Jaunākais izdevums

Ļaunprātīgas dedzināšanas mēģinājums aizvadītajā nedēļā noticis Ziepniekkalnā. Pagaidām nezināmi ļaundari naktī uz ceturtdienu ar degmaisījuma pudelēm mēģinājuši aizdedzināt divu Daugavas kuģīšu īpašnieka un bieža ballīšu viesa Gundara Ūdra īpašumu, kurā viņš tobrīd atradies kopā ar māti un diviem bērniem, vēsta nra.lv.

Uzņēmējs Gundars Ūdris, kuram pieder kuģīši Misisipi un Liepāja un kurš «treknajos gados» darbojās naktsklubu un nekustamo īpašumu biznesā, labprāt parādījis, kur tieši pa māju mests ar degmaisījuma pudelēm.

«Parasti liekos gulēt vēlu vai, precīzāk sakot, agri. Tas bija ap kādiem pusčetriem, kad izdzirdēju vīriešu balsis. Nepievērsu uzmanību, jo pa naktīm gar māju staigā daudzi, vienīgi šķita neparasti, ka balsis ir tik skaļas, it kā ļoti tuvu. Acīmredzot tobrīd viņi jau bija pārlīduši pāri sētai. Pamazām atkal laidos miegā, kad izdzirdēju troksni – būkšķus. Pirmā doma, kas iešāvās galvā – uz ielas tiek dauzīta kāda mašīna. Piecēlos, paskatījos pa logu un ieraudzīju, ka manā pagalmā deg. Uzmodināju mammu un dēlu, bet pats skrēju pie pretējās puses loga, jo domāju – varbūt dedzinātāji vēl ir tepat, varbūt jau mēģina tikt mājā. Tur ieraudzīju, ka arī otrā mājas pusē deg. Apdzēsām vienā pusē, un tad jau ugunsdzēsēji bija klāt un apdzēsa to, kas vēl dega. Iesākumā nemaz nemanījām, ka logi ir izsisti. To pamanījām vēlāk,» stāstījis Ūdris.

Izskatoties, ka dedzinātāju nodoms bijis iemest tā saucamos Molotova kokteiļus mājā, taču tas nav izdevies. Pudeles no logu stikla atlēkušas, bet, kad pa logu mests ar akmeni, tas izlidojis cauri rūtij istabā, logā atstājot caurumu, nevis izsitot to pilnībā. Gala rezultātā degšķidruma pudeles dzīvojamās telpās tā arī nav izdevies iedabūt.

«Skaidrs, ka tie nav huligāni, kas garāmejot varētu ielaist akmeni logā, bet gan cilvēki, kas iepriekš gatavojušies. Mani izbrīna, ka viņi tik droši un skaļi sarunājās. Vai nu ļoti pārliecināti cilvēki, vai arī kaut kādi narkomāni, kuriem viss vienalga. Sajūta ir tāda stulba. Bizness ir bizness, bet tā parasti nedara. Ja ir kādas problēmas, tad sēžas pie galda un runā,» neizpratni paudis Ūdris.

Vienīgie konflikti viņam pēdējā laikā bijuši ar kuģīša Jelgava īpašnieku Iļju Ļitviņenko.

Savukārt pieminētais kuģīša Jelgava īpašnieks I. Ļitviņenko, lūgts komentēt konfliktu ar Gundaru Ūdri, izklausījies uzjautrināts, ziņo nra.lv. «Konflikta mums nav un arī nevar būt, jo darbojamies dažādi. No piecām sešām firmām, kas nodarbojas ar pasažieru pārvadājumiem pa Daugavu, Ūdra firma ir vienīgā, kas darbojas nelegāli,» sacījis uzņēmējs Ļitviņenko.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spēcīgas lietusgāzes, kas piemeklēja ASV centrālo daļu, izraisījušas plūdus Misisipi un Ilinoisas upēs. Augstais ūdens līmenis appludinājis plašas teritorijas un traucējis ne tikai vietējo iedzīvotāju mierīgo dzīves ritmu, bet arī iedragājis ASV graudu eksportu.

Plūdu dēļ no savām piestātnēm Sentluisas apkārtnē norautas vairāki desmiti liellaivu, apgrūtinot kuģošanu upē, un liekot to nedēļas nogalē slēgt. Plūdu seku likvidēšanai iesaistīti arī ASV Nacionālās Gvardes karavīri.

Lai gan kuģošana Misisipi upē nu jau atjaunota, tomēr periods, kurā tā bija slēgta, ietekmējis graudu cenu pasaules biržās.

Pa Misisipi upi tiek pārvadāts ievērojams daudzums ASV graudu ražas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV dienvidu štatus nedēļas nogalē piemeklējuši vairāki virpuļviesuļi, kas nopostījuši daudzus mājokļus, ievainojušas vismaz desmit cilvēkus un nodarījušas bojājumus Dienvidu Misisipi universitātei.

Misisipi štatā novēroti trīs, bet kaimiņos esošajā Alabamas štatā – septiņi virpuļviesuļi, vēsta Reuters. Dabas parādības skartajās vietās mājām norauti jumti, bet Hatiesburgā bojājumi nodarīti vidusskolu ēkām un Dienvidu Misisipi universitātei. Vietējās varasiestādes norāda, ka virpuļviesuļi bijuši negaidīti spēcīgi un atstājuši plašus postījumus.

Virpuļviesuļu laikā ievainojumus guvuši vairāki desmiti cilvēku, tomēr neviens no tiem nav bijis dzīvībai bīstams, un ievainotie pēc palīdzības saņemšanas, varējuši doties mājup.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

ASV vidieni piemeklējuši «lielākie plūdi zināmajā vēsturē»

Jānis Rancāns, 25.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pavasaris ar plūdiem atnācis ne tikai Latvijā, bet arī citviet. Plaši plūdi piemeklējuši ASV vidienes un dienvidu štatus, ar pavasara paliem cīnās arī kaimiņvalsts Baltkrievija.

ASV Misūri štatā Sentluisas pilsētas ziemeļos no krastiem izgājusi Misisipi un Ilinoisas upes, appludinot plašas teritorijas, kur notikusi iedzīvotāju evakuācija. Misisipi upes daļas arī slēgtas atpūtas kuģu braucieniem, jo ASV varas iestādes nobažījušās par spēcīgajām straumēm, kas var izraisīt nelaimes gadījumus. Ar plūdu draudiem saskaras arī citi ASV vidienes štati – Aiova, Indiana, Ziemeļdakota, Mičigana u. c.

Plūdi ASV appludinājuši vairāku mazpilsētu ielas, un tas licis vietējām varasiestādēm tos jau nodēvēt par «lielākajiem, kurus reģions piedzīvojis zināmās vēstures laikā».

Baltkrievijā plūdi skāruši plašas teritorijas Gomeļas, Moģiļevas, Grodņas un Brestas apgabalos. Varasiestādes norāda, ka atsevišķi ciemati nošķirti no ārpasaules un zem ūdens palikuši arī vairāki ceļi, kas apgrūtina piekļūšanu pie plūdu skartajām teritorijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tornado un vētrās sešos ASV štatos kopš svētdienas gājuši bojā vismaz 35 cilvēki, otrdien ziņoja Savienoto Valstu mediji.

Ārkanzasas, Aiovas un Oklahomas štatos svētdien vētras un tornado laupīja dzīvību 18 cilvēkiem, savukārt pirmdien Misisipi, Alabamas un Tenesī štatos gāja bojā vismaz 17 cilvēki.

Tikmēr Nacionālais Meteoroloģijas dienests prognozē, ka laikapstākļi tik drīz neuzlabosies, un vētras var skart aptuveni 70 miljonus cilvēku.

Meteorologi prognozē pērkona negaisus Misisipi austrumos un dienvidos, Alabamas rietumos un Luiziānas austrumos, kā arī paredz vairākus spēcīgus tornado.

Daudzviet sagrautas ēkas, ar saknēm izrauti koki, apgāztas automašīnas un pārrautas elektrolīnijas, atstājot tūkstošiem cilvēku bez elektrības.

Ārkanzasas štatā palīgā vietējām varasiestādēm devušies Nacionālās gvardes karavīri. Štata pilsētu Viloniju, kas ir mājvieta aptuveni 4000 cilvēku, tornado nolīdzinājuši līdz ar zemi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaidāmais ūdens deficīts rada gan investīciju riskus, gan iespējas, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Investori savus investīciju lēmumus izdara, balstoties uz dažādu faktoru kopumu. Pasaule mainās un jau tuvākajā nākotnē daudziem ieguldītājiem var nākties pastiprināti rēķināties ar tādām lietām, kas līdz šim bijušas pašsaprotamas. Šajā gadījumā runa ir par pasaules ūdens pieejamības problēmām. Tieši ūdeni pasaulē lielā mērā var uzskatīt par pašu svarīgāko resursu (ja neņem vērā to, ka dzīvībai vēl svarīgāks ir gaiss) un nākotnē, visticamāk, gaidāms tā deficīts. Ierobežota ūdens pieejamība rada gan investīciju riskus, gan iespējas. Daži norāda, ka nākotnē ūdens būs gluži vai «zilais zelts». Svarīgi, ka pieprasījumu pēc ūdens neietekmē arī inflācija, recesija, procentlikmju līmenis vai patērētāju gaumes maiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Tūrisma objekts: māja, kas savus īpašniekus gaida jau 30 gadus

Lelde Petrāne, 09.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikas Savienoto Valstu Misisipi štatā atrodama pamesta māja, kuras īpašnieks - pēc visa spriežot - ir vienkārši piecēlies un aizgājis. Tagad tā piesaista tūristus.

Māju palēnām saēd laiks, bet iekšpusē joprojām neskartas atrodamas lelles, ziedi, gultas, fotogrāfijas un pat šķiršanās dokumenti.

Māja (kā tūrisma objekts pazīstama ar nosaukumu Hoarder House) pamesta stāv gandrīz 30 gadus un kļuvusi par tūristu magnētu. Nav skaidrs, kā māja nonākusi šādā stāvoklī, taču zināms, ka kādai ģimenei tā piederējusi kopš pagājušā gadsimta četrdesmitajiem gadiem.

Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādā apcietināti divi ārzemnieki, kas plānojuši veikt teroristisku uzbrukumu pasažieru vilcienam. Aizturētie tiek saistīti ar starptautisko teroristu grupējumu al-Qaeda, vēsta BBC.

Vietējās varasiestādes norāda, ka 30 gadus vecais Čihebs Esegaiers un 35 gadus vecais Raeds Džasers plānojuši no sliedēm nolaist kompānijas Via Rail pasažieru vilcienu Toronto apkaimē. Gadījumā, ja noziedzīgais plāns būtu izdevies, bojā būtu gājuši un ievainojumus guvuši daudzi cilvēki, norāda Karaliskā Kanādas jātnieku policija.

Iespējamos teroristus palīdzējušas aizturēt no vietējās musulmaņu kopienas saņemtās norādes, vēsta Reuters. Plašāku informāciju par aizturēšanas operāciju Kanādas policija nesniedz. Zināms arī, ka varasiestāžu uzmanības lokā ārzemnieki, viens no kuriem studējis Monreālas universitātē, nonākuši jau pirms gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

FOTO: Uz ASV jūras spēku kuģa USS JAMES E. WILLIAMS klāja

Zane Atlāce-Bistere, 29.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas ostā ieradies ASV jūras spēku kuģis USS JAMES E. WILLIAMS (DDG 95), apliecinot ASV-Latvijas sadarbību, nodrošinot stabilitāti, drošību un labklājību ne tikai Baltijas jūras reģionā, bet visā Eiropā.

Plānots, ka ASV jūras spēku kuģis uzturēsies Rīgas ostā līdz 31.augustam. No 25. līdz 28.augustam kuģa USS JAMES E. WILLIAMS jūrnieki piedalās vairākos labdarības projektos Bruknas muižas rehabilitācijas centrā, audžuģimeņu mājā Zvannieki un Svētā Lūkas atbalsta biedrībā.

ASV jūras spēku kuģis USS JAMES E. WILLIAMS (DDG 95) ir Ārleja Bērka (Arleigh Burke) klases mīnu iznīcinātjkuģis, kas aprīkots ar mūsdienīgām kaujas nodrošinājuma un vadības sistēmām. Kuģis ir nosaukts Vjetnamas kara varoņa Džeimsa Eliota Viljamsa (James Eliott Williams) vārdā. Tas būvēts Ingalls kuģu būvētavā Paskagulā (Pascagoula), Misisipi štatā un nolaists ūdenī 2003 gadā. Kuģa garums ir 155,3 m, platums: 20 m, iegrime: 9,4 m.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Par kriptovalūtu nākotni

ABLV grupas galvenais analītiķis Leonīds Aļšanskis, 08.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz lielo ažiotāžu, kas sacelta ap kriptovalūtām, it īpaši pērn, tām acīmredzami šobrīd nevar dot pilnvērtīgas naudas statusu.

Iespējas norēķināties ar vispopulārāko no kriptovalūtām — bitkoinu — pasaulē ir pagaidām ārkārtīgi šauras un drīzāk tiek uzskatītas par eksotiskām, t. i., novērojamo drudžaino pieprasījumu nevar skaidrot ar vajadzību pēc bitcoin kā maksāšanas līdzekļa.

Ir valstis, kur bitcoin ir populārāks, jo atzīts valsts līmenī, piemēram, Japānā, Beļģijā, Vācijā vai Čehijā. Bet ir arī valstis, kuras gandrīz vai aizliegušas norēķinus ar bitcoin, piemēram, Latīņamerikas valstis, Ķīna vai Baltkrievija.

Problēma saistībā ar norēķiniem bitcoin valūtā ir arī to augstā volatilitāte — iespējamās straujās bitcoin cenas izmaiņas pret tradicionālajām valūtām.

Runājot par Latviju, jāsecina, ka tā pagaidām būtiski atpaliek no vairākuma Eiropas valstu bitcoin norēķinos — ne tikai no Vācijas, Čehijas vai Beļģijas, bet arī no Polijas, Rumānijas un Bulgārijas. airBaltic norēķinus ar bitcoin sāka piedāvāt vēl 2014. gadā, kļūstot par pasaulē pirmo lidsabiedrību, kas pieņem bitcoin, pasažieriem norēķinoties par aviobiļetēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

ASV «gāzes brīnums» Latviju sevišķi neietekmēs

Didzis Meļķis, 04.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar ASV kā eksportētāja pieteikšanos pasaules gāzes tirgū paredzamas pamatīgas pārmaiņas, tomēr Latvijā no tā lielas atskaņas nav gaidāmas, vērtē sašķidrinātās dabasgāzes (SDG) eksporta kompānijas United LNG priekšsēdētājs Stīvens Peins.

«Tikai pirms trim gadiem, 2009. gadā, diskusijas bija par SDG importēšanu, lai papildinātu mūsu dabasgāzes rezerves, jo pastāvēja bažas, ka krājumi varētu izsīkt. Tādēļ tika uzbūvēti SDG importa termināļi – viens uz Teksasas un Luiziānas robežas, citi ir Misisipi, Džordžijā un vēl pāris vietās. Tie tika celti ar domu, ka ASV gāzi importēs, bet tad pēkšņi pēdējā gada laikā mēs kļuvām par lielākajiem gāzes ražotājiem pasaulē, apsteidzot visus, Krieviju ieskaitot. Kas attiecas uz gāzes ražošanu, pasaule tiešām ir mainījusies,» par dramatisko pārmaiņu gāzes tirgū saka S. Peins.

Viņš vērtē, ka ASV «sēž» uz pārāk lielām gāzes rezervēm. Ja tās paturētu sev vien, to amerikāņiem pie pašreizējām vajadzībām pietiktu vismaz diviem gadsimtiem. Paļaujoties uz tehnoloģiju attīstību, loģiska ir pievēršanās gāzes eksportam. «Uz Āziju Amerikas gāzi eksportēt būtu visjēdzīgāk. Fukušimas kodolkatastrofa tur ir radījusi lielu gāzes cenas lēcienu,» saka Peins. Par Latviju viņš saka, ka «Latvija par gāzi pašlaik maksā nedaudz zem deviņiem dolāriem par vienu miljonu britu termālo vienību. Par cauruļvadu gāzi tā ir sapratīga cena, un SDG tiešā veidā arī nevar sacensties ar cauruļvadu gāzi, jo SDG ir dārga sašķidrināšana, transportēšana un regazifikācija.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Haiti uzdarbojas tropiskā vētra Aizeks; izsludina ārkārtas stāvokli ASV štatos

Gunta Kursiša, 27.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tropiskā vētra Aizeks (Isaac) paņēmusi vairāku cilvēku dzīvības Haiti, nodarījusi nopietnus zaudējumus arī Kubā, un tiek brīdināts, ka vētra virzās uz Ziemeļrietumiem, un paredzams, ka tā pārtaps bīstamā orkānā, raksta pasaules mediji.

Patlaban ASV Meksikas līča piekrastē izziņots ārkārtas stāvoklis, un vētra virzās uz Luiziānas štatu. Pirmdienas rītā (pēc Latvijas laika) Aizeks jau bija sasniedzis Floridas štata dienvidus. Patlaban ārkārtas stāvoklis izsludināts Floridā, Luiziānas, Alabamas un Misisipi štatā, informē CBS News.

Azieks sasniedza Haiti sestdienas rītā, un patlaban zināms par vismaz septiņiem bojā gājušajiem šajā reģionā, informēja Al Jazeera.

Meksikas līča uzņēmumi jau piektdien gaidāmās viesuļvētras dēļ slēdza naftas ieguvi. Par naftas ieguves pārtraukšanu paziņoja Londonā bāzētā BP Plc, kurai līcī ir naftas ieguves platforma Thunder Horse, kā arī kompānija Royal Dutch Shell.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Nakts diskotēkas laikā slēgs satiksmi 11.novembra krastmalā

Lelde Petrāne, 24.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar nakts diskotēkas rīkošanu no 25.jūlija plkst.21.00 līdz 27.jūlijam plkst. 16.00 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai. Satiksme būs slēgta arī Poļu gātes posmā no 11.novembra krastmalas līdz Pils ielai un Bīskapa gātes posmā no Herdera laukuma līdz 11.novembra krastmalai, kā arī Muitas ielas posmā no Citadeles ielas līdz Eksporta ielai.

Par to informē Rīgas dome.

Transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi 11.novembra krastmalā tiks ieviesti jau no 25.jūlija plkst. 20.00.

No 25.jūlija plkst. 20.00 līdz 27.jūlijam plkst. 16.00 tiks organizēta divvirzienu satiksme Pils ielas posmā no Poļu gātes līdz Doma laukumam, Doma laukuma posmā no Pils ielas līdz Herdera laukumam un Doma laukuma posmā no Pils ielas līdz Jēkaba ielai.

No 26.jūlija plkst. 17.00 līdz 27.jūlijam plkst. 5.00 gājējiem tiks slēgta 11.novembra krastmala posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, izņemot apmeklētājus ar speciālām caurlaidēm un ieejas biļetēm. Šajā laikā gājēju pārvietošanās notiks 11. novembra krastmalai piegulošajā paralēlajā ielā, nodrošinot gājēju kustību 3,5 metru platā joslā no trotuāra apmales Vecrīgas pusē, posmā no Poļu gātes līdz Triangula bastionam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tropiskā vētra Aizeks, visticamāk, pārtaps orkānā un sasniegs Ņūorleānu, kura pirms dažiem gadiem piedzīvoja traģisko viesuļvētru Katrīna. ASV varasiestādes aicinājušas apdraudētā reģiona iedzīvotājus evakuēties.

ASV meteorologi brīdinājuši, ka Aizeks var izraisīt plūdus Meksikas līča piekrastē. Paredzēts, ka vētra Ņūorleānu sasniegs otrdienas vakarā vai arī trešdien no rīta. Aizeka tuvošanās vietējo iedzīvotāju vidū uzjundījusi sāpīgas atmiņas par 2005. gadā notikušu viesuļvētru Katrīnu, kas prasīja gandrīz divu tūkstošu cilvēku dzīvības.

Gaidot vētras ierašanos, naftas kompānijas slēgušas Meksikas līča naftas ieguves platformas un evakuējušas darbiniekus. ASV varasiestādes aicinājušas piekrastes iedzīvotājus evakuēties un Ņūorleānu pametuši tūkstošiem cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien četros ASV dienvidu štatos plosījās viesuļvētras, kas daudzas mājas nopostīja līdz pamatiem, sadragāja automašīnas, un vairāki cilvēki «iesprostoti» zem gruvešiem, un vismaz viens cilvēks gājis bojā, ziņo AP.

Viesuļvētras plosījušās Misisipi, Džordžijas, Indiānas un Tenesijas štatā. Visvairāk postījumu nodarīts Edeirsvillā, Džordžijas štatā, savukārt uz Starpštatu autoceļa 75 automašīnas apgāztas ar riteņiem augšup.

Bez elektrības palikuši vairāki tūkstoši mājsaimniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Uz skolas sākumu vienmēr jābūt atpakaļ,» saka Amanda Kreile, kura studē māszinības Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledžā un jau trīs vasaras dodas strādāt uz Lielbritāniju. Viņa nav vienīgā jauniete, kas studē Latvijā, bet vasarā dodas uz ārzemēm, lai strādātu un nopelnītu.

Arī Latvijas Universitātes students Jurģis Kukša jau četras vasaras pavadījis ASV, pārdodot izglītojošas bērnu un jauniešu grāmatas, diskus vai online pakalpojumus amerikāņu ģimenēm. «Man nepatīk tā izvēle - vai nu iet uz skolu vai darbu, viens no tiem ir jāpamet. Es tādu izvēli negribēju veikt, tāpēc jāinvestē vasara savā nākotnē,» pastāsta jaunietis.

Amanda darbu Lielbritānijā meklē pati: «Es nopērku biļeti, aizbraucu, tad eju uz aģentūrām, saku, ka meklēju darbu, pastāstu par savu pieredzi. Viņi skatās, ko var piedāvāt un pēc kāda laika zvana un saka, ka ir jāiet uz interviju.» Vidēji darba atrašanai katru vasaru jāvelta divas nedēļas, saka Amanda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Natana Hamonda (Nathan Hammond) specializācija ir zīmējumi debesīs.

Aģentūra AP fotogrāfijās iemūžinājusi viņa darbu virs Ņūorleānas un Misisipi upes. Kāds vietējais uzņēmējs viņu bija nolīdzis, lai festivāla laikā debesīs taptu pozitīvi, iedvesmojoši vēstījumi.

Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Misisipi štata Sautheivenas pilsētā lielveikalā «Walmart» kāds darbinieks otrdien atklājis uguni, nošaujot divus kolēģus un ievainojot policistu, paziņojusi policija.

Savukārt uzbrucēju sašāvis policists. Uzbrucējs aizturēts un nogādāts slimnīcā, kur viņam veikta operācija.

Policists, kuru sašāvis uzbrucējs, ir tikai viegli ievainots, jo viņam bijusi pretložu veste.

Pēc policijas sniegtajām ziņām, uzbrucējs ir 39 gadus vecais Martess Tarels Eibrams.

Nogalinātie ir 40 gadus vecais veikala vadītājs Entonijs Brauns un 38 gadus vecais darbinieks Brendons Geilss.

«Walmart» pārstāvis pastāstīja žurnālistiem, ka pirms vairākām dienām Eibrams atstādināts no darba pienākumu pildīšanas, jo kādam kolēģim parādījis nazi, lai gan neesot ar to draudējis. Par notikušo iesniegts ziņojums policijai. Lēmums par to, vai Eibramu atlaist, vēl nebija pieņemts, norādījis veikalu tīkla pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

FIB arestē aizdomās turēto par indi saturošas vēstules sūtīšanu Obamam

Jānis Rancāns, 18.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) arestējis kādu Misisipi štata iedzīvotāju saistībā ar indi saturošu vēstuļu sūtīšanu ASV prezidentam Barakam Obamam, senatora Rodžera Vikera Vašingtonas birojam un kādai štata tieslietu sistēmas amatpersonai.

Aizdomās turētais – 45 gadus vecais Pols Kevins Kērtiss – aizturēts savās mājās Korintas pilsētā. FIB uzskata, ka aizturētais ar ASV Pasta starpniecību nosūtījis trīs vēstules, kuras pārbaudēs uzrādījušas nāvējošu indi ricīnu.

Ricīnu saturošās vēstules ASV amatpersonām tika pārtvertas saņemtā pasta drošības pārbaužu laikā. FIB norāda, ka tajās bijis rakstīts «redzēt netaisnību un to neatmaskot, nozīmē kļūt par klusu līdzdalībnieku».

Kā, vēstīts, pirmdien Bostonas maratona laikā nogranda sprādzieni, kuros bojā gāja trīs, bet ievainojums ieguva vairāk nekā 170 cilvēki. Vēstuļu saņemšana Vašingtonā izraisīja trauksmi, un tika evakuētas atsevišķas ASV valdības ēkas. Tomēr FIB vēlāk pavēstījis, ka ricīna saturošās vēstules un sprādzieni Bostonā neesot saistīti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Rīgas kanāla slēgšana tūrisma sezonā negatīvi ietekmēs kuģīšu īpašnieku reputāciju

LETA, 17.05.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas kanāla slēgšana dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" būvdarbu laikā negatīvi ietekmēs atpūtas un tūrisma kuģīšu īpašnieku finansiālos rādītājus un reputāciju, pauda aptaujātie pakalpojumu sniedzēji.

Rīgas pasažieru kuģa apvienības (RPKA) valdes loceklis un SIA "Jaunā Vecrīga" valdes loceklis Jānis Uvarovs skaidroja, ka paziņojums no Rīgas domes par kuģošanas satiksmes slēgšanu pilsētas kanālā no ietekas pie Centrāltirgus līdz 13.janvāra ielas pārvadam saņemts īsti pirms sezonas sākuma, proti, šogad 2.martā, kad lielākā daļa uzņēmumu jau bija sagatavojušies sākt izbraucienus.

Uvarovs norādīja, ka apvienība vērsās Rīgas domē ar vēstuli, kurā tika minēts, ka organizācijas biedri neatbalsta kanāla slēgšanu, bet ir gatvi sarunām par to, kā šo situāciju varētu atrisināt, ieviešot dažādus ierobežojumus, līdzīgi kā tika darīts, kad tika nojaukta tirdzniecības centra "Titāniks" ēka, un kanāla satiksme tika sadalīta un kontrolēta ar bojām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aktualizējusies diskusija par iespēju Rīgā attīstīt ūdens sabiedrisko transportu, kas kursētu pa Daugavu. Iesaistītās puses norāda, ka šobrīd vēl ir pārāk maza interese no iedzīvotājiem, kā arī nav pārliecības vai iedzīvotāji ir gatavi mainīt savus ikdienas paradumus.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāvis Andris Ločmelis norāda, ka viņš nākotni redz ūdens sabiedriskajā transportā, kas pildītu tilta funkciju. Proti, pārceltu tikai pasažieru nevis, piemēram, transportu un kravas. Šādiem pārvadājumiem būtu nepieciešama sarežģīta infrastruktūra. Tāpatt ūdens transporta sistēma būtu jāintegrē jau esošajā sabiedriskā transporta tīklā.

Savukārt Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzēvičs nav pārliecināts, vai pilsētai ir vajadzība veidot ūdens sabiedriskā transporta tīklu. Pēc viņa teiktā, šobrīd nav jūtams pieprasījums pēc kaut kā tāda, līdz ar to diez vai ir vērts ieguldīt nodokļu maksātāju naudu. Tomēr ideju nevajadzētu aprakt, bet gan pamazām veidot piedāvājumu, lai varētu novērot, vai parādās nepieciešamais pieprasījums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāds Latvijas politiķis, «uzlecošā zvaigzne», pirmdien bija ļoti sašutis. Viņu ne reizi nav intervējusi LTV 1 Rīta panorāma kaut arī reitingi aug, un viņš noteikti būs nākamajā Saeimā, un, ļoti iespējams, valdībā, bet intervē Lolitu Čigāni par to, ka viņa nekandidēs vēlēšanās. Dziļa ir neizpratne, kādēļ tā ir tik svarīga ziņa sabiedriskajai televīzijai!?

Taču ziņa ir svarīga. Runa nav par personību. Tas ir svarīgs simptoms, kas iezīmē kāda liela procesa galu. Lolita Čigāne ir viens no tiem cilvēkiem, kurus sabiedrībā mēdz saukt par «sorosītiem». Saeimā Čigāne nonāca caur Vienotību, bet pirms tam viņas karjera pārsvarā veidojās Džordža Sorosa finansētajās struktūrās – Delnā un Providus. Visticamāk, Vienotība neiekļūs nākamajā Saeimā, tāpēc Čigānes lēmums ir loģisks. Citi, kā Artis Pabriks, izmēģina veiksmi caur Attīstībai/PAR jaunveidojumu. Taču šīs fake partijas ir tikai sīki kuģīši, kreiseris vai, drīzāk, aviācijas bāzes kuģis, ir aizšauts, kuģis grimst.

Džordžs Soross Latvijas politikas ietekmēšanā 20 gados ir iztērējis 80 miljonus dolāru, kas ir vidēji četri miljoni dolāru gadā. Iedziļinieties šajos skaitļos!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Siguldietis Elvijs Vībots malku izmanto ne tikai kurināšanai; no skaistākajām pagalēm viņš izgatavo neparastus gaismas ķermeņus.

Edijs ir radījis zīmolu Wood Light Art un šogad plāno izveidot savu uzņēmumu. Viņš ir iecerējis piedalīties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Siguldas biznesa inkubatorā, jo galva viņam ir pilna ar dažādām idejām, kā attīstīt un pilnveidot lampas, lai tās būtu pieprasītas ne tikai Latvijas, bet arī eksporta tirgū.

Lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

Ideja par gaismas objektiem Elvijam Vībotam dzimusi pēc malkas talkas pie drauga, kad acīs iekritusi kāda slaida pagale, kuru bijis žēl atstāt starp pārējām un nolemt sadedzināšanai. Tā atceļojusi viņam līdzi uz mājām un tikusi novietota redzamā vietā uz plaukta. «Skatoties uz to, nāca prātā dažādas formas un bildes, piemēram, Laimas slotiņa un Saules zīme, kā arī motīvs ar koka lapu sirds formā,» atceras Elvijs. No pirmās pagales tapusi lampa ar Laimas slotiņas raksta grebumu, kas uzdāvināta draugam, kurš organizējis malkas talku. Nākamais gaismas objekts – ar Saules zīmes rakstu – ticis uzdāvināts viņa mammai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atpūtas kuģītis Vecrīga piedāvā izbaudīt Vecrīgas panorāmu no Daugavas.

Brauciena laikā gar vecpilsētas centru garantēts lielisks skats uz Vecrīgu ar tās torņiem, Rīgas pili, Nacionālo bibliotēku, Rīgas Pasažieru ostu un TV torni Zaķusalā.

Tikai kuģītis Vecrīga piedāvā Saulrieta reisus uz jūras vārtiem, kur Baltijas jūra satiekas ar Daugavu. Brauciens ilgst 2,5 stundas, un brauciena laikā var apskatīt Rīgas Pasažieru ostu, Rīgas brīvostu, Ķīpsalu, Andrejsalu, Kundziņsalu, Mangaļsalu, Bolderāju un, protams, jūras vārtus.

Kuģīša augšējais/atvērtais klājs ir dekorēts tropiskās noskaņās, un brauciena laikā katrs apmeklētājs varēs ķert sauli, bet karstākajās vasaras dienās izbaudīt atvēsinošo vēju un malkot gardus kokteiļus no bāra. Savukārt apakšējā klājā ir izveidots moderns pasažieru salons ar panorāmas logiem, mīkstajiem dīvāniem un bāru/kafejnīcu.

Komentāri

Pievienot komentāru