Jaunākais izdevums

Automašīnu ražotājs Land Rower 2015. gadā laidīs klajā Defender jaunāko modeli, apstiprinājis automašīnu ražotājs. Jaunais spēkrata koncepts būs līdzīgs kā izstrādātajam braucamrīkam DC100, vēsta BBC.

Patlaban esošais Defender pirmo reizi tika piedāvāts patērētājiem 1948. gadā, un kopš tā parādīšanās brīža ir pārdoti vairāk nekā divi miljoni Defender automobiļu. Sešu desmitgažu laikā automašīnas dizains ievērojamas pārmaiņas nav pieredzējis.

«Aizvietot klasisko Defender – tas ir viens no lielākajiem izaicinājumiem visā automobiļu dizaina pasaulē. Šī ir automašīna, kas iedvesmo cilvēkus visā pasaulē,» pavēstījis Land Rover dizaina direktors Gerijs Makgoverns (Gerry McGovern).

DC100 vēl nav produkcijai gatavs automašīnas modelis, bet gan sākums «četru gadu ilgam ceļojumam», lai pielāgotu Defender dizainu 21. gadsimta prasībām, stāstīja Land Rover dizaina direktors. Jaunais Defender paliks uzticīgs savam mantojumam, bet tajā pašā laikā tas apmierinās prasības mainīgajā pasaules tirgū, norādīja automašīnu ražotāja pasaules zīmola direktors Džons Edvards (John Edwards).

Lielbritānijā bāzētais Land Rover un tā «māsas»zīmols Jaguar pieder Indijas uzņēmumam Tata Motors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nesen tika prezentēts jaunais Range Rover Sport, un tā globālā pirmizrāde visiem paliks atmiņā ar pasaulē pirmo braucienu augšup pa applūdinātu Kárahnjúkar dambja pārgāzni Islandē. Tas ir vislielākais šāda veida dambis pasaulē – ūdens pa to plūst ar intensitāti 750 tonnas minūtē. Iespaidīgais stāvums nopietni pārbaudīja jaunā sportiskā SUV spēju pretoties straumei, jo saķeres zuduma gadījumā draudēja 90 metru kritiens.

Šis brauciens pirmo reizi tika pārraidīts ekskluzīvā prezentācijas pasākumā Jaguar Land Rover produktu izstrādes centrā Gaidonā Lielbritānijā. Pie Range Rover Sport stūres atradās Džeimsa Bonda filmas kaskadiere Džesika Hokinsa. Jaunākajā Land Rover markas automobilim mestajā izaicinājumā jaunais Range Rover Sport, ar luksusa SUV Range Rover cieši radniecīgais augstas veiktspējas modelis, demonstrēja iespaidīgu saķeri, vilkmi un stabilitāti.

Iepriekšējo pārbaudījumu laikā Range Rover Sport sasniedza rekordu, braucot kalnā Paikspīkā, īstenoja pirmo reģistrēto Arābijas pussalas Tukšā kvartāla tuksneša šķērsošanu un kļuva par pirmo auto, kas pārvarējis 999 pakāpienu akmens kāpnes uz Debesu vārtiem Ķīnā 2018. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 7. septembrī, patiesi ekskluzīvā pirmizrādē Latvijā tika atklāts jaunās paaudzes Range Rover Sport. Baudot iespēju klātienē iepazīt Range Rover sportiskā SUV izcilo dizainu un tehnoloģijas, viesi gremdējās lieliskā atmosfērā, kuru jo īpašu padarīja prezentācijas vieta.

Pasākums notika FBO Riga biznesa aviācijas centrā, kur klienti, auto žurnālisti, Land Rover pārstāvji, auto cienītāji un partneri spožu lidaparātu ielenkumā noskatījās satriecošu priekšnesumu, kura vizuālie un skaņas efekti neatstāja vienaldzīgu nevienu. Savukārt par neaizmirstamu svētku gaisotni rūpējās 36. Līnija & Chivas Regal.

Ilgi gaidītā trešās paaudzes Range Rover Sport prezentācija bija turpinājums jaunā modeļa nervus kutinošajai starptautiskajai debijai. Atgādinām, ka tajā Džeimsa Bonda jaunākās filmas kaskadiere ar jauno Sport veica pasaulē pirmo braucienu augšup pa applūdinātu Kárahnjúkar dambja pārgāzni Islandē, kur ūdens plūst ar intensitāti 750 tonnas minūtē. Biedējošais un ārkārtīgi bīstamais izaicinājums tika pārliecinoši pārvarēts un apliecināja jaunā Range Rover Sport spējas un tehnoloģijas, kas to padara par visu laiku jaudīgāko Range Rover.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Londonā prezentētais modernā luksusa flagmanis – jaunais Range Rover ir piemērots pat visprasīgākajiem

Sadarbības materiāls, 20.12.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepazīstinot ar jauno Land Rover flagmaņa Range Rover paaudzi, britu ražotājs pamatoti varēja lepoties, akcentējot, kādai jābūt piecu gadu desmitu ražošanas pieredzes un moderno tehnoloģiju sinerģijai. Jaunais auto pilnībā atspoguļo moderno luksusu, sniedzot autovadītājam un pasažieriem vairāk izsmalcinātības un individualizēšanas nekā jebkad agrāk.

“Jaunais Range Rover ir ideāls piemērs mūsu redzējumam par to, kā radīt pasaulē visiekārojamākos luksusa automobiļus pat visprasīgākajiem klientiem. Tas ir atvēris jaunu nodaļu inovatīvo risinājumu unikālajā vēsturē, kas jau vairāk nekā 50 gadus ir Range Rover īpašā iezīme,” komentē Juste Jaruše, Jaguar Land Rover zīmola vadītāja Baltijas valstīs.

Baltijas tirgū šis modelis būs pieejams no janvāra, un pirmie pasūtītie automobiļi klientiem tiks piegādāti pavasarī. Uzlādējamais hibrīds (PHEV) un SV versijas pasūtījumiem būs pieejamas jau no janvāra.

Jaunās paaudzes sniegtās iespējas

Range Rover izmantotā jaunās paaudzes virsbūves konstrukcija ir kļuvusi par modeļa uzlabojumu pamatu. Modulārās arhitektūras (MLA-Flex) virsbūve izceļas ar savu īpašo stingrību un jauna līmeņa trokšņu izolāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Garantēta greznība: Jaguar Land Rover ievieš piecu gadu garantiju visiem jaunajiem Range Rover, Defender un Discovery modeļiem

Sadarbības materiāls, 01.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

• 1. septembrī ražotāja garantija Range Rover, Defender un Discovery zīmolu automobiļiem tiks pagarināta no trīs līdz pieciem gadiem vai 150 000 kilometru, atkarībā no tā, kas iestājas pirmais

• Garantija aptver visus Range Rover, Defender un Discovery modeļus, ieskaitot to vieglā hibrīda un plug-in elektriskā hibrīda versijas

• Jaunā standarta garantija attiecas uz visiem modeļiem visā Eiropā, un tās mērķis ir uzlabot klientu pieredzi, izlīdzinot zīmolu piedāvātās priekšrocības ar Jaguar

• Automobiļu īpašnieki no 1. septembra saņems arī iespēju piecus gadus izmantot paplašinātās InControl Remote savienojamības funkcijas

Ražotāja piecu gadu garantija visiem jaunajiem Range Rover, Defender un Discovery modeļiem stāsies spēkā 2023. gada 1. septembrī. Šī Jaguar Land Rover (JLR) iniciatīva klientiem sniegs papildu pārliecību un dos sirdsmieru, izvēloties kādu no JLR luksusa zīmoliem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas autobūves kompānija Jaguar Land Rover piektdien izlaidusi pēdējo Land Rover Defender modeļa automašīnu.

Uzņēmums jau 2013.gadā paziņoja, ka pārtrauks leģendārā Land Rover Defender modeļa ražošanu Salihalas rūpnīcā.

Jaguar Land Rover lēmumu pārtraukt šī modeļa ražošanu skaidroja ar grūtībām uzturēt drošības un kaitīgo izmešu standartus.

Pēdējo 68 gadu laikā kopumā saražoti vairāk nekā divi miljoni Land Rover Defender automašīnu.

