Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 15. septembrī, plkst.19 Liepājā, Vecajā ostmalā 22, tiks atklāta Baltijas valstīs pirmā dronu arēna, kurā jebkuram būs iespējams lidot ar maza izmēra lidaparātiem, informē Blue Shock Race Liepājas elektrokartingu halles vadītājs Dzintars Hmieļevskis.

Dragonfli dronu arēna atradīsies Blue Shock Race kartingu halles 2. stāvā, un tajā būs atsevišķi nodalītas zonas iesācējiem pirmo iemaņu apgūšanai, un arī sacīkšu trase ar dažādiem elementiem.

Pasaulē pēdējā gada laikā ir nodibinātas vairākas sacīkšu dronu līgas, un šīs sacīkstes kā sporta veids strauji kļūst arvien populārāks, tomēr slēgtu arēnu lidotājiem pagaidām nav daudz – tikai augusta sākumā lielākais dronu ražotājs pasaulē DJI atvēra pirmo dronu arēnu pasaulē, un mēs būsim otrie pasaulē. Faktiski, esam pionieri šajā jomā, stāsta Dragonfli vadītājs Roberts Grundmanis.

Dragonfli dronu arēna būs vieta, kur pilotēšanas prasmi varēs apgūt gan iesācēji, gan arī pilnveidot iemaņas varēs prasmīgāki piloti, kuri laikapstākļu vai citu iemeslu dēļ nevar lidot citur,

Uzņēmums Dragonfli tika izveidots šī gada februārī, un tūrisma vasaras sezonā dažādu pasākumu apmeklētājiem piedāvāja apskatīt pasauli no augšas, izmantojot bezpilota lidaparātus un specializētu masku. Sākot no nākamās ceturtdienas, 15. septembra, lidošanu ar dronu varēs izmēģināt jebkurš, un sākotnēji apmeklētājiem būs pieejami trīs lidaparāti.

Blue Shock Race Liepājas elektrokartingu halle tika atklāta 2016. gada 7. jūlijā, un tā atrodas Vecajā ostmalā 22. Elektrokartinga halle top vairākās kārtās, un pirmā atklāta aptuveni 160 metru garā iekštelpu trase, kas darbosies visu gadu, neatkarīgi no laikapstākļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā 15.septembrī atklāta Eiropā pirmā slēgtā dronu arēna, kurā jebkuram būs iespējams lidot ar maza izmēra lidaparātiem, informē Blue Shock Race Liepājas elektrokartingu halles vadītājs Dzintars Hmieļevskis.

Dragonfli dronu arēna atradīsies Blue Shock Race kartingu halles 2. stāvā, un tajā būs atsevišķi nodalītas zonas iesācējiem pirmo iemaņu apgūšanai, un arī sacīkšu trase ar dažādiem elementiem. Arēnas platība ir 400 kvadrātmetru, un tās griestu augstums sasniedz četrus metrus. Vienlaikus varēs darboties trīs piloti.

«Sacīkšu droniem tas nav pārāk daudz, taču telpu izmēra lidaparātiem, kuriem attālums pa diagonāli starp propelleriem ir 14 centimetru, ir vairāk kā pietiekami,» stāsta SIA Dragonfli vadītājs Roberts Grundmanis.

«Pasaulē pēdējā gada laikā nodibinātas vairākas sacīkšu dronu līgas, un šis sporta veids strauji kļūst arvien populārāks, tomēr tikai augusta sākumā lielākais dronu ražotājs pasaulē DJI atvēra pirmo dronu arēnu pasaulē, un mēs būsim otrie pasaulē. Faktiski, esam pionieri šajā jomā,» norāda R.Grundmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru