Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešo gadu AS Latvijas balzams stipendiju fonds piešķīris 700 eiro vērtas stipendijas konkursa kārtībā izvēlētiem studentiem, kas izstrādāja maģistra darbus par ražošanā aktuāliem tematiem.

Stipendijas saņēma Matīss Zalcmanis no Latvijas Lauksaimniecības Universitātes un Antoņina Antonova, kura studē Rīgas Tehniskajā Universitātē.

«Esam gandarīti par jauniešiem, kurus aizrauj pētniecība un interesantais tehnologa darbs,» uzsver AS Latvijas balzams vieglo alkoholisko dzērienu galvenā tehnoloģe Irēne Zeltiņa.

Matīss Zalcmanis no LLU veica pētījumu par tēmu Abolu vīna kokteiļa ar ogu gabaliņiem receptūras izstrāde. Savukārt, Antoņina Antonova no RTU veica pētījumu Tehnoloģisko iekārtu apkopes efektivitāte AS Latvijas balzams.

AS Latvijas balzams (LB) stipendiju fonds tika iedibināts 2013.gada rudenī sadarbībā ar RTU Attīstības fondu ar mērķi veicināt jauniešu interesi par tehnisko nozaru studijām un aktualizēt jautājumus, kuri ir būtiski Latvijas ražotājiem. Stipendiju konkursā varēja pieteikties RTU un LLU maģistratūras studenti ar labām un izcilām sekmēm.

Komentāri

Pievienot komentāru