Būvniecība un īpašums

Ķekavas sākumskolas ēkas būvniecības trešā kārta izmaksās 8,2 miljonus eiro

Žanete Hāka, 17.08.2015

Jaunākais izdevums

Noslēdzies Ķekavas novada domes izsludinātais iepirkums par Ķekavas sākumskolas ēkas jaunas būvniecības 3. kārtas darbu veikšanu, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkums tika veikts sarunu procedūras veidā, izvēloties saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu, kas izvērtēts saskaņā ar kritērijiem, kas iekļauti iepirkuma procedūras dokumentos.

Konkursā tika saņemti trīs pretendentu pieteikumi. Par uzvarētāju pasludināta SIA Abora, kuras piedāvātā līgumcena ir 8,2 miljoni eiro.

Db.lv jau rakstīja, ka Ķekavā tuvāko septiņu gadu laikā paredzams sākumskolas skolēnu pieaugums par vairāk nekā 20%, iepriekš medijiem pauda Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis.

2013.gadā tika pabeigta Ķekavas sākumskolas pirmās kārtas būve, projektā ieguldot aptuveni 2,3 miljonus eiro. Otrās kārtas būvniecība izmaksāja vairāk nekā 3 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Papildināta ar FOTO: Ķekavas sākumskolas baseina un sporta halles būvniecība izmaksās 10,1 miljonu eiro

Dienas Bizness, 18.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķekavas sākumskolas būvniecības projekta trešā un noslēdzošā kārtā tiks izbūvēts baseins un sporta halle, kas Ķekavas novada pašvaldībai izmaksās 10,1 milj. eiro, informē pašvaldībā.

No tiem aizņēmums no valsts ir 7,6 miljoni eiro. Pārējos 2,5 milj. eiro no kopējās summas segs pati Ķekavas novada pašvaldība. Plānots, ka 2016. gadā no aizņēmuma summas tiks izlietoti 4,8 milj. eiro, bet 2017. gadā atlikušie 2,8 milj. Savukārt pašvaldības budžeta līdzekļi sākumskolas būvniecībai sadalīti, ieplānojot 1,6 milj. 2016. gadā, bet atlikušo nepilnu miljonu – 2017. gadā.

Piektdien, 18.martā notika svinīgā kapsulas iemūrēšana topošā Ķekavas sākumskolas baseina pamatos.

Ķekavas sākumskolas 3. kārtā tiks izbūvēta sporta zāle ar 500 skatītāju sēdvietām tribīnēs un laukumu, kas paredzēts florbolam, volejbolam, basketbolam, rokasbumbai un citiem sporta veidiem, lielais peldbaseins ar četriem 25 m gariem celiņiem un 140 skatītāju sēdvietām tribīnēs, bērnu baseins peldētprasmes apguvei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Ķekavā par 10,5 miljoniem eiro uzbūvēta sporta zāle un peldbaseins

Zane Atlāce - Bistere, 25.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķekavā 23. septembrī atklāts novadā lielākais peldbaseins un moderna sporta zāle, tādējādi pilnībā noslēdzot pirms pieciem gadiem aizsākto jaunās Ķekavas sākumskolas būvniecību, informē pašvaldībā.

Realizējot Ķekavas sākumskolas 3. kārtas projektu, sākumskolas baseina un sporta zāles izbūvē tika izmantoti ilgtspējīgi un dabai draudzīgi risinājumi, tādējādi veidojot vienu no modernākajām skolām Latvijā. Konkursā Ilgtspējīgākā ēka un projekts 2017 šis projekts atzīts par labāko publisko objektu nominācijā Ilgtspējīgākais projekts 2017 Latvijā.

