Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieckārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģu ekipāžām Kristers Serģis nedēļas nogalē Ķīpsalā izstādē Vide un enerģija 2015 prezentēs šī brīža modernāko elektromotociklu KTM Freeride E, informē izstādes rīkotāji.

«Freeride E ir viegls, ārkārtīgi kluss un veikls enduro tipa motocikls, kam nepieciešama elektrouzlāde, nevis degvielas uzpilde. Bet tas ir tikpat sportisks kā benzīna motocikli – spēkrata motors nodrošina 33 HP maksimālo jaudu un 42 Nm griezes momentu, līdz 22 kW jaudu un nepārtrauktu paātrinājumu pie ļoti zema kopējā svara – 95 kg,» stāsta uzņēmuma Kristers Serģis moto direktors Kristers Serģis, kurš ir arī KTM oficiālais pārstāvis Latvijā.

Elektromotocikla braukšanas laiks ar pilnībā pielādētu akumulatoru ir līdz 60 minūtēm, bet akumulatora uzlādes laiks ir mazāks nekā 90 minūtes.

Šogad izstādē Vide un enerģija 2015 īpaša uzmanība ir veltīta videi draudzīgam transportam, kas, rūpējoties par vides ilgtspējību, mūsu ikdienā ienāk aizvien biežāk. Izstāde no 15. līdz 18. oktobrim notiks Ķīpsalā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Iespējams, šī krīze nav tāda, kā visi iedomājas

Jānis Goldbergs, 14.12.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no pēdējos gados straujāk augošajām kompānijām Austrumeiropā ir finanšu tehnoloģiju uzņēmums Eleving Group, kas darbojas 14 valstu tirgos trīs kontinentos un kuras galvenais birojs atrodas Rīgā.

Kā izdodas audzēt peļņas rādītājus par spīti pandēmijai un šā gada krīzei, Dienas Bizness jautāja Eleving Group valdes priekšsēdētājam Modestam Sudņum (Modestas Sudnius).

Jau pieejama informācija, ka esat viens no straujāk augošiem uzņēmumiem reģionā, esat gan Eiropas, gan citu kontinentu tirgos. Pastāstiet par Eleving Group, kas ir jūsu specializācija?

Eleving Group pirmsākumi meklējami Latvijā pirms nedaudz vairāk kā desmit gadiem, kad uzsākām lietotu automašīnu iegādes finansēšanu. Pamatideja bija palīdzēt cilvēkiem, kuriem nav iespējas saņemt kredītu bankā, kā arī veicināt tādu automašīnu iegādi, ko tradicionālās bankas nefinansē. Kā zinām, bankas labprātāk finansē jaunu automašīnu iegādi, tomēr ne visi tās var atļauties. Šo gadu laikā esam apguvuši daudzus pasaules tirgus un šobrīd pakalpojumus sniedzam ne vien Eiropā, bet arī tādās relatīvi eksotiskās valstīs kā Kenija, Uganda, Uzbekistāna u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru