Jaunākais izdevums

Pirms garāka ceļojuma ir patīkami sēsties pie stūres automobilim, kas spēj ar pilnu bāku nobraukt vismaz 1000 km. Modernizētais KIA Optima universālis ar 1,6 litru dīzeli un 7DCT automātu to var.

Pēc būtības šāds sniegums nav nekas pārdabisks. Vēl aizvien tirgū ir daudzi vidējās klases modeļi ar līdzīgu tehnisko pildījumu, kas spēj veikt šādu misiju. Jautājums ir par to, vai arī nākotnē būs pietiekami daudz «ortodoksālas» orientācijas vidējās klases sedanu un universālu, kas barosies ar šobrīd nīsto dīzeļdegvielu. Gribētos jau ticēt, ka paralēli dažādas koncepcijas hibrīdiem un 100% elektroauto tiks atstāta vieta arī augstas veiktspējas dīzeļversijām. Jebkurā gadījumā uz elektrifikācijas ēras tuvošanās draudiem KIA Optima universāļa 1,6 litru dīzeļa un 7 DCT automāta sniegums uzskatāmi atbild, ka modernos dīzeļus izmest mēslainē ir pāragri.

Kāpēc tas būtu jāpērk

Uzfrišinot Optima dizainu, korejieši ir izveidojuši jaunu radiatora resti, kā arī integrējuši pilnīgi jaunu optiku gan priekšā, gan aizmugurē. Moderns un funkcionāls vadības panelis ar lielām un parocīgām pogām, tā lai pat tuklākie pirksti trāpītu precīzi mērķī. Pogu izkārtojums uz viduskonsoles centrālās daļas ļoti atgādinās BMW modeļu autosalonos redzēto noformējumu. Sportiska multifunkcionāla stūre, ērti krēsli gan priekšā, gan aizmugurē. Kopumā uzfrišinātā KIA Optima rada ļoti mājīgu sajūtu, ko izdaiļo ar bagātīgu aktīvās un pasīvās drošības ekstru klātbūtni.

Lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

Automašīnas aizmugurē ir 552 litru liels bagāžas nodalījums. Turklāt tas ir gudri un parocīgi iekārtots. Viss ir atbilstoši savas klases standartiem, tikai tas maksās bargu naudu. Uzlabotā Optima limuzīna bāzes modelis maksās, sākot no 24 490 eiro, bet universāla izpildījumā vēl par 1000 eiro vairāk jeb 25 490 eiro. Lai atvēzētos uz lepnāka aprīkojuma un tehnikas apdāvinātu KIA Optima, būs jārēķinās ar vismaz 30 tūkst. eiro. Pēc būtības Optima cenas pozicionējums ir nostājies līdzās VW Passat, aiz sevis atstājot, piemēram, Opel Insignia vai Škoda Superb. Jāatzīst, ka tieši cenas pozicionējums vēl aizvien neļauj KIA Optima pa īstam nostiprināties Latvijas tirgū. Protams, ir autoentuziasti, kas mīl šo modeli un, neraugoties uz cenu, ir gatavi slēgt draudzību tieši ar Optima, nevis kādu citu, bet masveida popularitāti KIA Optima Latvijā nav izdevies izcīnīt. Žēl.

Motori un gaitas īpašības

Motorizācijas ziņā KIA Optima nav lielu manevra iespēju. Tie būs 1,6 litru tilpuma motori. Viens no tiem ir 180 ZS jaudīgais benzīnmotors ar turbopūti, kā arī jaunais 136 ZS jaudīgais dīzelis. Tieši dīzelis Optima universāla būtībai piestāvēs vislabāk. Kāpēc? Vispirms jau tāpēc, ka neatkarīgi no tā, vai brauksiet pa šoseju vai grozīsieties pilsētā, vidējais degvielas patēriņš nepārsniegs 6 litru robežu. Vizinoties ārpus apdzīvotām vietām, 1,6 litru dīzelītis neapēdīs vairāk par 5,5 litriem barības.

Visu auto aprakstu KIA Optima turpina pilnveidoties lasiet piektdienas, 4.janvāra laikrakstā Dienas Bizness! Lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Sākta izmeklēšana saistībā ar Hyundai un Kia aizdegšanās gadījumiem

LETA--AFP, 02.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) paziņojusi, ka sākusi divas atsevišķas izmeklēšanas pret Dienvidkorejas autobūves uzņēmumiem «Hyundai Motor» un «Kia Motors» pēc tam, kad saņemtas vairāk nekā 3100 sūdzības par aizdegšanās gadījumiem.

Šie incidenti saistīti ar vienu nāves gadījumu un vairāk nekā 100 cilvēku ievainojumiem, norāda NHTSA.

Pārvalde norāda, ka saistībā ar šīm izmeklēšanām, kas tika sāktas 29.martā, kopumā varētu tikt atsaukti gandrīz trīs miljoni automobiļu - 1,7 miljoni «Kia Optima», «Sorento» un «Soul», kā arī gandrīz 1,3 miljoni «Hyundai Sonata» un «Santa Fe».

Sākotnēji par aizdegšanās gadījumiem informācija 2018.gadā tika saņemta no patērētāju interešu aizstāvības grupas «Center for Auto Safety», pēc kuras regulatori no abiem autoražotājiem pieprasīja informāciju par visiem aizdegšanās gadījumiem, kas saistīti un nesaistīti ar dzinējiem.

Šī nav pirmā reize, kad «Hyundai» un «Kia» automobiļos piedzīvoti negaidītas aizdegšanās gadījumi. NHTSA vēsta, ka kopš 2015.gada kopumā ietekmēti aptuveni seši miljoni automobiļu, no kuriem tikuši atsaukti vien aptuveni 2,4 miljoni.

Komentāri

Pievienot komentāru