Jaunākais izdevums

Latvijas Bankas vadītāju Ilmāru Rimšēviču uz laiku aizvietos viņa vietniece Zoja Razmusa, informē centrālās bankas preses sekretārs Jānis Silakalns.

Saskaņā ar likuma «Par Latvijas Banku» 21. pantu Latvijas Banku pārvalda bankas padome un valde. Bankas padomes sastāvā ir 6 cilvēki, un bankas prezidenta prombūtnes laikā viņa pienākumus pilda vietnieks. Padome ir lemtspējīga, savukārt nacionālās bankas operatīvo darbību uzrauga valde.

Z. Razmusa absolvējusi Vitebskas Vieglās rūpniecības tehnoloģijas institūtu, kur studēja saskaņā ar Latvijas PSR Izglītības ministrijas norīkojumu (tekstilrūpniecības inženiera ekonomista specialitāte), un Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūtā ieguvusi ekonomikas doktora grādu.

Z. Razmusa sāka darbu Latvijas Bankā 1993. gadā, bija Monetārās politikas pārvaldes vadītāja vietniece, piedalījās šīs pārvaldes veidošanā un funkciju attīstīšanā un izpildē.

Z. Razmusa pārstāvējusi Latvijas Banku Eiropas Centrālo banku sistēmas Monetārās politikas komitejas Valsts finanšu darba grupā un Banku uzraudzības komitejā, darbojusies Eiropas Centrālo banku sistēmas Finanšu stabilitātes komitejā un Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas Konsultatīvajā speciālistu komitejā, ir daudzu publikāciju autore. Pirms tam viņa strādāja Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūtā (1987–1993) par vecāko zinātnisko līdzstrādnieci un nodaļas vadītāju, kā arī Rīgas Tehniskajā universitātē par vecāko pasniedzēju (1980–1983).

Latvijas Republikas Saeima 2011. gada 17. februārī apstiprināja Z. Razmusu par Latvijas Bankas padomes locekli.

2014. gada 13. martā Latvijas Republikas Saeima apstiprināja Z. Razmusu Latvijas Bankas prezidenta vietnieka amatā.

Informācija LB mājaslapā liecina, ka praktiskā darba veikšanai un operatīvajai vadīšanai bankas padome izveidojusi pastāvīgi strādājošu valdi 6 cilvēku sastāvā.

Latvijas Bankas valdes priekšsēdētājs ir Māris Kālis, valdes priekšsēdētāja vietniece, Juridiskās pārvaldes vadītāja irIlze Posuma, valdes loceklis, Kases un naudas apgrozības pārvaldes vadītājs ir Jānis Blūms, Latvijas Bankas valdes loceklis, Latvijas Bankas galvenais grāmatvedis, Grāmatvedības pārvaldes vadītājs ir Jānis Caune, valdes loceklis, Informācijas sistēmu pārvaldes vadītājs ir Harijs Ozols, valdes loceklis, Tirgus operāciju pārvaldes vadītājs ir Raivo Vanags.

Bankas padomi vada bankas prezidents. Latvijas Bankas padome pieņem lēmumus Latvijas Bankas vārdā.

Bankas padomes sastāvā ir Latvijas Bankas prezidents, viņa vietnieks un padomes locekļi: Edvards Kušners, Vita Pilsuma, Arvils Sautiņš un Aivars Skopiņš.

Lasi Vēl:

LTV: KNAB veicis kratīšanu Latvijas Bankas prezidenta darbavietā un privātīpašumā

ABLV Bank uz laiku aptur dalību Latvijas Komercbanku asociācijā

ABLV Bank: FinCEN ziņojums neietekmē bankas obligāciju turētājus

Papildināta - FKTK veiks papildizmeklēšanu ABLV Bank; darbības ierobežojumus nenosaka

Kopumā 1600 ABLV Bank klientiem Latvijā ierobežota Visa maksājumu karšu darbība

Rinkēvičs: Latvijas atbildīgās iestādes veiks pārbaudi par FinCEN paziņojumu

Papildināta - ABLV Bank saistībā ar apgalvojumiem par kukuļdošanu vērsusies tiesībsargājošajās institūcijās

ABLV Bank: Sākotnēji izvērtējot FinCEN ziņojumu, uzskatām, ka tajā izmantota nepatiesa informācija

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Ministre: Latvija saskaras ar finanšu sektora starptautiskās reputācijas krīzi

Rūta Lapiņa, 18.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Latvija pašlaik saskaras ar finanšu sektora starptautiskās reputācijas krīzi.

Latvija pašlaik saskaras ar finanšu sektora starptautiskās reputācijas krīzi, svētdien žurnālistiem sacīja finanšu ministre Dana Riezniece-Ozola.

Viņa atzīmēja, ka to esot izraisījusi AS ABLV Bank, bet apliecināja, ka Latvijas finanšu sistēma ir stabila, bankām kopumā nav likviditātes problēmu un «noguldītāji var justies pilnīgi droši».

Ministre uzsvēra, ka no Latvijas valdības puses nav un nebūs nekādas iecietības pret Latvijas finanšu sektora izmantošanu krimināli sodāmām darbībām, ar ko esot jārēķinās visam finanšu sektoram. «Esam apņēmības pilni, lai atjaunotu Latvijas finanšu sektora reputāciju, kas ir nopietni iedragāta,» uzsvēra ministre.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Kučinskis par Rimšēviča lietu: «Likmes uz šo lietu ir ļoti augstas.»

LETA, 21.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Premjers pilnībā paļaujas uz KNAB un Ģenerālprokuratūru, kas uzsver, ka kukuļņemšanas lietai pret Latvijas Bankas vadītāju ir pamats.

Premjers Māris Kučinskis (ZZS) pilnībā paļaujas uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) un Ģenerālprokuratūru, kas uzsver, ka kukuļņemšanas lietai pret Latvijas Bankas vadītāju Ilmāru Rimšēviču ir pamats un tā tiks novesta līdz tiesai.

Man ir uzticība Latvijas drošības iestādēm, šorīt telekanālā LNT paziņoja politiķis un piebilda: «Likmes uz šo lietu ir ļoti augstas.»

Kučinskis atkārtoti aicināja nodalīt kā savstarpēji nesaistītus vairākus aktuālos procesus, proti, KNAB izteiktajām apsūdzībām Rimšēvičam par kukuļņemšanu nav nekāda sakara ar pašlaik Latvijā strādājošām bankām un līdz ar to šis process nekādi nav saistīts ar ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcijas («FinCEN») paziņojumiem par pārkāpumiem «ABLV Bank» un šīs bankas vadības iespējami veiktu kukuļdošanu šo pārkāpumu piesegšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

KNAB paziņojis, ka Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs tiek turēts aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un

pieņemšanu lielā apjomā.

Par šo tēmu lasi: šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru