Citas ziņas

Lai ciems neizzustu, pašvaldība to nolemj pievienot māju nosaukumam

Dienas Bizness, 13.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slamstu ciema iedzīvotāji ir neapmierināti ar Rucavas novada domes lēmumu māju adresēs iekļaut arī ciema nosaukumu, kurš līdz ar Teritorijas plānojumu izzudis, reģionālajam laikrakstam Kursas Laiks pavēstījis Slamstu ciema iedzīvotājs Eduards Beinerts.

«Neviens no mums negrib dzīvot «Slamstu Norās», «Slamstu Priedolos», ja ir dzimis «Norās» vai «Priedolos». Nesaprotu, kur viņiem bija prāts tai domē, kad šitādu lēmumu pieņēma. It kā man nebūtu citu darbu kā ar viņu muļķību krāmēties,» sūrojies E. Beinerts.

Izrādās, ka visa ķeza slēpjas Rucavas novada Teritorijas plānojumā, kas skaidri parāda ciemus, kuriem nav izteikta centra un infrastruktūras. Pēc likuma, adresēs būtu jāraksta «Noras», Rucavas novads, Dunikas pagasts, Latvija, skaidro laikraksts.

«Ciema nosaukums vienkārši pazūd. Ja ciemam nav konkrētu robežu, tas neparādās arī dabā un lēnām izzūd no leksikas. Jau sabiedriskajā apspriešanā saņēmām pārmetumus par šo tēmu un mēģinājām vietu vēsturiskos nosaukumus iekļaut māju nosaukumos. Esam jau saņēmuši pretējo viedokli un pārmetumus no iedzīvotājiem, un šis jautājums novada domē tiks skatīts atkārtoti, ievērojot visu pušu viedokli,» sacījusi Rucavas novada domes priekšsēdētāja Irēna Šusta.

Komentāri

Pievienot komentāru