Citas ziņas

Liepājnieku „Skroderdienām Silmačos” pirmizrāde Ogrē

Vēsma Lēvalde [email protected], 09.06.2006

Jaunākais izdevums

11. jūnijā pulksten 17.00 Ogres atjaunotajā estrādē pacelsies priekškars Rūdolfa Blaumaņa „Skroderdienām Silmačos”, ko Liepājas teātrī iestudējis Ivars Lūsis, Db informēja Edīte Tišheizere, Liepājas teātra literārā padomniece. Visiem pazīstamos raksturus režisors kopā ar horeogrāfu Agri Daņiļenko, scenogrāfu Aigaru Ozoliņu un kostīmu mākslinieci Jurati Silakaktiņu ielicis jaunā ietvarā, bet pamatīgais saturs neko nezaudē. Lai arī, piemēram, Kārlēns spriņģo pa skatuvi nevis nātnās bikšelēs, bet noplīsušos džinsos, viņš ir tieši tas pats puika, ko pirmais cigārs gandrīz nogāž no kājām, un Jāņu rīts nāk tik briesmīgi smags. Tieši tāpat vecajam Ābramam sāp sirds no iedomām, ka dēls gribējis viņu uzspert gaisā, bet Pindacīša nevar novaldīt nagus, smuku lakatiņu ieraudzījusi. Izrādē piedalās gandrīz viss Liepājas teātra ansamblis: Inese Jurjāne (Antonija), Uldis Stelmakers vai Edgars Pujāts (Dūdars), Edgars Pujāts vai Mārtiņš Lūsis (Aleksis), Maija Romaško (Elīna), Armands Kaušelis (Kārlēns), Egons Dombrovskis (Rūdis), Inese Kučinska (Pindacīša), Ivars Krastiņš (Pindaks), Lelde Kaupuža (Ieviņa), Leons Leščinskis (Ābrams), Marģers Eglinskis (Joske), Jūlija Ļaha (Zāra), Dace Stūre (Tomulīša), Zanda Štrausa (Bebene), Kaspars Gods (Pičuks). „Skroderdienas Silmačos” pēc pirmizrādes Ogrē vēl varēs redzēt: Ventspilī, Bērnu pilsētiņas estrādē, 18. jūnijā plkst. 17.00, Liepājas teātrī 20. jūnijā plkst. 19.00, Kuldīgā, pilsētas estrādē, 21. jūnijā plkst. 19.00, Saldū, Kalnsētas parka estrādē, 22. jūnijā plkst.19.00. Bet 23. jūnijā plkst. 19.00 izrāde tiks spēlēta Liepājā, koncertestrādē „Pūt, vējiņi!”, lai pēc tam aktieri kopā ar liepājniekiem varētu svinēt Jāņus pilsētas zaļumballē: dancot, muzicējot grupai „Dakota”, un līgot kopā ar folkloras kopu „Atštaukas” un Dailes teātra dziedošajiem aktieriem. Ieejas maksa uz izrādi un zaļumballi – Ls 2.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Leļļu teātris ieviesīs draugu kartes

Latvijas Leļļu teātra 64. sezona noslēdzas ar leļļu izrādi Skroderdienas Silmačos 21. jūnijā 18.30 teātra lielajā zālē un 22.jūnijā 19.00 Lizuma brīvdabas estrādē. 2009./2010. gada sezona Latvijas Leļļu teātrim būs 65. – jubilejas darba sezona, informēja teātra pārstāve Daina Strelēvica.

Valmieras teātris dosies viesizrādēs uz Rīgu

Valmieras teātris 2008./2009. gada sezonu noslēgs 22. jūnijā ar izrādi Skroderdienas Silmačos un brīvdabas izrādi Latviešu laiks, kas pirmizrādi piedzīvos 20. jūnijā Cēsu viduslaiku pilsdrupās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas teātris gatavo «Skroderdienas»

Vēsma Lēvalde [email protected], 28.04.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas teātrī top „Skroderdienas Silmačos” Jāņu priekšnojautās Liepājas teātrī sākušies mēģinājumi Rūdolfa Blaumaņa komēdijai „Skroderdienas Silmačos”. Kā uzskata režisors Ivars Lūsis, šai lugai ir tik stabilas tradīcijas, ka to skatītāji zina jau gandrīz no galvas, tāpēc būtu lieki meklēt īpašu novatorismu tās iestudējumā. „Luga “Skroderdienas Silmačos” mūsdienu skatījumā ir stāsts par būtībā pavisam jauniem cilvēkiem, kas aiz neapdomības gatavi sabojāt savu turpmāko dzīvi. Vienlaikus tā ir klasiski latviska, visiem stereotipiem un priekšstatiem atbilstoša komēdija ar raksturiem, ko katrs un ikviens redz sev kaimiņos,” apgalvo I. Lūsis. Izrādes ārējais tēls, kādu to iecerējuši scenogrāfs Aigars Ozoliņš un kostīmu māksliniece Jūrate Silakaktiņa, būs ļoti latvisks, gandrīz etnogrāfisks, taču ar savu humora devu – piemēram, visi kostīmi tiks šūti no šodienas „tautastērpu” – džinsu auduma. Skatuves uzbūve būs viegli maināma, lai izrādes gaita ne brīdi nezaudētu dinamiku. Kā liecina režisora pieredze, jaunais skatītājs, kas izaudzis „multeņu” un datorspēļu estētikā, notikumus uztver daudz ātrāk, tāpēc darbībai jābūt dinamiskākai, nekā tas bijis līdz šim. Tādēļ krāsns ar Ābramu no sprādziena vienkārši aizlidos pa skatuvi. Izrādē piedalīsies viss teātra ansamblis, piesaistot arī ārštata aktierus. Skatītāju iemīļotos varoņus spēlēs: Inese Jurjāne (Antonija), Edgars Pujāts vai Uldis Stelmakers (Dūdars), Maija Romaško (Elīna), Mārtiņš Lūsis vai Edgars Pujāts (Aleksis), Armands Kaušelis (Kārlēns), Egons Dombrovskis (Rūdis), Lelde Kapuža (Ieviņa), Inese Kučinska (Pindacīša), Ivars Krastiņš (Pindaks), Leons Leščinskis (Ābrams), Marģers Eglinskis (Joske), Jūlija Ļaha (Zāra), Dace Stūre (Tomuļu māte), Zanda Štrausa (Bebene), Kaspars Gods (Pičuks). „Skroderdienu” brīvdabas izrāde estrādē „Pūt, vējiņi!” notiks pašā Līgo vakarā. Edīte Tišheizere, literārā padomniece

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no lielākajiem jaunumiem, ko japāņu autoražotājs Toyota ved uz Frankfurtes autoizstādi būs kopaktklases modeļa Auris HSD pilnā hibrīda koncepta pasaules pirmizrāde.

Tas iezīmē vēsturisku pavērsienu Toyota stratēģijā – Toyota pilnā hibrīda tehnoloģijas ieviešanu plašam tirgum paredzētā modelī, kas ir pirmais solis Hybrid Synergy Drive® (HSD) izmantošanā visos uzņēmuma piedāvātajos modeļos.

Frankfurtē paredzēta arī jaunā Prius Plug-in hibrīda koncepta pasaules pirmizrāde. Prius Plug-in hibrīds paplašina pilnā hibrīda tehnoloģijas (HSD) iespējas, ļaujot darbināt automobili tikai ar elektrību netālos ikdienas braucienos. 2010. gada sākumā īpaši izvēlētiem klientiem Eiropā plaša mēroga izmēģinājuma braucieniem iznomās vairāk nekā 150 automobiļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

1991. gadā dibinātais uzņēmums Miandum no bišu produkcijas ražotāja kļuvis par vienu no pamanāmākajiem transporta un loģistikas pakalpojumu sniedzējiem Latvijā.

Sākumā SIA Miandum nedarbojās loģistikas jomā, jo atjaunotās Latvijas neatkarības pirmajos gados šādas nozares īsti nemaz nebija. Tagad Miandum autoparku veido gandrīz 90 kravas automašīnu, lai gan uzņēmumu tā tagadējā vadītāja Didža Miža vecāki dibināja pavisam citā jomā. Bišu produktu ražošanas un pārstrādes uzņēmums salto kūleņus starp nozarēm veica īsi pirms jaunās tūkstošgades, no bitēm un medus pievēršoties automašīnām un pārvadājumiem.

Rīgas magnēts

Blakus Miandum darbojas maizes Fazer Latvija industriālā maizes ceptuve. Somijas kompānijai ienākot Latvijas tirgū, viņi pirka ārpakalpojumu savas produkcijas piegādei, un tepat blakus bija Miandum. Skandināvu uzņēmums nāca ar augstām prasībām, kas Miandum bija laba skola, palīdzot kompānijai arī turpmāk. Līdz ar Fazer izaugsmi gan Ogrē, gan Latvijā un Baltijā Miandum turpināja augt līdzi šim uzņēmumam. Sadarbība gan Latvijas, gan visas Baltijas mērogā turpinās joprojām. Fazer Latvija apkalpošana nodrošina aptuveni trešo daļu uzņēmuma darba. Pateicoties ievērojamajam un ilggadējajam sadarbības partnerim, Miandum joprojām par savām mājām sauc Druvas ielu Ogrē. «Tajā pašā laikā Rīgā gan uzņēmumu skaita ziņā, gan darbaspēka pieejamības ziņā koncentrējas aptuveni 70% valsts ekonomikas. Diemžēl reģionu uzņēmējiem ar to ir jārēķinās – tirgus un bizness tomēr veidojas ap Rīgu, kas faktiski veidojas par Baltijas ekonomikas metropoli,» vērtē Didzis. Tajā pašā laikā Ogrē ir lētāk īrēt telpas, arī darbaspēks ir nedaudz lētāks, nav mazsvarīgi, ka šeit ir pieejamas stāvvietas un ikdiena rit bez satiksmes sastrēgumiem. Pašlaik Ogrē atrodas ne tikai Miandum centrālais birojs, bet arī servisa zona, kas apkalpo lielāko daļu uzņēmuma autoparka. Kompānijā pašlaik strādā 90 darbinieku, Ogrē – aptuveni 45, un lielākā daļa ir ogrēnieši vai apkaimes iedzīvotāji. Kompānijai augot, tai Ogrē kļuvis par šauru, tāpēc uzņēmums gatavojas sekot biznesa straumei un meklēt jaunu bāzes vietu tuvāk galvaspilsētai. Attīstīties pašreizējā teritorijā vairs nav iespējams, taču Ogrē paliks uzņēmuma filiāle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lētākais, taču nepopulārākais risinājums

