Citas ziņas

Klajā nākusi Kurzemes tūrisma rokasgrāmata

Vēsma Lēvalde, 09.09.2011

Jaunākais izdevums

Kurzemes tūrisma asociācija(KTA) iespiedusi rokasgrāmatu tūrisma pakalpojumu attīstībai.

Rokasgrāmata Tūrisms Kurzemē. Labās prakses piemēri. Rokasgrāmata tūrisma pakalpojumu attīstībai paredzēta KTA biedriem, tūrisma pakalpojumu sniedzējiem Kurzemē, kā arī Latvijas studentiem un tūrisma biznesa uzsācējiem. Grāmatas autori ir A.Gustovskis, M.Rozīte, J.Smaļinskis, J.Gailītis, S.Reimane, D.Grunsberga un holandiešu tūrisma profesionālis Bernards Lute, kurš jau deviņus gadus pavadījis Kurzemē un grāmatā ievietojis savu profesionālo skatījumu un vērtējumu par tūrisma attīstību Latvijā un Kurzemē. Tāpat grāmatā iekļautas Latvijas un citvalstu tūrisma profesionāļu atziņas, interviju materiāli un citi vēsturiski dati par tūrismu Kurzemē.

Grāmatā ir ietverti arī ārvalstu labās prakses piemēri tūrismā citur Eiropā, piemēram, par laimīgo govju hoteli, zirgu piena kosmētikas ražotni, kukurūzas labirintu, utt.

Jaunās grāmatas šobrīd tiek dāvinātas bibliotēkām, kā arī Kurzemes tūrisma asociācijas biedriem. Sakarā ar to, ka tās iespiestas par Sabiedrības integrācijas fonda projekta Kurzemes tūrisma asociācijas darbības pilnveidošana līdzekļiem, tās netiks pārdotas veikalos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Top Kurzemes tūrisma attīstības plāns

Vēsma Lēvalde, 15.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīlī plānots nodot Kurzemes tūrisma speciālistiem apspriešanai Kurzemes tūrisma attīstības plānu 2011 – 2015.gadam.

Kurzemes tūrisma attīstības plāns būs Kurzemes Tūrisma asociācijas (KTA) stratēģisks dokuments, lai efektīvi līdzdarbotos tūrisma politikas veidošanā valstī, pārstāvot Kurzemes reģionu Tūrisma attīstības valsts aģentūrā, Ekonomikas ministrijā, kā arī Kurzemes reģiona pašvaldībās. Pamatojoties uz izstrādāto attīstības plānu, visās minētajās institūcijās būs vieglāk argumentēt ieteikumus un lēmumus, informē KTA.

Plāna izstrādē iesaistīti nozares speciālisti, kā arī pašvaldības un TAVA eksperti. Piesaistīti arī ārvalstu speciālisti.

Attīstības plānā iekļausies gan KTA rīcības plāns, gan arī rokasgrāmata tūrisma pakalpojumu attīstībai, ko varēs izmantot ne tikai KTA biedri, bet arī citi tūrisma pakalpojumu sniedzēji Kurzemē. Rokasgrāmatā ietverta metodoloģija tūrisma pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai, praktiski piemēri dzīvotspējīga tūrisma pakalpojuma radīšanai, tūrisma pakalpojumu pārdošanas metodes, ārvalstu (Nīderlandes) labās prakses piemēri, kā arī informācijas tehnoloģiju izmantošanas piemēri tūrismā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kurzemes tūrisma asociācija ceļ trauksmi par tūrisma likteni reģionos

Vēsma Lēvalde, 05.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība līdz šim nav spējusi efektīvi novērst problēmas tūrisma attīstībai reģionos, tāpēc Kurzemes tūrisma speciālisti sagatavojuši rezolūciju ar konkrētiem ierosinājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kurzemes un Igaunijas tūrisma profesionāļi veidos kopīgus ES projektus

Vēsma Lēvalde, 06.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas valsts tūrisma padome un Kurzemes tūrisma asociācija (KTA) plāno kopīgi veidot jaunus tūrisma projektus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes Tūrisma Asociācija

Tūrisma aktivitāšu veicināšana

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Igaunijas paviljons izstādē Expo 2015 atzīts par vienu no iespaidīgākajiem

Dienas Bizness, 06.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas paviljons pasaules izstādē Expo 2015 Milānā izpelnījies pasaules uzmanību - ASV televīzijas kompānija CNN to iekļāvusi 24 iespaidīgāko Expo 2015 pavliljonu sarakstā, ziņo news.err.ee.

Igaunijas paviljonu veidojusi arhitektūras kompānija Kadarik, Tüür. Arhitektid (KTA), vēloties uzsvērt, ka, lai gan Igaunija atrodas Ziemeļeiropā, tā patiesībā ir silta valsts – demokrātiska un atvērta vieta. No koka veidotais paviljons ir atvērts no trīs pusēm un tā apmeklētāji katrs var izvēlēties savu ceļu, pa kuru aplūkot izstādi.

