Dzīvesstils

KadagiPiens cīnās par pastāvēšanu

Ilze Žaime, 15.04.2020

Jaunākais izdevums

Kluba "KadagiPiens" saimnieks aktieris Dainis Grūbe padoties negrasās un meklē jaunus risinājumus, kā iesaistīties un būt noderīgs sabiedrībai, kā arī saglabāt kluba atmosfēru dzīvu.

Db.lv jau rakstīja, ka bārs un restorāns "KadagiPiens", apvienojoties kafejnīcai "Kadagi" un bāram "Piens", no jauna vēra savas durvis apmeklētājiem šā gada februārī. D. Grūbe stāsta, ka atsaucība kopš tā brīža bijusi liela - nākusi gan jauna publika, gan tie, kas gadiem "Pienā" nebija viesojušies. Klubu turpināja atdzīvināt bingo un austeru vakari, dīdžeji un dzīvā mūzika. Vairāk par to uzzini, skatoties video!

Maltītes mediķiem

Līdz ar ārkārtas situācijas izsludināšanu 12.martā, uzņēmuma vadība pieņēma vienbalsīgu lēmumu klubu slēgt. Par tālāko darbību kļuva ēdienu piegāde un ballīšu pārcelšana tiešsaistē.

Ballīšu rīkošana klubā, kur ierastos mūziķi un bārmenis, kas dalītos pamācībās par kokteiļu gatavošanu, būtu iespējama, cilvēkiem no savām mājām pieslēdzoties tiešraidei, bet par to samaksa piemērota netiks. D.Grūbe paskaidro, ka šī projekta mērķis galvenokārt ir noturēt dzīvu kopā būšanas sajūtu kluba klientu vidū.

"KadagiPiens" jau līdz šim piedāvāja iegādāties savas maltītes ar "Wolt" kurjeru starpniecību. Izplatīts šis pakalpojums kļuva, kopš kafejnīcas "Kadagi" darbības laikiem Āgenskalnā. Kafejnīcas telpas Nometņu ielā kluba apvienošanas laikā tika slēgtas, un bija paredzēts, ka tā atsāks darbību aprīlī. Iestājoties ārkārtas situācijai, plāns tika mainīts, par ko D.Grūbe pauž nožēlu, jo ar otru kafejnīcu tika plānots apgūt plašāku piegādes diapazonu. Sadarbībā ar piegādātāju "Wolt" sūtījumus iespējams nogādāt 5 km attālumā, taču "Bolt", ar ko sadarbību "KadagiPiens" uzsāka šā gada martā, sūtījumus piegādā tikai 3 km attālumā. Šobrīd abu kafejnīcu atvēršanas datums būs atkarīgs no tā, kad beigsies izsludinātais ārkārtas stāvoklis.

Dīkstāves pabalstu nesaņem

D.Grūbe atzīst, ka galvenais šobrīd uzņēmumā ir bijis parūpēties, lai "KadagiPiens" netiktu aizmirsts un, situācijai mainoties, klubs būtu gatavs atsākt darbu. Tā kā uzņēmums ir jaundibināts, tā pieteikums dīkstāves pabalstam ticis noraidīts, atklāj D.Grūbe. Līdz ar to saglabāt darbavietas uzņēmumā nav bijis iespējams un darbu šobrīd turpina tikai viens cilvēks - pavārs, kas izpilda visus ienākošos pasūtījumus. Uzņēmums līdz šim nodarbināja apmēram divdesmit darbiniekus.

Pieprasījums pēc hotdogu piegādes mājās pēdējā laikā esot būtiski samazinājies, un par galveno pavāra darbu ir kļuvusi pusdienu piedāvājumu sagatavošana. Uzņēmums iesaistījās biedrības "Hospiss LV" rīkotajā akcijā "Galds savējiem", kas nodrošina siltu maltīšu pagatavošanu mediķiem, kā arī uzsāka korporatīvo piedāvājumu izpildi. Patreiz pieprasījums pēc korporatīvo pusdienu nodrošināšanas uzņēmumiem neesot liels, kas, visticamāk, skaidrojams ar to, ka vairāk cilvēku strādā no mājām.

"Šī brīža lielākais izaicinājums ir noturēties virs ūdens. Pat tad, ja ienākumi būs nulles līmenī, galvenais ir nepazaudēt šo vietu," saka D.Grūbe. "Mēs no jauna atvērāmies ar grandioziem svētkiem trīs dienu garumā, taču tagad domājam, ka pēc ārkārtas situācijas beigām tās būs piecas grandiozas dienas ar dzīvo mūziku, labiem dīdžejiem, ballīti gan iekšā, gan ārā uz terases. Pieskandināsim visu centru," plānos dalās D.Grūbe.