www.daugavasbalss.lv, 29.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plūdi Ogres upē laiku pa laikam ogrēniešiem liek pārdomāt pašu drošību, pašvaldības spēju rūpēties par šo drošību un lieku reizi pārbauda arī operatīvo dienestu gatavību ārkārtas situācijām. Kā uz visiem laikiem pasargāt Ogres lejteces iedzīvotājus no nepatīkamām situācijām, kad pie mājas palodzes klauvē ledi? To, sarunā ar pieredzējušu hidroenerģētiķi un upju «rakstura» pazinēju Hariju Jaunzemu no Ķeguma novada, skaidroja portāls www.daugavasbalss. Izrādās, risinājums šai problēmai noformulēts jau Rīgas HES nodošanas aktā. Tas ir salīdzinoši lēts, taču nepopulārs.

— Interneta vietnēs lasāmi satrauktu iedzīvotāji viedokļi par to, ka Ogres upē aizsprostam pie hidroelektrostacijas saliktas atpakaļ slūžas un pacelts ūdenslīmenis. Vai šāda rīcība, zinot, ka pavasarī atkal gaidāmi plūdi, ir pamatota?

— Ja upē ir aizsprosts, tad labāk, lai ledus izveidojas pie augstāka ūdenslīmeņa. Biezāks ūdens slānis neizsals cauri un, ja būs nepieciešams, plūdu laikā upē varēs nodrošināt pietiekamu ūdens caurplūdi. Ledus nav nosēdies uz upes gultnes un, operatīvi rīkojoties, cilvēkus var pasargāt.

Protams, ir dzirdēti arī viedokļi, ka dambi vajadzētu nojaukt pavisam. Mēs, cerot uz labāku iznākumu, jau daudz ko esam Latvijā nojaukuši un cerētā ieguvuma vietā ir tikai papildu problēmas. Līdzīgi būtu arī ar spēkstacijas dambi. Tā tomēr ir iespēja kaut nedaudz, tomēr ietekmēt upes plūdumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ogres trikotāžai parādā arī pazīstami zīmoli

Vēsma Lēvalde, 02.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušā lielražotāja Ogres trikotāža maksātnespējas iemesls ir debitoru parādi, tostarp parādā palikuši arī pazīstamu zīmolu turētāji .

Paredzama gadiem ilga tiesvedība ar ārzemju debitoriem, prognozē SIA Ogres trikotāža maksātnespējas administrators Edgars Karelis. Viens no lielākajiem nozares ražotājiem un eksportētājiem, kas restrukturizācijas rezultātā bija sadalīts divos uzņēmumos – SIA Ogres trikotāža (Ogrē) un SIA Ogres trikotāža D (Daugavpilī) –, ražošanu pārtrauca jau pērn decembra beigās. Par spīti tam, ka šā uzņēmuma noieta tirgus bija rietumu, ne austrumu virzienā, maksātnespējas process sākts gan Ogres, gan Daugavpils uzņēmumā.

Rietumnieki nemaksā

No darba Ogrē administratoram nācies atbrīvot aptuveni 250 darbinieku. Daugavpils uzņēmumā administrators atbrīvojis 39 cilvēkus. «Ražotne ir pilnībā saglabāta, bet darbs pārtraukts 2013. gada decembrī, jo ir izveidojušās lielas sadarbības partneru parādsaistības pret Ogres trikotāžu – pārsvarā ārzemju debitori,» situāciju skaidro SIA Ogres trikotāža maksātnespējas procesa administrators Edgars Karelis. Maksājumu kavēšana sākusies ilgi pirms Ukrainas un Krievijas krīzes, noieta tirgus daļa uz šīm valstīm nebija būtiska. Ogres uzņēmumā ir palicis ievērojams produkcijas atlikums, lielākā tā daļa ir saražota pēc pasūtījuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ogre taustās identitātes meklējumos un sliecas atgriezties pie saknēm

Lāsma Vaivare, 28.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izbaudījusi kūrorta un trikotāžas ražošanas lielpilsētas slavu, Rīgai tuvā Ogre taustās identitātes meklējumos un sliecas atgriezties pie saknēm.

Laba vieta dzīvošanai, Rīgas guļamrajons, zaļa pilsēta – tie ir biežāki apzīmējumi, kas dzirdami, vietējiem jautājot, kas Ogre ir šodien. «Es teiktu, ka ir identitātes meklējumi, bet nav skaidras, nolasāmas virzības. Sava identitāte ir jāatrod un pie tās jāturas. Tas ir tāpat kā biznesā – ir jābūt skaidri zināmam, ko gribi panākt un tikai tad tu vari kaut ko ticamu izdarīt, pretējā gadījumā tikai pagrāb kaut ko no viena, kaut ko no otra,» saka Iveta Zāģere, kuras lolojumā – M. Pūres beķerejā pilsētas centrā – jūtams senās kūrortpilsētas šarms. Kafejnīca ne vien valda retro noskaņas ar Ulmaņlaika mēbelēm interjerā un aizgājušiem laikiem atbilstīgu mūziku, bet tā arī nes pirmskara Latvijas laikos Ogrē pazīstama beķera Mārtiņa Pūres vārdu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Remonta dēļ maina Lielvārdes virziena elektrovilcienu sarakstu

Gunta Kursiša, 23.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzelzceļa posmā Ogre-Lielvārde paredzēts veikt sliežu ceļa remontu, tādēļ aprīļa sākumā gaidāmas izmaiņas vairāku Lielvārdes virziena elektrovilcienu kustības sarakstos.

