Finanses

Latvijas investīciju tirgū jauns spēlētājs

Db.lv, 02.02.2022

Jaunākais izdevums

Igaunijas investīciju banka Redgate Capital ir saņēmusi atļauju paplašināt investīciju pārvaldības pakalpojumu klāstu, un jau tuvākajā laikā uzsāks piedāvāt investīciju pārvaldības pakalpojumus privātpersonām Latvijā.

Redgate Capital, kas ir viens no aktīvākajiem investīciju banku pakalpojumu sniedzējiem Baltijā, līdz šim investīciju jomā konsultēja tikai juridiskās personas.

"Līdz šim investīciju jomā konsultējām uzņēmumus, savukārt jaunā licence dos mums tiesības nodrošināt dažādus papildu pakalpojumus arī privātpersonām Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Tostarp privātpersonas varēs glabāt un pārvaldīt savus vērtspapīrus Redgate kontā, bet Redgate Capital eksperti privātiem klientiem varēs sniegt vispārējas investīciju rekomendācijas un ieteikumus vērtspapīru darījumu jautājumos. Citiem vārdiem, mēs varēsim palīdzēt privātklientiem pieņemt profesionālus investīciju lēmumus, kas balstīti ieguldījumu un finanšu analīzē," komentē Redgate Capital pārstāvis Latvijā Jānis Dubrovskis.

Jaunie pakalpojumi, pēc paziņojuma procedūras noslēgšanas, Latvijā, Lietuvā un Igaunijā tiks ieviesti pakāpeniski 2022. gada laikā. Tostarp tiks izveidota jauna vērtspapīru platforma privātpersonu kontu apkalpošanai.

Iepriekšējā, 2018. gadā izsniegtā licence piešķīra Redgate Capital tiesības pieņemt un nodot izpildei investoru rīkojumus darījumos ar vērtspapīriem, kā arī konsultēt uzņēmumus par kapitāla struktūru, biznesa stratēģiju vai uzņēmumu iegādi.

Jauno licenci Igaunijas finanšu tirgus uzraugs Redgate Capital izsniedza šī gada 17. janvārī.

Redgate Capital ir 2008. gadā dibināts investīciju pakalpojumu uzņēmums, kas šobrīd strādā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Šo 14 gadu laikā Redgate Capital ir konsultējis darījumus gandrīz 2 miljardu eiro apmērā.

Redgate Capital Baltijas valstīs sadarbojas ar vairāk nekā 500 investoriem un uzņēmumiem. Redgate Capital ir Nasdaq First North sertificēts konsultants.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

East Capital Real Estate parakstījis līgumu par trīs īpašumu pārdošanu

Db.lv, 11.01.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu pārvaldnieks East Capital Real Estate 2021. gada decembrī parakstīja līgumu par trīs īpašumu pārdošanu Igaunijas galvaspilsētā Tallinā un tās apkārtnē.

Pārdošanai paredzēti loģistikas parks J13, loģistikas parks Rimi un biroju ēka Metro Plaza. Īpašumu kopējā iznomājamā platība ir 66 000 m2. Aktīvu pircējs ir OÜ Neoinvesteeringud.

Darījums stāsies spēkā 2022. gada sākumā, tiklīdz to būs apstiprinājusi Igaunijas Konkurences pārvalde. Saskaņā ar pušu vienošanos darījuma cena netiek izpausta.

Loģistikas parks J13 atrodas Tallinas piepilsētā Tänassilma, un tajā ietilpst divas ēkas ar kopējo iznomājamo platību 40 000 m2. Fonds East Capital Baltic Property Fund II ir kompleksa īpašnieks un pārvaldnieks kopš 2012. gada.

Tallinas tuvumā esošais Rimi loģistikas parks pilda gan Rimi Estonia loģistikas centra, gan galvenā biroja funkcijas, un tā platība ir 18 000 m2. East Capital Baltic Property Fund II ir bijis loģistikas centra īpašnieks un pārvaldnieks kopš 2014. gada. Ēka atrodas vienā no galvenajiem savienojuma punktiem ar apvedceļu, piedāvājot vienu no labākajiem izplatīšanas punktiem Tallinā. Pastāv iespēja ēku arī paplašināt, izmantojot līdz šim neizmantotas apbūves tiesības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu pārvaldnieks East Capital Real Estate ir pārdevis GoSpa viesnīcas ēku Kuresārē.

Viesnīcas kopējā platība ir vairāk nekā 6600 m2 un tā atrodas Igaunijas kūrortpilsētā Sāremā salā, netālu no ostas, pilsētas parka un gleznainās 13. gadsimta bīskapa pils.

Saskaņā ar pušu vienošanos darījuma cena netiek izpausta.

Īpašums tika pārdots viesnīcu operatoru uzņēmumam, kas pārvalda vairākas augstas klases viesnīcas visā reģionā. Kopš 2006. gada East Capital Baltic Property Fund vārdā East Capital Real Estate ir pārvaldījis un attīstījis šo īpašumu kopā ar operatoru.

Viesnīca Georg Ots Spa savas durvis apmeklētājiem vērusi vaļā 2004. gadā un tā bija pirmā SPA viesnīca Igaunijā. Tajā ir 92 istabas, SPA un labsajūtas zona, konferenču centrs, kā arī augstākās klases restorāns ar skatu uz jūru. 2014. - 2015. gadā viesnīca tika pilnībā atjaunota.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības un tehnikas nomas uzņēmuma AS "Storent Investments" grupa tuvāko mēnešu laikā plāno izvietot jaunu obligāciju emisiju 15 miljonu eiro apmērā, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Ņemot vērā nesen notikušās izmaiņas grupas struktūrā un īpašniekos, emitents būs SIA "Storent Holdings", kas ir "Storent Investments" vienīgais akcionārs.

Emisiju ir plānots strukturēt kā programmu ar kopējo laidienu 15 miljonu eiro apmērā un katra laidiena iekļaušanu un tirdzniecību biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

"Storent Holdings" paziņos piedāvājuma nosacījumus, ieskaitot parakstīšanās periodu un noteikumus, pēc plānotā obligāciju pamatprospekta apstiprināšanas Latvijas Bankā.

Saistībā ar jauno obligāciju emisiju "Storent Holdings" finanšu jautājumos konsultē "Redgate Capital", bet juridiskajos jautājumos - "Cobalt". Abi konsultanti "Storent" grupu ir konsultējuši arī iepriekšējos obligāciju laidienos.

Komentāri

Pievienot komentāru