Kā top?: Karameles uzņēmumā Karameļu darbnīca 

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties Jelgavas uzņēmuma Karameļu darbnīca ražošanas procesos, un apskatīt, kā tiek izgatavotas dažādu krāsu karameles. 

Žanete Hāka, 15.7.2016
1/46

Gatavā produkcija.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

SIA Karameļu darbnīca dibināta 2014.gada martā, stāsta kompānijas valdes locekle Ilze Priževoite. Tajā laikā viņas māsa bija reģistrējusies kā mājražotāja un izgatavoja karameles. Pieprasījums pēc tām bija liels, taču tolaik normatīvie akti neļāva mājražotājam realizēt preci caur sadarbības partneriem, tādēļ tika pieņemts lēmums dibināt SIA.

2014.gada septembrī uzņēmums sāka sadarboties ar partneriem, kas izplatīja preci, un jau pirmo gadu uzņēmums noslēdza ar peļņu. 2015.gadā uzņēmums veica investīcijas – iegādājās nekustamo īpašumu Jelgavā, izremontēja un, neskatoties uz lielajiem ieguldījumiem, arī gadu noslēdza gadu ar peļņu.

«Pirmajā gadā mūsu prioritāte bija atpazīstamība, jo sākotnēji šādas karameles neviens vēl nezināja un jauca ar pogām, sukādēm un visu ko citu. Taču ar laiku kļuvām atpazīstami,» stāsta I. Priževoite.

Pērn kompānija arī orientējās uz sarunu sākšanu par eksportu, atrada eksporta partnerus, bet patlaban sarunas ir procesā.

2016.gadā atvērta atklātā tipa darbnīca, par kuru ir ievērojama interese no klientiem. Tajā apmeklētāji var klātienē vērot karameļu tapšanas procesu un izgatavot karameles paši.

Nākotnē plānots piedāvājumu papildināt. Ideālā variantā ražotājam vajag ik gadu klientiem sarūpēt divus jaunus produktus, piebilst I. Priževoite.

«Ar produktu izdomāšanu mums nav nekādu problēmu, taču, ņemot vērā, ka mēs neliekam nekādus papildus konservantus, ir struktūra. Ja tas ir zefīrs, lai tas nezaudē savu struktūru, vai, ja tā ir mīkstā karamele, lai tai ir nepieciešamā struktūra. Tādēļ tas ir ilgstošs darbs – testēšana, kāds produkts kļūst ilgākā laika periodā,» viņa uzsver.

«Konkurenti mums ir parādījušies, taču tā ir tāda forša stibiņa, kas liek mazliet veiklāk kustēties. Īpaši konkurenci neizjūtu, bet tik daudz izjūtu, ka tā neļauj slinkot,» piebilst I. Priževoite.

Galerijā augstāk iespējams aplūkot, kā top karameles!

 

Tevi varētu interesēt

Žurnāls Forbes publicējis 2016.gada vislabāk apmaksāto slavenību TOP 100, kurā iekļauti gan...

AS RAF-Avia izdevies atkopties no sāpīgā Latvijas Krājbankas kraha sitiena, un uzņēmums...

Šonedēļ Latvijas vērtspapīru tirgus piedzīvojis ļoti zīmīgu notikumu – pirmo reizi...

Uzņēmums Aqua Riga, nomainot sadarbības partnerus, plāno ar jaunu sparu mesties iekarot...

Raimonds Čivkulis tirgū piedāvā jaunu izklaides veidu – Tautas bultu, kas ir...

Nepalaid garām

Ja valsts eksperts apgalvo, ka šķeldu ceļa uzturēšana izmaksās 10 miljonus nākamo...

Eiropas Savienības prioritātes ir mainījušās. Tuvākajā laikā var sākt mainīties Eiropas ekonomiskie...

Igauņi pirmie pārgāja uz dabasgāzes izmantošanu sabiedriskajā transportā un Tallinā gandrīz...

"Dienas Bizness" sadarbībā ar "Lursoft" ik gadu izdod zīmola izdevumu "TOP 500",...

No šīs sadaļas

Sagaidot populārās animāciju filmas Ledus Laikmets piekto sēriju Lielā sadursme, piena pārstrādes...

Uzņēmums Aqua Riga, nomainot sadarbības partnerus, plāno ar jaunu sparu mesties iekarot...

Piena pārstrādes uzņēmums AS Cesvaines piens plāno iegādāties katlu siera gatavošanai no...

Piena pārstrādes uzņēmums Food Union ir radījis biezpiena sieriņa saldējumu Kārums uz...

Līdz ar vasaras svelmi un Saulgriežu tuvošanos uzvaras gājienu piedzīvo atspirdzinošie...

AS Rīgas Dzirnavnieks nolēmis attīstīt jaunu produkcijas nišu un pirmais Latvijā uzsācis...

Turpinot eksporta tīkla paplašināšanu Tuvajos Austrumos, Latvijas piena pārstrādes...

27. jūnijā Latvijā ieradīsies Krievijas Federācijas Federālā veterinārā un fitosanitārā uzraudzības...

Reģistrētas izmaiņas AS Lazdonas piensaimnieks valdes sastāvā, liecina Lursoft Klientu portfeļa...

Cūkgaļas iepirkuma cena pēc gadu ilgušas stagnācijas sākusi kāpt, turklāt pēdējās divās...