Izmaiņas vilcienu sarakstos būs 2., 3., 5., 10., 12., un 13. aprīlī.

Vilciens Rīga (plkst. 12:07)-Aizkraukle (13:38) kursēs tikai līdz Ogrei, bet vilciens Aizkraukle (plkst.13:57)-Rīga (15:29) - no Ogres stacijas plkst. 14:46, saskaņā ar noteikto sarakstu maršrutā Ogre-Rīga.

Vilciens Lielvārde (plkst.15:35)-Rīga (16:36) būs atcelts posmā Lielvārde-Ogre un kursēs no Ogres stacijas plkst.16:04 (nevis 15:53). No visām maršruta Ogre-Rīga pieturvietām vilciens aties 12 minūtes vēlāk nekā parasti, tādēļ Rīgā pienāks plkst. 16:48.

Atceltā vilciena vietā posmā Lielvārde-Ogre tiks norīkots vilciens Ogre (plkst.16:33)-Rīga (17:17), kas no Lielvārdes stacijas izbrauks plkst.16:15, no Ķeguma - 16:21, no Ciemupes - 16:26, no Pārogres - 16:30, un tālāk no Ogres (plkst.16:33) līdz Rīgai kursēs atbilstoši sarakstam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gada liepājnieka titulam virza Liepājas metalurga pārstāvi

Vēsma Lēvalde, 26.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas pašvaldības apbalvojumu konsultatīvā padome Gada liepājnieka titulam nolēmusi virzīt a/s Liepājas metalurgs galveno inženieri Egilu Kupši ar elektrotēraudkausēšanas ceha rekonstrukcijas komandu.

Lēmums pieņemts par spīti negatīvās informācijas plūsmai, kas pēdējā pusgada laikā izskanējusi saistībā ar a/s Liepājas metalurgs, uzsverot rekonstrukcijā ieguldīto darbu un smagos apstākļus, kādos nācās strādāt a/s Liepājas metalurgs darbiniekiem.

Kopumā Gada un Goda liepājnieka titulam šogad saņemti 289 pieteikumi - 20 Goda liepājnieka titulam un 57 - Gada liepājnieka titulam. Apbalvojumu konsultatīvā padome izvērtēja liepājnieku ieteikumus, izraugoties Gada liepājnieku TOP 15 un Goda liepājnieka titula ieguvēju. No 26. februāra vienu nedēļu visiem būs iespēja ar savu balsojumu internetā noteikt populārāko no 15 Gada liepājniekiem. Goda liepājnieka titulam izvirzīts ilggadējais Liepājas tenisa sporta skolas treneris Edgars Ernestsons, savukārt gada liepājnieku TOP 15 dominē pilsētas sportisti un radošo profesiju pārstāvji, kā arī sabiedrisko organizāciju vadītāji. Visi 15 Gada liepājnieki un Goda liepājnieks tiks sveikti 18. martā, Liepājas 388. dzimšanas dienas svētkos, īpaši sveicot populārākā Gada liepājnieka titula ieguvēju. Goda liepājnieka titulu piešķir vienu reizi, Gada liepājnieka titulu vienam cilvēkam var piešķirt arī vairākkārt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Uzsākta sūkņu stacijas Ogre-2 renovācija

, 15.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Projekta Daugavas hidroelektrostaciju ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanas darbu un Rīgas HES ūdenskrātuves inženieraizsardzības būvju ekspluatācijas darbu koordinēšana ietvaros ir sākti sūkņu stacijas Ogre-2 renovācijas darbi, biznesa portālu Db.lv informēja SIA Vides projekti.

Ogre-2 ir Rīgas HES ūdenskrātuves inženieraizsardzības būve. Tā atrodas pie dambja Ogres vecupes ietekas malā. Ogre-2 sistēma aptver Ogre pilsētas daļu starp Rīgas HES ūdenskrātuvi un Daugavpils šoseju. Tajā ietilpst Ogres vecupes daļa, kas iedambēta un atdalīta no ūdenskrātuves, un teritorija augšpus Daugavpils šosejas, kur pašlaik tiek pazemināts gruntsūdens un savākta notece. Visa sistēmas pietece tiek savākta Ogres vecupē.

Sūkņu stacija Ogre-2 no pārplūšanas un pārpurvošanās pasargā 500 hektārus Ogres pilsētas teritorijas un pilsētai piegulošās lauksaimniecībai izmantojamās platības.

Stacijas renovācijas laikā tiks uzstādīti sūkņi (arī pārvietojams drenāžas sūknis), nomainīti elektroiekārtu skapji, sūkņu vadības iekārtas un spēka pievadkabeļi. Tāpat paredzēts rekonstruēt sūkņu stacijas telpas un fasādi, ūdens pievadkanālu un spiedvadu, kā arī labiekārtot teritoriju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jespers Nordāls rādīs savas filmas par t.A.T.u un karostu

Laikmetīgās mākslas centrā trešdien, 8.jūlijā, pulksten 19.00 notiks mākslinieka Jespera Nordāla (Stokholma) darbu prezentācija. Līdzās savai jaunākajai filmai The t.A.T.u. project (2009), kas stāsta par pazīstamo krievu popmūzikas duetu, mākslinieks izrādīs arī Karostā tapušos video Crazy Girls (2001) un Field Trip (2002), informēja Laikmetīgas mākslas centra projektu koordinatore Elīna Hermansone.

Uz kino Rīga lielā ekrāna būs Stravinskis un krievu balets

Šā gada 1.jūlijā plkst. 19:00 kino Rīga aicina uz cikla Krievu baleta zelta programma otro uzvedumu – viena no 20. gadsimta ietekmīgākajiem komponistiem Igora Stravinska viencēliena baletu vakaru Stravinskis un krievu balets Sanktpēterburgas Marijas teātra baleta trupas izpildījumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas teātra apmeklētāju skaits pārsniedz iedzīvotāju skaitu pilsētā

Vēsma Lēvalde, 02.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas teātris 2012. gadā nospēlējis 205 izrādes, pulcējot 81,7 tūkstošus skatītāju.

Tas nozīmē, ka teātra izrādes noskatījies vairāk cilvēku, nekā Liepājā ir iedzīvotāju - saskaņā ar pēdējās tautas skaitīšanas datiem pilsētā ir aptuveni 75 tūkstoši iedzīvotāju.

No kopējā izrāžu skaita 54 izrādes nospēlētas izbraukumā, skatītāju skaits viesizrādēs sasniedzis gandrīz 27,8 tūkstošus, informē teātra mārketinga daļa.

Gadu iepriekš - 2011.gadā - apmeklētāju kopskaits bija nepilni 60 tūkstoši.

2012.gadā teātra 106.sezonai tika pārdoti 238 abonementi (2011.gadā - 140). Maijā Liepājas teātris sācis abonementu tirdzniecību nākamajai - 107.sezonai. Pirmo reizi abonementa īpašnieki uz teātri tiks aicināti 13. septembrī uz sezonas atklāšanu, kad pirmizrādi piedzīvos P. Džemsas lugas Piafa muzikālais iestudējums Lauras Grozas režijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 22.līdz 24. augustam Dirty Deal Teatro jaunajā mājvietā Spīķeros norisināsies starptautiskais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls Dirty Drama, kura ietvaros būs iespēja noskatīties sešas izrādes, kuras vieno fakts, ka dramaturģiskais materiāls tiek veidots mēģinājumu procesā vai pat pašas izrādes laikā.

Festivāla programmā iekļautas trīs jaunās Dirty Deal Teatro repertuāra izrādes, kā arī trīs dažādu skatuves mākslas stilu izrādes no Somijas, Čehijas un Polijas.

Čehu režisora izrāde Metamorfozes – ar vienu logu stāsta par cilvēku, kas nonācis jaunā vidē un ir viens. Parasts cilvēks dzīvo vientuļnieka dzīvi, viņa vienīgais draugs ir zivtiņa, bet tad atklāj, ka ir arī citi cilvēki un tie ir skatītāji, kas sēž kafejnīcā.

Poļu teātra apvienība Teatr La Lune, iedvesmojoties no 20.gs sākuma spilgtākās kino personības Čarlija Čaplina, rādīs klasisku ēnu teātra izrādi Charles Chaplin- untold story.

Improvizācijas teātra studija Laiva jaunās izrādes Humpalu rūpala pirmajā daļā aktieri skatītājus priecēs ar improvizācijas etīdēm, savukārt, otrajā daļā La Ronde būtiska nozīme ir skatītājiem, jo viņi gan ietērps aktierus sev tīkamā humpalu apģērbā, gan noteiks, kurš aktieris būs priekšnieks vai mīlnieks un kurš apveltīts ar kādu netikumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Stāsts par biksēm, kas izmainīja pasauli

Db.lv, 27.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kinoteātrī Forum Cinemas nosvinēta Staņislava Tokalova un Jura Kursieša režisētā seriāla “Padomju džinsi” pirmo divu sēriju pirmizrāde.

“Padomju džinsi” ir stāsts par biksēm, kas izmainīja pasauli, un tas būs skatāms kinoteātros visā Latvijā no 1. marta.

Seriāla scenāriju rakstīja Staņislavs Tokalovs, Teodora Markova un Valdemars Kalinovskis, balstoties uz trim patiesiem stāstiem. “Padomju džinsi” ir traģikomisks stāsts par brīvdomātājiem un konformistiem, par attiecībām un izvēlēm, par robežu un pasaules atvēršanos. Un par biksēm, kas izmainīja pasauli! Septiņdesmito gadu izskaņā – laikā, kad visā PSRS ir izvērsta pati sīvākā propaganda pret rietumu kultūru – kādā Latvijas psihiatriskajā slimnīcā kvēls rokmūzikas fans ir izveidojis veiksmīgu un nelegālu pagrīdes džinsu ražotni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas teātris sezonu iesāks ar trim pirmizrādēm

