Ražošana

Liepājā ekspluatācijā pieņem FerroLat ferrokausējuma ražotni

Žanete Hāka, 14.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas pilsētas Būvvaldes pieņemšanas komisija ekspluatācijā pieņēmusi SIA FerroLat ēkas daļas rekonstrukciju par ferrokausējumu ražotni Kapsēdes ielā 3A, informē būvvaldes pārstāvji.

Minētajā adresē ir rekontruēta daļa bijušās SIA Liepājas enerģija katlu mājas, izveidojot dažādu marku ferrosakausējumu ražošanas kompleksu. Šajā vietā uzstādīta un jau izmēģināta maza apjoma kausēšanas krāsns (1,5 t) ar elektroloku. Kopējā platība, kurā veikti darbi, 764,8 kvadrātmetri.

Ražotnes vajadzībām izveidotas četras telpu grupas: sagatavošanas un kausēšanas telpa, transformatora telpa, noliktava izejmateriāliem, palīgmateriāliem un gatavajai produkcijai (ferrokausējumiem) un sadzīves bloks: ģērbtuves, tualetes, dušas.

Ražotnes ārpusē izveidots izdedžu pagaidu glabāšanas laukums, autostāvvieta, sadzīves atkritumu konteineru laukums.

Uzņēmuma SIA FerroLat direktors Dmitrijs Daskovs skaidro, ka ražotnē, izpildot speciālus pasūtījumus, iegūs augstas kvalitātes leģēta tērauda sakausējumus (ferrokausējumus).

Kausēšana krāsnī ar elektroloku (grafīta elektrodi nodrošina 1500 grādu pēc Celsija), izmantojot izejvielas (rūdu) ar zemu sēra, fosfora, skābekļa un citu nevēlamu ķīmisko elementu piejaukumu, ir progresīvāka tehnoloģija par martena tehnoloģiju, jo ir ekonomiskāka un mazāk kaitīga videi – rada salīdzinoši mazāk putekļu, izdedžu, dūmu.

Pašreiz ir pabeigti un pieņemti tehniskā projekta pirmās kārtas būvdarbi. Uzņēmējs paredzējis uzstādīt otru, lielāku kausēšanas krāsni (3 t), kā arī tās apkalpošanas ierīces un mehānismus.

Ražotnē darbs pagaidām būs ne vairāk kā 15 cilvēkiem, maiņā strādās seši cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru