Jaunākais izdevums

Liepājas kaitbordistu biedrība kites.lv, sadarbojoties ar Liepājas pludmales Glābšanas dienestu, dienvidrietumu pludmalē uzstādījusi vēja staciju, vēsta reģionālais portāls Rekurzeme.

Vēja stacija mēra vēja stiprumu, virzienu, gaisa temperatūru, maksimālo un minimālo vēja ātrumu, kā arī saglabā datus par iepriekšējo vēja «uzvedību» ilgākā laika periodā. Dati tiks fiksēti no dienvidrietumu pludmales glābšanas stacijas jumta un brīvi pieejami internetā. Līdzīgas stacijas visā Latvijā ir tikai trīs, viena no tām atrodas Papē.

Liepājas kaitbordistu biedrības kites.lv valdes priekšsēdētājs Gatis Saulīte stāsta, ka kaitbords ir sporta veids, kurā visu nosaka vējš un laika prognoze, tādēļ vēja stacija ļaus pareizi novērtēt sportošanas iespējas. Dati parādās pasaulē vienā no populārākajām vēja un laikapstākļu interneta vietnēm windguru.cz, kā arī pašu Liepājas kaitotāju mājaslapā kites.lv sadaļā meteo.

Vēja stacijas datus var izmantot ne tikai kaitbordisti, tie noder arī Liepājas pludmales Glābšanas dienestam. Liepājas pludmales Glābšanas dienesta vadītājs Kristiāns Brūvers atzīst, ka datus varēs lietot glābēju ikdienas darbā, gādājot par peldētāju drošību.

G. Saulīte uzskata, ka vēja stacijas informācija būs lietderīga arī skrējējiem, nūjotājiem, suņu saimniekiem un vienkārši pludmales apmeklētājiem.

Sabiedriskā labuma organizācija kites.lv dibināta ar mērķi popularizēt kaitborda attīstību Liepājā un visā Latvijas teritorijā, vēja stacija iegādāta par biedrības biedru naudu un saziedotiem līdzekļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Papildināts - Drīzumā durvis vērs 685 tūkstošus dolāru vērta kurpes formas «baznīca»

Lelde Petrāne, 19.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānā uzbūvēta visai netradicionāla būve, kas pēc formas līdzinās milzu kurpei. Šīs būves mērķis esot pievilināt tūristes, kā arī pieminēt vienlaikus pasaku un slimību, vēsta ārzemju mediji.

Tās būvniecība aizņēmusi trīs mēnešus un izmaksājusi 685 000 ASV dolāru. Būvniecībā izmantoti 320 stikla paneļi. Lai gan būvei dots nosaukums Pelnrušķītes Augstpapēžu kurpes baznīca, tā reāli nepildīšot nekādas reliģiskas funkcijas.

Būve esot veltīta ne tikai skaistajai pasakai par Pelnrušķīti, kura savu sapņu princi satika, tieši pateicoties stikla kurpītei, bet arī piemin slimības, kas plosījās pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados, upurus. Gangrēnas tipa slimības rezultātā daudzām sievietēm bija jāamputē kājas, uz visiem laikiem izdzēšot viņu vēlmi staigāt augstpapēžu kurpēs.

Saskaņā ar plāniem būves durvis tiks vērtas šā gada februārī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas policisti, kuri jau aktīvi vizinās ar vecajām Opel Mokka, visticamāk, sajutīsies apdalīti, ieraugot, cik eleganti no ārpuses un galvenokārt no iekšpuses izskatīsies uzlabotā Opel Mokka X

Varētu teikt, ka Opel izdevusies īsā pasaka par Pelnrušķītes pārvēršanos skaistulē, jo saturiski transformācija no Mokka uz Mokka X ir vairāk nekā nosaukumam pievienotais X burts. Starp citu, jau šī pavasara Ženēvas autoizstādē, kur norisinājās Mokka X pirmizrāde, daudzus nozares ekspertus jaunais auto apbūra ar savu eksterjera dizainu, kurā vairs nebija ne vēsts no smagnējā Mokka silueta ar lempīgo degungalu. Tagad no atsevišķiem priekšdaļas rakursiem Mokka X tumsā var pat sajaukt, piemēram, ar Audi Q3. Kas attiecas uz modeļa nosaukumam pievienoto X burtu, tad, pēc Opel marketologu skaidrojuma, nākotnē visi Opel modeļi ar piedzīvojumu meklētāja instinktiem tiks apzīmēti ar X.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē šobrīd ir ārkārtas situācija. Skaidrs, ka pašlaik svarīgākais ir apturēt pandēmiju un nosargāt cilvēku dzīvības. Nav šaubu, ka šajā ziņā mūsu valdība un atbildīgie dienesti dara visu iespējamo, visu cieņu par to. Cits jautājums ir valsts ekonomika.

Kā zināms, Starptautiskais Valūtas fonds tieši Latvijai, izejot no krīzes, prognozē vislielāko ekonomikas lejupslīdi Baltijas valstīs. Varbūt vēl nav par vēlu analizēt un saprast – kāpēc? Jāsaprot, ka no krīzes mūs neizvedīs pieci lielie valsts uzņēmumi, - jaunajā situācijā ļoti nozīmīgi būs tieši vietējie mazie un vidējie uzņēmumi, kas jau tagad ir nozīmīgs pamats valsts nodokļu sistēmai. Tāpat arī individuālā darba darītāji – aktīvi, radoši, izdomas bagāti cilvēki, kuri strādā, lai uzturētu sevi un savu ģimeni, arī savus darbiniekus un, protams, maksātu valstij nodokļus. Nevis kā smagu piespiedu slogu, bet, apzinoties savu atbildību pret valsti un vienlaikus ar pārliecību, ka valsts apzinās savu atbildību pret saviem pilsoņiem un sniegs atbalstu un palīdzīgu roku, kad tas būs vajadzīgs. Arī pēc krīzes ikviens cilvēks vēlēsies atgriezties agrākajā dzīvē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima šodien ekonomikas ministra amatā atkārtoti apstiprināja Saeimas deputātu, kādreizējo pārdošanas un tūrisma speciālistu Jāni Vitenbergu (NA).

Vitenbergs jau aptuveni gadu tika nostrādājis ekonomikas ministra amatā, taču maijā amatu zaudēja pēc tam, kad izlēma mainīt savu partejisko piederību no "KPV LV" uz NA, kas izraisīja koalīcijas partiju nesaskaņas.

Balsojumā par Vitenberga iecelšanu ekonomikas ministra amatā "par" balsoja kopumā 56 deputāti, bet "pret" - 35 parlamentārieši. Uzticību Vitenbergam pauda daži pie frakcijām nepiederošie deputāti, viens "KPV LV" deputāts, "Jaunās vienotības", NA, Jaunās konservatīvās partijas un "Attīstībai/Par!" frakciju deputāti. Attiecīgi Zaļo un zemnieku savienība, "Saskaņa", gandrīz visi "KPV LV" un daži pie frakcijām nepiederošie deputāti balsoja "pret".

Komentāri

Pievienot komentāru