Finanses

Kristaps Strazds vadīs arī SEB Naudas pārvaldības un tirdzniecības finansēšanas pārvaldi

Žanete Hāka, 09.01.2015

Jaunākais izdevums

SEB bankas Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Kristaps Strazds turpmāk papildus esošajiem pienākumiem vadīs arī Naudas pārvaldības un tirdzniecības finansēšanas pārvaldi, informē bankas pārstāve Kristīne Martinsone.

Kristaps Strazds ir ieguvis bakalaura un maģistra gradu Latvijas Universitātē Ekonomikas un Biznesa administrācijā. 2014. gadā Strazds papildus ir ieguvis EMBA Rīgas Biznesa skolā.

Darba gaitas SEB bankā Kristaps Strazds ir sācis 1996.gadā kā valūtas maiņas un starptautisko darījumu vadītājs Jūrmalas filiālē. Tālāk savu karjeru turpinājis kā dīleris un vēlāk kā valūtas maiņas un naudas tirgus nodaļas vadītājs. Savukārt kopš 2004. gada

Kristaps Strazds 6 gadus ir vadījis Finanšu tirgus pārvaldi un 2010. gadā viņam tika uzticēta Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadība.

Iepriekšējais Naudas pārvaldības un tirdzniecības finansēšanas pārvaldes vadītājs Edgars Strazds ir uzņēmies jaunus pienākumus un kopš 2014. gada 1. decembra vada vienu no SEB bankas attīstības projektiem Baltijas līmenī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar 1. septembri SEB bankas valdei pievienojas Kristaps Strazds, kurš uzņemsies finanšu direktora pienākumus.

K. Strazds uz noteiktu laiku aizvietos līdzšinējo finanšu direktori Jeļenu Cīruli. K. Strazda pievienošanos SEB bankas valdei apstiprinājusi Finanšu un kapitāla tirgus komisija, kā arī Eiropas Centrālā banka.

K. Strazds SEB bankā strādā kopš 1996. gada, pildot vadītāja funkcijas tādās jomās kā naudas pārvaldības un tirdzniecības finansēšana, uzņēmumu apkalpošana, finanšu tirgi, kā arī resursu vadība. K. Strazda atbildībā būs finanšu jomas vadība, kā arī iepirkumu, nekustamo īpašumu, darījumu nodrošināšanas, resursu vadības un lietvedības jomas.

K. Strazds ir ieguvis maģistra grādu starptautiskajās ekonomiskajās attiecībās Latvijas Universitātē, kā arī biznesa vadības grādu (MBA) Rīgas biznesa skolā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan maksājumu jomā pēdējo gadu laikā notikusi strauja attīstība, arī turpmāk varam gaidīt inovācijas, un iesaistītas šajā pārmaiņu procesā būs gan bankas, gan nebanku spēlētāji - finanšu tehnoloģiju uzņēmumi, finanšu tehnoloģijām veltītajā konferencē "PaymentConf 2020” sacīja eksperti.

Finanšu tehnoloģiju uzņēmumi un bankas šobrīd attīstās dažādos tempos, taču nevar teikt, ka bankas vienmēr ir lēnas, sacīja “SEB bankas” Naudas pārvaldības un tirdzniecības finansēšanas pārvaldes vadītājs Kristaps Strazds.

70% ienākumu bankām aizvien rada kreditēšanas pakalpojumi, līdz ar to šo divu spēlētāju darbības sfēras ir atšķirīgas, taču arī bankas pēdējo gadu laikā ir ieviesušas vairākus inovatīvus pakalpojumus, piemēram, SMART-ID, digitālos maciņus un citus. Tāpat jau pāris gadus pārskaitījumus no vienas bankas konta uz citu var veikt dažu sekunžu laikā ar zibmaksājumu starpniecību, kas ir nozīmīga inovācija un ne visās valstīs šāda iespēja ir pieejama, turklāt, bez maksas, uzsvēra K. Strazds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas Linas Agro Group meitasuzņēmums SIA Linas Agro refinansējis līdzšinējo aizdevumu un piesaistījis jaunu finansējumu, lai attīstītu darbību Latvijā, liecina paziņojums NASDAQ OMX Vilnius.

Aizdevumu piešķīrusi SEB banka un DNB banka.

Kā skaidro Linas Agro Group finanšu direktors Tomass Tumenas, 30 miljonus eiro aizdevums ļaus Latvijas kompānijai veiksmīgi sasniegt plānus 2014.-2015.finanšu gadam un paplašināt tirgus daļu graudu un rapšu, minerālmēslojuma, augu aizsardzības produktu un sēklu tirdzniecībā.

SEB bankas uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs Kristaps Strazds norāda, ka SEB banka Lietuvā ir bijusi viens no galvenajiem finanšu partneriem jau daudzus gadus, un šī sadarbība turpinās arī Latvijā. Banka uz lauksaimniecības sektoru skatās pozitīvi un saskata labas perspektīvas uzņēmumiem, kas šajā segmentā strādā gan Latvijā, gan starptautiskajos tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zināmi jauno reklāmistu skolas studenti

Lelde Petrāne, 08.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LADC skola ir Latvijas radošo celmlaužu veidota izglītības programma, kas katru gadu uzņem 20 – 25 talantus no visas Latvijas, lai 9 mēnešu laikā intensīvā režīmā izskolotu darbam reklāmā. Līdz 3. jūlija pusnaktij ikviens radošā gara īpašnieks tika aicināts pieteikties 2017. gada klasei, kas sāksies šā gada septembrī. Lai to izdarītu, pretendentiem bija jāizpilda 2 darba uzdevumi. LADC žūrija 10 Latvijas nozares profesionāļu sastāvā vairākas dienas tos vērtēja, kā rezultātā ir zināmi 25 LADC skola 2017. gada klases studenti.

LADC žūriju šogad pārstāvēja Ēriks Stendzenieks (!MOOZ dibinātājs un vadošais radošais direktors, kā arī LADC līdzdibinātājs un prezidents), Andris Rubīns (DDB Latvija izpilddirektors), Edijs Majors (Burzum dibinātājs un radošais direktors, LADC padomes pārstāvis), Anete Franka (LADC izpilddirektore), Sandijs Lūsēns (IDEA radošais direktors), Voldemārs Dūdums (patstāvīgs radošais direktors, LADC līdzdibinātajs), Aleksandrs Bētiņš (Not Perfect Y&R | Riga vadošais radošais direktors, LADC padomes pārstāvis), Vairis Strazds (DDB Latvija radošais direktors), Māris Upenieks (Young/Hungry radošais direktors, LADC līdzdibinātājs) un Edgars Stanga (McCann Riga radošais direktors).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Tuvākajos gados fiziskajās tirdzniecības vietās būs aizvien vairāk iespēju maksāt ar zibmaksājumiem

Dienas Bizness, 20.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju straujā attīstība un lietotāju paradumu maiņa veicina dažādu modernu maksājumu pakalpojumu ieviešanu, norāda Latvijas Bankas maksājumu sistēmas eksperti Edīte Gailiša un Deniss Fiļipovs.

Piemēram, arvien plašāku izplatību gūst bezkontakta maksājumi, kurus var veikt ar viedtālruņu palīdzību un kas tiek izpildīti ātri un jebkurā laikā. Lietotāju pozitīvā pieredze, modernajiem maksājumu risinājumiem atvieglojot to ikdienu, kļūst teju tikpat nozīmīga kā šo risinājumu drošības aspekti.

Latvijas Banka 2017. gada augustā ieviesa zibmaksājumu infrastruktūru – uz jaunākajām informācijas tehnoloģijām balstītu inovatīvu maksājumu sistēmu. Nacionālā banka nodrošina infrastruktūru, bet ikdienas pakalpojumu izstrāde ir komercbanku un citu maksājumu iestāžu atbildības joma. Klienti arvien vairāk novērtē zibmaksājumu nodrošināto iespēju pārskaitīt naudu 1–3 sekunžu laikā no vienas bankas kontu uz citu, turklāt to var izdarīt jebkurā diennakts laikā, arī brīvdienās un svētku dienās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šovasar Jūrmalā viesmīlības sezonu aizvadīja jauns spēlētājs – viesu namiņi "Blackbirds Apartments”; tos izvēlas Latvijā dzīvojošie, kuri vasaru vēlas pavadīt Jūrmalā.

"Liels prieks, ka vasara tiešām bija pieprasīta. Tagad zinām, ka jūnijs un jūlijs ir top mēneši, augusta otrajā pusē jau jūtams, ka cilvēki gatavojas rudens sezonai un skolas gaitām. Lēnām parādās arī interese par rudens sezonu un laiku no rudens līdz pavasarim," teic Agnese Strazda, "Blackbirds Aparments" līdzīpašniece.

Pirmie viesi, kas uzsāka dzīvi vienā no mājiņām tieši Covid-19 izplatības laikā, bija draugu ģimene, jo vēlējās strādāt no mājām un nodrošināt iespēju bērniem baudīt svaigo gaisu un piepildījumu, ko dod plaša, bet slēgta teritorija. "Dzīvē pārliecinājāmies, ka viens labs cilvēks pulcē sev apkārt citus labus cilvēkus un rezultātā visās četrās mājiņās šovasar dzīvoja cilvēki, ar kuriem ir par ko runāt un par ko smiet. Ja ne gluži baltā galdauta svētki, bet kopīgas svinības aizvadītajā vasarā pie mums Jūrmalā netrūka," viņa stāsta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 7. aprīļa izmaiņas SEB bankas valdes sastāvā – SEB bankas Kreditēšanas pārvaldes vadītājs Māris Larionovs pievienosies bankas valdei un uzņemsies atbildību par AML un darbības atbilstības jomu. Savukārt līdzšinējais atbildīgais par šo jomu, valdes loceklis Kārlis Danēvičs, turpmāk vadīs kredītu un risku kontroles jomu, informē banka.

Jauno valdes sastāvu apstiprinājusi Eiropas Centrālā banka un SEB bankas Padome.

Māris Larionovs strādā SEB bankā vairāk nekā 27 gadus un ieņēmis dažādus vadošus amatus gan kreditēšanas, gan bankas privātpersonu un mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas struktūrvienībās. Pēdējos 9 gadus vadot Kreditēšanas pārvaldi, M.Larionovs sekmējis mērķtiecīgu un nepārtrauktu SEB bankas kredītportfeļa izaugsmi un uzkrājis bagātīgu klientu izvērtēšanas pieredzi.

M.Larionovs ieguvis profesionālo maģistra grādu ekonomikā Latvijas Universitātē, pabeidzis arī augstākā līmeņa vadītāju profesionālās izglītības programmu Vallenberga institūtā un Zviedrijas Līderības attīstības programmu Art of Execution. No 2014. gada viņš ir AS Kredītinformācijas birojs uzraudzības padomes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru