Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA «Kompānija Avotiņi» apgrozījums pērn saglabājies 2017.gada līmenī, taču tā bruto peļņa samazinājusies par 63%, liecina Lursoft dati.

Peļņas kritums skaidrojams ar nozares attīstības cikliskumu, kā arī nepieciešamību zināmus aktīvus realizēt par zemākām cenām apgrozāmo līdzekļu nodrošināšanas vajadzībām, un arī ar izmaksām, kas radušās VID pārbaudes rezultātā veiktā uzrēķina dēļ.

2018.gadā VID pārbaudes rezultātā aprēķināts papildus maksājamais PVN un soda nauda 119 tūkst.EUR apmērā. Šo uzrēķinu uzņēmuma vadība uzskata par nepamatotu, taču resursu efektīvas izmantošanas nolūkos izveidoti uzkrājumi šīm saistībām un tās pilnībā dzēstas šī gada februārī.

Kompānija 2018.gadā apgrozījusi 20,70 miljonus eiro un gadu noslēgusi ar 120,79 tūkstošu eiro lieliem zaudējumiem pēc nodokļu nomaksas. Lielāko daļu jeb 17,58 miljoniem eiro no uzņēmuma apgrozījuma pērn devusi vairumtirdzniecība, 2,84 miljonus eiro – mazumtirdzniecība, bet atlikušo daļu veidojusi būvniecība.

Šogad SIA «Kompānija Avotiņi» plāno pabeigt kvarca ieguves projektu «Kvarca smilts bagātināšanas fabrika – Kurlandes kvarcs». Uzņēmums saņēmis Skrundas būvvaldes atļauju fabrikas celtniecībai. 2019.gada pirmajā pusē uzsākta arī kvarca smilšu tirdzniecība un jaunu klientu apzināšana. Vienlaikus uzņēmums vērš uzmanību, ka šogad metālapstrādes nozari ietekmējušas Eiropas Savienības ieviestas kvotas, kas tiek piemērotas no trešajām valstīm importētajam metālam. Kā atzīst SIA «Kompānija Avotiņi» vadība, uzņēmumu šis apstāklis nav ietekmējis, jo metāla produkcijas iepirkums savlaicīgi veikts jau 2018.gadā. Jānorāda, ka Eiropas Savienības kvotu darbības termiņš ir 2021.gada 30.jūnijs.

SIA «Kompānija Avotiņi» reģistrēta 1992.gadā un nodarbojas ar metālizstrādājumu, būvmateriālu un citu produktu tirdzniecību, metālizstrādājumu ražošanu, būvprojektu realizāciju, kā arī ar sava nekustamā īpašuma apsaimniekošanu. Pagājušajā gadā uzņēmumā nodarbināts 181 darbinieks.

Komentāri

Pievienot komentāru