Jaunākais izdevums

LG Electronics (LG), sākot ar 1. maiju, ievieš LG Cloud beta pakalpojumu.

Lai gan mākonis mūsdienās ir populārākais IT termins, LG Cloud esot pirmais mākoņskaitļošanas pakalpojums, kas lietotājiem ļauj pārvaldīt un patērēt visa veida saturu «trīs ekrānos», kas ietver Android viedtālruņus, datorus un viedos televizorus (tikai ar LG Netcast versiju 2.0 vai jaunāku) bez atsevišķas televizora palīgierīces.

Lai izmantotu šo pakalpojumu, lietotājiem jālejupielādē LG Cloud aplikācija, ko var izdarīt Google Play vai LG SmartWorld aplikāciju veikalā, izmantojot Android viedtālruni, LG SMART televizoru vai LG Cloud tīmekļa vietni (www.lgecloud.com).

LG Cloud pakalpojums automātiski sinhronizē viedtālruņa saturu ar mākoņa serveri, kā arī lietotāja datoru un televizoru.

Atšķirībā no citiem mākoņskaitļošanas pakalpojumiem, gaidīšanas vai kavēšanās laiks esot ļoti īss, jo saturs bez iepriekšējas lejupielādes tiek uzreiz straumēts televizorā, datorā vai viedtālrunī.

Atšķirīgu LG Cloud pakalpojumu padarot LG Real-time Transcoding (LG reāllaika straumēšanas pārkodēšanas) tehnoloģija. Pārveidošana notiek nevis ierīcē, bet reāllaikā serverī.

Ar mērķi turpināt attīstīt mākoņskaitļošanas pakalpojumus, LG izveidojis Viedā biznesa centru, kas nodarbojas tieši ar satura un pakalpojumu attīstību. LG Home Entertainment Company prezidents un izpilddirektors Haviss Kvons (Havis Kwon) atbild arī par jauno Viedo biznesa centru.

LG Cloud tiks piedāvāts kā bezmaksas un maksas pakalpojums. Bezmaksas krātuves vieta atšķirsies atkarībā no tirgus un tiks izsludinātas atsevišķi, kad pakalpojums būs pieejams konkrētajā valstī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienu dzīves darba ritms paliek straujāks un intensīvāks. Attīstās tehnoloģijas un risinājumi, kuru izmantošana biznesā dod iespēju daudz ātrāk un precīzāk pieņemt lēmumus, bet tajā pašā laikā prasa arvien vairāk IT resursu, lai nodrošinātu nemitīgu virzību uz priekšu. Lai nezaudētu savas pozīcijas tirgū, uzņēmumiem jāpielāgojas un jāievieš, lai veicinātu straujāku attīstību, radot augstākas pievienotās vērtības pakalpojumus, vai samazinot izmaksas. Mākoņserveri un esošās IT infrastruktūras vienlaicīga izmantošana, tā sauktais hibrīdmākonis ir ideāls risinājums, ja uzņēmumam nepieciešama attīstība digitalizācijas virzienā.

Kas ir hibrīdmākonis?

Hibrīdmākonis ir IT vide, kas apvieno publiskā un privātā mākoņa elementus vienā. Tas ir IT risinājums, kurā uzņēmumi savus datus var uzglabāt divās vietās vienlaicīgi – privātajā mākonī, kas sastāv no uzņēmuma fiziskajiem serveriem, kuri var būt izvietoti ofisā vai datu centrā, un publiskajā jeb mākoņpakalpojumu sniedzēja mākonī. Šāda iespēja palīdz maksimāli efektīvi un elastīgi izmantot IT jaudas,

palielinot tās publiskajā mākonī, kad tas ir nepieciešams, piemēram, ieviešot jaunus produktus, veicot to testēšanu, vai uzņēmumiem, kuru IT infrastruktūrā ir vērojama sezonalitāte. Ņemot vērā, ka ir organizācijas, kuru drošības politika reglamentē konkrētu datu atrašanos serveru telpās, vai arī programmatūras specifika neļauj to izmantot mākoņu skaitļošanas sistēmās, uzņēmumiem parādās iespēja tos datus, kuriem nav šo drošības vai programmatūras ierobežojumu izvietot mākonī, lai iegūtu mākoņu platformu sniegtās priekšrocības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektrisko mājsaimniecības ierīču vairumtirgotāja SIA LG Electronics Latvia peļņa pēc nodokļiem pērn salīdzinājumā ar 2016.gadu pieauga par 78% un bija 1,312 miljoni eiro, ziņo Lursoft Klientu portfelis.

Savukārt uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā nedaudz sarucis. Tas pērn bija 77,152 miljoni eiro, kas bija par 2% jeb 1,540 miljoniem eiro mazāk nekā 2016.gadā.

SIA LG Electronics Latvia gada pārskatā, kas pieejams Lursoft norāda, ka uzņēmums koncentrē savus resursus, lai attīttītos TV, veļas mazgājamo mašīnu un ledusskapju jomā. Pēc uzņēmuma norādītā, televizoru pārdošanas ieņēmumi sasniedza 62,6 miljonus eiro, ieņēmumi no veļas mazgājamo mašīnu pārdošanas - 9,7 miljonus eiro, abām produktu grupām nodrošinot 7% pieaugumu salīdzinājumā ar 2016.gadu. Ieņēmumi no ledusskapju pārdošanas sasniedza 4,9 miljonus eiro, pieaugot par 40% salīdzinājumā ar 2016.gada rādītājiem. Taču uzņēmums pagājušajā gada otrajā pusgadā pārtrauca mobilo telefonu pārdošanu, kas ietekmēja SIA LG Electronics Latvia neto apgrozījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektrisko mājsaimniecības ierīču vairumtirgotāja SIA «LG Electronics Latvia» valdē no trešdienas, 6.jūnija, par valdes locekli iecelts Jongs Duks (Yong Duk) Kims (Kim), ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Jūlija sākumā sagaidāmas vēl vienas izmaiņas uzņēmuma valdē. Šī gada 1.jūlijā SIA «LG Electronics Latvia» valdes locekļa amatu atstās Chan Park un viņa vietā par valdes locekli kļūs Kims (Kim) Jongčans (Youngchan).

SIA «LG Electronics Latvia» valdes priekšsēdētājs Lee Hyun Woo turpinās pildīt savus pienākumus kā līdz šim.

SIA «LG Electronics Latvia» reģistrēts 2006.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 099 999 eiro un 100% tā kapitāldaļu īpašnieks ir Polijā reģistrētais «LG Electronics Polska». Uzņēmuma pamatdarbība ir saistīta ar mājsaimniecības un elektronisko iekārtu importēšanu no «LG Electronics» grupas sabiedrībām un to pārdošanu Baltijas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Auto servisu salīdzināšanas platforma servix.lv uzdod gāzi

Lelde Petrāne, 05.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienu straujajā dzīves ritmā, kad ikdienas lietām paliek arvien mazāk laika, strauju izaugsmi piedzīvojusi auto servisu salīdzināšanas platforma servix.lv. Platformā pieteikumu skaits pēdējos mēnešos ir pieckāršojies.

Platforma auto īpašniekiem ļauj bez maksas pāris minūšu laikā salīdzināt auto servisu piedāvājumus, kā arī sniedz iespēju pieteikt auto remontu, diagnostiku, eļļas maiņu un citus pakalpojumus.

«Ar problēmu atrast labu auto servisu ir saskāries teju ikviens mašīnas īpašnieks. Parasti serviss tiek meklēts ar draugu, Google, Facebook palīdzību vai izbraukājot tuvākos un tālākos servisus un meklējot zemāko cenu. Taču ne vienmēr šādi ir iespējams atrast labāko un reizē arī izdevīgāko variantu. Tādēļ mums – trīs vīriem - radās ideja izveidot platformu, kurā būtu iespēja salīdzināt autoservisu piedāvājumus pēc auto apkopes vai remontdarbiem, atvieglojot dzīvi ne tikai sev, bet arī citiem auto īpašniekiem,» stāsta viens no idejas autoriem Rūdolfs Roze.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LG Electronics Ukrainas iedzīvotājiem sniedz palīdzību miljona dolāru apmērā

Db.lv, 01.04.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sniedzot atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem, kompānija "LG Electronics" ziedo sadzīves tehniku un nodrošina arī cita veida atbalstu viena miljona ASV dolāru apmērā, informē uzņēmumā.

"LG Electronics" sadarbojas ar nevalstiskajām organizācijām (NVO), lai sniegtu savu atbalstu astoņās valstīs, kurās ir liels bēgļu skaits no Ukrainas, - Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Ungārijā, Rumānijā, Slovākijā un Čehijā.

Latvijā "LG Electronics" nodrošina atbalstu patvēruma meklētājiem no Ukrainas, kuri uzturas Rīgā, Daugavpilī un Ventspilī.

Tāpat uzņēmums nodrošinājis sadzīves tehniku, tostarp ledusskapjus, veļasmašīnas un mikroviļņu krāsnis organizācijām, kas jau šobrīd nodrošinājušas naktsmītnes vai uzturēšanās vietu vairāk nekā 500 patvēruma meklētājiem, tostarp Latvijas Samariešu apvienībai, biedrībai "Attīstībai un nākotnei", biedrībai "Common Ground", Ventspils Augstskolas dienesta viesnīcai, Daugavpils Universitātes dienesta viesnīcai un Daugavpils medicīnas koledžas dienesta viesnīcai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Digitalizācija auto izvēlē, elektroauto pārdošanas pieaugums, lietotu auto reputācijas maiņa, jaunas prasības autoservisiem un klientu paradumu transformācija – tā ir autopārdošanas industrija šodien, kur Moller Auto dīleri, tirgojot gan jaunas, gan lietotas automašīnas, navigē vienas pieturas dīleru koncepta virzienā.

Par šodienu, rītdienu un izaicinājumiem Dienas Bizness uzdeva jautājumus Moller Auto uzņēmumu grupas izpilddirektorei Baltijā Izīdai Gerkenai.

2023. gads ir aizvadīts. Audi un Volkswagen ir vienas no iecienītākajām automašīnām pircēju izvēlē – kā veicies ar šo marku pārdošanu?

Kopumā gads aizvadīts veiksmīgāk, nekā plānots. Mūsu biznesa rezultāti par 2023. gadu rāda, ka Baltijā kopumā lietotu auto segmentā tika pārdots par 26% vairāk auto nekā 2022. gadā. Savukārt vislielākā izaugsme piedzīvota elektroauto segmentā, kas Baltijā pērn pieauga par 63%, salīdzinot ar 2022. gadu. Tikmēr jaunu auto segmentā pārdošanas rādītāji bija stabili, saglabājoties 2022. gada līmenī, par spīti satricinājumiem ekonomikā, ko nesuši aizvadītie gadi. Pērnā gada sākumā novērojām jaunu auto tirgus atveseļošanos, un to pamatā ietekmēja iedzīvotāju finansiālās konfidences uzlabošanās, kas, jāatzīst, bija netipiski inflācijas rādītājiem, kā arī vajadzība pēc personīgās mobilitātes, kas aizvien ir daudzu cilvēku prioritāšu augšgalā. Ietekmi jūtam arī šogad. Proti, inflācijas drudzis ir pārvarēts, un cilvēki nākotni sāk vērtēt, balstoties uz prognozējamākiem apstākļiem, kas arī dod iespēju skaidrāk paredzēt personīgās investīciju iespējas. Aizvadītajā gadā būtiski auga pieprasījums pēc lietotiem auto ar nepieredzētu uzrāvienu oktobrī, kad apgrozījums lietoto auto segmentā auga par 87%, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2022. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Tiesa attaisno LG Electronics amatpersonu lietā par Samsung veļas mašīnu sabojāšanu

LETA--AFP, 11.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tiesa piektdien attaisnojusi elektronikas uzņēmuma LG Electronics amatpersonu, kuram bija izvirzītas apsūdzības par konkurenta Samsung veļas mašīnu sabojāšanu tehnoloģiju izstādē.

Seulas Centrālā apgabaltiesa izbeigusi tiesvedību pret LG Electronics mājas elektropreču nodaļas prezidentu Čo Sončinu, šādu lēmumu skaidrojot ar pierādījumu trūkumu.

Dienvidkorejiešu kompānijas LG Electronics un Samsung daudzus gadus ir sīvas konkurentes, un veļas mašīnu skandāls saspīlējis to attiecības.

Drošības kameru fiksētā videomateriālā pērn septembrī notikušajā izstādē Vācijā redzams, kā vairāki vīrieši, kuri vēlāk tika identificēti kā LG Electronics vadības pārstāvji, sabojā durvju eņģes izstādītajām konkurējošā uzņēmuma veļas mašīnām.

Samsung iesūdzēja LG Electronics par īpašuma bojāšanu un uzņēmējdarbības traucēšanu, kā arī apmelošanu, jo LG esot sacījis, ka veļas mašīnas ir ar defektiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung īpašnieku ģimenes strīds vēršas plašumā

Gunta Kursiša, 30.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Samsung Electronics vadītājam Lī Kun-Hī šonedēļ nāksies piedalīties trīs tiesas prāvās pret saviem ģimenes locekļem, kas vēlas iegūt daļas vienu miljardu ASV dolāru vērtajai kompānijai, vēsta BBC.

L. Kun-Hī ir bagātākais vīrs Dienvidkorejā, bet kompānija Samsung Electronics, Samsung grupas uzņēmums, ir pasaules lielākā elektronikas kompānija, vērtējot pēc apgrozījuma. Samsung grupa tagad ietver arī kuģu būvi, telekomunikācijas, elektroniku un būvniecību, un tās apgrozījums 2010. gadā bija 220 miljardi ASV dolāru.

Šonedēļ paredzēta kompānijas vadītāja tiesāšanās ar brāli un māsu.

Samsung grupu kontrolē ģimene, un kompānija ražo aptuveni piekto daļu no kopējā Dienvidkoreja eksporta apjoma.

Analītiķi paredz, ka L. Kun-Hī visticamāk, vēlēsies situāciju atrisināt pēc iespējas ātrāk, nevis ilgstoši ķīvēties par īpašumtiesībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Papildināts - Microsoft: šis gads paies Windows un Office zīmē

Sanita Igaune, Jānis Rancāns, 10.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft jaunākā operētājsistēma Windows 8 tirgū parādīsies šā gada oktobrī. Savukārt ierīču ražotājiem Windows 8 būs pieejama augusta pirmajā nedēļā, lai tie varētu operētājsistēmu uzstādīt datoros, planšetdatoros un viedtālruņos, pavēstījusi kompānija.

Šogad īpaša vērība tikšot pievērsta Microsoft jaunākajai operētājsistēmai Windows 8 un biroja programmatūrai Office – īpaši birojam «mākonī» - Office 365. Liels uzsvars šogad tiks veltīts arī Windows Phone 8, Windows Server 2012 un Windows Azure iespējām, jūlijā notiekošajā Microsoft Worldwide Partner konferencē Toronto akcentēja Microsoft vadītājs Stīvs Balmers.

Mēnesī kompānijas «mākoņa» spēkam pievienojas ap 1000 jaunu parteru, norādīja S. Balmers. Viņš atzina, ka pirms pāris gadiem, kad kompānija runāja par «mākoņa» iespējām, viņš bija diezgan piesardzīgs, jo pieļāva, ka daži partneri varētu tam pretoties, tomēr šobrīd var redzēt «mākoņa» spēku pilnā apmērā. Attiecībā uz Office 365 viņš solīja, ka kompānija strādās pie tā, lai šajā jomā partneriem būtu vieglāk sadarboties ar saviem klientiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Mana pieredze: no nezināma kambarīša izaug par dizaina kafejnīcu

Renāte Priede, speciāli DB
, 21.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vispirms ir sajūtas, un tikai tad seko bizness, tā savu kafejnīcu Mākonis raksturo Lauris Grass .

Savas gaitas Vecrīgā uzņēmums pirms pusotra gada sāka kā dizaina studija un stilīga, neliela kafijotava – ar kafiju, kūkām un pāris apmeklētājiem dienā. «Sākām rudens pusē, diezgan dramatiskā situācijā – neviens nezina, kas tas par kambarīti, neuzdrīkstas ienākt, apkārt nav daudz iestāžu. Taču pirmais stress jau ir pāri,» stāstu sāk Lauris.

Gadus divus pirms tam Lauris nolēma, ka savas mammas, dizaineres un tobrīd Latvijas Dizaineru savienības valdes priekšsēdētājas Anitas Grases sasniegto vides iekārtošanas zinībās vajadzētu «vērtīgi materializēt». Tā dzima Inteliģences meistarklases lekciju cikls par arhitektūru, mākslu un kultūru, – interjerdizaina birojam pats pieliekot klāt arī dzīves stila kafejnīcu. Lauris pats mākslu un dizainu nekur studējis nav, bet izpratni par kvalitatīvu un labu dizainu, iespējams, ir mantojis no saviem senčiem – LMA profesora vitrāžista, grafiķa un gleznotāja Teņa Grasa, mākslas vēsturnieka un uzņēmēja Klāva Grasa un interjera dizaineres Anitas Grases. Māksla un dizains Laurim ir tuvi, un sevi viņš apzinās drīzāk kā impresāriju – «talanta radīt mākslu pašam nav, bet novērtēju gatavus darbus, spēju tos saprast un pasniegt. Tas ir vajadzīgs, jo mākslinieki paši to bieži nespēj – taisa smukas lietas, bet vajag menedžera pakalpojumus.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) atļāvusi tehnoloģiju uzņēmumam SIA "Tet" iegādāties tā līdzīpašniekam Zviedrijas telekomunikāciju uzņēmumam "Telia Company" piederošo SIA "Telia Latvija", informē KP.

Padome lēma par apvienošanās atļaušanu, secinot, ka apvienošanās rezultātā nenostiprināsies "Tet" dominējošais stāvoklis, kā arī netiks būtiski samazināta konkurence nevienā no ietekmētajiem tirgiem.

"Tet" ir Latvijas telekomunikāciju operators, kas sniedz elektronisko sakaru un televīzijas pakalpojumus mājsaimniecībām, uzņēmumiem un valsts un pašvaldības iestādēm Latvijā. Uzņēmuma galvenā darbības joma ir fiksētā tīkla elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanas kā balss telefonijas pakalpojumi, interneta un datu pārraides pakalpojumi. Tāpat "Tet" sniedz arī datu centra un mākoņa pakalpojumus, kā arī elektroenerģijas pakalpojumus.

Tet iegādājas telekomunikāciju uzņēmumu Telia Latvija 

Tehnoloģiju un izklaides uzņēmums Tet un viens no vadošajiem telekomunikāciju uzņēmumiem Ziemeļvalstīs...

"Tet" realizē izšķirošu ietekmi arī citos uzņēmumos - SIA "Helio Media", kas īsteno interaktīvās televīzijas pakalpojumus, SIA "Citrus Solutions", kas nodarbojas ar inženiertīklu projektēšanu un būvniecību, SIA "Baltijas datoru akadēmija", kas sniedz mācību risinājumus un konsultācijas, kā arī SIA "Data Experts", kas nodrošina tehnisko atbalstu un informācijas tehnoloģiju (IT) drošības risinājumus.

Savukārt "Telia Latvija" ir telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs, kas piedāvā dažādus IT ārpakalpojumus, tostarp, interneta piekļuvi, datu pārraidi, datu centra pakalpojumus, mākoņa pakalpojumus, kā arī mediju risinājumu pakalpojumus.

Tādējādi apvienošanās dalībnieku darbība pārklājas balss telefonijas fiksētajā elektronisko sakaru tīklā, interneta un datu pārraides un nomāto līniju pakalpojumu tirgos. Apvienošanās dalībnieki darbojas arī IT ārpakalpojumu tirgū, tai skaitā, sniedzot datu centra un mākoņa pakalpojumus un nodrošinot "web hostinga" un IT drošības pakalpojumus.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un iestādes rīcībā esošo informāciju, KP secināja, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Līdz ar to apvienošanās ir atļaujama.

Jau vēstīts, ka 2022.gada 4.janvārī tika parakstīts "Telia Latvija" kapitāldaļu iegādes līgums. "Telia Latvija" iegādes darījuma summa veido 10,75 miljonus eiro, ieskaitot "Telia Company" aizdevuma pārfinansējumu.

"Tet" pārstāvji iepriekš norādīja, ka "Telia Latvija" pievienošana "Tet" grupas uzņēmumiem veicinās konkurētspēju globālās konkurences apstākļos.

Kompānija "Telia Latvija" reģistrēta 1992.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 35,35 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 2020.gadā uzņēmums strādāja ar 7,687 miljonu eiro apgrozījumu un 83 726 eiro zaudējumiem.

Savukārt "Tet" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 253,253 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa samazinājās par 5,1% - līdz 28,852 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas Zviedrijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" pieder arī 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" kapitāldaļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

«Būs sprādziens pieprasījumā pēc granulu apkures. Mēs - «EUROTHERMO» esam epicentrā!»

, 08.10.2013

Uzņēmuma «EUROTHERMO» uzstādītais 500 kilovatu «Heiztechnik» granulu apkures katls pagājušā gada ziemā 5000 kvadrātmetru teritorijas apkurināšanai patērēja vien 21 – 22 granulu maisus diennaktī.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Intervija ar uzņēmuma «EUROTHERMO» finansu direktoru VILNI ANTONIŠĶI.

Acīmredzot ne tikai Latvijā, bet arī visā Eiropā un Krievijā ir nepieciešama ekonomiska, funkcionāla un ērti lietojama apkure, tāpēc pēdējos gados, bet īpaši šajā sezonā ir jūtami audzis pieprasījums pēc granulu apkures iekārtām. To pierāda arī tas, ka uzņēmumam «EUROTHERMO» www.apkuressistemas.eu, kas piedāvā Eiropā augsti novērtētu Polijas un Čehijas ražotāju - «Defro», «Tekla Kotly», «Heiztechnik», «Ponast» cietā kurināmā – granulu, šķeldas, ogļu, malkas, apkures iekārtas, pāris gadu laikā izdevies ne tikai ievērojami izvērsties Latvijā, bet arī nostabilizēties Lietuvas, Igaunijas un Krievijas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Mobilo ierīču un mājas izklaides preču tirdzniecība nodrošinājusi LG Electronics peļņu

Gunta Kursiša, 24.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LG Electronics šā gada trešo ceturksni noslēgusi ar peļņu iepretim iepriekšējā gada attiecīgā perioda zaudējumiem. Minētajā periodā uzlabots sniegums LG mobilo ierīču un mājas izklaides preču tirdzniecībā, kompensējot peļņas kritumu LG tirdzniecībā kopumā, paziņojuši kompānijas pārstāvji.

Šā gada trešā ceturkšņa neauditētie rezultāti liecina, ka konsolidētie LG Electronics finanšu ieņēmumi veido 10,9 miljardus ASV dolāru, savukārt peļņa no pamatdarbības minētajā periodā ir 138,6 miljoni ASV dolāru.

LG ieņēmumi trešajā ceturksnī samazinājušies par 4%, ko kompānija skaidro ar pieprasījuma samazināšanos un «parasto» telefonu pārdošanas apjomu sarukšanu.

LG Home Entertainment Company 2012. gada trešā ceturkšņa pārdošanas apjomi sasniedza 4,8 miljardu ASV dolāru, ko nodrošināja labāki LCD televizoru pārdošanas rezultāti. 3D TV un LED TV televizoru pārdošanas īpatsvars un pārdotu televizoru skaits turpina pieaugt vairumā pārdošanas reģionu, informē kompānijas pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Konkurences uzraugi Auto asociācijai piemēro 10,4 tūkstošu eiro sodu

Žanete Hāka, 11.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu sodīt biedrību Auto Asociācija par aizliegtu vienošanos, kas vērsta uz auto remontdarbu veicēju konkurences ierobežošanu.

Biedrībai piemērots naudas sods 10,4 tūkstošu eiro apmērā, kas ir 4% no tās iepriekšējā gada apgrozījuma, informē KP.

KP konstatēja, ka asociācijas biedri – lielākie jaunu automašīnu tirgotāji un pilnvaroto servisu īpašnieki Latvijā – asociācijas ietvaros apsprieduši jautājumus, kas saskaņā ar Konkurences likumu katram uzņēmumam jārisina individuāli.

Auto Asociācijas biedri savā starpā apsprieda kopīgu stratēģijas veidošanu attiecībā uz apdrošināšanas akciju sabiedrībām, kā arī vienotu noteikumu izstrādi, kas operatīvā līzinga gadījumā nosaka, kur veikt jaunu automašīnu apkopi un remontu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

BTA: Apdrošinātājiem jāmeklē risinājumi, kā paātrināt tāmju saskaņošanu ar autoservisiem

Žanete Hāka, 13.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nokļūstot autoservisā, auto īpašnieku visvairāk interesē laiks, kādā mašīna tiks saremontēta un darbu izpildes kvalitāte, liecina BTA pētījums. To apliecina arī autoservisa Senson Paint mārketinga nodaļas vadītājs Dmitrijs Skripņiks, kurš uzsver, ka apdrošinātājiem un autoservisiem jāturpina meklēt risinājumi, kā paātrināt remontdarbu tāmes izskatīšanas un apstiprināšanas laiku.

Nonākot servisā klientam neizbēgami ir stress un trauksme, jo īpaši, ja tas noticis pēc avārijas. Viņš satraucas par to, cik ilgu laiku būs jāiztiek bez mašīnas, cik kvalitatīvi darbs tiks veikts, cik remonts izmaksās, vai tam būs garantija. Taču būtiskākais ir laika jautājums, kas bieži ir atkarīgs arī no tā, cik ātri serviss ar apdrošinātāju vienosies par remontdarbu tāmi. Tā kā gan servisam, gan apdrošinātājam būtiskākais ir tas, lai klients ir apmierināts, šajā virzienā jāturpina aktīvi strādāt, situāciju vērtē autoservisa Senson Paint mārketinga nodaļas vadītājs Dmitrijs Skripņiks.

Tam piekrīt arī AAS “BTA Baltic Insurance Company” Apdrošināšanas atlīdzību departamenta Ekspertīžu nodaļas vadītājs Ilmārs Džeriņš, kurš atzīst, ka nesen veiktā BTA pētījumā tieši remontdarbu ilgums tika atzīts par biežāko jautājumu, ko klients uzdod servisam. “Pētījumā anonīmi aptaujājām 89 autoservisus visā Latvijā. No tiem 64% atzina, ka OCTA un KASKO ietvaros remontdarbu ilgums ir galvenais jautājums, kas satrauc klientu. Turklāt, vērtējot faktorus, kas nosaka, cik laba vai neveiksmīga ir auto servisu sadarbība ar apdrošinātājiem, kā būtiskāko parametru servisi nosauca tāmes izskatīšanas un apstiprināšanas laiku. Abi šie rādītāji parāda, ka apdrošinātājiem ir jāmeklē risinājumi, kā paātrināt tāmju saskaņošanu ar autoservisiem,” vērtē Ilmārs Džeriņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Iedzīvotājus saziņā ar klientu servisu visvairāk kaitina ilga gaidīšana un lieka pogu spaidīšana

Db.lv, 26.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā pusi Latvijas iedzīvotāju saziņā ar klientu servisu kaitina pārāk ilga gaidīšana pie tālruņa klausules un nepieciešamība sazināties pa maksas tālruni, liecina finanšu tehnoloģiju uzņēmuma «Mobilly» veiktā aptauja.

Arī «Mobilly» izpilddirektors Ģirts Slaviņš atzīst, ka labā prakse būtu pēc iespējas atvieglot saziņu ar klientu servisu, lai sniegtu nepieciešamo palīdzību.

Trīs galvenās lietas, kas Latvijas iedzīvotājus visvairāk kaitina saskarsmē ar dažādu uzņēmumu un pakalpojumu sniedzēju klientu servisu, ir pārāk ilga gaidīšana pie tālruņa klausules (61%), nepieciešamība sazināties pa maksas tālruni (53%) un sastapšanās ar automātisko atbildētāju (41%). Teju trešdaļai jeb 29% aptaujāto nepatīk, ja, gaidot savienojumu, jāklausās mūzika vai savs vēstījums jāierunā automātiskajā atbildētājā. Savukārt 27% kaitinošs šķiet ilgais ceļš līdz savienojumam ar operatoru, kad vispirms jāizvēlas sarunas valoda, temats un citi soļi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Samsung Electronic Co atsauks savu jauno Samsung Galaxy Note 7 viedtālruni, raksta MarketWatch.

Uzņēmums ierīces atsauks nedēļas laikā, reaģējot uz ziņām, ka daži viedtālruņi lādējot uzsprāguši.

Tālrunis tirgū debitēja augustā, taču Samsung paziņojis, ka tas apturēs piegādes, jo jaunās ierīces patlaban iziet papildus kvalitātes testus.

Samsung Electronics, atsaucoties uz saņemtajām ziņām par Galaxy Note7, veikusi pārbaudi un atklājusi baterijas šūnas problēmu, informē uzņēmuma pārstāvji.

Līdz 1.septembrim pasaulē ir bijuši 35 baterijas bojājumu gadījumi, par kuriem uzņēmums saņēmis informāciju. Kopā ar piegādātājiem uzņēmums veic pārbaudi, lai identificētu tirgū pieejamās iespējami bojātās baterijas. Līdz ar to Samsung uz laiku atlicis Galaxy Note7 pārdošanu. Baltijā par šādiem gadījumiem nav ziņots.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LG Electronics (LG) ievieš jaunu zīmola identitātes stratēģiju, kuras pamatā ir devīze «It’s all possible» (Viss ir iespējams).

Kā skaidro uzņēmums, šajā komunikācijas un zīmolveides stratēģijā ir ņemtas vērā daudzās izmaiņas, kas pēdējo gadu laikā notikušas tehnoloģiju un patērētāju uzvedības jomās. Jaunā devīze atspoguļošot LG uz patērētājiem vērstos mērķus, proti, iedvesmot un rosināt pozitīvas emocijas.

Jāatgādina, ka līdz šim uzņēmums pielicis pūles, lai savu zīmolu saistītu ar saukli «Life's Good» (Dzīve ir laba.).

Šā gada 1. augustā notiks jaunās devīzes videodebija uz LG elektroniskā reklāmas ekrāna Ņujorkas Taimskvērā un arī tīmekļa vietnē LG.com. Pēc tam globālā komunikācijas devīze būšot plaši redzama visos klientu saziņas kanālos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Bijušais premjers Gailis ar dēlu prezentē TV «mākoņa» pakalpojumu

Sanita Igaune, 17.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmēja un bijušā premjera Māra Gaiļa kompānija SIA Veset ir uzbūvējusi TV «mākoņa» pakalpojumu. Šis pakalpojums ļauj lietotājam izveidot savu TV kanālu, ko var translēt SD vai HD kvalitātē jebkurā TV apraides tīklā – virszemes televīzijā, kabeļtelevīzijā, jebkurā satelīta tīklā visā pasaulē, kā arī internetā.

Kā pakalpojumu potenciālos klientus SIA Veset valdes priekšsēdētājs Gatis Gailis atzīmē jaunus TV kanālus, mediju arhīvu īpašniekus, universitātes un skolas, lielveikala tīklus un esošos TV kanālus.

Ar TV «mākoņa» pakalpojumu SIA Veset cer piesaistīt klientus ārzemēs. Šāds risinājuma modeli, pēc SIA Veset novērojumiem, iepriekš pasaulē vēl nav ieviests.

Klientiem, lai palaistu TV kanālu, nav nepieciešamas investīcijas un ilgtermiņa saistības. Pakalpojuma infrastruktūra ir izvietota DEAC datu centrā Rīgā. Infrastruktūra tiek dublēta. «Mākonī» tiek koncentrēti skaitļošanas resursi, ko klienti var izmantot pēc vajadzības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienības (ES) tiesa nolēmusi, ka Īrijas zemo cenu aviokompānijai Ryanair tomēr būs jāmaksā kompensācijas pasažieriem, kuru lidojumi tika atcelti 2010. gadā Islandē notikušā vulkāna izvirduma dēļ.

Tiesa atzina, ka lidsabiedrībām ir pienākums rūpēties par pasažieriem arī tādos ārkārtas gadījumos, kāds bija Eyjafjallajokulla vulkāna izvirdums, kad pelnu mākoņa dēļ Eiropā tika atcelti lidojumi, kas sabojāja ceļojuma plānus miljoniem pasažieru.

Komentējot tiesas spriedumu, Ryanair uzsvēris, ka tas lidošanu padarīs dārgāku. «[Tiesas spriedums] sadārdzinās lidošanu Eiropā, un biļešu cenas pieaugs, jo lidsabiedrības meklēs veidus, kas ļaus izvairīties no zaudējumiem pasažieru pretenziju gadījumā,» pauda Īrijas zemo cenu aviokompānija. Tāpat kompānija spītīgi pastāv uz to, ka vulkāna izvirdums un tam sekojoša lidojumu pārtraukšana bijuši notikumi, kurus tā nav spējusi kontrolēt un tai nevajadzētu maksāt kompensācijas pasažieriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

LG audzē pārdošanas apjomus; augstā pieprasījuma dēļ trūkst Nexus 4

Jānis Rancāns, 10.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LG Electronics Optimus L-sērijas viedtālruņu pārdošanas apjomi pasaulē jau pārsnieguši desmit miljonus vienību, pavēstījusi kompānija. Augstu popularitāti baudījis arī kopā ar Google izstrādātais Nexus 4.

LG Electronics norāda, ka L-Sērijas viedtālruņi – Optimus L3 (3,2 collu displejs), Optimus L5 (4,0 collu displejs) un Optimus L7 (4,3 collu displejs) pirmo reizi tika prezentēti 2012.gada Mobilajā pasaules kogresā (Mobile World Congress), kurā tika atklāta jauna LG dizaina filozofija. Šiem tālruņiem sekoja arī jaunākais – Optimus L9 (4,7 collu displejs).

Pārdošanas panākumus LG skaidro ar viedtālruņa atšķirīgo stilu un dizainu. «Pārdošanas rezultāti apliecina, cik svarīgi ir ražot viedtālruņus ar stilīgu dizainu, salīdzinoši lielu displeja izmēru un jauna līmeņa lietotāja interfeisa (UX) funkcijām,» sacīja LG Electronics Mobile Communications Company prezidents un izpilddirektors Dr. Jong-seoks Pārks (Jong-seok Park).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārkārtējās situācijas laikā Baltijas valstīs pieprasījuma pieaugums planšetdatoriem sasniedza pat 300% izaugsmi, liecina "Samsung Electronics Baltics" apkopotie dati.

"Planšetdatori pāris gadus ir stabils, viegli stagnējošs tirgus ar samērā prognozējamu pieprasījumu, tomēr ārkārtējās situācijas izraisītās pārmaiņas gan uzņēmumos, gan mājsaimniecībās ieviesa nozīmīgas korekcijas šajā produktu kategorijā. Iedzīvotājiem bija nepieciešamas ierīces, kas ļauj ērti strādāt un mācīties no mājām, un pieauga pieprasījums arī no valsts institūciju un uzņēmumu puses," skaidro Māris Ķikāns, "Samsung Electronics Baltics" tirdzniecības vadītājs Baltijas valstīs.

Martā "Samsung Electronics Baltics" pārstrukturēja savus plānus un mainīja biznesa fokusu uz e-komerciju – ērtāku iepirkšanos tiešsaistē, bezkontakta piegādi un telefoniskām speciālistu konsultācijām. Rezultātā aprīļa vidū tiešsaistē tika pārdots pat četras reizes vairāk "Samsung" mobilo ierīču, nekā vidēji pirms tam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules vadošajā mobilo tehnoloģiju kongresā Mobile World Congress (MWC), kas no 25.februāra līdz 28.februārim norisinās Barselonā, pārstāvēti bija teju visi lielākie ražotāji, kuri iepazīstināja ar saviem produktiem. Inovāciju jomā dominēja viedtelefonu un planšetdatoru uzvaras gājiens, kā arī MWC vēlreiz apliecināja pieaugošo mobilo aplikāciju nozīmi.

Būtisks uzsvars MWC šogad tika veltīts mobilo maksājumu jomā, izmantojot NFC tehnoloģiju. Lai gan citviet pasaulē dažādās jomās jau iespējams norēķinus veikt ar telefoniem, izmantojot NFC funkcionalitāti, Baltijā, tostarp Latvijā šāda veida norēķinu kartes ar bezkontakta fukciju varētu tikt ieviestas 2-3 gadu laikā, Db.lv norādīja Point Baltijas valstu vadītāja Agris Štikāns.

Daļa ražotāju, kas MWC prezentēja savus risinājumus NFC jomā, ir panākuši sadarbību ar VISA vai MasterCard, vai pat abām kompānijām. Lai praksē norēķinus varētu veikt tikai ar mobilo telefonu, bez PIN koda ievadīšanas, ir noteikti limiti, piemēram, 20 eiro apjomā. Savukārt pārsniedzot summu, drošības nolūkos ir nepieciešama PIN koda ievadīšana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas elektronikas giganta Samsung priekšsēdētāju tiesā iesūdzējis brālis. Strīds ir par vairāku miljonu dolāru mantojumu uzņēmuma akciju veidā, ziņo BBC.

70 gadus veco Lī Kun-Hī (Lee Kun-Hee) tiesā iesūdzējis 80 gadus vecais Lī Maeng-Hī (Lee Maeng-Hee), prasot 700 miljardus Korejas vonu (623 miljonus ASV dolāru).

Strīda avots ir astoņi miljoni Samsung Life Insurance akciju un 20 Samsung Electronics akcijas, kas palikušas mantojumā no viņu tēva.

Lī Kun-Hī apsūdzēts akciju paturēšanā sev.

Paziņojumā Samsung norāda, ka šis ir civils strīds, tādēļ kompānija nekādus oficiālus komentārus nesniegs.

Brāļu tēvs - Lī Biung-čull (Lee Byung-chull), kurš aizsaulē aizgāja jau 1987. gadā, dibināja Samsung 1938. gadā.

Samsung Grupa tagad ietver kuģu būvi, telekomunikācijas, elektroniku un būvniecību, un tās apgrozījums 2010. gadā bija 220 miljardi ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

LG Electronics Latvia ieceļ jaunu amatpersonu

Gunta Kursiša, 11.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA LG Electronics Latvia valdē notikušas izmaiņas, tai pievienojoties korejietim Park Čanam (Park Chan), liecina Lursoft dati.

Savukārt līdzšinējais valdes loceklis Mūns Juns Siks (Moon Jun Sik) valdes locekļa amatu ir pametis. SIA LG Electronics Latvia valdes priekšsēdētāja amatā kopš 2012. gada darbojas Kims Dongs Hieons (Kim Dong Hyeon).

2011. gadā SIA LG Electronis Latvia apgrozījums veidoja 46,9 milj. Ls, kas Latvijas lielāko uzņēmumu sarakstā TOP 500 ļāva kompānijai ierindoties 77. vietā. Savukārt SIA LG Electronis Latvia peļņa aizpērn bija 887,3 tūkst. Ls. Gada pārskats par pērno gadu pašreiz vēl nav pieejams.

Uzņēmums pilnībā pieder Korejas kompānijai LG Electronics Inc.

Komentāri

Pievienot komentāru