Finanses

Lattelecom Technology par miljonu izstrādās e-veselības sistēmu

Sanita Igaune, 03.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselības ekonomikas centrs (VEC) ir noslēdzis 1,127 milj. Ls vērtu līgumu ar Lattelecom meitas uzņēmumu Lattelecom Technology par veselības aprūpes elektronisko nosūtījumu un elektronisko pierakstu informācijas sistēmas e-veselības tiešsaiste platformas izstrādi, liecina Iepirkuma uzraudzības biroja dati.

Izveidojot elektronisko nosūtījumu un elektronisko pierakstu sistēmu, tiks optimizēta papīra dokumentu plūsma, pacienti, kuriem pieejams internets, varēs pierakstīties uz pakalpojumu elektroniski, varēs piekļūt saviem medicīnas datiem, bet ārsti – veikt pacienta nosūtījumu uz izmeklējumu vai konsultāciju. Informācija par valsts vai apdrošināšanas sabiedrību apmaksātiem pakalpojumiem tiks automātiski nosūtīta uz VEC informācijas sistēmu vai citiem maksātājiem. Savukārt ārstiem būs pieejami savu pacientu izmeklējumu un konsultāciju rezultāti, kas veikti arī citās ārstniecības iestādēs.

Veselības portālā tiks izveidotas pacienta, ārsta un farmaceita darba vietas, kuras nodrošinās piekļuvi informācijai, kas atrodas veselības nozares centrālajās informācijas sistēmās, pacientiem un tām ārstniecības iestādēm, kurām nav savu informācijas sistēmu, skaidro VEC.

Lai gan iepriekš veselības ministrs Juris Bārzdiņš pilns cerību pauda, ka šogad vasarā varētu tikt realizēti pirmie e–veselības pilotprojekti, tomēr šobrīd izskatās, ka valstiskā līmenī pirmie pilotprojekti dienas gaismu ieraudzīs tikai 2012.gadā.

DB jau rakstīja, ka Veselības ministrijas (VM) pārziņā esošais VEC šobrīd vada trīs Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētus e–veselības projektus: e–veselības kartes un integrācijas platformas informācijas sistēmas izveide; e–apmeklējumu rezervēšanas izveide, veselības aprūpes darba plūsmu elektronizēšana, sabiedrības veselības portāla izveide, informācijas drošības un personas datu aizsardzības nodrošināšana, kā arī e–recepšu informācijas sistēmas izveide.

VEC izsludinātajā iepirkumā par e–veselības kartes informācijas sistēmas izstrādi pērn decembrī par uzvarētāju atbilstoši Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) datiem ir izraudzīts Datorzinību centrs – līgumcena 1,17 milj. Ls. Savukārt 661,8 tūkst. Ls vērtajā VEC iepirkumā par integrācijas platformas informācijas sistēmas izstrādi ir uzvarējusi personu apvienība: ABC Software un Meditec.

Komentāri

Pievienot komentāru