Izvēloties šādu pacviljona dizainu, Igaunija vēlas uzsvērt, ka ir valsts, kas atrodas nemitīgā pārmaiņu un attīstības procesā.

Igaunijas paviljonā pārstāvēti tādi uzņēmumi, kā Skype, Estonia Pianos, A Le Coq alus darītava, Click&Grow, Derelict, Renard bikes, Stigo Bike and Raybike, u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kurzemes apceļošanai izveido e-gidu

Vēsma Lēvalde, 06.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Kurzemes Tūrisma asociācijas pasūtījuma SIA E-lapa izstrādājusi elektronisko gidu visai Kurzemei. Brīvdienu maršrutu var plānot, izmantojot www.egids.lv.

Maršruta plānotājs tapis projekta Kurzemes tūrisma asociācijas darbības pilnveidošana ietvaros, kas sākts 2010.gada augustā, piesaistot Sabiedrības integrācijas fonda finansējumu. Informācijas sistēma e-gids ir sistēma, kurā jebkurš lietotājs pēc ievadītiem ceļojuma sākuma un beigu apmeklējuma objektiem var saņemt maršruta piedāvājumu ar detalizētu aprakstu par katru objektu, kā arī tajā pavadāmo laiku. Sistēmā klientam tiek piedāvāta iespēja maršrutu novērtēt un, vadoties pēc vērtējumiem un ieteikumiem, tūrisma spciālisti varēs pilnveidot maršrutus.

Šobrīd sistēmā atrodami Kurzemes tūrisma apskates un servisa objekti, kas ir KTA biedri, kā arī pašvaldību izvēlētie objekti. Ik brīdi sistēmā tiek veikti uzlabojumi un papildināta datu bāze. E-gids ir vienīgais tāda veida maršrutu plānotājs, kas pieejams Latvijas interneta vidē, apgalvo asociācija. Projekta kopējais finansējums ir 15,9 tūkstoši latu, no tā publiskais finansējums ir 93%. Projekta ietvaros izstrādāts e-gids, Kurzemes tūrisma attīstības plāns, organizēta tūrisma konference un nodrošināta projekta publicitāte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Karostas cietums tiek pie otrās Lielā Jēkaba balvas

Vēsma Lēvalde, 28.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes Tūrisma asociācija pasniegusi labākajiem Kurzemes tūrisma uzņēmējiem savu augstāko gada tūrisma apbalvojumu – balvu Lielais Jēkabs.

Lielā Jēkaba balvu Dižā ekspozīcija Kurzemē 2011 šogad saņēma Karostas cietums. Balvu saņemt uz Talsiem, kur šogad notika balvas pasniegšanas ceremonija, bija devušies arī paši ekspozīciju autori Juris Raķis un Alvis Eņģelis. Karostas cietumam šī bija jau otrā Lielā Jēkaba balva. Pirmoreiz šo apbalvojumu cietums saņēma 2004. gadā par veiksmīgāko vissezonas tūrisma piedāvājumu Kurzemē.

Balva Tūrisma dižā mājas lapa Kurzemē 2011 arī šogad tika liepājniekiem. To saņēma Šēferu ģimenes uzņēmums Sofijas laivas, kura pamatnodarbošanās ir kanoe laivu noma Kurzemē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Latvijas lauksaimnieciski izmantojamās zemes izpārdošana ārzemniekiem turpinās; latvieši tikai «uz papīra»

Dienas Bizness, 15.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajos divos gados Latvijā lielākās lauksaimnieciski izmantojamās zemes pircējas bijušas SIA. To īpašumā pašlaik varētu būt aptuveni 320 000 līdz 350 000 hektāru jeb 14 procenti no lauksaimnieciski izmantojamās zemes kopplatības, vēsta laikraksts Latvijas Avīze.

Kā varot spriest no Valsts zemes dienestā (VZD) sagatavotā svaigākā tirgus pārskata, aizvadītajos gados SIA bijusi pati izdevīgākā juridiskā forma ārzemniekiem lauksaimnieciski izmantojamās zemes pirkšanai Latvijā. Likumā gan ir noteikts, ka lauksaimnieciskās zemes iegādei ārzemniekiem jādibina tāda SIA, kurā vairāk nekā puse pamatkapitāla pieder Latvijas pilsoņiem. Bet no neoficiāliem avotiem zināms, ka šajos kopuzņēmumos Latvijas pilsoņi ir īpašnieki vien «uz papīra», viņiem patiesībā nepieder nekas. SIA dibinātas un zeme nopir­kta par ārzemnieku naudu, un latviešiem šajā nodibinājumā ir vien dekoratīva loma, uzsver laikraksts.

Komentāri

Pievienot komentāru