Pārtika

Kā top: Karavelas skumbriju konservi

Sandra Dieziņa, 24.03.2017

Saldēta skumbrija.

Evija Trifanova/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

Pievienot komentāru

Lielākais zivju konservu ražotājs SIA Karavela skumbriju konservus ražo galvenokārt eksportam.

Pirms vairākiem gadiem uzstādītā modernā konservu ražošanas līnija ļauj saražot ekportspējīgu produktu, kas uzņēmumam ļāvis nostiprināties vairākos eksporta tirgos. Uzņēmumā jaudīgākās iekārtas ražo blanšētu skumbriju – ap 60 tūkstošus kārbu dienā vienā maiņā, ko eksportē uz Skandināvijas valstīm, db.lv pastāstīja SIA Karavela mārketinga vadītāja Sintija Skarstane.

Aptuveni 25 % no kopējā eksporta tiek realizēts Dānijā, tikpat daudz - Zviedrijā , 12 % – Lielbritānijā , bet citas valstis aizņem mazāku daļu. Šogad liels projekts tiks realizēts ASV, uz kurieni uzņēmums nosūtīs 80 konteinerus ar sardīnēm, kas gatavotas no Baltijas jūras reņģēm.

Eksporta tirgiem prece lielākoties tiek ražota ar privātajiem zīmoliem, taču daļa tiek realizēta ar vēsturiskajiem Karavelas zīmoliem Arnold Sørensen un Kaija.

Kā top skumbriju konservi, skaties raksta galerijā!