Tirdzniecība un pakalpojumi

Lielākais reģistrētais uzņēmums - Bilderlings Pay

Žanete Hāka, 16.02.2015

Jaunākais izdevums

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 287 jauni subjekti, kas ir par 3 mazāk nekā pirms nedēļas, liecina Lursoft dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 24 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 264 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 19 individuālie komersanti un 22 biedrības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 147 subjekti, kas ir par 6 mazāk nekā pirms nedēļas.

Lielākais reģistrētais uzņēmums pagājušajā nedēļā, skatoties pēc pamatkapitāla. Bija SIA Bilderlings Pay – 200 tūkstoši eiro. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Pils iela 8/10. Kompānijas valdes priekšsēdētājs ir Andrejs Kuzins, bet valdes locekļi – Andris Rudzītis un Deniss Poļakovs.

Otrs lielākais uzņēmums, kas reģistrēts pagājušajā nedēļā, bijusi SIA Sinik Logistics ar 9000 eiro pamatkapitālu. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Lubānas iela 137-35. Kompānijas valdē darbojas viens valdes loceklis – Nikolajs Siņicins.

Trešais lielākais pamatkapitāls bijis pagājušajā nedēļā reģistrētajai SIA QuibeIron Security Systems – 4000 eiro. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Jūrmala, Edinburgas prospekts 77A k-2 -23. Kompānijas valdes priekšsēdētājs ir Latvijas pilsonis Konstantīns Koļcovs, bet valdes loceklis – Lielbritānijas pilsonis Martins Brūss.

Tāpat aizvadītajā nedēļā reģistrēti divi uzņēmumi ar 3000 eiro pamatkapitālu – SIA D Residence un SIA Braslas 22.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu anulēt SIA «Bilderlings Pay» ierakstu maksājumu iestāžu reģistrā, informē FKTK.

Ieraksts maksājumu iestāžu reģistrā anulēts pēc pašas SIA «Bilderlings Pay» iesnieguma, skaidro FKTK, piebilstot, ka SIA «Bilderlings Pay» nav saistību pret tās klientiem.

Latvijā turpina darboties 17 reģistrētas un trīs licencētas maksājumu iestādes.

Bilderlings Pay juridiskā adrese ir Rīga, Pils iela 8/10, bet apmaksātais pamatkapitāls – 950 tūkstoši eiro. Kompānijas apgrozījums 2016.gadā bija 134,67 tūkstoši eiro, bet zaudējumi – 161,15 tūkstoši eiro. Uzņēmumā strādāja 19 darbinieki. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Andrejs Kuzins, bet valdes locekļi – Deniss Poļakovs un Andris Rudzītis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Bilderlings Pay Latvijā turpmāk strādās ar Lielbritānijas finanšu regulatora licenci

Dienas Bizness, 17.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bilderlings Pay grupa ir nolēmusi turpināt savu darbību Eiropā ar FCA licenci, kas ir izsniegta Lielbritānijā, informē uzņēmums.

Pirms dažām dienām Finanšu un Kapitāla tirgus komisijā tika pabeigts SIA Bilderlings Pay kā LR maksājumu iestādes reģistrācijas atteikuma process, un Regulatora lēmuma pamatā tika veikts atbilstošs ieraksts Latvijas maksājumu iestāžu reģistrā.

Tagad uzņēmums Latvijā un Eiropā strādā ar FCA (Financial Conduct Authority) izsniegto elektroniskās naudas emitenta un maksājumu iestādes licenci, kas izsniegta Lielbritānijā 2016. gada 15. septembrī.

«Mēs pārejam uz vienotu pakalpojumu sniegšanas platformu Eiropas Savienībā, kas tiek atbalstīta Lielbritānijā un kurai ir tiesības strādāt visu ES valstu teritorijās. Šis lēmums uzlabos mūsu sniedzamo pakalpojumu kvalitāti reģionā, kā arī paplašinās to piedāvājuma klāstu,» - situāciju komentē uzņēmuma pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Reģistrētas divas jaunas maksājumu iestādes

Žanete Hāka, 29.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēma lēmumu reģistrēt divas jaunas maksājumu iestādes - SIA PayB un SIA Bilderlings Pay, informē FKTK.

FKTK reģistrētās maksājumu iestādes ir tiesīgas sniegt maksājumu pakalpojumus tikai Latvijas Republikas teritorijā un to veikto/plānoto maksājumu vidējā aritmētiskā vērtība nedrīkst pārsniegt Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā noteikto slieksni.

Ja pakalpojuma sniedzējs darbību grib attīstīt arī ārpus Latvijas vai maksājumu vērtība pārsniedz minēto slieksni, no FKTK ir nepieciešams saņemt licenci maksājumu iestādes darbībai. Pašlaik Latvijā nevienai maksājumu iestādei licence vēl nav izsniegta.

Komentāri

Pievienot komentāru