Vēsma Lēvalde [email protected], 15.09.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas teātris savu 100. sezonu gatavojas sākt ar trim jaunām izrādēm. Kā jau Db ziņoja, 15. septembrī notiks Ž.P. Sartra lugas «Aiz slēgtām durvīm» pirmizrāde, savukārt 28. septembrī paredzēta Osvalda Zahradnīka lugas «Zvanu solo» pirmizrāde, bet 5. oktobrī – Žana Batistas Moljēra komēdijas «Iedomu slimnieks» pirmizrāde. Interesanti, ka lugas «Aiz slēgtām durvīm», kur galvenajā lomā ir Jakovs Rafalsons, dažas izrādes notiks arī krievu valodā, tajā skaitā – Jakova Rafalsona jubilejas izrāde Rīgas Krievu teātrī. Izrādi «Zvanu solo» iestudējis režisors Felikss Deičs, bet «Iedomu slimnieku» – Rimants Teress. Teātrim 100. sezonā ir 14 štata aktieri, to vada teātra padome 3 cilvēku sastāvā un valde, kurai pagaidām gan vēl trūkst valdes priekšsēdētāja, ko konkursa kārtībā meklē Liepājas pašvaldība – peronāldaļa un domes vadība izvērtē septiņus pretendentus, kas iesnieguši pieteikumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rādīs Džilindžera Punktiņu un Antonu

, 11.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dailes teātrī 29. maijā būs pirmizrāde – ar skatītājiem pirmoreiz tiksies Ēriha Kestnera izrādes bērniem Punktiņa un Antons varoņi. Dž.Dž.Džilindžera veidotais jauniestudējums būs pēdējā šīs sezonas pirmizrāde Lielajā zālē.

Daži domā, ka Punktiņa ir briesmīgs bērns. Citiem liekas, ka viņa ir pirmklasīga. Viņa kniksē sienai un pārdod tai sērkociņus, viņa gribētu būt dvīne un labprāt spēlē smieklus, viņa skuj sunim bārdu un beidzot pat izgudro, ka viņai iekšā dīgst maza eglīte.

Savukārt Antons ir varens zellis, kurš nomokās un vāra, pelna naudu, maksā par ēdienu un īri un rūpējas par savu slimo māti, kura zina tikai bēdas, slimības un rūpes.

Kad vecāki pelna daudz naudas un viņiem nav laika saviem bērniem, mājās sāk zust sērkociņi. Punktiņa melo saviem vecākiem, un tas ir ļoti neglīti. Tas ir šausmīgi, bet ārkārtīgi interesanti. Šajā mājā visiem ir noslēpumi. Kaut kas te vairs nav kārtībā. Kad spēlē iesaistās kārnās guvernantes Andahtas jaunkundzes līgavainis Velna Roberts, viss sāk iet pa galvu pa kaklu. Kad tas nāks gaismā, tad tik būs tracis!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā pusē Ogrē dzīvokļu cenu tirgū bijis novērojams cenu pieaugums, kā rezultātā ievērojami samazinājusies cenu atšķirība ar Rīgas nekustamo īpašumu tirgus cenām, Db.lv informēja Arco Real Estate valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits. Ievērojami augušas cenas arī apbūves zemei.

Dzīvokļu tirgū tendences noteica visai niecīgais piedāvājums Ogrē - tika pieteikts vien daudzdzīvokļu ēku komplekss Mednieku ielā, kur plānotās pārdošanas cenas bija, sākot no 1385 EUR/m2 bez dzīvokļa iekšējās apdares. Vidēji vienistabas dzīvokļu cenas laikā no 2006. gada decembra līdz 2007. gada jūnijam pieaugušas no 42 000 līdz 52 000 EUR, divistabu dzīvokļu cenas - no 56 000 līdz 65 000 EUR, trīsistabu dzīvokļu cenas - no 66 000 līdz 77 000 EUR, bet četristabu dzīvokļu cenas - no 71 000 līdz 85 000 EUR.

Privātmāju sektorā Ogres rajonā pircēju interesi izraisīja nelielais attālums līdz Rīgai. Cenu izmaiņas lielākoties noteica būvniecības izmaksu pieaugums un zemes pārdošanas cenu pieaugums, turklāt pieprasījumu noteicis arī dzīvokļu cenu pieaugums. Cenu līmenis privātmājām jūnija beigās svārstījās no 135 000 līdz 500 000 EUR Ikšķilē, no 115 000 līdz 380 000 EUR Ogrē, no 95 000 līdz 280 000 EUR Ķegumā, kā arī no 25 000 līdz 240 000 EUR viensētās Ogres rajonā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nekustamo īpašumu cenas Ogrē tuvinās Rīgas līmenim

, 27.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā pusē Ogrē dzīvokļu cenu tirgū bijis novērojams cenu pieaugums, kā rezultātā ievērojami samazinājusies cenu atšķirība ar Rīgas nekustamo īpašumu tirgus cenām, informē "Arco Real Estate" valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits.

Dzīvokļu tirgū tendences noteica visai niecīgais piedāvājums Ogrē - tika pieteikts vien daudzdzīvokļu ēku komplekss Mednieku ielā, kur plānotās pārdošanas cenas bija sākot no 1385 EUR/m2 bez dzīvokļa iekšējās apdares. Vidēji vienistabas dzīvokļu cenas laikā no 2006. gada decembra līdz 2007. gada jūnijam pieaugušas no 42 000 līdz 52 000 EUR, divistabu dzīvokļu cenas - no 56 000 līdz 65 000 EUR, trīsistabu dzīvokļu cenas - no 66 000 līdz 77 000 EUR, bet četristabu dzīvokļu cenas - no 71 000 līdz 85 000 EUR.

Privātmāju sektorā Ogres rajonā pircēju interesi izraisīja nelielais attālums līdz Rīgai. Cenu izmaiņas lielākoties noteica būvniecības izmaksu pieaugums un zemes pārdošanas cenu pieaugums, turklāt pieprasījumu noteicis arī dzīvokļu cenu pieaugums. Cenu līmenis privātmājām jūnija beigās svārstījās no 135 000 līdz 500 000 EUR Ikšķilē, no 115 000 līdz 380 000 EUR Ogrē, no 95 000 līdz 280 000 EUR Ķegumā, kā arī no 25 000 līdz 240 000 EUR viensētās Ogres rajonā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Hanzas Elektronika Ogres un Ventspils ražotnēs palielinās darba vietu skaitu

Dienas Bizness, 28.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augsto un intelektuālo tehnoloģiju līgumražotājas SIA Hanzas Elektronika refinansēšanai banka Citadele izsniegusi 4,7 miljonus eiro, papildus piešķirot vēl 1,5 miljonus eiro kredītu uzņēmuma attīstībai. Tādējādi Hanzas Elektronika būs iespēja palielināt darba vietu skaitu ražotnēs Ogrē un Ventspilī, kā arī atvērt jaunu inženierijas centru Mārupē, rezultātā uzņēmums varēs veikt lielākas gatavās produkcijas piegādes klientiem Baltijas valstīs, Ziemeļvalstīs un Lielbritānijā, informē Citadeles Korporatīvās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Hanzas Elektronika 2015. gadā plāno meitas uzņēmumā Ventspils Elektronikas fabrika izveidot vēl 25 jaunas darba vietas, kopējo darbinieku skaitu palielinot līdz 110 darbiniekiem. Ogrē plānots paplašināt ražošanas telpas, izbūvējot lielāku noliktavu. Savukārt Mārupe izvēlēta par vietu, kur uzņēmums plāno iekārtot jaunu inženierijas centru. Jau tagad uzņēmums nodarbina vairāk nekā 25 inženierus, un būs nepieciešami vēl jauni šīs jomas speciālisti.

Hanzas Elektronika 14 gadus nodarbojas ar elektronisko ierīču līgumražošanu Ogrē un Ventspilī, kā pasaules līmeņa uzņēmums saņemot pasūtījumus savu klientu izstrādāto augsto un intelektuālo tehnoloģiju produktu ražošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Straujāk dzīvokļu cenas kāpušas Salaspilī, Jelgavā – zema aktivitāte

Ingrīda Drazdovska, 05.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada septembrī Rīgai tuvākajās pilsētās straujāk dzīvokļu cenas ir palielinājušās Salaspilī, bet mazāk – Ogrē, izriet no Arco Real Estate apkopotajiem datiem.

Lai arī Rīgā cenu pieaugums ir samazinājies līdz minimumam, Salaspilī cenu pieauguma temps nemazinoties. Ogrē 2010.gada laikā cenas ir svārstīgas un vērojams gan pieaugums, gan kritums. Salaspilī septembrī vidējā dzīvokļu cena palielinājusies par 1,8 % un bija 519 eiro/m2, savukārt Ogrē tā pakāpusies par 0,5 % un bija 429 eiro/m2, – tādus datus sniedz kompānija.

Salīdzinot 2010. gada septembra vidējo cenu Salaspilī ar šā gada sākuma līmeni, tā ir par 24% augstākas, bet Ogrē kopš šā gada janvāra cena ir pakāpusies par 10 %.

Dārgākie Ogrē ir dzīvokļi 103.sērijas un 602.sērijas mājās, bet lētākie savukārt bija Hruščova laikā celtajās mājas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fazer uzsākusi jaunas ražotnes celtniecību Ogrē un saskaņā ar uzņēmuma plāniem jaunā ražotne darbību sāks nākamā gada rudenī, informē uzņēmuma pārstāvji.

Vienlaikus Fazer veic esošās maiznīcas paplašināšanu, kopumā uzņēmuma attīstībā investējot vairāk nekā 5 miljonus eiro un izveidojot aptuveni 40 jaunu darbavietu.

Jaunās ražotnes izveide un esošās maiznīcas paplašināšana Ogrē tiek veikta Fazer Bakery Baltic ražošanas konsolidācijas plāna ietvaros. Jaunā ražotne tiek būvēta līdzās esošajai Fazer Latvija maiznīcai un tiks pilnībā integrēta uzņēmuma kopējā infrastruktūrā.

Ražotne specializēsies saldētu produktu ražošanā, un sākotnēji visa produkcija tiks eksportēta. Fazer Bakery Baltic ražošanas konsolidāciju, paplašinot maiznīcas Ogrē un Kauņā, plānots pabeigt nākamā gada pavasarī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta - Ogrē aizvadītā nakts bijusi kritiska; plūdi skāruši pilsētas teritoriju, daudzviet atslēgta elektrība

LETA, Db.lv, 17.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītā diennakts Ogres novadā un pilsētā bijusi visai kritiska, jo plūdi skāruši arī Ogres pilsētas teritoriju. Plūdu dēļ šonakt elektrība atslēgta 426 Ogres pilsētas un Ogres novada iedzīvotājiem.

Šonakt plūdu dēļ a/s Sadales tīkls veica vairākus lokālos atslēgumus Ogres pilsētā un Ogres novada Ogresgala pagastā, īstenojot ārkārtas risinājumus, lai neapdraudētu iedzīvotāju drošību, informē uzņēmums.

Ogres pilsētā atslēgti 20 kV vidējā sprieguma līnijas vairāki posmi, uz laiku pārtraucot elektroenerģijas piegādi 234 klientiem, kā arī plūdu apdraudējuma dēļ nācās atslēgt 0,4 kV zemsprieguma līniju Ogres novada Ogresgala pagasta dārzkopības sabiedrībā Ogre 88, bez elektrības atstājot 192 klientus.

AS Sadales tīkls atkārtoti brīdina visus elektroenerģijas lietotājus par bīstamību, ko rada ūdens klātbūtne elektroiekārtām un elektroierīcēm. Redzot strauju ūdens līmeņa celšanos privāto māju vai saimniecības ēku tuvumā, elektroierīces ir jāatslēdz no strāvas piegādes, tādējādi novēršot apdraudējumu konkrētajam objektam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Dzīvokļu cenas samazinājušās arī ārpus Rīgas

, 05.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arco Real Estate nekustamā īpašuma tirgus pārskats, liecina, ka arī Ogrē, Kauguros, Jelgavā un Salaspilī sērijveida dzīvokļu cenas ir samazinājušās.

Salīdzinot vidējās cenas sērijveida dzīvokļiem Ogrē augustā ar jūnija cenām, tās ir samazinājušās par 4%, bet, salīdzinot augusta cenas ar 2006. gada decembra cenām, tās ir par 14% augstākas, vidēji maksājot 1387 EUR/m2.

Piedāvājums Ogrē augustā, salīdzinot ar jūliju, palicis nemainīgs, pieaugot par nepilnu procentu (0,92%). Visdārgākie Ogrē bija 103. sērijas dzīvokļi, kuriem cena svārstījās no 55-77 tūkstošiem EUR, bet vislētākās bija Hruščova laikā celtās mājas, kurām cena svārstījās no 43-74 tūkstošiem EUR atkarībā no istabu skaita.

Vislielākais piedāvājums Ogrē bija 2-istabu dzīvokļiem, tad 3-istabu un pēc tam 1-istabu dzīvokļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autosportists, inženieris un uzņēmējs Andris Dambis Ogrē būvē pasaules klases sporta auto un ir iegādājies Mitsubishi rūpnīcu Lielbritānijā.

Ar automašīnām Andris Dambis ir cieši saistīts jau no agras bērnības, kad tētis, šoferis būdams, ņēmis mazo līdzi uz garāžu. Tehnika ieinteresējusi tik ļoti, ka ar apskatīšanu un pabraukāšanos nepietika. Neviena nemudināts, puika pats ķēries pie dažādu aparātu konstruēšanas. Aizraušanās mūža garumā sākusies ar mopēdu un automodelīšu būvēšanu.

«Man bija skaidrs, ka gribu darboties ar mašīnām. Sagadīšanās pēc togad, kad man bija jāstājas augstskolā, pirmo gadu Rīgas Tehniskajā universitātē uzņēma autotransporta specialitātē. Uz to bija liels konkurss, bet tiku iekšā.»

Otru dzīves daļu kopš padsmitnieka vecuma paņēmis autosports. «Piedalījos visās sacensībās pēc kārtas ar kādām mašīnām vien varēju. Tepat Ogrē pats sāku būvēt autokrosa mašīnu. Kolhozs piešķīra vienu norakstītu žigulīti, es to sametināju, un tā sākās manas autokrosa gaitas.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

KP atļauj SIA A Aptiekas un SIA Avots Farma apvienošanos

Sanita Igaune, Db, 16.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) nolēmusi atļaut SIA A Aptiekas un SIA Avots Farma apvienošanos, teikts konkurences uzraugu mājaslapā publicētajā lēmumā.

Šogad 12.septembrī KP saņēma ziņojumu par SIA A Aptieka un SIA Avots Farma apvienošanos. Paredzēts, ka pēc darījuma pabeigšanas A Aptiekas iegādājas visas Avots Farma pamatkapitāla daļas. Avots Farma pieder viena aptieka Ogrē.

Lemjot par darījumu, KP lēma kā darījums ietekmēs zāļu mazumtirdzniecības tirgu Ogrē. KP informē, ka no 10 aptiekām Ogrē ir deviņas vispārēja jeb atvērta tipa aptiekas un viena slēgta tipa aptieka.

KP norāda, ka apvienošanās rezultātā iegūstot kontroli pār vienu vispārējo jeb atvērta tipa aptieku Ogrē, A Aptiekas tirgus daļa pilsētā pēc apgrozījuma būs zem 10%.

Tādējādi KP secināja, ka uzņēmumam A Aptiekas neradīsies vai nenostiprināsies dominējošs stāvoklis lietā definētajā konkrētajā tirgū, kā arī netiks būtiski samazināta konkurence zāļu mazumtirdzniecības (aptieku) tirgū Ogrē.

Komentāri

Pievienot komentāru