Pasaulē

Kazahstāna igauņiem piegādās jaunas lokomotīves

Gunta Kursiša, 23.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas lielākā privātā dzelzceļa kravu pārvadājumu kompānija E.R.S. grasās iegādāties 15 jaunas kravas lokomotīves no Kazahstānas lokomotīvju montāžas rūpnīcas LKZ, raksta BBN.

Paredzams, ka lokomotīves E.R.S., kas ir naftas terminālu operatora Vopak E.O.S. meitasuzņēmums, tiks piegādātas šogad vai 2014. gadā. Darījuma summa netiek atklāta.

Evolution Series lokomotīvju maksimālais ātrums ir 120 kilometri stundā, un tās var vilkt vilcienu, kura svars nepārsniedz 5,5 tūkst. tonnu.

E.R.S. dibināta 2003. gadā, lai paplašinātu mātes uzņēmuma Vopak E.O.S. pakalpojumu klāstu, tiem pievienojot dzelzceļa kravu pārvadājumus Igaunijas teritorijā un termināla teritorijā. Vopak E.O.S. ir lielākais un vienīgais neatkarīgais naftas produktu termināļa operators Baltijas valstīs.

Jau ziņots, ka arī valsts a/s Latvijas dzelzceļš meitasuzņēmums SIA LDz Cargo grasās moderinizēties, iegādājoties 100 segtos vagonus, 100 graudu vagonus un 100 fitingu platformas. Patlaban uzņēmums saņēmis trīs pretendentu piedāvājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru