Jaunākais izdevums

No pirmā Just5 viedtālruņa Spacer jaunais Spacer 2 atšķiras ar plānāku korpusu, lielāku fotokameru izšķirtspēju, OGS (one glass solution) displeju, jaunāko Android operētājsistēmu 4.4.2 Kitkat un ietilpīgāku akumulatoru.

Spacer 2 izmērs (G*P*A) ir 141.7*73*9.0 mm, telefona svars ar bateriju: 170 g, kamera: 5M (priekšējā) + 13M AF (aizmugurējā).

Zīmols Just5 radīts 2009.gadā Latvijā, telefoni tiek tirgoti dažādās pasaules valstīs.

Lielākie Orbita telecom īpašnieki ir Krievijas valstspiederīgais Mihails Nikolajevs un Andrejs Daņilkins, kuriem pieder pa 45% daļu, savukārt atlikušie 10% līdzīgās daļās pieder Latvijas valstspiederīgajam Aleksejam Jakušonokam un Dmitrijam Maceraļikam, iepriekš ziņoja LETA.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ klajā laists Latvijas zīmola Just5 jaunākais viedtālruņa modelis Just5 FREEDOM X1, «kurš visos parametros ir līdzīgs un dažos pat pārspēj viedtālruņus Galaxy S6 un iPhone6», pavēstīja Just5 Latvijas birojs.

Jaunā Just5 FREEDOM X1 korpuss ir vieglāks un plānāks nekā iepriekšējiem šī zīmola modeļiem. Piecu collu LG IPS displejs pārraida HD kvalitātes 720х1280 pikseļu izšķirtspējas attēlu un 2.5D Crystal stikla virsma rada telpiska attēla efektu. Tāpat kā visi iepriekšējie Just5 viedtālruņi, arī FREEDOM X1 atbalsta divu mikro-SIM karšu darbību, taču jaunajam tālrunim pievienota ātrās uzlādes tehnoloģija – 2800 mAh baterija ir pilnībā uzlādējama 1,5 stundas laikā.

Just5 FREEDOM X1 ir Octa Core MT6753 procesors, 3 GB operatīvā atmiņa un 32 GB iebūvētā atmiņa datu un lietotņu glabāšanai, kā arī līdz 128 GB atmiņas kartes atbalsts. Šī viedtālruņa astoņkodolu Cortex-A53 1.3GHz darbojas 64-bitu sistēmā un nodrošina ātru Android 5.1 darbību. Just5 FREEDOM X1 grafiskais procesors ARM Mali-T720 MP3 450MHz sadarbībā ar 64-bitu procesoru nodrošina spēļu grafikas kvalitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas zīmola Just5 viedtelefoni līdz šim bija pazīstami kā masām pieejamas ierīces par samērā zemu cenu un tikpat pieticīgiem tehniskajiem parametriem. Taču šopavasar «piecnieki» sadūšojās uz ambiciozāku projektu, jauno Freedom X1 reklāmā pozicionējot kā «ļoti jaudīgu viedtālruni, kas spēj konkurēt ar premium klases populārākajiem modeļiem». Izaicinājuma cimds patiešām mests bravūrīgi, nav vārdam vietas. Tieši tas arī pamudināja papētīt, vai tiešāk mazāk nekā 200 eiro vērta ierīce var pienācīgi «skrieties» ar samsungiem, aifoniem un citiem patērētāju iecienītajiem zīmoliem?

Ielūkojoties tehniskajā aprakstā, Freedom X1 neizskatās slikti, lai arī uzreiz redzams, ka salīdzināšanās ar lielo ražotāju flagmaņiem ir drusku pārspīlēta. Mārketinga nolūkiem paredzētās daļas – astoņu kodolu procesors, 8 un 16 megapikseļu fotokameras un iespēja pieslēgt On The Go adapteri – piesaista uzmanību. Tomēr, papētot tuvāk, kļūst skaidrs, kā izdevies panākt zemo pārdošanas cenu.

Viens no Just5 dižošanās stūrakmeņiem ir procesors. MTK6753 Cortex-A53 «dzinējam» patiešām ir astoņi kodoli, taču nevajadzētu lolot ilūzijas, ka tas ir līdzvērtīgs, piemēram, jaunajam Samsung Galaxy S7. Lai arī katra kodola takts frekvence ir 1,3 GHz un ikdienas lietošanā procesora izraisīta vilcināšanās nav jūtama, veiktspējas testos Freedom X1 uzrāda ļoti blāvus rezultātus. Faktiski tas var pielīdzināties vien divus gadus veciem flagmaņiem, kā Galaxy S5, LG G3 un tamlīdzīgiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Db.lv septembrī lasītāko rakstu Top 10: Just5 «izgriež pogas» iPhone

Dienas Bizness, 01.10.2014

1. vieta

Sākam biznesu: Maksā par laiku, nevis kafiju

antiCafe paredzēta cilvēkiem, kam patīk ilgi sēdēt un strādāt kafejnīcās, kā arī tiem, kuri nevēlas iet uz dārgiem restorāniem. Lasīt tālāk...

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par ko mēs septembrī rakstījām un kas mūsu lasītājiem visvairāk interesēja. Raksta galerijā apkopoti septembra lasītākie raksti biznesa portālā Db.lv.

Par topa 9. un 10. vietu sīvi konkurējuši tehnoloģiju zīmoli: Latvijas Just5 un visā pasaulē populārais Apple ar saviem iPhone. Interesanti, ka augstāk ticis Just5.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja pašmāju tirgum izstrādātais Evelatus Classic patiešām atspoguļo Latvijas iedzīvotāju prasības pret mobilo telefonu, tad tās ir stipri piezemētas, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pirmais Latvijā izstrādātais viedtālrunis – ar tik drosmīgu pieteikumu mobilo ierīču tirgotājs Evelatus maija beigās aicināja medijus uz jaunā Evelatus Classic prezentāciju. Tas radīts speciāli vietējiem iedzīvotājiem, tāpēc varam pieņemt, ka izstrādē ņemtas vērā lietotāju kvēlākās vēlmes.

Evelatus pieteikums ir uzkrītoši izaicinošs, ņemot vērā, ka tirgū jau labu laiku darbojas cits pašu mājās reģistrēts zīmols Just5, kas paspējis palaist pārdošanā veselus trīs viedtālruņus. Var jau teikt, ka «speiseri» un «blasteri» pēc Just5 pasūtījuma top dziļi Āzijā, bet arī Evelatus nav gluži saskrūvēts Rīgā vai Ventspilī. Uzņēmums neslēpj, ka tālrunis salikts Ķīnā. Tātad īsta «Latvijas prece» tā tomēr nav. Kāds tad ir šis «nacionālais viedtelefons» un vai patriotiem vajadzētu stāties rindā pēc tā?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ Latvijas zīmols Just5 laidis klajā divus jaunus 4G viedtālruņu modeļus – 5 collu Blaster 2 un 4.5 collu Blaster mini, teikts paziņojumā medijiem.

Abos tālruņos ir jaudīgais 64 bitu procesors ar 4G un 2 SIM atbalstu un operētājsistēma Android 5.0 Lollipop.

Blaster mini cena ir 129 eiro, Blaster 2 - 189 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vietējais tirgus veido 20% no visa lietuviešu kompānijas Mobili Baltija biznesa. Tam seko Latvija ar 12%, Igaunija ar 7%.

«Telefoni kļūst dārgāki, un lielie ražotāji nav īpaši ieinteresēti ražot telefonus, kas ir lētāki par simt eiro, un zemākā cena ir ap 200 eiro. Šī ir laba niša tādiem telefoniem kā Just5 un citām zemas cenas ierīcēm, jo ne visi var nopirkt telefonu par 300 vai 500 eiro,» spriež Audris Leimonts (Audrys Leimontas), Mobili Baltija, UAB attīstības vadītājs.

Mobili Baltija vidējā pārdotā telefona cena tagad ir aptuveni 250 eiro, bet pirms diviem gadiem tie bija 170 eiro. «Izaugsme ir ievērojama,» viņš saka. Cilvēki mobilos telefonus maina vidēji vienā līdz divos gados.

Vienlaikus ir iezīmējusies tendence, ka cilvēki ir ieinteresēti pirkt mazlietotus vai atjaunotus telefonus, un tagad daudzi veikali tādus piedāvā. Piemēram, ASV ir iespēja lietot iPhone mēnesi un atdot atpakaļ tirgotājam, un atgūt samaksāto naudu. Šādus telefonus iepērk Mobili Baltija un pārdod otrreizējā tirgū. «Lielās kompānijas ierobežo darbinieku izvēlēto telefonu cenas, piemēram, viņi var izvēlēties telefonu, ne dārgāku par 500 eiro. Mēs tādiem uzņēmumiem pārdodam diezgan daudz lietotu iPhone, jo jaunu viņi nevar nopirkt, bet mazlietotu – var. Interesanti, ka šī tendence nav tikai Baltijā, bet arī Somijā un ir redzama vēlme nepirkt lētāko jauno modeli, bet drīzāk vecākas paaudzes mazlietotu telefonu par zemāku cenu. Šis ir jauns tirgus segments,» raksturo A. Leimonts.

Komentāri

Pievienot komentāru