Citas ziņas

Kiberzemessardzē savus CV iesniegušas 45 personas

Dienas Bizness, 10.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par dalību Zemessardzes sastāvā topošās Kiberaizsardzības vienībā interesi šobrīd izrādījuši 80 cilvēki, no kuriem 45 ir iesnieguši arī savus CV, Db.lv uzzināja Zemessardzē.

Kā norāda Zemessardzes pārstāvji, uzsver, ka Kiberaizsardzības vienības izveide šobrīd ir tikai attīstības stadijā un to plānots izveidot līdz šī gada rudenim.

Patlaban notiek tikai apzināšana un informācijas apmaiņa ar interesentiem. Tālākā virzība plānota, kad tiks izveidota šī vienība, skaidro Zemessardzes pārstāvji.

Db.lv jau ziņoja, ka Latvijā cīņai ar kibernoziedzniekiem tiek veidota kiberzemessardze, kas būs brīvprātīgo informāciju tehnoloģiju (IT) ekspertu rezerves komanda, kas krīzes gadījumā palīdzēs valstij un privātajam sektoram.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā cīņai ar kibernoziedzniekiem tiek veidota kiberzemessardze, kas būs brīvprātīgo informāciju tehnoloģiju (IT) ekspertu rezerves komanda, kas krīzes gadījumā palīdzēs valstij un privātajam sektoram.

Katru dienu ik minūti Latvijā notiek uzbrukumi valsts iestāžu, uzņēmumu un privātpersonu datoriem, lai nozagtu informāciju, veiktu sabotāžu un paralizētu uoura darbu. Vairumā gadījumu drošības sistēmu speciālistiem izdodas uzbrukumus veiksmīgi atvairīt, taču var pienātk brīdis, kad valstī IT spēki ir par mazu, lai novērstu hakeru, ārvalstu specdienestu vai citu organizāciju mērķtiecīgi radītos draudus.

Kā norāda IT Drošības incidentu novēršanas institūcijas CERT.LV vadītāja Baiba Kaškina, ja kiberuzbrukumu jomā situācija pasliktinās, tad ar esošo IT drošības kapacitāti ir par mazu, tāpēc šādos gadījumos ir nepieciešams piesaistīt cilvēkus no malas. Tajā brīdī parādās problēma ar to, vai šiem cilvēkiem var uzticēt informāciju. Lai atlasītu šādus cilvēkus, ar kuriem valsts var rēķināties, nonākot grūtībās, zemessardzes ietvaros tiek veidota kiberaizsardzības vienība.

Komentāri

Pievienot komentāru