Gatavs piedāvāt visnepieciešamāko

Uzņēmējs pauž, ka, lai gan darba apjoms klubā ir samazinājies, viņš nav tas, kurš sēdēs rokas klēpī salicis. "Nedalīšos ar bērnības bildēm "Facebook" un nepieņemšu visādus izaicinājumus. Man nešķiet, ka šis ir atvaļinājums. Šī situācija ir ārkārtīgi nopietna."

Uzņēmējs šo laiku ir veltījis, lai meklētu risinājumus, kā Latvijas iedzīvotajiem un uzņēmumiem piegādāt tik ļoti nepieciešamos sanitāros produktus. Pēc neskaitāmiem e-pastiem un zvaniem viņam izdevās sazināties ar vairākiem aizsargmasku ražotājiem Ķīnā, cimdu un dezinfekcijas līdzekļu ražotājiem.

Atsaucība no uzņēmēju puses Latvijā, kam šie produkti ir nepieciešami, esot liela, bet ne viss pārvēršas biznesa darījumos, jo tirgū piedāvājuma netrūkst, min D.Grūbe. Cita situācija esot privātpersonu vidū, kam nākas saskarties ar to, ka sanitārie produkti aptiekās un mazumtirdzniecības vietās kļūst aizvien dārgāki. "Ja izdotos piesaistīt investoru un radīt interneta tirdzniecības platformu, domāju, ka mēs varētu piedāvāt šos produktus mūsu cilvēkiem par sapratīgu samaksu," teic uzņēmējs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Grūbe ar Kauperu un draugiem kļūst par Piena līdzīpašniekiem

Monta Glumane, 24.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hotdogu ēstuve "Kadagi" apvienojas ar klubu "Piens", portālam db.lv apstiprina "Kadagi dog" līdzīpašnieks Dainis Grūbe.

"Mēs apvienojamies un "precamies", lai no februāra sāktu jaunu kopdzīvi zem viena kopīga lozunga "Weekend Every Day". Jauns formāts, jaunas topošās atmiņas un viss tas labais, ko mēs kopā turpināsim sniegt kā līdz šim," sociālajā tīklā "Facebook" informē hotdognīca "Kadagi".

D.Grūbe pastāsta, ka esošās hotdognīcas "Kadagi" telpas Āgenskalnā līdz aprīlim ir slēgtas, bet pēc tam darbu turpinās ierastajā kārtībā.

"Ilgi meklējām Rīgas centrā vietu, kur atvērt "Kadagi", bet tas bija sarežģīti. Sanāca aprunāties ar līdzšinējo kluba "Piens" īpašnieku Ģirtu Upīti, kurš atzina, ka ir noguris un "Pienam" ir nepieciešama jauna elpa un restarts," stāsta D.Grūbe. Abi uzņēmumi ir vienojušies par abām pusēm pieņemamiem noteikumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

No nākamā gada darbu pārtrauks bārs Piens

Db.lv, 07.12.2022

SIA "Kadagi group", kas vienlīdzīgās daļās pieder Dainim Grūbem (attēlā), Renāram Kauperam, Ģirtam Dombrovskim un Kārlim Muginam.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No nākamā gada darbu pārtrauc bārs "Piens", liecina uzņēmuma publiskotā informācija platformā "Facebook".

Paziņojumā norādīts, ka decembris ir ""Piena" atvadu mēnesis", savukārt no 1.janvāra bāra darbība tiek pārtraukta.

Bāra vadītājs Ingus Kempaus sacīja, ka bāriem un klubiem esot savs dzīves cikls un "Piens" šo ciklu ir izgājis. "Nostrādāts ir braši," atzīmēja vadītājs, piebilstot, ka pēdējais pasākums plānots 31.decembrī.

Grūbe ar Kauperu un draugiem kļūst par Piena līdzīpašniekiem 

Hotdogu ēstuve "Kadagi" apvienojas ar klubu "Piens", portālam db.lv apstiprina "Kadagi dog"...

Taujāts, vai bāra slēgšana saistīta ar inflāciju un pieaugošajām izmaksām, Kempaus konkrētu atbildi nesniedza.

Līdztekus viņa rīcībā neesot arī informācija par bāra īpašnieku turpmākajiem plāniem.

Bārs "Piens" strādāja 12 gadus.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka SIA "Gajs" reģistrēts 2019.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir SIA "Kadagi group", kas vienlīdzīgās daļās pieder Dainim Grūbem, Renāram Kauperam, Ģirtam Dombrovskim un Kārlim Muginam.

"Gajs" 2021.gadā strādāja ar 134 431 eiro apgrozījumu un 23 619 eiro peļņu. Salīdzinot ar 2020.gadu, uzņēmuma apgrozījums sarucis 2,8 reizes, bet peļņa pieaugusi par 60,7%.

Komentāri

Pievienot komentāru