Citas ziņas

Lietuvietis - līderis Kolumbijas Prezidenta krēslam

Vēsma Lēvalde, 28.04.2010

Jaunākais izdevums

Lietuvietis Antans Mockus ir vadošais Prezidenta amata kandidāts Kolumbijā. Viņu maijā gaidāmajā Prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā gatavi atbalstīt 38 procenti vēlētāju.

Par to ziņo colombiareports.com. A. Mockus pārstāv Zaļo partiju. Otrs populārākais kandidāts ir bijušais aizsardzības ministrs Huans Manuels Santoss. Matemātiķis, filozofs un politiķis Mockus ir lietuviešu imigrantu dēls un dzimis 1952. gadā Bogotā. Viņš no 1990. līdz 1993. gadam bija Kolumbijas Nacionālās universitātes rektors, bet atstāja šo amatu, lai kandidētu Bogotas mēra vēlēšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kolumbijas prezidents Huans Manuels Santos (Juan Manuel Santos) ir piedraudējis izraidīt no valsts tās ārvalstu kompānijas, kuras maksās izpirkuma naudu par saviem nolaupītajiem darbiniekiem, raksta BBC.

Prezidents to paziņoja pēc tam, kad Kolumbijas kreisi noskaņoto nemiernieku grupējums FARC nolaupīja 23 Kanādas naftas kompānijas darbiniekus. Gandrīz visi darbinieki vēlāk tika atbrīvoti.

Sagūstītie naftas kompānijas darbinieki vēlāk stāstīja, ka esot dzirdējuši kā FARC kaujinieki sarunājas par to, ka uzņēmums esot par tiem samaksājis izpirkuma naudu.

Kaujinieki esot saņēmuši 2,62 miljonus ASV dolāru lielu izpirkuma maksu.

«Mēs nedrīkstam ļaut palīdzēt uzturēt šos bandītus, tāpēc es uzsveru – jebkura kompānija, kas viņiem samaksās kaut vienu peso tiks padzīta no valsts,» brīdināja Kolumbijas prezidents.

Kolumbijā strādājošās ārvalstu kompānijas nereti ir maksājušas lielas izpirkuma naudas, piemēram, 2007. gadā uzņēmums Chiquita atzinās, ka esot maksājis gandrīz vai 2 miljonus ASV dolāru FARC kaujiniekiem apmaiņā pret aizsardzību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

35 000 venecuēliešu dodas pāri robežai uz Kolumbiju iepirkt pārtiku un medikamentus

LETA--DPA, 11.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

35 000 venecuēliešu svētdien devušies pāri robežai uz Kolumbiju, lai iepirktu savā valstī par deficītu kļuvušās pārtikas preces un medikamentus.

Venecuēlas robeža ar Kolumbiju tika atvērta pirmo reizi 11 mēnešu laikā, un venecuēlieši lielā skaitā steidzās uz Kolumbijas pierobežas pilsētu Kukutu, kas ir Ziemeļsantanderas departamenta galvaspilsēta.

Departamenta gubernators sacīja, ka viņi nav gaidījuši vairāk par 10 000 venecuēliešu un to lielais skaits pierāda, ka robeža jāatver nekavējoties.

Venecuēla ir smagi cietusi no naftas cenu samazināšanās pēdējos divos gados un šobrīd cīnās ar hiperinflāciju, ekonomikas kritumu, plašu noziedzību un korupciju, kā arī ar pieaugošu pārtikas un elektroenerģijas trūkumu.

Privāto organizāciju aplēses liecina, ka pārtikas pamatpreču un medikamentu trūkums Venecuēlā sasniedzis 80%, bet situācija līdzās Kolumbijas robežai ir īpaši smaga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas apģērbu mazumtirgotāja Apranga, kura valdes priekšsēdētājs ir Darjus Mockus (Darius Mockus), apgrozījums, ieskaitot PVN, šā gada janvārī bijis 17 miljoni eiro, kas ir par 4,7% mazāk nekā pagājušā gada janvārī, liecina kompānijas sniegtā informācija Viļņas biržai. Šogad šajā laika posmā Apranga apgrozījums Latvijā samazinājies par 13,9%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Salīdzinājumā ar pagājušo gadu Lietuvā divkāršojies miljardieru skaits, liecina Lietuvas žurnāla "Top" publicētais jaunākais valsts bagātāko cilvēku saraksts.

Tajā ir trīs jauni miljardieri - kiberdrošības uzņēmuma "Tesonet" līdzdibinātāji Toms Okmans un Eimants Sabaļausks, kā arī koncerna "MG grupe" prezidents Darjus Mockus.

Okmana un Sabaļuska aktīvu vērtība katram ir 1,05 miljardi eiro, bet Mockum - viens miljards eiro, norāda žurnāls.

Uzņēmumam "Tesonet" pieder VPN pakalpojumu sniedzējs "Nord Security", kura vērtība tiek lēsta trīs miljardu ASV dolāru apmērā. 2023.gadā "Nord Security" piesaistīja 100 miljonu dolāru investīcijas no ASV privātā kapitāla fonda "Warburg Pincus".

Savukārt Mockus ir ražošanas, tirdzniecības, nekustamā īpašuma un plašsaziņas līdzekļu grupas "MG grupe" vienīgais īpašnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bagātākais lietuviešu uzņēmējs – Maxima īpašnieks Numavičs

Gunta Kursiša, 27.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas bagātākais uzņēmējs ir veikalu tīkla Maxima radītājs Nerijus Numavičs. Viņam pieder 60% no Vilniaus prekybos (Viļņas tirdzniecība) grupas, kam pieder vairāk nekā desmit dažādu profilu uzņēmumu Lietuvā, Nīderlandē un Kiprā, izklaides centri Akropolis Lietuvas lielākajās pilsētās, kā arī Eiropaptieku tīkls, vēsta laikraksta Veidas 2011. gadā apkopotā informācija par bāgātākajiem Lietuvas uzņēmējiem.

Otrajā vietā bagātāko lietuviešu uzņēmēju topā ierindojas koncerna MG Baltic, kas nodarbojas ar nekustamo īpašumu, investcijām jaunos biznesa projektos un alkohola ražošanu, prezidents un 100% īpašnieks Darius Mockus. Viņš ir arī mediju īpašnieks – D. Mockus pieder NEO-PRESS, Alfa Media un televīzijas kanāls LNK.

Trešajā vietā sarakstā atrodas uzņēmējs un 14% Vilniaus prekybos grupas īpašnieks Žilvinas Marcinkevičius. Viņam seko Bronislovas Lubys, kam pieder 62% koncerna Achemos. Achema Group pārvalda vairāk nekā 50 uzņēmumu, kas darbojas ķīmijas, loģistikas, transporta, kravu iekraušanas un izkraušanas, enerģētikas un masu mediju nozarēs, liecina informācija Achema Group mājaslapā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šveices pilsētā Davosā nākamnedēļ sākas Pasaules ekonomikas forums, kurā piedalīsies 52 valstu un valdību vadītāji un gandrīz 600 uzņēmumu vadītāji, otrdien paziņojuši foruma organizatori.

"Nav šaubu, ka mūsu 53.ikgadējā sanāksme Davosā notiks uz vissarežģītākā ģeopolitiskā un ekonomiskā fona pēdējo desmitu gadu laikā," paziņoja foruma prezidents Berge Brende, norādot uz tādām problēmām kā pieaugošās enerģijas un pārtikas preču cenas un nepieciešamību efektīvāk risināt globālās sasilšanas problēmu.

Krievijas gandrīz gadu ilgais karš Ukrainā, Covid-19 ierobežojumi un jaunais Covid-19 vilnis Ķīnā ir vājinājis globālo ekonomiku.

Brende norādīja, ka šoreiz forumā piedalīsies rekordliels politisko līderu skaits un gandrīz puse no 52 valstu un valdību vadītājiem būs no Eiropas, kā arī vairāki līderi, kas nesen nākuši pie varas, piemēram, Dienvidkorejas prezidents Juns Sukjols, Kolumbijas prezidents Gustavo Petro un Filipīnu prezidents Ferdinands Markoss jaunākais.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta ar foto - Urugvaja kļūst par pirmo valsti, kas legalizē marihuānu

Gunta Kursiša, 11.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Urugvajā, kas izpelnījusies slavu kā viena no progresīvākajām Latīņamerikas valstīm, oficiāli atļauts audzēt, pārdot un patērēt marihuānu, vēsta BBC.

Aptuveni pēc 12 stundas ilgām debatēm likumdevēji apstiprinājuši vēsturisko lēmumu. Likums, kas stāsies spēkā aprīlī, ļauj urugvajiešiem, kas pārsnieguši 18 gadu vecumu, iegādāties līdz 40 gramiem marihuānas mēnesī.

Līdz ar likuma pieņemšanu valdība cer cīnīties pret pieaugošo ar narkotikām saistīto noziegumu skaitu, kā arī mazināt narkotiku karteļu ietekmi, tomēr likuma kritiķi norāda, ka tas tikai veicinās narkotiku lietošanu.

Urugvajai nevajadzētu šādā veidā eksperimentēt ar saviem iedzīvotājiem, uzskata likuma opozicionārs Alfredo Solari (Alfredo Solari). «Šis projekts izskatās pēc sociālās inženierijas eksperimenta un nerespektē nevienu no ētiksajiem aizsargmehānismiem, kas attiecas uz eksperimentiem ar cilvēkiem,» pauda A. Solari.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Spekulācijas dēļ Venecuēlā slēdz 70 veikalus

Elīna Jēkabsone, speciāli Db, 13.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts inspektori sadarbībā ar valsts zemessardzi nepamatotu cenu izmaiņu dēļ slēdza vairāk nekā 70 tirdzniecības vietas Venecuēlā, ziņo AFP.

Starp sodītajiem uzņēmumiem bija vairāki lielveikali, tajā skaitā Francijas –Kolumbijas tirdzniecības tīkla Eksitons un vietējā mazumtirgotāja Kada veikali. Lielākajai daļai no sodītajām tirdzniecības vietām brīdinājuma nolūkos lika pārtraukt darbību uz 24 stundām.

8. janvārī Venecuēlā tika devalvēta nacionālā valūta. Iepriekšējās likmes vietā, kas bija 2.15 Venecuēlas bolivāri pret dolāru, tika ieviesti divi kursi: 2.6 Venecuēlas bolivāri pret dolāru primārajām importa precēm un 4.3 attiecībā uz pārējo.

Pēc paziņojuma par valūtas devalvāciju, daudzi Venecuēlas iedzīvotāji steidza iegādāties pārtiku, sadzīves tehniku un citas preces par iepriekšējo cenu, līdz ar to valstī ir sācies «patērētāju bums».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pasaules banka cīnās par savu identitāti

Didzis Meļķis, 18.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Pasaules bankas (PB) prezidentu izraudzītais Korejas izcelsmes amerikānis Džimjons Kims šķiet sava veida pārejas posms šīs starptautiskās institūcijas identitātes pielāgošanā mūsdienu pasaulei. Ilggadējais Latvijas Bankas vadītājs Einārs Repše saka, ka Dž. Kima gadījumā uzvarējusi tradīcija – šai amatā iecelt amerikāni.

Tomēr novirze no tradīcijas šoreiz bijusi vismaz divējāda. Pirmkārt, Kims ir imigrantu pēcnācējs un nav ne baņķieris, ne diplomāts. Otrkārt, vairāk vai mazāk formāli, bet ar viņu tomēr konkurēja Kolumbijas ekonomists Hosē Antonio Okampo (viņš gan pagājušās nedēļas beigās atteicās no kandidēšanas, jo izraudzīšanās process tiek «pārāk politizēts») un Nigērijas finanšu ministre, viņa arī bijusī PB ģenerāldirektore Ngozi Okonjo-Iveala.