Kā ziņots, Jaguar Land Rover pieder Indijas lielākajai autobūves kompānijai Tata Motors Ltd, kas Lielbritānijas autoražotājus Jaguar un Land Rover par 2,3 miljardiem ASV dolāru 2008.gada jūnijā iegādājās no ASV autobūves koncerna Ford Motor Co..

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Inchcape Motors Latvia uzsāk jaunā un lielākā Jaguar Land Rover autosalona Baltijā būvniecību.

Paredzēts, ka jaunā autosalona būvniecība tiks pabeigta 2019. gada pirmajā pusē un tas savas durvis vērs 2019. gada maijā.

Jaunais autosalons tiks būvēts saskaņā ar Jaguar Land Rover korporatīvā koncepta «Arch» dizainu, kas tiek pakāpeniski ieviests visur pasaulē. Koncepts izstrādāts tā, lai pēc iespējas interesantākā veidā parādītu mūsdienu arhitektūras inovāciju iespējas. Ēkas dizainu raksturo moderna pelēka fasāde, tīras un vienkāršas līnijas. Jaunā autosalona iekštelpu dizainā tiks izmantoti stikla, riekstkoka un modernā apgaismojuma elementi, kas sniegs telpai svaiguma un greznības sajūtu. Jauno dizainu visos Jaguar Land Rover autosalonos plānots ieviest līdz 2019. gada beigām un šis būs trešais «Arch» koncepta autosalons Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas autobūves kompānija Jaguar Land Rover Slovākijā atvērusi jaunu 1,6 miljardu dolāru (1,4 miljardu eiro) vērtu rūpnīcu, kas ir pirmā uzņēmuma ražotne kontinentālajā Eiropā, teikts autoražotāja publiskotajā paziņojumā.

Uzņēmums rūpnīcu uzbūvējis netālu no Nitras, kas atrodas aptuveni 100 kilometrus uz austrumiem no Bratislavas.

Šīs rūpnīcas sākotnējā gada ražošanas jauda paredzēta 150 000 automobiļu apmērā.

Slovākijas valdība nodrošinājusi Jaguar Land Rover investīciju subsīdijas līdz 130 miljoniem eiro.

Jaguar Land Rover jau jūnijā paziņoja, ka pārvietos automašīnu Land Rover Discovery ražošanu no Birmingemas Anglijā uz Slovākiju, šādu lēmumu skaidrojot ar dīzeļautomašīnu tirdzniecības apjoma samazināšanos un neskaidrību par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības.

Kā ziņots, Jaguar Land Rover pieder Indijas lielākajai autobūves kompānijai Tata Motors, kas Lielbritānijas autoražotājus Jaguar un Land Rover par 2,3 miljardiem ASV dolāru 2008.gada jūnijā iegādājās no ASV autobūves koncerna Ford Motor.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Bite Latvija”, viens no vadošajiem IKT pakalpojumu sniedzējiem Latvijā, sadarbībā ar globālo tehnoloģiju līderi “Nokia”, ir spēris nozīmīgu soli sava fiksētā tīkla infrastruktūras attīstībā, kļūstot par pirmo operatoru Baltijā un vienu no pirmajiem Eiropā, kas savos IP sakaru tīklos integrējis “Nokia” 800GE maršrutēšanas tehnoloģiju un revolucionāro “Nokia” drošības risinājumu “Deepfield Defender”.

Šīs tehnoloģijas veido vienotu “Nokia” ekosistēmu, kas nodrošina tīkla drošību un datu plūsmas efektivitāti.

“Nokia” inovatīvās tehnoloģijas, kuru ieviešanā “Bite Latvija” investē 5 miljonus eiro, ļauj uzņēmumam ne tikai efektivizēt tīklu un padarīt to drošāku, bet arī uzlabot esošo servisu kvalitāti, veidojot pamatu nākotnes inovācijām un pakalpojumiem, kas būs pieprasīti 5G tīkla kontekstā.

Ņemot vērā pieaugošo kiberdraudu apjomu un sarežģītību digitālajā vidē, “Nokia” drošības risinājums “Deepfield Defender” nodrošina, ka “Bite Latvija” tīkls ir gatavs aizsargāt sevi un savus klientus pret jauniem un aizvien izsmalcinātākiem kiberdraudiem. Tas ir īpaši svarīgi šodien, kad datu drošība un privātums kļūst par aizvien nozīmīgāku patērētāju un uzņēmumu prioritāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automašīnu zādzību skaits samazinās, bet palielinās jaunu spēkratu aizdzīšana.

Pagājušajā gadā kopumā Latvijā nozagti 932 transportlīdzekļi, kas ir par 108 transportlīdzekļiem mazāk nekā 2012. gadā, kad valstī tika nozagti 1,04 tūkst. braucamo, liecina Iekšlietu ministrijas Informācijas centra apkopotie dati. Arī Valsts policija atzīmē, ka, skatoties pa gadiem, joprojām ir vērojams automašīnu zādzību skaita samazinājums un tam ir vairāki iemesli. Uz jautājumu, vai tam par iemeslu ir apstāklis, ka policija ir palielinājusi savu darba intensitāti, vai arī zagļiem mazinājusies interese par Latviju, Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš DB skaidroja, ka var piekrist abiem šiem apgalvojumiem. Tomēr viņš piebilst, ka kopumā valstī arī citu noziegumu skaitam ir tendence samazināties. Apdrošinātāji cītīgi seko līdzi automašīnu zagļu ieražām un tendencēm, jo tas var ietekmēt arī apdrošināšanas cenas un drošības prasības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Losandželosā svētdien (pirmdien pēc Latvijas laika) notika ASV Kinoakadēmijas balvu Oskars pasniegšanas ceremonija, kurā labus panākumus guva mūzikls La la Land, kas ieguva sešus Oskarus, bet par labāko filmu tika atzīta Moonlight (Mēnessgaisma).

Vispirms balvu pasniegšanas ceremonijā tika paziņots, ka balvu labākās filmas kategorijā ieguvusi La La Land, bet pēc tam kļūda tika labota un par šīs balvas laureāti tika pasludināta Moonlight.

Balvas pasniedzēji aktieri Vorens Bītijs un Feja Danaveja acīmredzot paņēma nepareizo aploksni, kā rezultātā La la Land producents Džordans Horvics uz skatuves tika pārtraukts pateicības runas vidū un viņam nācās atdot balvu Moonlight režisoram Berijam Dženkinsam.

Dženkinss sacīja, ka kaut ko tādu nebūtu varējis pat nosapņot.

La La Land režisors Deimians Šazels tika atzīts par labāko režisoru, bet galvenās lomas tēlotāja Emma Stouna - par labāko aktrisi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

FOTO: Rīgā atklāts Baltijā lielākais Jaguar Land Rover autocentrs

Monta Glumane, 29.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaguar Land Rover zīmolu pārstāvis Inchcape Motors Latvia Rīgā atvēris jaunu autocentru, kas uzskatāms par lielāko Jaguar Land Rover autocentru Baltijā, informē autocentra vadība.

«Lepojamies ar Jaguar Land Rover desmit gadus ilgo vēsturi Latvijā. Šajā laikā Inchcape Motors Latvia ievērojami stiprinājusi Jaguar un Land Rover zīmolus šajā valstī, un jaunā autocentra atvēršana šo sadarbību attīstīs vēl tālāk,» pastāstīja Inchcape Ziemeļeiropas un Krievijas reģiona mazumtirdzniecības rīkotājdirektors Sanktpēterburgā un Ziemeļeiropas valstīs Timofejs Gerasjkins.

Autocentra atklāšanā viesiem bija iespēja iepazīties un iegādāties Jaguar Xe Sv Project 8 un atjaunoto Land Rover Discovery Sport.

Jaunais autocentrs atrodas Kārļa Ulmaņa gatvē un tajā tirgo jaunus un mazlietotus automobiļus, piedāvā servisa pakalpojumus, rezerves daļu, kā arī zīmola aksesuāru un dzīvesstila preču tirdzniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas autobūves kompānija Jaguar Land Rover pasaulē likvidēs 4500 darbvietas, ņemot vērā automašīnu tirdzniecības kritumu Ķīnā un dīzeļautomobiļu pieprasījuma samazināšanos, teikts ceturtdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Jaguar Land Rover pasaulē nodarbina 44 000 cilvēku, no kuriem 42 500 strādā Lielbritānijā. Plānotā darbvietu likvidēšana ir daļa no izmaksu samazināšanas programmas 2,5 miljardu sterliņu mārciņu (2,75 miljardu eiro) apmērā, ko paredzēts īstenot nākamo 18 mēnešu laikā.

Uzņēmumu negatīvi ietekmējis pārdošanas apjoma kritums Ķīnā, dīzeļautomašīnu tirdzniecības samazināšanās un bažas par Lielbritānijas konkurētspēju pēc valsts izstāšanās no Eiropas Savienības (ES).

Jaguar Land Rover norāda, ka uzņēmuma ražoto automašīnu tirdzniecības apjoms Ķīnā pērn samazinājies par 21%.

Vienlaikus gan kompānija ir parūpējusies par to, lai tai būtu rūpnīca ES pēc Lielbritānijas plānotās izstāšanas no bloka 29.martā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Indijas autobūves kompānijai "Tata Motors" piederošais britu zīmols "Jaguar" no 2025.gada ražos tikai elektriskos automobiļus un restrukturizēs ražotnes ārpus Lielbritānijas, pirmdien paziņoja uzņēmums.

Savukārt Lielbritānijas "Jaguar Land Rover" līdz 2039.gadam iecerējis kļūt par uzņēmumu ar nulli oglekļa dioksīda izmešu.

Vienlaikus "Jaguar Land Rover" jaunā plāna ietvaros investēs 2,5 miljardus sterliņu mārciņu (2,9 miljardus eiro) un 2024.gadā tirgū laidīs pirmo pilnībā elektrisko "Land Rover" modeli.

"Tata Motors" Lielbritānijas autoražotājus "Jaguar" un "Land Rover" par 2,3 miljardiem dolāru 2008.gada jūnijā iegādājās no ASV autobūves koncerna "Ford Motor".

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Range Rover īpašniekiem šobrīd īpaši jāuzmana sava spēkrati, brīdina apdrošinātājs

Gunta Kursiša, 24.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā mēneša laikā auto zagļi Latvijā ir nozaguši četras Range Rover automašīnas, un ir pamats prognozēt, ka šī zīmola automašīnu zādzību skaits var pieaugt. Līdzīgs Range Rover zādzību skaita pieauguma vilnis skāris arī Sanktpēterburgu, informē apdrošinātāja BALTA pārstāvji.

Aprīlī trīs nedēļu laikā Sanktpēterburgā notikušas 46 Range Rover spēkratu zādzības, turklāt Krievijas pilsētā Range Rover zādzības turpinās.

Divas no Latvijā nozagtajām automašīnām pieder BALTA klientiem, un apdrošinātājs ziņo, ka patlaban spēkrati ir atgūti. «Tomēr aicinām Range Rover spēkratu īpašniekus tuvākajā laikā būt uzmanīgiem un pievērst papildu uzmanību savas automašīnas drošībai, jo pēdējās zagļu aktivitātes liecina, ka pēc šādiem auto ir augsts pieprasījums garnadžu aprindās,» skaidro BALTA drošības pārvaldes vadītājs Egīls Sīlis-Jaunsīlis.

Jau ziņots, ka Range Rover īpašnieki tika brīdināti par zādzību skaita pieaugumu jau šā gada aprīlī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rūpnīcā Solihalē, kas atrodas Rietummidlendā, Lielbritānijā, saražots miljonais Land Rover Discovery, ziņo BBC.

Par godu tam ar četrām Land Rover Discovery automašīnām tiks uzsākta 50 dienu ekspedīcija uz Ķīnu. Ķīna ir viens no Land Rover visstraujāk augošajiem tirgiem.

Ekspedīcijas mērķis ir piesaistīt vienu miljonu sterliņu mārciņu labdarībai. Šī nauda tiks nodota ūdens projektam Ugandā.

