Pārtika

Lielākajam Balvu novada uzņēmējam uzsāk tiesiskās aizsardzības procesu

Gunta Kursiša, 23.07.2013

Jaunākais izdevums

Tiesiskās aizsardzības process ierosināts vienam no lielākajiem Balvu novada uzņēmumiem – maizes, ceptu mīklas izstrādājumu un kūku ražotājai a/s Balvu maiznieks.

Pēdējais gads, kuru uzņēmam izdevies noslēgt ar peļņu, ir 2009. Tad mazies ceptuves apgrozījums sasniedza 1,2 milj. Ls, bet peļņa – 36,2 tūkst. Ls Pērn a/s Balvu maiznieks apgrozīja vairāk nekā 883 tūkstošus latu, savukārt zaudējumi veidoja vairāk nekā 187 tūkstošus latu, liecina Lursoft dati.

A/s Balvu mazinieks vienīgā valdes locekle ir Ņina Barsukova.

Tiesiskās aizsardzības process uzņēmumam ierosināts 22. jūlijā.

2012. gadā a/s Balvu maiznieks bija lielākais darba devējs novadā – uzņēmumā strādāja 75 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Valsts ieņēmumu dienests (VID) un Finanšu ministrija (FM) svinīgi apbalvoja 2016.gada lielākos nodokļu maksātājus.

Šogad netika speciāli apbalvots valstī lielākais nodokļu maksātājs, bet gan tika pasniegtas balvas un atzinības raksti katra Latvijas reģiona lielākajam nodokļu maksātājam mazo, vidējo un lielo nodokļu maksātāju grupā, kā arī tika godināts lielākais darba nodokļu maksātājs, lielākais eksportētājs (pēc eksporta apjoma uz trešajām valstīm vai trešajām teritorijām), lielākais nodokļu maksātājs - valsts, pašvaldību kapitālsabiedrība un 2016.gada debija.

Kā skaidroja VID, Rīgas un Rīgas plānošanas reģiona lielākais nodokļu maksātājs SIA Circle K Latvia pēc nodokļos samaksātās summas vienlaikus ir arī valstī lielākais nodokļu maksātājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sumināti pērnā gada labāko preču zīmju īpašnieki, apbalvošanai notiekot divās nominācijās Gada preču zīme Latvijai un Gada preču zīme pasaulei.

Konkursa organizatoru komandai šogad ir pievienojusies Latvijas Dizaineru savienība (LDS), sniedzot atbalstu šī krāšņā pasākuma tapšanā. LDS priekšsēdētājs Andrejs Broks norāda, ka «Preču zīme ir īpaša saziņas valoda, kas uzrunā mērķa adresātu ar rakstu un simbolu zīmēm, kurām piemīt sava etniskā un vispārcilvēciskā tēlu estētikas gramatika, tāpēc arī konkurss ir iedalīts Latvijas un pasaules kategorijās. Svarīga ir Latvijas uzņēmēju preču zīmju etniskās valodas kvalitatīvs lietojums un intensitāte, lai tā paceltos arī pasaules kategorijas līmenī, kā to pierāda eksportspējīgo uzņēmumu sasniegumi. Tas parāda preču zīmju, kā intelektuālā īpašuma formas īpašo lomu uzņēmējdarbības veiksmei un Latvijas uzņēmēju identitātes atpazīstamībai.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sumināti konkursa «Gada preču zīme 2017» uzvarētāji, informē Patentu valde. Labāko preču zīmju titulus ieguva Mārtiņa Barkāna ģimenes vīna darītavas uzņēmums SIA «Abavas dārzi» un videi draudzīgs uzņēmums SIA «Labie koki».

Suminot pērnā gada reģistrēto preču zīmju īpašniekus, apbalvojumi tika piešķirti divās nominācijās: «Gada preču zīme – Latvijai» un «Gada preču zīme – pasaulei».

Laureātu diplomus saņēma SIA «Baltic Dairy Farm» un Latvijas Organiskās sintēzes institūts.

Laureāti saņēma simpātiju un speciālbalvas. Patentu valdes Simpātiju balvu nominācijā «Gada preču zīme – Latvijai» saņēma Latvijas Republikas Kultūras ministrija par reģistrēto preču zīmi «LATVIJA 100. ES ESMU LATVIJA», kas kļūs par šī vēsturiskā laika liecību, apvienojot Latvijas valsts simtgadei radītos un veltītos darbus.

Savukārt lielākā uzņēmēju biedrība Latvijā – LTRK – savu Simpātiju balvu piešķīra AS «Latvijas Maiznieks» par reģistrēto preču zīmi «ĪSTENĀ» – preču zīmi, kas ir cieši saistīta ar mūsu tautas vērtībām, nacionālo lepnumu un tradīcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada 18. janvāra līdz 28. martam norisinājās uzņēmuma Latvijas Maiznieks loterija Uzcep sev auto. Tās galvenā balva bija jauna automašīna Kia cee'd.

Par automašīnas ieguvēju kļuvusi Ilze Konstante no Brocēnu novada Gaiķu pagasta.

Automašīnas Kia cee'd laimētājai galvenais laimests tika pasniegts 1. aprīlī.

«Sākumā neticēju, pārjautāju trīs reizes, kamēr aptvēru, ka esmu laimējusi galveno balvu. Tā īsti tam, ka esmu laimējusi auto, noticu tikai tagad, to saņemot. Kaimiņi un paziņas priecājas ar mani un apgalvo, ka arī sāk ticēt tam, ka ikviens var laimēt,» pārdomās dalās loterijas uzvarētāja, kura loterijai bija reģistrējusi 7 čekus.

Dibināta 1968. gadā, a/s Latvijas Maiznieks ir viena no lielākajām maizes ceptuvēm valstī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pasludināts AS Balvu Maiznieks maksātnespējas process

Žanete Hāka, 03.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izbeigts AS Balvu Maiznieks tiesiskās aizsardzības process, kas tika ierosināts 2013. gada vasarā, liecina Lursoft dati.

Jānorāda, ka līdz ar tiesiskās aizsardzības procesa izbeigšanos uzņēmumam pasludināts maksātnespējas process. Par maksātnespējas procesa administratori iecelta Inese Volkova.

Aplūkojot Balvu Maiznieka darbību pēdējo gadu laikā, redzams, ka uzņēmums jau četrus gadus aizvadījis ar zaudējumiem. 2013. gadā maizes ražotājs strādāja ar zaudējumiem 319,1 tūkstoša eiro apmērā. Pārskata gadā saruka arī Balvu Maiznieka neto apgrozījums, kas sasniedza 1,148 miljonus eiro. Uzņēmuma rentabilitātes rādītājs 2013. gadā ir nokrities pavisam zemu – līdz mīnus 100,79.

Uzņēmums dibināts 1998. gada septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 6.septembrī, Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Igaunijas Biznesa kamera Latvijā pasniedza Livonijas balvas, ko saņēma SIA «Valmiermuižas alus» par veiksmīgu darbu Igaunijā un AS «Latvijas maiznieks» par sasniegumiem Latvijā.

Livonijas balvas ceremonijā piedalījās, balvas un sertifikātus pasniedza Latvijas vēstnieks Igaunijā Raimonds Jansons, Igaunijas vēstnieks Latvijā Arti Hilpus, LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš un LTRK pārstāvis Igaunijā Kaspars Pacēvičs.

Livonijas balvas pirmo reizi pasniedza 2013.gadā, kad to iniciēja Igaunijā strādājošie Latvijas uzņēmēji, tādējādi rādot savu varēšanu un lieliskās idejas. Mērķis ir godināt abās valstīs strādājošu uzņēmumu atpazīstamību, konkurētspēju un aicināt sadarboties, lai rezultāti būtu pēc iespējas efektīvāki. Pirmo balvu saņēma Latvijas vēstnieks Igaunijā Kārlis Eihenbaums. Pērn Livonijas balvu saņēma AS «Balticovo» par veiksmīgu darbu Igaunijā, un AS «Tallink Latvija» par sasniegumiem Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākais kulinārijas blogeris Rojs Puķe savos 16 gados jau radījis vairākus veiksmīgus biznesus, vienlaicīgi palīdzot arī bērniem ar īpašām vajadzībām.

Nesen viņš atvēris savu maiznīcu Laba maize, kas daļu no ienākumiem novirza bērniem ar īpašām vajadzībām.

"Ideja par maiznīcu radās, kad sapratu, ka man ir nepieciešams tāds projekts, kurš spēj pats sevi uzturēt. Līdz tam vairāk nekā gadu īstenoju savu projektu Laba soma, kura ietvaros tiek pārdoti auduma maisiņi. To dizainus veido bērni ar īpašām vajadzībām un daļa no nopelnītās naudas nonāk konkrētā mākslinieka, bērna, rehabilitācijai. Projekts darbojas ļoti veiksmīgi gada beigās, kad uzņēmumi izvēlas šādus maisiņus dāvināt saviem darbiniekiem un korporatīvajiem klientiem, taču gada sākumā un vasarā pieprasījums ievērojami samazinās. Tā kā esmu kulinārijas blogeris, nolēmu radīt produktus, pēc kuriem pieprasījums būs visu gadu. Cilvēki ēd vienmēr, tāpēc atradu sadarbības partnerus un atvēru maiznīcu,” atklāj R.Puķe.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Šogad segti maksātnespējīgo uzņēmumu darbinieku prasījumi 926 tūkstošu eiro apmērā

Žanete Hāka, 16.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada astoņos mēnešos Maksātnespējas administrācija segusi maksātnespējīgo uzņēmumu darbinieku prasījumus 926 tūkstošu eiro apmērā, informē Maksātnespējas administrācijas direktora vietniece Baiba Banga.

Līdzekļi izmantoti 83 maksātnespējīgo uzņēmumu 1137 darbinieku prasījumu apmierināšanai. Vidējā viena darbinieka prasījumu segšanai piešķirtā summa šā gada astoņos mēnešos bija 814 eiro.

Lielākās summas no darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem 2015.gada astoņos mēnešos izmaksātas: maksātnespējīgās SIA Kurzemes finieris 106 darbinieku prasījumu apmierināšanai 143 tūkstošu eiro apmērā; SIA LRD Ražotne 68 darbinieku prasījumu apmierināšanai 86,8 tūkstošu eiro apmērā; AS Balvu maiznieks 72 darbinieku prasījumu apmierināšanai 69,7 tūkstošu eiro apmērā, kā arī citu uzņēmumu darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru