Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai sagādātu pasažieriem un lidostā strādājošo uzņēmumu darbiniekiem papildus iespējas nepieciešamības gadījumā ērti nodot analīzes uz Covid-19, lidostā "Rīga" darbu sācis E.Gulbja laboratorijas bezkontakta analīžu nodošanas punkts.

E.Gulbja laboratorijas mobilajā testēšanas punktā, kas atrodas pie izejas no E atlidošanas zāles, Covid-19 analīzes var nodot ceļotāji, lidostas viesi un lidostas un lidostā strādājošo uzņēmumu darbinieki, kuriem ir pieejami Latvijā atzīti autentifikācijas rīki - Swedbank, SEB, Luminor vai Citadele internetbanka, e-parakstsID vai e-paraksts mobile vai Smart-ID.

Ārvalstu pilsoņi, kuriem nav pieejamas šīs autentificēšanās lietotnes, ierīci šobrīd izmantot nevar, taču lidosta sadarbībā ar E.Gulbja laboratoriju strādā pie risinājumiem, lai šāda iespēja tiktu radīta.

Lidosta aicina izlidojošos pasažierus ņemt vērā, ka testa rezultāts bezkontakta punktā nav pieejams uzreiz - E.Gulbja laboratorija to klientiem nosūta uz e-pastu. Līdz ar to bezkontakta analīžu nodošanas punktā nav iespējams saņemt testa rezultātu tieši pirms lidojuma.

Saskaņā ar E.Gulbja laboratorijas mājas lapā sniegto informāciju, siekalu tests Latvijā tiek atzīts par oficiālu testu SARS-CoV-2 vīrusa RNS noteikšanai. Arī Eiropas slimību profilakses un kontroles centra vadlīnijās ir noteikts, ka SARS-CoV-2 vīrusa RNS klātbūtnes noteikšanai cilvēka organismā var izmantot siekalu paraugus.

Vienlaikus lidostā darbu turpina MFD laboratorijas pagaidu Covid-19 testēšanas punkts, kurā bez maksas analīzes var nodot visi ceļotāji, kas Latvijā ierodas no Lielbritānijas.

Ņemot vērā, ka aizvien vairāk valstu ieceļotājiem prasa uzrādīt Covid-19 analīžu rezultātus, lidosta sadarbībā ar E.Gulbja laboratoriju strādā pie pastāvīga Covid-19 analīžu nodošanas punkta izveides, kas atradīsies pasažieru termināļa ielidošanas zālē.

Lidosta atgādina, ka pozitīvs testa rezultāts neatceļ pienākumu personai ievērot 10 dienu pašizolāciju un citus Latvijā noteiktos ierobežojumus Covid-19 infekcijas ierobežošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru