Citas ziņas

Latvijas iedzīvotājam cietumsods par pirātismu

Lelde Petrāne, 12.06.2010

Jaunākais izdevums

Septiņi gadi ieslodzījuma – tik ilgu cietumsodu par pirātismu Maskavas pilsētas tiesa vakar piesprieda Latvijas iedzīvotājam Dmitrijam Savinam, sestdien vēsta laikraksts Latvijas Avīze.

Maskavas tiesā D. Savins savu vainu Krievijas kravas kuģa Arctic Sea nolaupīšanā un izpirkuma naudas prasīšanā atzina pilnībā un lieta tika skatīta bez pierādījumu pārbaudes, pēc sprieduma pasludināšanas laikrakstam pastāstījis advokāts Egons Rusanovs.

Prokurors bija prasījis apsūdzēto sodīt ar deviņiem gadiem brīvības atņemšanas. Krievijas kriminālkodekss par pirātismu paredz piecu līdz 15 gadu cietumsodu.

«Savins atzina, ka iesaistījies kuģa sagrābšanas operācijā, bet to pasūtījis Igaunijas uzņēmējs Ēriks Nīless Kross, kurš arī pamatā nokomplektējis pirātu komandu,» stāstījis E. Rusanovs. Viņi pieprasījuši izpirkumu 1,5 miljonu eiro apmērā. Kuģa sagrābēju vidū bijis arī Latvijas pilsonis, D. Savina pusbrālis Vitālijs Ļepins. Kā informējis E. Rusanovs, arī V. Ļepins atzinis savu vainu, tomēr viņu tiesās vēlāk Krievijas pilsētā Arhangeļskā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Arctic Sea nolaupīšanu pasūtījis Igaunijas uzņēmējs

Ritvars Bīders, 11.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijai piederošā kuģa Arctic Sea nolaupīšanu esot pasūtījis celtniecības un naftas nozari pārstāvošs Igaunijas uzņēmējs Ēriks Nīless Kross. Viņš esot cerējis atbalstīt savu uzņēmējdarbību «Somālijas stilā» - pieprasot izpirkumu, ziņo The Voice of Russia.

Maskavas augstākā tiesa šo informāciju ieguvusi no viena no pirātiem – Dmitrija Savina, kurš ticis notverts uz Arctic Sea klāja. Viņš esot atzinis, ka minētais Igaunijas uzņēmējs esot bijis viņa biznesa biedrs.

Maltas karogu nesošais kuģis ar Krievijas pilsoņu apkalpi tika nolaupīts pērn jūlijā pēc tam, kad bija pametis Somijas ostu. Vēlāk to netālu no Kapoverdes atbrīvoja Krievijas fregates.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izstrādās jaunu Baltijas jūras kuģniecības drošības sistēmu

Aisma Orupe, 08.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notikums ar Arctic Sea mudinājis uzlabot starptautiskās kuģošanas drošības sistēmu Baltijas jūrā.

Komentāri

Pievienot komentāru