Jaunākais izdevums

Izvēršot plašu ražošanu, bērnu uzraudzības ierīču ražotāja SIA B-phone pārstāvji Vācijas lielākajā specializētajā bērnu un jauniešu preču ražotāju izstādē Kind+Jugend 2009 plāno tikties ar tirgotāju pārstāvjiem un cer sākt eksportu.

Izstāde notiks no 17. līdz 20. septembrim Vācijas pilsētā Ķelnē, un Ventspils uzņēmums izstādīs inovatīvo mazuļu uzraudzības ierīci B-phone. Uz izstādi dosies vairāki uzņēmuma darbinieki, lai tiktos ar Vācijas un citu Eiropas valstu vairumtirgotāju un mazumtirgotāju pārstāvjiem. Tikšanās mērķis ir demonstrēt ierīci un tās priekšrocības, salīdzinot ar citiem tirgū esošajiem mazuļu uzraudzības risinājumiem, Db informēja uzņēmumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompāniju Microsft un Google starpā radušās jaunas nesaskaņas pēc tam, kad interneta gigants bloķējis Windows Phone YouTube lietojumprogrammu.

Google uzskata, ka Windows Phone YouTube lietojumprogramma pārkāpj pakalpojuma lietošanas noteikumus, vēsta BBC. Interneta gigants lūdzis, lai Microsoft programmu izstrādā, izmantojot HTML5 programmēšanas valodu. Savukārt kompānija Microsoft norāda, ka tas nav iespējams un Google apzināti traucē Windows Phone platformas attīstībai un izvirza tādus noteikumus, kuriem nav pakļauta, piemēram, Apple.

Strīds starp Google un Microsoft saistībā ar pieeju YouTube no Windows Phone ierīcēm ilgst jau kādu laiku. Šā gada maijā Google bloķēja Microsoft izveidoto YouTube lietojumprogrammu, kā iemeslu minot, ka tā pareizi neattēlojot reklāmas materiālus. Kompānijas vienojās, ka kopīgi strādās, lai izveidotu lietojumprogrammas jaunu versiju. Interneta milzis uzstājis, lai jaunākā versija tiktu izstrādāta, izmantojot, HTML5 valodu nevis Windows Phone esošos standartus. Microsoft to uzskata par «dīvainu un negodīgu» prasību, jo gan Android, gan Apple alternatīvas neesot izstrādātās šādā veidā, bet Google prasības izpildīšana ir sarežģīta un laikietilpīga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Microsoft nākot klajā ar Windows Phone 8 viedtālruņu operētājsistēmu apdraud Nokia ierīču pārdošanas apjomus, raksta Business Insider.

Pirms dažām dienām Microsoft prezentēja viedtālruni, kurš aprīkots ar jaunāko operētājsistēmu Windows Phone 8. Prezentējot jaunāko ierīci, Microsoft apliecināja, ka esošie Windows Phone lietotāji savos viedtālruņos nevarēs izmantot jaunākās operētājsistēmas funkcijas.

Tāpat Windows Phone 8 atbalsta jaunas programmu izstrādāšanas tehnoloģijas, kas nozīmē, ka pastāvēs problēmas ar lietojumorgorammu savietojamību starp Windows viedtālruņiem.

Šāda Microsoft rīcība nākamajos mēnešos var dot smagu tiecienu Windows Phone tirgum, jo pircēji, zinot, ka ierīce salīdzinoši īsā laikā būs novecojusi, izvēlēsies citus viedtālruņus, vai arī lems nogaidīt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Laikraksts: Microsoft gatavojas ražot viedtālruņus

Jānis Rancāns, 02.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft, kopā ar Āzijas partneriem, uzsākusi sava viedtālruņa testēšanu, atsaucoties uz avotiem nozarē, vēsta Wall Street Journal. Microsoft patlaban eksperimentējot ar dažādiem viedtālruņa dizaina risinājumiem.

Avoti nozarē medijam norādījuši, ka Microsoft patlaban pārbauda viedtālruņu modeļus, kas aprīkoti ar četru un piecu collu ekrāniem. Izskanējušo informāciju Microsoft atteikusies komentēt.

Spekulācijas, ka kompānija varētu sākt izgatavot arī savus viedtālruņus, parādījās jau pirms vairākiem mēnešiem, kad Microsoft nāca klajā ar planšetdatoru Surface. Analītiķi norāda uz notikuma pretrunīgumu – tādējādi Microsoft sagādā nevajadzīgu konkurenci saviem partneriem, kas ražo Windows ierīces.

Aizvien lielāku uzmanību pievēršot arī datortehnikas ražošanai Microsoft pamazām pārņem Apple «programmatūra plus dators» pieeju, par kuru pati iepriekš ilgstoši ironizējusi, norāda WSJ.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Apple izņēmusi no sava tiešsaistes veikala App Store iPhone spēli Phone Story, kurā tikuši attainoti necilvēcīgi darba apstākļi viedtālruņu sastāvdaļu ražotnēs, vēsta Wired.

Spēles autori ir Molleindustria, kas ir plaši pazīstams ar savām provokatīvajām spēlēm par dažādām sāpīgām tēmām (piemēram, Oiligarchy, kura vērsta pret lielajām naftas kompānijām, vai Operation Pedopriest, kas izsmej katoļu baznīcu).

Spēli Phone Story tās veidotāji raksturo kā «izglītojošu spēli par jūsu iemīļotā viedtālruņa tumšo pusi». Spēlētājs var sekot līdzi visiem iPhone izgatavošanas posmiem, sākot ar necilvēcīgiem darba apstākļiem metālu raktuvēs Kongo, beidzot ar nomācošajām Foxconn ražotnēm, raksta Wired.

Piemēram, Phone Story minispēlē Suicides, spēlētājs iejūtas mediķu lomā, kuri cenšas noķert Foxconn darbiniekus, kas mēģina izdarīt pašnāvību nolecot no jumta. Portāls atgādina, ka aizvadītajā gadā 14 Foxconn darbinieki no dzīves šķīrās šādā veidā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bijušais Windows vadītājs skaidro, kādēļ pats izmanto iPhone

Gunta Kursiša, 14.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziņas, ka bijušais Microsoft Windows nodaļas vadītājs Stīvens Sinofskis (Steven Sinofsky) pats ikdienā izmanto iPhone, rosinājušas jautājumu, kādēļ vienam no kādreizējiem nozīmīgākajiem Microsoft darbiniekiem, kuram analītiķi reiz prognozēja Microsoft vadītāja amatu, jāizmanto konkurentu radīta ierīce, raksta Business Insider.

Atbildot uz Spark Capital partnera Bidžana Sabeta (Bijan Sabet) jautājumu interneta vietnē bijansabet.com, bijušais Windows nodaļas vadītājs norādīja, ka konkurentu ražotās tehnoloģijas viņš izmanto, lai izpētītu, kā tās darbojas. «Man ir bijis ikviens iPhone (kā arī ikviens iPad, un Galaxy un Kindle), kurš jebkad nonācis tirgū,» raksta S. Sinofskis. «Ir ļoti labi izmantot produktu «dienu un nakti»,» pauda bijušais Windows vadītājs, norādot, ka iPhone viņš nu jau lieto aptuveni mēnesi, lai to labāk novērtētu. Jau rakstīts, ka pērnā gada novembrī S. Sinofsksis daudziem nozares ekspertiem un analītiķiem par lielu pārsteigumu pameta Windows nodaļas vadītāja amatu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas tehnoloģiju kompānija HTC nākusi klajā ar diviem viedtālruņiem, kas aprīkoti ar Microsoft Phone 8 operētājistēmu. Jaunie HTC 8X un HTC 8S modeļi noliks Taivānas kompāniju aci pret aci ar Nokia, kura jau prezentējusi savus Windows Phone 8 viedtālruņus.

HTC 8X aprīkots ar 4,3 collu ekrānu, 1,5 GHz divkodolu Snapdragon S4 procesoru un astoņu megapikseļu aizmugurējo kameru.

HTC 8S aprīkots ar četru collu ekrānu, 1 GHz divkodolu Snapdragon S4 procesoru un piecu megapiskeļu aizmugurējo kameru. Tāpat abām ierīcēm ir NFC komunikāciju tīklu atbalsts.

Paredzēts, ka Windows Phone 8 viedtālruņi tirdzniecībā nonāks oktobra beigās.

HTC, tāpat kā Somijas Nokia, cenšas uzlabot savu viedtālruņu pārdošanas rādītājus. Abas kompānijas iepriekš piekāpušās nozares milžu Samsung un Apple priekšā.

Analītiķi prognozē, ka HTC var cerēt uz Microsoft palīdzību, kas, savukārt, izmisīgi cenšas noķert Google Android un Apple.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas tehnoloģiju start-up Jolla, kas piedāvā jaunu operētājsistēmu Sailfish, savā ziņā atgādina kompāniju Apple tās darbības sākumposmā, kad Stīva Džbsa (Steve Jobs) vadībā uzņēmums bija «apsēsts» ar Macintosh radīšanu. Līdzīgi kā Macintosh pirms vairākiem gadiem, Jolla pašlaik vēlas piedāvāt operētājsistēmu, kas visnotaļ atšķiras no līdz šim tirgū esošā piedāvājuma, raksta portāls Mashable.

Jolla izveidotāji ir pārliecināti, ka Sailfish kļūs par Apple iOS un Google Android operētājsistēmu alternatīvu. Lielākā daļa no Jolla komandas ir «Nokia grimstošā kuģa bēgļi», raksta medijs.

Novembra beigās Helsinkos prezentējot jauno operētājsistēmu, Jolla pārdošanas vadītājs Sami Pienimāki (Sami Pienimäki) norādīja, ka Ķīna pašlaik ir visdinamiskākais viedtālruņu tirgus, kas gadā aug par 80%-100%. Lai pārspētu Google un Apple, Jolla kļuvis par Somijas-Ķīnas hibrīdu, kura vadības bāzes atrodas gan Helsinkos, gan Honkongā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft izplatītā programma, kurai būtu jāsagatavo ar Windows Phone 7 operētājsistēmu aprīkotie telefoni pavasarī paredzētajam atjauninājumam, daudziem Samsung telefonu lietotājiem ir sabojājusi to ierīces, ziņo portāls ZDNet.

Microsoft ir paredzētajis martā veikt Windows Phone 7 izmaiņas, solot uzlabot telefonu funkcionalitāti.

Samsung vienīgie telefoni, kas atbalsta Microsoft operētājsistēmu, ir Omnia 7 un Focus. Abu modeļu lietotāji ir ziņojuši par telefona darbības problēmām pēc tam, kad tajos ticis uzstādīts Microsoft uzlabojums, raksta ZDNet.

Uzlabojuma uzstādīšanas laikā Samsung telefoni paziņo par kļūdu un to neveic līdz galam. Kā norāda ZDNet, pēc tam tie vienkārši kļūst par «nekam nederīgiem ķieģeļiem».

Kā piebilst portāls,šis bijis neveikls Microsoft operētājsistēmas uzlabošanas mēģinājums, jo šādā veidā tiek bojāts Microsoft programmatūras tēls, ņemot vērā, ka konkurence šjaā tirgū patlaban ir ļoti spraiga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft: Windows 8 bauda «satriecošu» debiju

Jānis Rancāns, 01.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft operētājsitēma Windows 8 savas gaitas sākusi «satriecoši», un kopš tās laišanas klajā Windows 8 atjauninājums ticis lejupielādēts jau četrus miljonus reižu, pavēstījis kompānijas izpilddirektors Stīvs Balmers.

Lietotāji, kas savos datoros izmanto vecākas Windows versijas, var lejupielādēt sistēmas atjauninājums, kas ļauj tiem pāriet uz Windows 8. Šo iespēju pirmajās dienās, kopš Microsoft nākusi klajā ar jaunāko operētājsitēmu, izmantojuši četri miljoni, skaidroja S. Balmers.

S. Balmers arī uzsvēra, ka uz jaunāko Windows operētājsistēmu jau pārgājuši miljoniem uzņēmumu un ka Windows 8 tirdzniecības apjomi ir daudz augstāki par tiem, kurus pirmajās dienās piedzīvoja Windows 7, vēsta AFP. «Cilvēku entuziasms saistībā ar jaunajiem produktiem ir patiešām satriecošs,» sacīja S. Balmers.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropa vienmēr bijusi visai "dažāda", kas nozīmējis, ka šajā pasaules daļā plaukst labs fons domstarpībām.

Pati Eiropas Savienība (ES) pamatā tika dibināta kā miera savienība, kuras galvenais mērķis bija tas, lai vecajā kontinentā vairs nebūtu kara. Varētu teikt, ka notika izvēle par labu birokrātijai un dažādu veidu citām ķildām, bet galvenais – "nē" karam Eiropā.

Arī šobrīd daudzi šķēpi tiek lauzi starp reģiona ziemeļiem un dienvidiem, piemēram, par to, vai vajadzētu emitēt kopēju reģiona parādu. Plaisas Eiropā (starp ziemeļiem un dienvidiem) gan, šķiet, kļūst arvien plašākas, kas licis uzdot daudz jautājumus par to, kā ES un monetārais reģions varētu izskatīties nākotnē.

Ja ar to nepietiek, tad šomēnes ar pamatīgu akmeni pa ES kopējo ķildu pūzni atļāvās iesviest Vācijas Konstitucionālā tiesa, kura Eiropas Centrālās bankas (ECB) iepriekšējo aktīvu uzpirkšanu jeb kvantitatīvo mīkstināšanu (gandrīz trīs triljonu eiro apmērā) draudējusi atzīt par potenciāli nelikumīgu, ja šī iestāde tai nesagatavos savas darbības "proporcionalitātes izvērtējumu".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas kancleres un fizikas zinātņu doktores Angelas Merkeles spēks ir izsvērti lēmumi un spēja rast kompromisu

Šajā nedēļas nogalē gaidāmās Eiropas ekonomiski spēcīgākās valsts parlamenta apakšpalātas Bundestāga vēlēšanas rada negaidīti mazu interesi un ažiotāžu. Jautājumu par to, kas būs nākamais Vācijas vadītājs, nav. Gandrīz pilnīgi skaidrs, ka šīs valsts kanclere arī turpmāk būs pēc daudzu domām pasaules ietekmīgākā sieviete Angela Merkele. Pretēji prognozēm un vērtējumiem, kas pavadīja viņas ievēlēšanu šajā amatā pirms četriem gadiem, pirmā Vācijas kanclere - sieviete savas pozīcijas kā spēcīga valsts vadītāja ir nostiprinājusi gan sevis vadītajā valstī, gan starptautiskajā politiskajā arēnā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Vācija – liels tirgus Latvijas uzņēmējiem

Ārlietu dienests Latvijas eksportam , [email protected], 10.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas tirgus ir raksturojams kā tradicionāls un piesātināts tirgus ar 80 miljoniem patērētāju un plaši attīstītu rūpniecību. Kaut arī dzīves līmenis Vācijā ir augsts, ap 42% no iedzīvotājiem saņem dažādus pabalstus.

Attiecīgi arī patērētāju psiholoģija ir balstīta taupīšanas paradigmā, kā rezultātā Vācijā ir viens no augstākajiem naudas krāšanas rādītājiem pasaulē. Ņemot vērā visus šos apstākļus, Vācijas ekonomikas modelis ir balstīts uz spēcīgu rūpniecības preču eksporta nozari, kuras piedāvātā produkcija bieži tiek finansēta ar pašu vāciešu eksportēto kapitālu.

Vācijas ekonomikas attīstība

Sākot ar 2008. gada septembri Vācijas ekonomika atradās brīvā kritienā un sasniedza savu zemāko punktu 2009. gada Lieldienās. Gada sākumā vairākkārtīgi uz leju tika koriģētas šī gada ekonomikas izaugsmes prognozes līdz pat -6% samazinājumam. Lai mazinātu krīzes iespaidu 2009. gada sākumā Vācijas valdība pieņēma divas konjunktūras paketes ekonomikas stimulēšanai kopsummā 83 miljardu Eiro vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauni partneri, līgumi un sadarbības iespējas Vācijā, ar šādiem rezultātiem šonedēļ noslēdzies pirmais Vācijas-Baltijas Digitālais samits Dīseldorfā, informē tā rīkotāja Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kamera (AHK).

Pasākums, kurā galvenie akcenti tika likti uz aktualitātēm e-pārvaldes, kiberdrošības un tā dēvēto Viedo Pilsētu jomā, pulcēja vairāk nekā 250 dalībniekus, no kuriem ievērojams vairākums bija Vācijas uzņēmumu, iestāžu un institūciju pārstāvji.

Baltijas valstu panākumus digitālajā jomā atzina arī Ziemeļreinas-Vestfālenes ekonomikas ministrs Andreass Pinkvarts, kurš kopā ar AHK prezidentu Tomasu Šēlkopfu atklāja samitu.

«Baltijas valstis uzņēmējdarbībā un pārvaldē veiksmīgi soļo uz digitālo nākotni. Par to es pārliecinājos pagājušajā gadā vizītes laikā Igaunijā, kur ieguvu daudz noderīga mūsu projektiem Ziemeļreinā-Vestfālenē. Esmu gandarīts, ka Ziemeļreinā-Vestfālenē uzņēmumiem un iestādēm tagad ir arī iespēja Vācijas-Baltijas Digitālajā samitā tieši iepazīties ar šo progresīvo paraugreģionu pārstāvjiem un gūt impulsus digitālajam attīstībai,» atzina Ziemeļreinas-Vestfālenes ekonomikas ministrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Vācijas Centrālā banka nozīmējusi atsevišķu pārstāvi Baltijas reģionam

Db.lv, 02.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas Centrālā banka (Deutsche Bundesbank) Baltijas reģionam nozīmējusi atsevišķu pārstāvi, kurš pastāvīgi ziņos par ekonomiskajām norisēm un finanšu sistēmu reģionā, lai veicinātu Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Vācijas centrālo banku sadarbību un paplašinātu minēto valstu tautsaimniecību sadarbību.

Ar sava pārstāvja nozīmēšanu Vācija ir paudusi skaidru ekonomisko interesi par Baltijas reģionu, tā palielinot valstu potenciālu piesaistīt starptautisku kompāniju interesi un kapitālu, veicinot inovācijas, kļūstot interesantākiem augsti kvalificētam darba spēkam, attīstot banku sektoru, kā arī atvieglojot jaunu starptautisku biznesa projektu uzsākšanas procesus.

Trešdien, 31. janvārī, finanšu ministrs Arvils Ašeradens tikās ar Vācijas Centrālās bankas valdes locekli Burkhardu Balcu (Burkhard Balz) un tikko nozīmēto bankas pārstāvi Baltijas valstīs Nikolu Marcinko (Nikola Marcinko). Tikšanās laikā puses apsprieda aktuālo situāciju Latvijas ekonomikā un Baltijas reģiona priekšrocības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā sākta budžeta klases viedtālruņa Nokia Lumia 630 tirdzniecība. Tas ir pirmais Lumia sērijas viedtālrunis ar divu SIM karšu atbalstu, kā arī pirmā ierīce ar jaunāko Windows Phone 8.1 operētājsistēmu, informē ražotājs.

Nokia Lumia 630 ir 4,5 collu LCD ekrāns ar Corning® Gorilla® Glass 3 aizsardzību, maināmi aizmugures vāciņi, 5 megapikseļu kamera. Tālrunim ir arī Nokia Camera attēlveidošanas lietotne, ar kuru var gan uzņemt secīgus kustības fotoattēlus, gan pielāgot tādus iestatījumus kā baltā balanss, fokuss, jutība pret gaismu (ISO), slēdža ātrums, spilgtums.

Viedtālrunim ir 8 GB iebūvētā atmiņa, un to iespējams paplašināt līdz 128 GB, pievienojot microSD atmiņas karti.

Nokia Lumia 630 aptuvenā nesubsidētā mazumtirdzniecības cena Latvijā ir 180 EUR. Viedtālrunis ir radīts divās versijās – Lumia 630 ar vienas un divu SIM karšu atbalstu. Latvijas tirgū šobrīd pieejams Lumia 630 ar divu SIM karšu atbalstu melnā un dzeltenā krāsā, bet Lumia 630 ar vienas SIM kartes atbalstu – baltā krāsā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Android kontrolē divas trešdaļas tirgus Eiropas Savienībā

Jānis Rancāns, 04.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Google izstrādāto operētājsistēmu Android aprīkotajiem viedtālruņiem augustā piederēja 67% no Eiropas Savienības (ES) viedtālruņu tirgus.

Kopš aizvadītā gada augusta Android viedtālruņu īpatsvars ES tirgū audzis par 20,2%. Lielāko kāpumu Android operētājsistēma baudījusi Lielbritānijā, Vācijā, Francijā, Itālijā un Spānijā, liecina analītiķu kompānijas Kantar Worldpanel Comtech apkopotie dati.

Tuvākais Android sekotājs – Apple iOS šā gada augustā kontrolēja 14,6% ES viedtālruņu tirgus, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir samazinājums piecu procentpunktu apmērā.

Samazinājies gandrīz visu populārāko viedtālruņu operētājsistēmu īpatsvars. Gada griezumā kāpumu izdevies noturēt tikai Android un Windwos Phone. Microsoft izveidotās operētājsistēmas īpatsvars gada laikā palielinājies par 1,5 procentpunktiem un augustā sasniedzis 5,2% no viedtālruņu tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nokia Lumia prezentē trīs jaunus viedtālruņus; Latvijā divi būs pieejami oktobrī

Žanete Hāka, 04.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien izstādē IFA 2014 Berlīnē Nokia prezentēja trīs jaunus Lumia viedtālruņus — Nokia Lumia 830, Nokia Lumia 730 Dual SIM un Nokia Lumia 735 ar 4G, informē kompānijas pārstāvji.

Paredzēts, ka tuvākajā laikā Latvijā būs pieejami divi no šiem viedtālruņiem – Nokia Lumia 830 un Nokia Lumia 735 ar 4G atbalstu.

Jaunais Nokia Lumia 830 aprīkota ar Windows Phone 8,1 operētājsistēmu ar Lumia Denim atjauninājumu, 1,2GHz Snapdragon četrkodolu procesoru. Nokia Lumia 830 ir 16 Gb iebūvētā atmiņa, bet, ievietojot microSD atmiņas karti to var palielināt līdz 128 Gb. Papildus ir nodrošināti arī bezmaksas 15 Gb datu uzglabāšanai OneDrive mākoņkrātuvē.

Viedtālrunis ir aprīkots ar 10 megapikseļu PureView kameru ar ZEISS optiku, Rich Recording iespēju..

Nokia Lumia 830 ir aprīkots ar 5 collu ClearBlack ekrānu, kas nodrošina kvalitatīvu tā satura nolasīšanu arī saules gaismā, un Curved Gorilla 3.0 ekrāna stikliņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Praktisku jaunumu konferencē „Investīciju iespējas Latvijā un Baltijas valstīs”, kas norisināsies foruma “Invest Expo” ietvaros 6. un 7. maijā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, uzstāsies viens no pasaules vadošajiem nodokļu konsultantiem – advokātu biroja „Sorainen Latvija” partneris Jānis Taukačs. Eksperts sniegs Latvijas nodokļu sistēmas pārskatu, kā arī salīdzinās nodokļu režīmus Baltijas valstīs.

‘’Taukačs informēs par investīciju piesaistīšanas mehānismu lielajiem projektiem, nodokļu vides piedāvājumi mazajam un vidējam biznesam, kā arī izskaidros, kas ir pastāvīgā pārstāvniecība un pastāvīgā iestāde jeb kādēļ nav tik vienkārši pārcelt biznesu pie kaimiņiem, izmantot ofšorus vai shēmot ar PVN’’, informē foruma “Invest Expo 2011” projekta vadītājs Juris Mendziņš.

Pasaules vadošā juristu ceļveža „Guides to the World's Leading Lawyers" izdevēji konferences lektoru Jāni Taukaču ir atzinuši par vienu no pasaules vadošajiem nodokļu konsultantiem. Taukačs ir autors vairāk nekā 100 rakstiem, blogiem un citām publikācijām, lielākoties par nodokļiem un muitas tiesībām, Latvijas un starptautiskos komerctiesību izdevumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā gadā Somijas mobilo telefonu ražotājs Nokia cietis zaudējumus 1,2 miljardu eiro apmērā. Savukārt gadu iepriekš Somijas tehnoloģiju uzņēmums strādāja ar neto peļņu 1,8 miljardu eiro apmērā.

Pērnā gada pēdējo ceturksni Nokia noslēgusi ar zaudējumiem 1,07 miljardu eiro apmērā (745 miljonu eiro peļņa gadu iepriekš). Nokia ceturkšņa ieņēmumi kopumā bijuši 10 miljardu eiro apmērā, kas ir par 21% mazāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš.

Aizvadītā gada pēdējos trijos mēnešos Nokia pārdevusi 19,6 miljonus viedtālruņu un 93,9 miljonus mobilo telefonu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn Nokia mobilo telefonu pārdošanas apjomi samazinājušies par vienu procentu, bet viedtālruņu – par 31 procentu.

Nokia galvenais izpilddirektors Stīvens Elops kompānijas rezultātus raksturojis kā «svarīgu soli Nokia transformācijā». Kompānijas vadītājs uzsvēra, ka ir apmierināts ar aizvadītā gada pēdējā ceturksnī notikušo viedtālruņu Nokia Lumia 800 un Nokia Lumia 710 tirdzniecības uzsākšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Nokia un Microsoft 5. septembrī paredzējušas rīkot kopīgu konferenci, kuras laikā, visticamāk, tiks prezentēts jaunākais Windows Phone 8 viedtālrunis. Somijas un ASV kompāniju pasākums paredzēts nedēļu pirms, kā tiek prognozēts, Apple iepazīstinās ar savu jaunāko iPhone 5, vēsta britu laikraksts The Daily Telegraph.

Lai gan Somijas kompānija neesot sniegusi plašāku informāciju par plānoto pasākumu, tās vadītājs Stīvens Elops trešdien norādīja, ka Nokia drīzumā nāks klajā ar jaunu viedtālruni, kas izmantos Microsoft jaunāko operētājsistēmu. Savukārt Apple savu jaunāko iPhone sērijas viedtālruni varētu prezentēt 12. septembrī Sanfrancisko notiekošā pasākumā.

Dažādu grūtību nomocītā Nokia un Microsoft cer, ka nākošās paaudzes Windows Phone ierīces spēs sekmīgi cīnīties ar tādiem grandiem kā Samsung. Iepriekš jau tika vēstīts, ka Nokia zaudēja savu pasaules lielākā tālruņu ražotāja statusu, piekāpjoties Samsung.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Microsoft likvidēs 7800 darba vietas; reorganizēs mobilo telefonu ražošanas struktūrvienību

LETA, 08.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju gigants Microsoft trešdien paziņoja par plāniem likvidēt 7800 darba vietas un reorganizēt mobilo telefonu ražošanas struktūrvienību Windows Phone, kas saskārusies ar grūtībām mobilo tālruņu tirgū.

Tādējādi šī jau ir otrā reize pēdējā gada laikā, kad uzņēmums likvidējis ievērojamu darba vietu skaitu.

Pirms gada Microsoft strādājošo skaitu samazināja par aptuveni 18 000 saistībā ar pūliņiem integrēt Nokia mobilo tālruņu ražošanas struktūrvienību.

Jaunākais paziņojums paredz, ka vairums darba vietu tiks likvidēts mobilo telefonu ražošanas struktūrvienībā, un uzņēmums norakstīs no Nokia iegādātā telefonu biznesa vērtību par aptuveni 7,6 miljardiem dolāru.

Analītiķi skaidro, ka "Microsoft" nav spējis gūt būtiskus panākumus ar savu Windows Phone platformu pat pēc Nokia iegādes.

Mēs novirzāmies no stratēģijas izveidot atsevišķu telefonu biznesu uz stratēģiju attīstīt un radīt dzīvotspējīgu Windows ekosistēmu, norāda Microsoft vadītājs Satja Nadella.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Latvijas Nokia» atrašana tiek uzskatīta par brīnumzālēm pret ekonomikas likstām. Tajā pašā laikā īstajai Nokia nemaz neklājas tik spoži, un, pirms rodam savus tehnoloģijas izcilniekus, varam jau sākt mācīties no svešām kļūdām.

Pēc šā gada pavasarī izziņotās 4 000 darbinieku atlaišanas, kas tolaik skāra pētniecībā un attīstībā (R&D) iesaistītos, Nokia tagad atlaiž vēl - 2200 darbu zaudēs Rumānijā slēgtajā telefonu aparātu rūpnīcā, bet 1300 - kompānijai piederošā digitālās navigācijas uzņēmuma Navteq restrukturizācijas dēļ. Aģentūra Bloomberg ziņo, ka vēl tiek plānotas izmaiņas rūpnīcās Nokia dzimtajā Somijā, kā arī Ungārijā un Meksikā.

Šīm sāpīgajām darbībām paralēli nesen notikusi arī apmēram 2800 Nokia darbinieku organizēta pārņemšana IT kompānijā Accenture, kur tie apkalpos mobilo operētājsistēmu Symbian, no kuras tās izstrādātāja Nokia tagad kratās vaļā. Tas viss kopā liecina par sistēmiskām kļūdām un ir vēl viens piemērs, ka nav ideālu struktūru, kas sava iespaidīguma dēļ vien būtu par lielu, lai kļūdītos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas kompānija Nokia prezentējusi jaunu viedtālruni Nokia Lumia 925, kas ir Nokia Lumia 920 pēctacis. Jaunākā ierīce aprīkota ar metāla un polikarbonāta korpusu, PureView kameras tehnoloģiju, kā arī jaunām funkcijām.

Viedtālrunis aprīkots ar jaunu kameras lēcu tehnoloģiju un jaunās paaudzes attēlveidošanas tehnoloģiju, tādējādi uzlabota fotogrāfiju un video kvalitāte, norāda Nokia. Tāpat Nokia Lumia 925 pieejama Nokia Smart Camera funkcija, kas ļauj uzņemt desmit attēlus reizē un rediģēt tos pa daļām, pēc tam kombinējot tos vienā attēlā.

Nokia Lumia 925 aprīkots ar Windows Phone 8 operētājsistēmu, 4,5 collu Amoled skārienjūtīgu displeju, 1,5 GHz divkodolu Snapdragon procesoru, 1GB operatīvo atmiņu, 16GB iekšējo atmiņu un 7GB failu uzglabāšanu bez maksas tiešsaistes krātuvē SkyDrive.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas kompānija Nokia prezentējusi budžeta klases viedtālruni Nokia Lumia 625, kas aprīkots ar Windows Phone 8 operētājsistēmu, 4,7 collu skārienjūtīgu ekrānu un pieeju 4G tīklam.

Ierīcei pieejami maināmi aizmugures vāciņi piecās košās krāsās. Tāpat viedtālrunī iekļautas vairākas jaunas funkcijas, kas pieejamas nesen prezentētajā flagmanī Nokia Lumia 1020 – tostarp Nokia Smart Camera, kas piedāvā plašas attēlu rediģēšanas iespējas un Nokia Cinemagraph, kas ļauj uzņemt kustīgus attēlus.

Viedtālrunis aprīkots ar Windows Phone 8 operētājsistēmu un iekļauj jaunāko programmatūras atjauninājumu – Nokia Lumia Amber, kas būs pieejams arī citām Lumia sērijas ierīcēm ar Microsoft ražoto operētājsistēmu. Windows 8 operētājsitēma lietotājiem nodrošina tiešsaistes krātuvi SkyDrive ar 7GB failu uzglabāšanu bez maksas, kā arī pieeju vairāk nekā 165 tūkstošiem lietojumprogrammu.

Komentāri

Pievienot komentāru