Citas ziņas

Liepājas metalurga akcionāra sieva dibina uzņēmumu ar 1,28 miljonu latu pamatkapitālu

Gunta Kursiša, 28.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā pagājušā nedēļāreģistrēts uzņēmums SIA Jūra holdings īpašumi, kurš pilnībā pieder SIA Jūras holdings, kas pieder Liepājas metalurga akcionāra Iļjas Segala sievai Natālijai Segalei, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma pamatkapitāls veido 1,28 miljonus latu (1,82 milj. eiro), tā juridiskā adrese ir Muitas iela 1B, Rīga. Uzņēmuma vienīgā valdes locekle ir Latvijas valstspiederīgā Natālija Segale, bet patlaban nav pieejami dati par 23. oktobrī reģistrētās kompānijas darbības veidiem.

Aizvadītajā nedēļā Latvijā reģistrēti 315 jauni uzņēmumi, no kuriem lielākais ir SIA Uniseb. Šīs jaunreģistrētās kompānijas pamatkapitāls veido trīs miljonus latu. SIA Uniseb reģistrēta Kalpaka bulvārī 9-2, Rīgā, un tās valdē darbojas divas amatpersonas – valdes priekšsēdētāja amatu pilda Krievijas Federācijas valstspiederīgais Levans Sebua (Levan Sebua), bet valdes locekļa amatā iecelts Gruzijas valstspiederīgais Mihails Sebua (Mikheil Sebua), liecina informācija Lursoft. Patlaban vēl nav pieejamas ziņas par uzņēmuma darbības veidiem.

Lielāko pagājušajā nedēļā reģistrēto uzņēmumu vidū ir arī SIA R6A Holdings, kura pamatkapitāls veido 170 tūkstošus eiro (119 tūkst. Ls). Rīgā, Ģertrūdes ielā 66, reģistrētā uzņēmuma valdē darbojas viena amatpersona – Jānis Lasmanis.

Tāpat aizvadītajā nedēļā reģistrēta SIA Avrora plus ar 142 tūkst. eiro (99,8 tūkst. Ls) pamatkapitālu un SIA Alchiba ar tikpat lielu pamatkapitālu. Abi uzņēmumi reģistrēti vienā adresē – Baznīcas ielā 20/22 - 40, Rīgā. SIA Alchiba valdes locekļa amatu ieņem Krievijas Federācijas valstspiederīgais Vadims Šušanuants (Vadim Shushanyants), bet SIA Avrora plus – Krievijas valstspiederīgais Aleksandrs Ivanovs. Patlaban nav pieejami dati par kompāniju darbības veidiem.

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrāreģistros reģistrēti 315 jauni subjekti, kas ir par 32 mazāk nekā pirms nedēļas. No kopējā skaita visvairāk jeb 302 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, deviņi - individuālie komersanti, 22 - biedrības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad janvārī - maijā reģistrēts 3761 jauns uzņēmums, kas ir par 1009 uzņēmumiem jeb 21,2% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, kad tika reģistrēti 4770 jauni uzņēmumi.

To liecina SIA "Lursoft" dati. Interesanti, ka šā gada pirmo piecu mēnešu laikā jauno uzņēmumu skaits ir viszemākais pēdējo 10 gadu laikā. "Iepriekš vidēji dienā tika reģistrēti 35 – 40 jauni uzņēmumi, tad šī gada marta beigās un aprīlī šis rādītājs saruka un ik dienu tika reģistrēts par 10 – 15 uzņēmumiem mazāk," situāciju vērtē SIA "Lursoft" valdes locekle Daiga Kiopa. Viņa gan piemetina, ka šobrīd situācija ir uzlabojusies un jaunu uzņēmumu reģistrēšanas aktivitāte atgriezusies iepriekšējā līmenī. Lai arī koronovīruss daudziem laupījis apetīti reģistrēt jaunus uzņēmumus, tomēr ir arī jaunreģistrēti subjekti ar ievērojamu pamatkapitālu un plāniem izvērsties Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru