Lašmaizes vairs nepārsteidz 

Ēdināšana semināru, konferenču un izstāžu laikā ir neatņemama šo pasākumu sastāvdaļa, kas gadu gaitā mainās, pieaugot organizatoru un apmeklētāju prasībām

Anda Asere, 2015. gada 25. augusts plkst. 8:50

Foto: LETA

Tā liecina DB uzņēmēju aptauja. Protams, pats svarīgākais konferencē vai seminārā ir tā temati un runātāji, tomēr tikpat nozīmīga ir arī pasākuma norises vieta un ēdināšana, kafijas pauzes. «Agrākais standarts – maizītes – vairs neiet cauri. Labā seminārā rīkotāji vēlas pārsteigt arī ar ēdināšanu, un arī cilvēki to sagaida,» saka Terra restorāni vadītāja Ilze Megne. Ēdiens nebūs tas, kā dēļ cilvēks izvēlēsies apmeklēt kādu semināru vai konferenci, taču tā kvalitāti pasākuma apmeklētāji pēc tam pārrunās. «Mūsdienās ir grūti iedomāties konferenci, semināru vai izstādi bez kafijas pauzes vai pusdienām. Ēdināšana pasākumu ietvaros jau ir kļuvusi par standartu, ar ko rēķinās lielākā daļa pasākumu apmeklētāju. Ēdiena kvalitāte noteikti ir viens no pasākuma vērtēšanas un reizē arī izdošanās kritērijiem,» norāda Kaspars Ekša, Radisson Blu Hotel Latvija, Radisson Blu Ridzene Hotel, Radisson Blu Elizabete Hotel mārketinga vadītājs. Pasākumu rīkotāji ir kļuvuši prasīgāki un gaida arvien radošāku pieeju gan ēdienkartes piedāvājumā, gan arī ēdiena noformēšanā un pasniegšanā. «Ēdināšana, protams, ir viens no svarīgākajiem punktiem šādu pasākumu organizēšanā. Esam pamanījuši, ka atsauksmēs šis punkts vienmēr tiek uzsvērts – gan gadījumos, kad cilvēkiem viss ir ļoti paticis, gan arī tad, ja kaut kas nav bijis tā, kā sagaidīts,» saka Kristīne Štāla-Bula, Hotel Jurmala Spa & Conference Centre Pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītāja. Arī Mercure Riga Centre Hotel Konferenču un pārdošanas menedžere Anastasija Bondarenko norāda, ka klienti vienmēr domā par ēdienu un kafijas pauzēm. Visi vēlas pārsteigt savu pasākumu apmeklētājus ne vien ar programmu, bet arī ar ēdienu un kafijas paužu daudzveidību, tāpēc pirms semināra vai konferences notiek abu pušu tikšanās, kur kopīgi domā par to.

Gaismas pils restorāna Klīversala īpašnieka SIA OZRT valdes loceklis Lauris Streņģe norāda, ka prasības mainās un ar vienkāršām lašmaizītēm klientu vairs nepārsteigsi, tāpēc reizēm jāpiedāvā kas modernāks. «Ēdiens ir neatņemama ikvienas konferences sastāvdaļa, jo paēdis cilvēks ir laimīgs cilvēks; skaisti un garšīgi paēdis – vēl laimīgāks. Ēdiena loma pasākumos ir atkarīga no to ilguma un formāta. Mēdz būt semināri, kuros ir nepieciešama tikai rīta kafija ar nelielu pīrādziņu vai maizīti. Ir visas dienas semināri, kuru laikā nepieciešamas līdz pat četrām kafijas pauzēm, pusdienām un vakariņām,» saka L. Streņģe. Viņa skatījumā ēdināšanas loma atkarīga arī no pasākuma formāta – jo nozīmīgāki temati tiek apspriesti konferencē, jo mazāka loma tiek piešķirta ēdināšanai. Konferencēs, kur netiek apspriesti tik nozīmīgi temati, bieži vien ēdiens spēlē svarīgāko lomu, un šādos gadījumos arī pasūtītājs vēlas, lai viņa konferences apmeklētāji tiktu ar kaut ko pārsteigti ēdināšanas ziņā.

Plašāk lasiet rakstā Lašmaizes vairs nepārsteidz
 otrdienas, 25. augusta, laikrakstā Dienas Bizness (11. lpp.)!

Dalies ar šo rakstu!
Raksta komentāri
Spied šeit, lai lasītu vai pievienotu savu komentāru
Nepalaid garām

«Mēs pārejam uz iknedēļas drukātā izdevuma formātu. Izmaiņas Dienas Biznesā ir vajadzīgas....

Par spīti lietotāju skaita sarukumam, sociālais tīkls draugiem.lv vēl joprojām ir pelņu...

Sekojot pieprasījumam, zivju pārstrādātāji maina paradumus un pielāgojas klientu prasībām, kas...

Pirms vairākiem gadiem raidījumu vadītājs un dabas pētnieks Māris Olte par 6000...

Lai arī esmu projām no lielā sporta, joprojām esmu tajā iekšā, tikai...

Šajā piektdienā biznesa portāls Db.lv saviem lasītājiem piedāvā iespēju ielūkoties Lietuvas...

No šīs sadaļas
2015. gada 24. augusts plkst. 17:47

Globālā industriālās loģistikas spēlētāja GEFCO Group meitasuzņēmums GEFCO Baltic, pagarinājis...

2015. gada 24. augusts plkst. 15:11

Ukrainas nekustamo īpašumu projektu attīstītājs Wisher Enterprise sācis viesnīcas Ibis...

2015. gada 24. augusts plkst. 11:34

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu Reģistrā ierakstītas reģistrēja 82 komercķīlas, bet...

2015. gada 21. augusts plkst. 15:27

Cilvēki ir pieraduši, ka mazumtirdzniecības tīkla Narvesen kioskos allaž var iegādāties...

2015. gada 21. augusts plkst. 13:14

2015. gada 2. ceturksnī Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 411,7 tūkst. ārvalstu viesu,...

2015. gada 21. augusts plkst. 10:21

Vecrīgā, Audēju ielā 14 pašlaik notiek aktīva darbība, iekārtojot ASV ātrās ēdināšanas...

2015. gada 20. augusts plkst. 11:43

AS Latvenergo laikā no 21. līdz 26. augustam veiks pāreju uz jaunu...

2015. gada 20. augusts plkst. 8:40

Maltā bāzētā daudznozaru uzņēmumu grupa Hili Ventures, kuras meitasuzņēmums Premier Capital Baltijas...

2015. gada 19. augusts plkst. 17:43

SIA Magnētiskās rezonanses centrs DiaMed reģistrējis jaunu komercķīlu 175,5 tūkstošu eiro...

2015. gada 19. augusts plkst. 9:15

Šovasar Rundāles novadā atvērta jauna ēdināšanas vieta «Viktoria»,...