 «Euroaptieka» darbinieki, kuri nodrošinās nepieciešamo palīdzību un sniegs padomus ar veselības aprūpi saistītos jautājumos.

«Aptiekas izveide jaunajā iepirkšanās un izklaides centrā «Akropole» ir viens no vērienīgākajiem uzņēmuma projektiem Latvijā šā gada laikā. Veicot plānošanas darbus, mēs ievērojām klientu vajadzības, nozares tendences, augstākās prasības, kā arī nākotnes redzējumu tam, kādai ir jābūt modernai un mūsdienīgai aptiekai, kas ir ērta un pieejama ikvienam,» stāsta Ivars Nelsons, «Euroaptieka» valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Risinot diennakts aptieku trūkumu Rīgā un ņemot vērā iedzīvotāju pieaugošo pieprasījumu pēc aptieku darbības arī nakts stundās, "Euroaptieka" atver savu pirmo diennakts aptieku.

No šīs nedēļas viena no lielākajām "Euroaptiekām" Pļavniekos, Andreja Saharova ielā, kļuvusi par diennakts aptieku, tādējādi esot pieejamākai iedzīvotājiem, kas saskaras ar nepieciešamību bezrecepšu un recepšu medikamentus iegādāties ārpus standarta darba laika.

Aptieka atrodas blakus medicīnas centram "Vesels cilvēks", kas medicīnisko palīdzību nodrošina visu diennakti. Līdz ar to teju vienuviet jebkurā diennakts stundā rīdziniekiem turpat Pļavniekos ir iespēja saņemt medicīnisko palīdzību un iegādāties nepieciešamos medikamentus.

"Liela daļa iedzīvotāju ir saskārušies ar situācijām, kad steidzama medicīniska palīdzība ir nepieciešama tieši tad, kad tā ir vismazāk pieejama, piemēram, nakts stundās - pēkšņi parādās izteikti augsta temperatūra, neciešamas sāpes vai citas akūtas veselības problēmas, taču mājās nav atbilstošu medikamentu. Priecājamies, ka no šīs nedēļas varam piedāvāt ērtu, operatīvu un vienkāršu palīdzības sniegšanu teju vienuviet. Medicīnas centrā "Vesels cilvēks" ikviens varēs saņemt nepieciešamo diagnostiku un konsultatīvo palīdzību, savukārt mūsu aptiekā iegādāties medikamentus arī nakts stundās," saka "Euroaptiekas" aptieku tīkla kvalitātes vadītāja, farmaceite Zane Melberga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

SIA Euroaptieka jauns vadītājs

Žanete Hāka, 06.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 3.oktobra SIA Euroaptieka ievēlēts jauns valdes priekšsēdētājs - Ivars Nelsons, informē uzņēmums.

Viņš Euroaptiekas komandai pievienojās kā finanšu departamenta direktors un šā gada jūlijā kļuva par valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju uz laiku, kad līdzšinējais Euroaptieka SIA valdes priekšēdētājs Māris Lūks atstāja amatu.

Ivaram Nelsonam ir 13 gadu darba pieredze uzņēmējdarbībā un finanšu vadībā. Līdz šim vairāku gadu garumā darbojies finanšu jomā – ieņēmis SIA Clean R finanšu direktora amatu, bijis atbildīgs par nozīmīgiem audita projektiem uzņēmumā SIA Deloitte Audits Latvia, kā arī ieguvis pieredzi, stažējoties Londonā, Deloitte Limited. Ivars Nelsons ir ACCA (The Association of Chartered Certified Accountants) biedrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Latvijā atvērta jauna interneta aptieka

Lelde Petrāne, 12.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā darbību uzsākusi jauna tiešsaistes veselības un skaistumkopšanas aptieka AZETA.LV.

«Izstrādājot jaunu interneta aptiekas konceptu Latvijas tirgum, mums bija īpaši svarīgi domāt par klientu pieredzi – AZETA ir veidota, lai sniegtu iespēju ātri un vienkārši iegūt sev nepieciešamo, tādējādi ietaupot laiku, kuru veltīt citām sev svarīgām aktivitātēm,» stāsta Justė Levčenkaitė, AZETA vadītāja.

«Jaunā interneta aptieka darbosies ciešā partnerībā ar mums, Euroaptieka komandu. Mēs turpināsim apkalpot klientus 55 klātienes aptiekās, kuras būs arī viens no preču saņemšanas punktiem AZETA tiešsaistes klientiem,» skaidro Natalija Zaharova, Euroaptieka vadītāja.

AZETA sūtījumus var saņemt mājās ar DPD kurjeru piegādi vai vairāk nekā 280 sūtījumu saņemšanas vietās Latvijā – Euroaptieka aptiekās, DPD preču saņemšanas punktos, kā arī Circle K benzīntankos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kādreizējā pasta ēkā Dobelē atklāts jauns veselības aprūpes centrs, kurai Euroaptieka veikusi apjomīgus atjaunošanas un labiekārtošanas darbus.

Izveidotā veselības aprūpes centra 215 kvadrātmetru plašajās telpās darbosies “MFD Laboratorija”, “MFD Veselības grupas” speciālisti – kardiologs, neirologs, endokrinologs un ķirurgs, kā arī “Monikas Stacēvičas ārsta prakse”, “Ilzes Sproģes ģimenes ārsta un pediatra prakse”, zobārstniecības klīnika “Zobu feja”, “Ivo Končus fizioterapeita prakse”.

“Latvijas reģionu pilsētās trūkst modernu veselības aprūpes centru, kas nozīmē arī ierobežotu pakalpojumu pieejamību. Šāda situācija ir raksturīga arī Dobelē, kur dzīvo gan daudz jaunu ģimeņu, gan vecāka gada gājuma cilvēki. Tāpēc esam patiesi priecīgi pilsētai dot būtisku un nepieciešamu pienesumu veselības aprūpē, kas iedzīvotājiem nozīmē iespēju saņemt speciālistu konsultācijas, laboratoriskos izmeklējumus un vakcināciju tuvu mājām. Jaunizveidotais veselības aprūpes centrs apmeklētājus arī priecēs ar ērtu, patīkamu un drošu vidi. Esam gandarīti, ka īpaši tagad, pandēmijas laikā, esam raduši iespēju izveidot jaunu veselības aprūpes centru un realizēt projektu ar augstu pievienoto vērtību Dobelē,” saka “Euroaptieka” valdes priekšsēdētāja Nataļja Zaharova.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkšanās un izklaides centrā «Akropole» apmeklētājiem durvis vērusi lielākā Euroaptieka Latvijā.

Jaunā koncepta Euroaptiekā izveidota arī pieredzes zona, kurā bez maksas būs pieejamas sejas, galvas ādas un matu stāvokļa pārbaudes un speciālista konsultācijas.

Jaunā koncepta «Euroaptiekas» izveidē investēti aptuveni 650 000 eiro, un tās kopējā platība ir 500 kvadrātmetru. Jaunā aptieka nodarbinās 30 «Euroaptiekas» darbiniekus.

«Šīs aptiekas izveide ir viens no vērienīgākajiem uzņēmuma projektiem Latvijā šī gada laikā,» komentē Euroaptiekas valdes priekšsēdētājs Ivars Nelsons, uzsverot, ka pašlaik aptiekas mērķtiecīgi tiek veidotas kā vieta, kuru cilvēki apmeklē, lai preventīvi rūpētos par savu veselību, nevis ierastos tikai tad, kad jau ir skārušas veselības problēmas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Euroaptieka» aptieku tīkla paplašināšanā un esošo aptieku rekonstrukcijā šogad investēti jau 815 000 eiro, informē uzņēmuma pārstāve Evija Bērziņa.

Pēc rekonstrukcijas apmeklētājiem durvis vērušas divas atjaunotās «Euroaptiekas» mazumtirdzniecības tīkla «Maxima» telpās Rīgā, Viestura prospektā un Mūkusalas ielā.

«Mūsdienās aptieka vairs nav vieta, kur cilvēki vēršas tikai pēc zālēm. Cilvēki pie mums nāk arī pēc padoma - zinoši farmaceiti sniedz konsultācijas par to, kā laikus parūpēties par savu labsajūtu un veselību,» teic «Euroaptiekas» valdes priekšsēdētāja Nataļja Zaharova.

Šogad paplašinātas jau četras «Euroaptiekas», to skaitā aprīlī iepirkšanās un izklaides centrā «Akropole» apmeklētājiem durvis vērusi Latvijā lielākā «Euroaptieka».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta aptiekai «Azeta» uzsākot darbību Latvijā, uzstādīts mērķis atpazīstamību šajā tirgū un patērētāju uzticību gūt gada laikā, sarunā ar biznesa portālu db.lv sacīja vadītāja Justė Levčenkaitė.

«Azeta» ietilpst «Euroaphoteca» grupā, kas Latvijas tirgū darbosies ar diviem zīmoliem – «Euroaptieka» klātienes aptiekas un «Azeta» interneta platforma. Lietuvā līdzīga interneta aptieka darbojas jau vairāk nekā piecus gadus.

Atrast savai situācijai nepieciešamāko produktu arī internetā mūsdienās vairs nav sarežģīti, norāda vadītāja. Turklāt aptiekāru ieteikumus mājaslapā varot aizvietot ar rūpīgiem produktu aprakstiem un ekspertu konsultācijām gan telefoniski, gan rakstiski.

Lietuvas tirgū gūtā pieredze liecina par to, ka klienti arvien vairāk meklē kvalitatīvus produktus. «Tas iet roku rokā ar to, kā cilvēki kopumā raugās uz dzīvi,» pauž J.Levčenkaitė.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11.decembrī darbu uzsākusi Latvijas Farmaceitu biedrības (LFB) 12. kongresā ievēlētās biedrības vadības institūcijas - prezidente Dace Ķikute un jaunievēlētā biedrības valde, informē LFB.

Valdē ievēlēta Rīgas Stradiņa universitātes Farmācijas fakultātes dekāne Baiba Mauriņa, SIA «Benu aptieka Latvija» Farmācijas nodaļas vadītāja Vizma Vīksna, VSIA «Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca» Aptiekas un apgādes nodaļas vadītāja Inga Gūtmane, LFB līdzšinējā prezidenteKitija Blumfelde, SIA «Benu aptieka Latvija» farmaceite Baiba Duncīte, SIA «Latvijas aptiekas» tirdzniecības direktoreAlla Čudovska, SIA «Aura-Farm» aptiekas farmaceite, Rīgas Stradiņa universitātes docētāja Inga Urtāne, SIA «Alante» Tukuma Centra aptiekas vadītāja Agnese Ritene, «Mana Aptieka» aptieku menedžere Antra Liepiņa, SIA «Euroaptieka Farmācija» valdes locekle Zane Džeriņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Euroapotheca par vairāk nekā 300 miljoniem eiro iegādājas aptiekas Zviedrijā

LETA/BNS, 08.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Tā ir viena no lielākajām Lietuvas biznesa tiešajām investīcijām ārvalstīs.

Lietuvas kompānija «Euroapotheca» investējusi vairāk nekā 300 miljonus eiro aptieku iegādē Zviedrijā, kļūstot par vienu no lielākajiem aptieku tīkliem reģionā.

Holdingā «Vilniaus prekyba» ietilpstošā kompānija paziņojusi, ka ceturtdien pabeigusi darījumu par Zviedrijas uzņēmuma «Apoteksgruppen i Sverige Holding» (AGHAB) iegādi, un no šā brīža sniegs franšīzes un pārvaldes pakalpojumus 189 aptiekām, kuras darbojas ar «Apoteksgruppen» zīmolu.

Vilniaus prekyba: Dzimis Lietuvā, izpleties Austrumeiropā

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Euroaptieka" no 11.maija ieviesusi jaunu pakalpojumu "Zvani un saņem aptiekā", kas ļauj no mājām vai darba piezvanīt un pasūtīt nepieciešamos medikamentus, kosmētiku un citas preces, kurus sagatavotus izņemt aptiekā sev ērtā laikā.

"Rūpējoties par mūsu farmaceitu, klientu un sabiedrības veselību pandēmijas laikā un pēc tās, mūsu mērķis ir piedāvāt jaunus pakalpojumus, kas ļauj iegādāties medikamentus un citu aptiekas produkciju veselībai pēc iespējas drošākos apstākļos. Jaunais pakalpojums, veicot zvanu uz pasūtījuma tālruni 20 369 469, nodrošinās arī mūsu klientiem tik svarīgās farmaceitu konsultācijas, kas pieejamas, veicot pasūtījumu pa telefonu," saka "Euroaptiekas" valdes priekšsēdētāja Nataļja Zaharova.

"Zvani un saņem aptiekā" pasūtījumus iespējams izņemt trīs lielākajās "Euroaptiekās" Rīgā: t/c "Akropole" Maskavas ielā 257, A. Deglava ielā ielā 67 Purvciemā un aptiekā Pļavniekos, A. Saharova ielā 20a.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lēmumam palielināt minimālo mēneša darba algu līdz 500 eiro no nākamā gada 1. janvāra būs būtiska ietekme uz uzņēmumu, valsts un pašvaldību budžetiem, jo minimālās algas palielināšana nosaka ne tikai ienākumu apakšējo robežu, bet kāpina arī vispārējās darbaspēka izmaksas.

Minimālās algas palielināšanu daudzas partijas minēja savās programmās pirms 2018. gada Saeimas vēlēšanām. Taču līdz ar minimālās algas palielināšanu, tika solīts noteikt ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamo minimumu tādā pašā apmērā, kas netiek darīts.

Lasi žurnāla #DienasBizness 17. novembra numurā:

  • viedokļi - minimālās algas paaugstināšana līdz 500 eiro 2021. gada janvārī?
  • tēma - minimālās algas svira ekonomikā un politikā
  • finanses - bez paslēpēm banku darījumos
  • ārpolitika - ASV demokrāti vai republikāņi – kuri nodrošina ballīti akciju tirgos
  • intervija - Guntars Račs, SIA Izdevniecība MicRec līdzīpašnieks
  • enerģētika - jaunie ES mērķi prasa dalībvalstu konsekvenci
  • brīvdienu ceļvedis - Nataļja Zaharova, SIA Euroaptieka valdes priekšsēdētāja
  • sadarbības materiāli - atjaunīgo energoresursu patēriņš palielinājies par 25%; saspiestā gāze – iespēja samazināt transporta izmešus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamnedēļ, 9.septembrī, Berģos atklās lielveikalu "Sky", liecina vietnē "sky.lv" publiskotā informācija.

Veikala atklāšana plānota plkst.8.

Jaunajā "Sky" veikalā atradīsies "BIO kungs", kurā būs iespējams iegādāties bioloģiskos produktus un preces no "Sky", restorāns "Kest", kurā saimniekos pavārs Māris Jansons, kafejnīca "Cup&Cino", veikals "Lauku Ferma", kā arī "Euroaptieka".

Informācija Zemesgrāmatā liecina, ka veikals "Sky" atrodas uz Garkalnes novada domei piederoša zemesgabala 1,27 hektāru platībā.

Iepriekš ziņots, ka pašvaldība plānoja pārdot īpašumu SIA "Skai Property", tomēr Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) pieprasīja apturēt lielveikala "Sky" būvniecībai paredzētā pašvaldības zemes gabala pārdošanu Garkalnes novadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness izdevums #38

DB, 20.09.2022

Dalies ar šo rakstu

Pēc vairāk nekā divu gadu pārbūves Industra Bank ar individuālu attieksmi un saimnieciskās darbības ieņēmumu kontu iesaistās konkurences cīņā par klientiem finanšu pakalpojumu segmentā.

To intervijā Dienas Biznesam stāsta AS Industra Bank valdes priekšsēdētājs Raivis Kakānis.

Vēl uzņēmēju žurnāla Diena Bizness 20.septembra numurā lasi:

Statistika

Eiropā savelk jostas

Tēma

Uzņēmēji sagaida parādu pieaugumu

Tūrisms

Tūrisms lēnām atgūstas. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava

Nekustamais īpašums

ECB jaunās likmes bremzēs būvniecību

Tirdzniecība

Pārtikas cenu kāpumu var veicināt neskaidrības par atbalstu

Finanses

Gaidām vēl vienu paritāti

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Euroaptiekas valdes priekšsēdētājs karjeru turpinās holdinga uzņēmumā Polijā

Lelde Petrāne, 13.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmuma EUROAPTIEKA līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Māris Lūks turpmāk savu karjeru turpinās EUROAPOTHECA grupas uzņēmumā Polijā, vadot aptieku tīklu EUROAPTEKA.

Par EUROAPTIEKAS valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju uz laiku līdz jauna vadītāja iecelšanai nozīmēts Finanšu departamenta direktors Ivars Nelsons.

Latvijā darbojas 52 aptiekas ar EUROAPTIEKAS zīmolu, kas ir viens no valstī lielākajiem aptieku tīkliem ar aptuveni 500 darbinieku. EUROAPTIEKAS zīmols pieder uzņēmumam EUROAPOTHECA, kuram kopumā ir vairāk nekā 400 aptieku Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā un Ukrainā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas mazumtirgotājs SIA "Elvi Latvija" sestdien atvērs tirdzniecības kvartālu Mārupē, Lielajā ielā, informē kompānijā.

Tirdzniecības kvartāla izveidē investēti gandrīz trīs miljoni eiro. Kvartālu pārvaldīs "Elvi" franšīzes partneris SIA "Vita Mārkets".

Teritorijā bez "Elvi" veikala atradīsies arī dzērienu veikals "AlkOutlet", zīmola "Pepco" veikals un "Euroaptieka". Iecerēts, ka vasaras sezonā tirdzniecības kvartāla laukumā darbosies arī dažādas mājražotāju, amatnieku preču un ēdināšanas uzņēmumu "pop-up" tirdzniecības vietas.

Līdztekus investīcijām veikalos, tirdzniecības kvartālā ierīkotas arī stāvvietas 96 automašīnām, uzstādīta siltumatguves sistēma, kas ļauj telpu apsaimniekošanai izmantot tirdzniecības iekārtu radīto siltumu.

Kvartāla konceptu un projektu veidojis arhitektu birojs "Loft".

Komentāri

Pievienot komentāru