Transports un loģistika

Lidmašīnu nomas uzņēmums SMBC Aviation Capital iegādājas 65 Airbus lidmašīnas

LETA, 21.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dublinā bāzētais lidmašīnu nomas uzņēmums «SMBC Aviation Capital» noslēdzis vienošanos, lai no Eiropas aviobūves kompānijas «Airbus» iegādātos 65 «A320neo» sērijas lidmašīnas 6,6 miljardu eiro vērtībā.

«Airbus» norāda, ka «SMBC Aviation Capital» pasūtījis 50 «A320neo» un 15 «A321neo» lidmašīnas.

Viens no pasaulē lielākajiem lidmašīnu nomas uzņēmumiem «SMBC Aviation Capital» pieder Japānas kompāniju konsorcijam, ko vada «Sumitomo Mitsui Banking Corporation».

Jau ziņots, ka ASV aviobūves kompānija «Boeing» pērn otro gadu pēc kārtas piegādāja rekordlielu lidmašīnu skaitu, spējot apsteigt Eiropas konkurentu «Airbus».

«Boeing» pagājušajā gadā piegādāja 806 komerciālās lidmašīnas, salīdzinot ar 763 lidaparātiem 2017.gadā.

Tikmēr «Airbus» pagājušajā gadā piegādāja 800 komerciālās lidmašīnas, kas arī ir rekordaugsts līmenis. Gadu iepriekš uzņēmums piegādāja 718 lidmašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieaugot aviopakalpojumu pieprasījumam gan Eiropas, gan transatlantiskajā tirgū, aviokompānija SmartLynx Airlines ir parakstījusi līgumu ar SMBC Aviation Capital par divu Boeing 737 MAX 8 gaisa kuģu nomu.

Šis darījums ar vienu no lielākajiem iznomātājiem pasaulē ļaus lidsabiedrībai kļūt par lielākās gaisa flotes operatoru Baltijā.

Pirmie divi 737 MAX 8 sērijas gaisa kuģi pasažieru pārvadājumiem nonāks SmartLynx flotē jau aprīlī, un to plānots papildināt arī turpmāk.

Šī gada sākumā aviokompānija pārvalda 35 gaisa kuģus, bet līdz ar vasaras sezonu flote tiks dubultota.

"Mēs apsvērām flotes modernizēšanu vēl pirms pandēmijas, tāpēc, pamanot augošo pieprasījumu čarteru tirgū, mēs nolēmām ka ir īstais laiks paplašināt mūsu floti un līdz ar to piedāvāto pakalpojumu klāstu. Bija skaidrs, ka Boeing 737 MAX 8 lidmašīnas būs īstā izvēle," norāda SmartLynx Airlines izpilddirektors Žigmants Surints (Zygimantas Surintas).

Komentāri

Pievienot komentāru