Pakalpojumi

KP mediācijas ceļā novērš Dobeles namsaimnieks pārkāpumu

Dienas Bizness, 04.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) pēc mediācijas pārrunām ar SIA Dobeles namsaimnieks novērsusi apsaimniekotāja radītos konkurences ierobežojumus. SIA Dobeles namsaimnieks mainījis noteikumus par ūdens skaitītāju uzstādīšanu, tādējādi nodrošinot iespēju privātajiem uzņēmējiem piedāvāt ūdens skatītāju maiņas pakalpojumus, informē KP pārstāve Paula Vilsone.

KP mediāciju uzsāka pēc SIA JUNGENZ aizvadītā gada martā saņemtā iesnieguma par sadarbības problēmām saistībā ar ūdens patēriņa skaitītāju uzstādīšanu un nomaiņu. Proti, SIA Dobeles namsaimnieks uzņēmumam bija ierobežojis iespēju mainīt skaitītājus namsaimnieka apsaimniekotajās dzīvojamās mājās. Izvērtējot iesniegumu, KP secināja, ka šādā apsaimniekotāja rīcībā ir saskatāmas dominējošā stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas pazīmes.

Lai apsaimniekotāja radītos konkurences ierobežojumus novērstu pēc iespējas ātri, KP lēma oficiālu pārkāpuma lietu neierosināt. Tā vietā konkurences iestāde mediācijas ceļā vērsa SIA Dobeles namsaimnieks uzmanību uz pārkāpuma pazīmēm, kā rezultātā apsaimniekotājs izstrādāja tādus jaunus tehniskos noteikumus par aukstā un karstā ūdens skaitītāju uzstādīšanu, kuros ietvertie nosacījumi rada vienlīdzīgus konkurences apstākļus ūdens patēriņa skaitītāju mainītājiem.

«Konkurences padome kā mediators maza apjoma un vieglu konkurences tiesību strīdu jautājumos piedalās jau kopš 2013. gada. Šāds pārkāpumu novēršanas risinājums sevi ir pierādījis kā efektīvs, lai novērstu pārkāpumu salīdzinoši īsā laika posmā un taupot visu iesaistīto pušu resursus,» norāda KP priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.

Komentāri

Pievienot komentāru