Tirdzniecība un pakalpojumi

Lauvas nams audzējis gan peļņu, gan apgrozījumu

Žanete Hāka, 16.03.2015

Jaunākais izdevums

Pagājušajā gadā SIA Lauvas nams apgrozījis 1,158 miljonus eiro, kas ir par 3,45% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt peļņa palielinājusies par 9,23%, sasniedzot 35,359 tūkstošus eiro, liecina Lursoft dati.

Ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs SIA Lauvas nams aizvadīto gadu vērtē pozitīvi, paredzot, ka tad, ja būtiski nemainīsies produktu iepirkumu cenas, uzņēmums arī turpmāk varēs nodrošināt stabilu darbību, nemainot savu cenu politiku.

SIA Lauvas nams šogad atzīmēs savu 21.dzimšanas dienu kopš tā dibināšanas 1994.gada 22.aprīlī. Uzņēmuma lielākie kapitāldaļu turētāji ir Aigars Ludvigs (40%) un Ervīns Otomers (40%), kurš ir arī SIA Orchis un SIA Jezo līdzīpašnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Lauvas Nama apgrozījums nedaudz palielinājies

Žanete Hāka, 31.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Restorānu un mobilo ēdināšanas vietu pakalpojumu sniedzējs SIA Lauvas Nams pērno gadu aizvadījis veiksmīgi, liecina Lursoft dati.

Nelielu kāpumu piedzīvojusi gan uzņēmuma peļņa, gan apgrozījums. Lauvas Nams pagājušajā gadā apgrozīja 1,158 miljonus eiro, kas ir par 3,3% vairāk nekā 2013. gadā. Uzņēmuma peļņa pērn sasniedza 35,539 tūkstošus eiro pēc nodokļu nomaksaas, liecina Lursoft pieejamie dati.

Lauvas Nams vadība norāda, ka nākotnē uzņēmums turpinās savu darbību un mēģinās saglabāt savu vietu tirgū.

Uzņēmums ir dibināts 1994. gada aprīlī un patlaban tā kapitāldaļas savā starpā dala piecas personas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īsā laikā Baltkrievija no mūsu sadarbības partnera kļuvusi par krīzes un draudu avotu Latvijai, raksta laikraksts Diena. Rakstu sērijā tas ļaus ieskatīties, kā Baltkrievijas biznesa, kriminālā un politiskā vide mijiedarbojas un ietekmē nevien norises Baltkrievijas iekšienē, bet arī Latviju un citas Austrumeiropas un Centrāleiropas valstis.

Baltkrievijas Republikā saražotās tabakas produkcijas apjoms, pēc virknes ekspertu vērtējuma, vismaz divas reizes pārsniedz tās iekšējo patēriņu. Tas rada ideālus priekšnoteikumus gan oficiālajam tabakas izstrādājumu eksportam, gan arī to nelegālai izvešanai pāri robežai.

Raksts krievu valodā lasāms šeit: /uploads/manual/2022/01/20220117-0718-baltkrievijas-kontrabandas-vesture3-rus.pdf

XXI gadsimta pirmās desmitgades sākumā kļuva skaidri ieraugāms faktors, kas sekmēja līdz tam īpašu starptautisku ievērību neguvušu tabakas ražotāju, kā arī tabakas izstrādājumu kontrabandas strauju izaugsmi: lai kā par savu garšu tiktu nievātas zemākās kategorijas cigaretes, izrādījies, ka tieši tās pēdējās desmitgades laikā kļuvušas par īstu zelta āderi. Jo zemāka cena un akcīze nekā citās valstīs, jo tās izdevīgāk vest pāri robežām. Kontrabandas cigaretes no Baltkrievijas turpina plūst Rietumu virzienā. Eiropā ienākumi no nelegālās produkcijas ir ļoti augsti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Mājokļu tirgus nākamajos 2-3 gados būs kā šampanieša pudele, kas tiek aizkorķēta un kratīta

Luminor ekonomists Pēteris Strautiņš, 04.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mājokļu tirgus attīstība ir liela neizmantota iespēja veicināt ekonomikas izaugsmi un celt Latvijas kā dzīvesvietas pievilcību. Lai tas notiktu, ir jāiegulda. Šobrīd to darām pārāk maz.

2016. gadā tikai 2.0% no IKP Latvijā bija ieguldījumi mājokļos, pretstatā 4.7% vidēji Eiropas Savienībā (Eurostat dati). Vien joprojām krīzes dziļākajam punktam blakus sēdošā Grieķija šim mērķim velta mazāku daļu no nacionālā ienākuma. Pretstatā tam, Igaunijā ieguldījumi mājokļos jau spēlē lielāku lomu tautsaimniecībā nekā vidēji ES. Turklāt būvatļauju dinamika liecina, ka mūsu ziemeļu kaimiņi negrasās apstāties. Ap 2% no IKP šīs investīcijas Latvijā ir svārstījušās gandrīz visu laiku kopš 1995. gada, izņemot 2005. – 2008. gadu. Tātad mājokļu ieguldījumu deficīts ir veidojies ilgāku laiku. Rezultāts nav iepriecinošs. Acīmredzams ir kvalitātes deficīts, bet ir pilsētreģioni, kuros nepietiek jebkādu daudzmaz pieņemamu mājokļu. To saraksts nav garš, bet šajās vietās tiek radīta kopējās pievienotās vērtības lauvas tiesa.

Komentāri

Pievienot komentāru