Finanses

Latvijā ienāk Lietuvas parādu pārņēmēja Legal Balance meitasuzņēmums

Zane Atlāce - Bistere, 16.10.2018

Jaunākais izdevums

Līdz ar platformas eparadi.lv izveidi Latvijā darbu uzsācis Lietuvas uzņēmuma Legal balance meitas uzņēmums Latvijā, kura galvenais darbības virziens būs debitoru parādu pirkšana, izmantojot distances līgumu slēgšanu, informē SIA Legal Balance pārstāvis Sergejs Volkovs.

Tādējādi ar interneta platformas eparadi.lv palīdzību uzņēmums gatavojas piesaistīt klientus arī ar maziem debitoru parādiem, kuru apkalpošana līdz šim nebija ekonomiski izdevīga.

«Patlaban līdzīga platforma sekmīgi darbojas jau Lietuvā un tas ir ļāvis palielināt privāto personu klientu loku līdz 50%, kamēr tradicionāli parādu pārņemšanas uzņēmumi strādā galvenokārt ar juridiskām personām. Līdzīgu attīstību plānojam arī Latvijā, jo maksimāli vienkāršojot formālās procedūras – distances līguma noslēgšanu interneta vidē, dažu stundu dažu stundu laikā izvērtējot klienta iesniegtos dokumentus un sniedzot atbildi par kredīta tūlītēju cesiju vai darbu klientu uzdevumā, piedzenot parādu, mēs saskatām milzīgas attīstības iespējas Latvijas tirgū», norāda S.Volkovs.

Tādējādi patlaban visas ar parāda cesiju (pārdošanu) vai piedziņas darbību uzsākšanas formalitātes ir iespējams nodrošināt attālināti, turklāt par pakalpojumu ir jāmaksā tikai pēc sekmīga rezultāta sasniegšanas jeb atgūta parāda. Kā otru no priekšrocībām attīstībai Latvijas tirgū S. Volkovs min iespēju sadarbībā ar mātes uzņēmumu Lietuvā un citiem ārzemju partneriem atgūt parādus arī no personām, kas neatrodas Latvijā. Kreditors var reģistrēt parādu, kuram debitors atrodas vai dzīvo ārzemēs un par debitora atrašanu un parāda piedziņu rūpēsies eparadi.lv ārzemju sadarbības partneri visā pasaulē.

Kā norāda S.Volkovs, lielākais attīstības potenciāls tiek saskatīts nelielu, bet juridiski korekti noformētu parādsaistību jomā – līdzīgi kā Lietuvā, arī Latvijā par uzņēmuma klientiem varētu kļūt dažādi pakalpojumu sniedzēji, preču piegāgātāji, namīpašnieki u.c. privātas un juridiskas personas, kas ir korekti noformējušas parādu apliecinošus dokumentus, taču ar to piedziņu pašas nenodarbojas, uzskatot to par ekonomiski neizdevīgu, jo dažkārt patērētais laiks un sākotnējie piedziņas izdevumi pārsniegs parāda summu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ikviens no mums vēlās saņemt pašu labāko - tostarp arī labākos un kvalitatīvākos pakalpojumus no pakalpojumu sniedzējiem. Tieši arī šāds redzējums uz to kādam ir jābūt pakalpojumam, ir parādu atgūšanas pakalpojuma sniedzējam un juridisko pakalpojumu uzņēmumam SIA Legal Balance.

SIA Legal Balance izpilddirektore Olga Pripodobna interneta platformu atgūstinaudu.lv raksturo kā rīku, kurā ļoti ērti un vienkārši var reģistrēt parādu un nodot to parādu atgūšanai. Interneta vietnē ir iespēja izveidot lietotāja profilu, lai varētu sekot līdzi parāda atgūšanas procesam, ātri sazināties ar juristiem un bez sarežģījumiem vai ilgstošiem tiesvedības procesiem atgūt pienākošos naudu.

Apmierināto klientu pulciņš aug un arvien vairāk ir veiksmīgi atgūto parādu, lepni stāsta O. Pripodobna. Mēs strādājam klientu labā, jo uzskatām, ka viņi ir tiesīgi atgūt sev pienākušos naudu pēc iespējas ātrāk un bez liekām raizēm. Par atgūšanas procesu parūpēsies SIA Legal Balance komanda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ikvienam dzīvē mēdz rasties situācijas, ka draugi, paziņas vai klienti finanšu grūtību dēļ kavē vai neveic norēķinus par izsniegtiem aizdevumiem, sniegtajiem pakalpojumiem vai piegādātājām precēm. Dažkārt kreditors, cenšoties nesabojāt attiecības ar parādnieku, vilcinās sākt parāda atgūšanas procesu. Caur parādu atgūšanas portālu www.atgustinaudu.lv varat atrisināt šo situāciju.

Parāda atgūšanas procesa atlikšana var novest pie parādu krāšanās un to apmēra pieauguma, un, kad beidzot tiek pieņemts lēmums par parādu piedziņu, daļai iekavēto parādu atgūstamā summa ir pieaugusi pat vairākas reizes. Kreditori, kuri nepadodas un cenšas saviem spēkiem atgūt atliktos parādus, bieži saskaras ar tādām situācijām kā parāda atmaksas termiņa atlikšana vai parāda neatgūšana. Mēdz gadīties, ka parāds ir jānoraksta, jo parādnieks ir pasludinājis maksātnespējas procesu. Pieredzes un iemaņu trūkuma dēļ kreditors tomēr galu galā vēršas pie profesionāļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēks kļūst par parādnieku jau aizdevuma saņemšanas brīdī, taču problēma rodas tad, kad aizņēmējs nevar vai atsakās nokārtot parādsaistības ar aizdevējiem, tostarp ar finanšu vai kredīta devēja uzņēmumiem. Protams, katrs aizņēmējs ir atšķirīgs, tomēr, kā uzsver parādu atgūšanas uzņēmuma SIA Legal Balance izpilddirektore Olga Pripodobna, ir konkrētas likumsakarības, kas ļauj tos kategorizēt un atrast efektīvāko veidu, kā atgūt parādu.

“Balstoties uz parādu atgūšanas teoriju un praksi, var izdalīt piecus galvenos parādnieku veidus – īslaicīgie, solītāji, klusie, ļaunprātīgie un izmisīgie parādnieki. Iepazīstot šo grupu atšķirīgās iezīmes, ir vieglāk sazināties ar parādniekiem un palīdzēt viņiem veikt parāda atmaksu,” stāsta Olga Pripodobna.

Īslaicīgie parādnieki, pēc Olgas Pripodobnas domām, ir tie, kuri uz laiku ir nonākuši finansiālās grūtībās, kas radušās darbavietas maiņas vai atvaļinājuma dēļ. Šie aizņēmēji ir labvēlīgi, ar viņiem ir iespējams panākt vienošanos, piemēram, pielāgojot ikmēneša maksājuma datumu tā, lai tas sakristu ar parādnieka ikmēneša saņemtiem ienākumiem un parādnieks nekavētu maksājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parāds – nav rēta, nesadzīs, saka tautas gudrība. Parāda rašanās nav patīkams notikums nedz kreditoram, nedz parādniekam, taču šo procesu var pārvarēt, tam tērējot pēc iespējas mazāk laika, emociju un finanšu resursu. Skaidrs ir viens – bēgšana prom no šīs problēmas un parāda ignorēšana noteikti nav labākā stratēģija.

Katrs uzņēmējs vēlas, lai parāds vispār nerastos. Vai ir iespējama tāda sadarbība, kurai iepriekš notiek sagatavošanās sekmīgai sadarbībai? “Protams, ir iespējama”, – apgalvo Olga Pripodobna, parādu atgūšanas un juridisko pakalpojumu SIA Legal Balance izpilddirektore.

Kas jādara, lai parādi nerastos?

Viens no veidiem kā novērst iespējama parāda rašanos starp biznesa partneriem, ir avansa maksājumi vai priekšapmaksas. Avansa maksājumi (angļ. advance payment) nozīmē daļas vai visas līgumā paredzētās summas samaksu vēl pirms preces vai pakalpojuma saņemšanas. Tas disciplinē gan pakalpojuma vai preces saņēmēju, gan arī piegādātāju.

Komentāri

Pievienot komentāru