Land Rover Discovery modeli laida klajā 1989. gadā.

Kompānijas Solihalē rūpnīcā šobrīd ir nodarbināti aptuveni 6000 cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas ekskluzīvo automašīnu kompānija Jaguar Land Rover ceturtdien paziņoja, ka valstī investēs 600 miljonus sterliņu mārciņu (814 miljonus eiro) ražošanas modernizācijai.

Uzņēmums norāda, ka šīs investīcijas demonstrē kompānijas uzticību Lielbritānijas atdzimstošajai automašīnu ražošanas nozarei. Lielākā daļa no šīm investīcijām paredzēta rūpnīcas modernizēšanai Anglijas Vestmidlendas grāfistē, kurai tiks atvēlēti 320 miljoni mārciņu.

Jaguar Land Rover jau janvārī paziņoja, ka Lielbritānijā radīs 1300 jaunas darbvietas, lai ražotu Jaguar pirmo vieglo apvidus automašīnu (SUV). Kā ziņots, Jaguar Land Rover pieder Indijas lielākajai autobūves kompānijai Tata Motors Ltd., kas Lielbritānijas autoražotājus Jaguar un Land Rover par 2,3 miljardiem ASV dolāru 2008.gada jūnijā iegādājās no ASV autobūves koncerna Ford Motor Co..

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas autobūves kompānija Jaguar Land Rover plāno palielināt strādājošo skaitu par 5000 cilvēku, lai paplašinātu savas zināšanas autonomajās un elektriskās piedziņas tehnoloģijās.

Vairums šo jauno darbavietu tiks bāzētas Lielbritānijā, bet darbinieku skaita palielināšanu paredzēts īstenot nākamā gada laikā.

Jaguar Land Rover patlaban pasaulē nodarbina vairāk nekā 40 000 cilvēku.

Uzņēmums savu pirmo elektrisko automašīnu I-PACE paredzējis būvēt Austrijā. Taču kompānija norādījusi, ka vēlētos šādus modeļus ražot Lielbritānijā, ja tiktu iegūts valdības atbalsts.

Kā ziņots, Jaguar Land Rover pieder Indijas lielākajai autobūves kompānijai Tata Motors, kas Lielbritānijas autoražotājus Jaguar un Land Rover par 2,3 miljardiem ASV dolāru 2008.gada jūnijā iegādājās no ASV autobūves koncerna Ford Motor.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lieli izaicinājumi ekonomikai nozīmē, ka vērojama augoša vēlme pasargāt savu jau esošo bagātību.

Jau ziņots – ja sākotnēji pandēmijas bažas daudziem finanšu tirgus dalībniekiem lika strauji "rakt aizsarggrāvjus" (mazināt riskus), tad jau kādu laiciņu to oma izskatās visai optimistiska. Valdot šādam fonam, "Bloomberg" apkopojis dažu tirgus analītiķu spriedumus par to, kur šajā brīdī būtu jēdzīgi ieguldīt naudu 10 tūkstošu ASV dolāru apmērā.

Šajā ziņā var krietni pacelt latiņu un uzzināt ekspertu domas arī par to, kur šobrīd labāk nobāzēt līdzekļus miljona ASV dolāru apmērā. Interesanti ir tas, ka finanšu eksperti uz pārējo fona izceļ ieguldījumus zeltā, zemē, antīkajās monētās un pat vīnā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Luksusa auto tirgū līdera maiņa

Lato Lapsa, Kristīne Bormane, pietiek.com, speciāli Db, 16.02.2018

Pēc ilgiem gadiem pirmoreiz vērojama arī līdera maiņa: pirmoreiz par populārāko jauniegādāto luksus auto Latvijā BMW modeļu X5, X6 un to variāciju vietā ir kļuvis cits SUV auto – Mercedes Benz GLE 350 D 4Matic.

Avots: mbusa.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Pēc ilgiem gadiem vērojama arī līdera maiņa: pirmoreiz par populārāko jauniegādāto luksus auto Latvijā BMW modeļu X5, X6 un to variāciju vietā ir kļuvis cits SUV auto.

Ja 2016. gadā Latvijā no jauna reģistrēto un valstī palikušo jauno luksusa automašīnu skaits no 850 gadu iepriekš samazinājās līdz nepilniem septiņiem simtiem, tad pērn tas atkal ir pieaudzis gandrīz līdz tūkstotim, piektdien, 16.februārī raksta laikraksts Dienas Bizness.

Luksus auto tirgus ziedu laiki Latvijā bija 2007. gadā - pēdējā gadā pirms krīzes, kad tika iegādātas aptuveni 1700 luksus automašīnas – tātad par tūkstoti vairāk nekā pērn. Tad iecienītāko luksus automašīnu desmitniekā pirmo pozīciju pārliecinoši ieņēma BMW X5 ar kopumā 434 pirmoreiz reģistrētām 2005.-2007.gada izlaiduma automašīnām. Sekoja Audi Q7 ar 148, Porsche Cayenne ar 122 un Mercedes Benz S500 ar 81 auto.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Uzņēmumu apetīte uz īpaši dārgiem luksus auto sarūk

Lato Lapsa, Kristīne Bormane, pietiek.com, speciāli Db, 09.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būtisks sarukums – šāda tendence pērn bijusi vērojama kopējā Latvijā no jauna reģistrēto un valstī palikušo jauno luksus automašīnu skaitā, kas no 850 gadu iepriekš samazinājies līdz nepilniem 700. Sarukusi ir arī iepriekš iespaidīgā uzņēmumu apetīte uz īpaši dārgiem luksus auto modeļiem, ceturtdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Samazinājums konstatējams itin visā – gan iegādāto automašīnu skaitā, gan arī modeļu daudzumā. Ja pērn nopirkti 102 vispopulārākie – BMW X5xDrive 30D auto, tad gadu iepriekš tādu bija 110. Nākamie populārākie: BMW X6 xDrive 30D – attiecīgi 86 un 98, Audi Q7 – attiecīgi 77 un 84, Land Rover Range Rover Sport – attiecīgi 54 un 63, bet Land Rover Range Rover samazinājums bijis gandrīz dubults – attiecīgi 26 un 48. Ja 2015. gadā bija vesels 21 luksus auto modelis, kas bija iegādāts vismaz desmit vai vairāk eksemplāros, tad pērn tādu bija tikai 17.

Turklāt vēl būtiskāka tendence ir – virkni īpaši dārgu luksus automašīnu modeļu, ko iepriekšējos gados bija ierasts reģistrēt uz uzņēmumu vārda, pērn ir iegādājušās tikai un vienīgi fiziskās personas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Robežsargi Latgalē atraduši 10 zagtas luksusa klases automašīnas, informē Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Šā gada 4.februārī, kādai SIA piederošajā angārā Daugavpilī tika konstatēti četri luksusa klases auto - BMW X5, Audi A7, Land Rover un Lexus LX570. Visas automašīnas izrādījās starptautiskajā meklēšanā. BMW, Audi un Land Rover 2014.gada augustā - septembrī ir zagtas Vācijā, savukārt Lexus auto zādzība notikusi Latvijā. 2014.gada jūlijā VP Rīgas RP Jūrmalas iecirknis ir uzsācis kriminālprocesu.

Savukārt, 8.februārī robežsargi, veicot imigrācijas kontroli un pārbaudot iespējamos nelegālo imigrantu pārvietošanās maršrutus, Rēzeknes stacijā kādā kravas vilciena vagonā atklāja sešas automašīnas - Mercedes Benz C220, BMW X5, divas Toyota Land Cruiser un divas Toyota Corolla Verso. Šo automašīnu pavaddokumentos tika konstatētas nesakritības - atšķīrās automašīnu modeļi, krāsa un izlaiduma gadi. Veicot minēto automašīnu padziļināto pārbaudi, noskaidrots, ka visas minētās automašīnas atrodas starptautiskajā meklēšanā, saistībā ar to zādzību dažādās Eiropas Savienības valstīs - Vācijā, Zviedrijā un Latvijā. Divas automašīnu Toyota Land Cruiser auto zādzība notikusi Latvijā, par šo faktu 2014.gada oktobrī VP Rīgas RP Baložu iecirknis ir uzsācis kriminālprocesus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notikušas izmaiņas Jaguar, Land Rover, BMW, MINI markas automobiļu pārstāves Latvijā – SIA BM Auto – valdē, liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

18. aprīlī laikrakstā izdarītais ieraksts liecina, ka BM Auto valdi pametis Apvienotās Karalistes iedzīvotājs Džordžs Ešfords (George Ashford). Līdz šim viņš uzņēmumā pildīja valdes locekļa amata pienākumus ar tiesībām pārstāvēt kapitālsabiedrību kopīgi ar vismaz vienu no valdes lcoekļiem.

Informācija Latvijas Vēstnesī neliecina, ka Dž. Ešforda vietā būtu iecelts kāds cits valdes loceklis.

Britu luksusa klases automašīnu Jaguar un apvidus auto ražotāja Land Rover oficiālais pārstāvis specializēto autosalonu Rīgā atklāja 2010. gada martā. Līdz ar to zem viena jumta atrodas BMW, MINI, Alpina, Jaguar, Land Rover un BMW Motorrad ražojumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Tata Motors izpilddirektors Karls Pīters Fosters pametis amatu

Gunta Kursiša, 09.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Negaidīti no amata pienākumu pildīšanas atteicies Indijas automašīnu ražotājs Tata Motors izpilddirektors Karls Pīters Fosters (Carl Peter Foster), vēsta The Telegraph.

K. P. Fosters, kas pirms Tata Motors izpilddirektora amata pienākumu pildīšanas iepriekš vadīja General Motors Eiropā, Indijas kompānijā turpinās darbu uzņēmuma valdē. Uzņēmums Tata Motors paziņojis, ka pēc 18 mēnešu ilga darba kompānijas izpilddirektora amatā, viņš to pametis privātu iemeslu dēļ.

«Uzņēmuma valde respektē K.P. Fostera lēmum. Mēs vēlamies pateikties par viņa ieguldījumu veiksmīgā uzņēmuma attīstībā,» paziņojumā norādījis Tata Motors priekšsēdētājs Ratans Tata (Ratan Tata).

Pēc pievienošanās kompānijai K.P.Fosters veiksmīgi palielinājis Jaguar Land Rover peļņu. Iepriekš Jaguar un Land Rover nodaļa Tata Motors nesa zaudējumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Jaguar Land Rover plāno celt jaunu rūpnīcu Slovākijā

LETA, 20.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs Jaguar Land Rover paziņojis par ieceri būvēt rūpnīcu Slovākijas rietumos.

Uzņēmums ar Slovākijas valdību parakstījis nodoma vēstuli un saskaņā ar izpēti rūpnīcai tuvākajā desmitgadē vajadzētu spēt saražot 300 000 automašīnu gadā.

Galīgais lēmums par rūpnīcas celtniecību tiks pieņemts gada beigās. Jaguar Land Rover cer, ka pirmās šajā rūpnīcā ražotās automašīnas varētu būt gatavas 2018.gadā.

Slovākijā savas automašīnas izgatavo jau vairāki citi autoražotāji, tostarp Volkswagen, Peugeot Citroen un Kia, kas licis arī daudziem detaļu piegādātājiem veidot ražotnes šajā valstī.

«Ar savu spēcīgo, prestižo automobiļu industriju Slovākija mums ir pievilcīga potenciālā attīstības iespēja,» sacīja Jaguar Land Rover vadītājs Ralfs Spets.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

FOTO: Auto ražotāja Jaguar Land Rover rūpnīcā Solihalā

Lelde Petrāne, 20.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fotogrāfam tika ļauts ielūkoties automašīnu ražotāja Jaguar Land Rover rūpnīcā Solihalā, Anglijas centrālajā daļā.

Fotogrāfijas - raksta galerijā!

Jaguar Land Rover pieder Indijas lielākajai autobūves kompānijai Tata Motors Ltd., kas Lielbritānijas autoražotājus Jaguar un Land Rover par 2,3 miljardiem ASV dolāru 2008.gada jūnijā iegādājās no ASV autobūves koncerna Ford Motor Co.

Komentāri

Pievienot komentāru