Ķekavas sākumskolas 3. kārtā izbūvēta sporta zāle ar 500 skatītāju sēdvietām tribīnēs un laukumu, kas paredzēts florbolam, volejbolam, basketbolam, rokasbumbai un citiem sporta veidiem, lielais peldbaseins ar četriem 25 m gariem celiņiem un 140 skatītāju sēdvietām tribīnēs, kā arī bērnu baseins peldētprasmes apguvei. Paredzēts, ka baseinu pamatā izmantos Ķekavas sākumskola, sporta skola un citas novada izglītības iestādes, taču no mācībām brīvajā laikā tas būs pieejams arī apmeklētājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Paziņotas 2017.gada vērtīgākās ēkas Latvijā

Zane Atlāce - Bistere, 22.09.2017

Nominācijā Ilgtspējīgākā ēka Latvijā 2017 1.vieta - Latvijas Universitātes Dabaszinātņu Akadēmiskais centrs, pasūtītājs Latvijas Universitāte, projekts Sestais Stils, būvnieks LNK Industries Group

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau piekto gadu pēc kārtas Latvijā tiek organizēts konkurss par ilgtspējīgāko jeb vērtīgāko ēku un šogad 17 pretendentu konkurencē par tādu atzīts Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskais centrs Torņkalnā, teikts paziņojumā medijiem.

Konkursa Ilgtspējīgākā ēka un projekts mērķis ir meklēt un izcelt objektus, kuru vērtība izpaužas ekonomiskos ekspluatācijas izdevumos, pietiekamā gaisa apmaiņas daudzumā un draudzīgumā videi un cilvēkam, ko nosaka kvalitatīvu materiālu izmantojums. Konkursa devīze – ilgtspējīgs=pārdomāts=pamatots.

Fotogrāfijas skatiet galerijā!

Konkursam ir trīs nominācijas: Ilgtspējīgākā ēka, Ilgtspējīgākais projekts, Ilgtspējīgākā studentu ideja. Kopumā tika saņemti 17 pieteikumi, kuru vidū bija gan sabiedriskas ēkas, privātmājas, studentu idejas, ēku ieceres ar īpaši pārdomātiem risinājumiem un zaļo tehnoloģiju izmantojumu.

Nominācijā iespējams pieteikt ēkas, kuras ekspluatācijā nodotas vismaz pirms gada un izturējušas vismaz vienu apkures sezonu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā dēvētajā būvnieku karteļa lietā aizliegta vienošanās cita starpā bijusi arī par tādiem būvobjektiem kā Rīgas pils, Latvijas Universitātes Akadēmiskais centrs Torņkalnā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ēka, Liepājas cietums un citi, liecina Konkurences padomes (KP) publiskotais pilnais saraksts par lietā iesaistītajiem objektiem.

Kopumā starp 77 būvnieku kartelī pārrunātajiem objektiem ir vairāki projekti Rīgā, tostarp vairākas izglītības un kultūras iestādes. Tāpat vairāki karteļa darbībā iesaistītie objekti atrodas citās Latvijas pilsētās - Liepājā, Jelgavā, Skrundā, Ogrē, Ikšķilē, Jēkabpilī, Valmierā, Kuldīgā, Saldū, Rēzeknē, Salaspilī, Daugavpilī un Cēsīs.

Starp uzskaitītajiem būvobjektiem Latvijas pilsētās ir ne tikai izglītības iestādes, bet arī sporta centri, slimnīcas, ražotnes, parki, dzīvojamās ēkas, tirdzniecības centri un citi objekti.

Visi KP publiskotie lietā iesaistītie būvobjekti ietver VEF kultūras pili, Okupācijas muzeju, Pulka ielas muzeja krātuvi, kultūras pili "Ziemeļblāzma", Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, Ogres tehnikumu, Latvijas Universitātes Akadēmisko centru Torņakalnā, Rīgas pili, Jauno Rīgas teātri, Salaspils kultūras namu "Enerģētiķis", stadionu "Daugava", Lielupes tenisa centru, Ventspils Mūzikas vidusskolu ar koncertzāli "Latvija", Lielupes vidusskolu un Jelgavas Valsts ģimnāziju.

Komentāri

Pievienot komentāru