Atpūta

Latvijas uzņēmēji atzīstas savās kļūdās: Rūta Jakovļeva, pārdošanas un IT projektu vadītāja

Anda Asere, 13.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

13. oktobris ir Kļūdu atzīšanas diena (Day for Failure), kuras mērķis ir izcelt to, ka aiz lieliskiem panākumiem bieži vien slēpjas šādas tādas kļūdas un neveiksmes.

DB aptaujāja Latvijas uzņēmējus, lai noskaidrotu viņu pieredzi. Šīs dienas gaitā publicēsim uzņēmēju pārdomas!

Normāls pieredzes gūšanas process

Rūta Jakovļeva, pārdošanas un IT projektu vadītāja:

«Strādājot pie IT startup uzņēmuma izveides, esmu sapratusi, ka sākotnēji lielākā kļūda bija domāt, ka vispirms ar savu ideju piesaistīsim finansējumu un tad mums pietiks līdzekļu, lai ātri izveidotu produkta prototipu un palaistu to tirgū. Taču jāsaprot, ka investīcijas ir iespējams piesaistīt tikai tad, kad esi izveidojis pirmo produkta versiju, testējis to ar reāliem cilvēkiem un potenciālajiem klientiem, vari parādīt regulāru uzņēmuma attīstību un patstāvīgi sasniegtus rezultātus.

Kļūdas ir normāls pieredzes gūšanas process – jo ātrāk sāksi, jo ātrāk iziesi cauri šim procesam un tiksi pie kvalitatīva rezultāta. Nekad nevajag tērēt pārlieku daudz laika, lai perfekti sagatavotos – jo īpaši, ja kaut ko dari pirmo reizi, jo tavas ilūzijas tāpat neatbildīs realitātei, un, jo ātrāk sāksi testēt produktu vai darbības stratēģiju, jo ātrāk tiksi pie kvalitatīva strādājoša modeļa.

Ir svarīgi dalīties ar savu pieredzi gan ar tiem, kuriem noderēs tavs padoms, gan ar tiem cilvēkiem, kuri spēs sniegt kvalitatīvu padomu. Ar kļūdām, tāpat kā ar pieredzi un idejām, ir jādalās, lai sasniegtu labākus rezultātus ātrāk.»

Komentāri

Pievienot komentāru