Latvijas attiecības ar EP Kima prezidentūra diez vai kā ietekmēs. «Neesam ne tā lielākā pasaules valsts, ne arī mums ir lielākās problēmas,» saka Repše, tāpēc gadu gaitā izveidotā sadarbība turpināsies atbilstīgi Latvijas nelielajai lomai PB. Viņš gan norāda, ka, braucot uz Latviju, arī tik lielam vīram kā PB prezidentam vajadzētu vismaz lielos vilcienos orientēties valsts ekonomiskajā situācijā. Aizejošais PB prezidents Roberts Zēliks savulaik Latvijas apmeklējuma laikā neveiksmīgi painteresējās, vai latvāņu pļāvēji «simtlatnieki» Siguldā tos simts latus pelna vienā dienā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lielā krīze pāri

Ilze Šķietniece, speciāli DB, 28.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiem, kas asiņainajā izdzīvošanas cīņā izturējuši un strādā, ir labas nākotnes perspektīvas.

Tā par situāciju zivju pārstrādē saka Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents Didzis Šmits. Visgrūtākais posms pēc Krievijas embargo ir garām, un uzņēmēji atraduši jaunus noieta tirgus.

Liepājā zivju pārstrādes un konservēšanas nozarē darbojas seši uzņēmumi – Kolumbija, Baltā zivīte, Vido, Roņu 6, Silverfish un PK Invest, informē pašvaldībā. 2017. gadā šo uzņēmumu neto apgrozījums bija 5,7 miljoni eiro, bet prognozes liecina, ka pērn tas samazinājies.

«Esam runājuši ar uzņēmējiem, kritums ir saistībā ar Kolumbija Ltd un ar to saistīto uzņēmumu Baltā zivīte un Roņu 6 apgrozījuma samazināšanos,» skaidro Liepājas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules ekonomika bremzējas, un arī Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) trūkst darba roku, tādi ir Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidenta Aigara Rostovska secinājumi pēc vizītes ASV

Kopā ar Eiropas uzņēmēju organizācijas Eurochambres vadību LTRK prezidents ticies ar pārstāvjiem no ASV organizācijas US Chamber of Commerce, kas ir ASV lielākā uzņēmēju organizācija. Eiropas uzņēmēji tikušies ar Starptautiskā Valūtas fonda, Pasaules Bankas, Kolumbijas Universitātes, Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) pārstāvjiem un ASV politiķiem.

Masačūsetsas pārstāvju palātas deputāts Bils Kītings uzņēmējiem paudis pragmatisku viedokli par politikā ilgtermiņā pieļautajām kļūdām, norādot uz to, ka valdības bijušas arogantas, nespējot piepildīt trūcīgāko sabiedrības slāņu gaidas.

Ne tikai ASV tiek prasītas pārmaiņas. Secināms, ka politika nav pragmatiska, bet ievēro konjunktūru, un kurš skaļāk kliedz, uz to tiek reaģēts. B. Kītinga secinājumus transponējot uz uzņēmēju sabiedrību, A. Rostovskis prognozē arī turpmāku nenoteiktību un neskaidrību, kurai patlaban ir tendence pieaugt visā pasaulē. «Uzņēmējiem ar šo pieaugošo nenoteiktību un pārsteigumiem ir jārēķinās, jo tāda ir politiskā konjunktūra,» sacīja A. Rostovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Uzņēmums Baltic Crystal iegādājies bijušo safīra ražotni ASV

LETA, 14.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā reģistrēts uzņēmums SIA Baltic Crystal iegādājies bijušo safīra audzēšanas ražotni Vašugalā, kuru no jauna plānots atvērt pēc gada, atsaucoties uz Kolumbijas upes ekonomiskās attīstības padomes sniegto informāciju, vēsta vietējais laikraksts The Columbian.

Baltic Crystal par 3,6 miljoniem ASV dolāru iegādājies kompānijas Sapphire Materials Company īpašumu, tai skaitā aptuveni 4980 kvadrātmetrus lielo safīra audzēšanas laboratoriju, kura pašlaik ir slēgta. Ražošanu ASV uzraudzīs kompānija B Crystal, kura tiks reģistrēta ASV īpaši šim nolūkam.

Baltic Crystal sākumā plāno nolīgt 14 darbiniekus, to skaitā divus vai trīs no Latvijas. Vēlāk darbinieku skaits varēt būt 70. Uzņēmums šī mērķa īstenošanā plāno ieguldīt 15 miljonus dolāru, bet nav noteikts, kad uzņēmuma paplašināšanās varētu notikt.

Uzņēmums ražos mākslīgā safīra izstrādājumus, kurus var izmantot LED spuldžu ražošanā un aizsargpārklājumos, kā arī pusvadītāju rūpniecībā. Uzņēmuma Baltic Crystal prezidents Andrejs Mihailovs norādījis, ka ASV safīra produktu tirgus aug īpaši elektronikas un aizsardzības industrijā un Vašugalas ražotne ļaus piekļūt tehnoloģiju industrijas klasteriem Vašingtonas štatā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Soross: Vācijas taupība iegrūdīs eirozonu deflācijas spirālē

Lelde Petrāne, 12.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miljardieris investors Džordžs Soross pārmet Vācijai vadošo lomu taupības pasākumu ieviešanā, kas iegrūdīšot eirozonu deflācijas spirālē, ziņo Reuters.

Papildus fiskālie stimuli - un nevis fiskālā disciplīna - ir izeja no krīzes gan Eiropai, gan Amerikas Savienotajām Valstīm, Soross sacījis otrdien savā runā Kolumbijas Universitātē.

«Deficīta samazināšana no tādas kreditorvalsts kā Vācija puses ir tiešā pretrunā ar pieredzi, kas gūta no Lielās depresijas pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados. Tas var iegrūst Eiropu ilgstošas stagnācijas periodā vai pat sliktāk,» sacījis Soross.

Tomēr Vācija, maz ticams, mainīs savu uzvedību, jo tās ekonomikai klājas labi un citu valstu grūtībās var vainot strukturālo neelastību, stāstījis slavenais investors.

Soross atzīmējis, ka Vācijas kanclere Angela Merkele nesen guva virsroku G20 sanāksmē, kur viņa apvienoja spēkus ar Kanādu un jaunievēlēto Lielbritānijas premjeru Deividu Kameronu, spiežot citas valstis ieviest taupības pasākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS HansaMatrix kārtējā akcionāru sapulcē 2017. gada 27. aprīlī tika ievēlēts jauns padomes sastāvs, kurā no jauna ievēlēts Gundars Strautmanis. Lēmums stājas spēkā pēc reģistrācijas Komercreģistrā, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Viņa pašreizējie amati ir Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības kameras pirmais viceprezidents; Eiropas Ekonomikas un Sociālo lietu Komitejas ( EESK) loceklis un divu EESK struktūru - Darba devēju Grupas un Industriālās attīstības ( CCMI ) biroju loceklis; kā arī Lattelecom SIA GID ārštata padomnieks.

Iepriekšējā darba pieredze – Lattelecom prezidents – direktoru padomes priekšsēdētājs; Latvijas Mobīlais Telefons padomes priekšsēdētāja vietnieks; uzraudzības padomes loceklis EUTELSAT, un citi.

Viņš ieguvis inženiera izglītību Rīgas Politehniskajā Institūtā, aspirantūru Maskavas Elektronikas Tehnoloģijas institūtā. Papildus biznesa izglītība - Jorkas Universitāte (Kanādā), Masteri Universitāte, Kolumbijas Universitātes Biznesa skola ( ASV ).

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Jelgavā skulptūru kalšanai savesti ledus bloki no vietējām ūdenskrātuvēm

Gunta Kursiša, 29.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavas Uzvaras parkā ieradušās smagās automašīnas ar ledus blokiem, sniega pūtēji pūš sniegu, tiek kalts un slīpēts - tas nozīmē, ka 16. Starptautiskā Ledus skulptūra festivāla darbi ir sākušies, Db.lv informēja Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde Kultūra, kas ir ledus skulptūru festivāla organizētāja.

Ledus skulptūru festivāls noritēs no 7. līdz 9. februārim, un tajā varēs aplūkot 50 ledū kaltus mākslas objektus. Šogad festivāla tēma ir «Brīnumzeme», un darbus veidos vairāk nekā 30 tēlnieki no astoņām valstīm.

Lai mākslinieki varētu radīt skulptūras, tiek lietots speciāli mākslīgi sasaldēts ledus, kuru iegūst no trīs reizes destilēta ūdens, to lēnā sasaldēšanas procesā to nepārtraukti maisot. Pateicoties labvēlīgajiem laika apstākļiem, sākotnēji plānotais festivāla ledus apjoms ir palielinājies, jo jelgavniekiem bija iespēja izzāģēt dabīgi sasalušo ledu no Jelgavas ūdenskrātuvēm.

Patlaban ledusdizains.lv tehniskā komanda papildu ir izzāģējusi un nogādājusi Uzvaras parkā 45 tonnas dabīgi sasalušā ledus, veidojot no tā ledus slīdkalniņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lietuvas VMG varētu būvēt skaidu plātņu rūpnīcu Jēkabpilī

LETA--BNS, 07.10.2021

Investējot 146 miljonus eiro, Akmenē, Lietuvā pērn tika atklāta skaidu plātņu ražotne.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Privātie investori plāno realizēt Jēkabpilī skaidu plātņu rūpnīcas projektu 190 miljonu eiro vērtībā, un ražotni varētu būvēt un par tās operatoru kļūt Lietuvas grupa VMG.

Tā pavēstījusi, ka ceturtdien projekta īstenošanas jautājumi apspriesti ar Latvijas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV).

"Mēs ar Latvijas premjeru pārrunājam valsts saistības infrastruktūras izbūvē, palīdzību investoriem, darba vietu izveides, ekoloģijas jautājumus," paziņojumā norādījis VMG vadītājs Egidijs Mockus.

Skaidu plātņu ražotnē investē 146 miljonus eiro 

Investējot 146 miljonus eiro, Akmenē, Lietuvā tapusi skaidu plātņu ražotne....

Viņš piebildis, ka detalizētāku informāciju par projektu grupa nevar sniegt, jo vēl nav parakstīts sākotnējais sadarbības līgums.

Pagājušajā gadā Akmenes brīvajā ekonomiskajā zonā Lietuvā sāka darbu viena no lielākajām skaidu plātņu rūpnīcām Eiropā, kurā VMG investējusi 146 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijā lielākais apģērbu mazumtirgotājs Apranga, kura valdes priekšsēdētājs ir Darius Mockus, šā gada pirmajā ceturk­snī strādājis ar 1,2 miljonu eiro zaudē­jumiem, salīdzinot ar 2,2 miljonu eiro peļņu attiecīgajā laika periodā pērn. Apranga ma­zumtirdzniecības apgrozījums Latvijā pirmajā ce­turksnī salīdzinājumā ar attiecīgo ceturksni pirms gada saruka par 0,5% līdz 11,3 miljoniem eiro. Lat­vijā darbojas 45 Apranga veikali.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pētījums: Lembergs ir piektais bagātākais cilvēks Baltijā

BNS, 30.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils mērs Aivars Lembergs ir piektais turīgākais cilvēks Baltijas valstīs ar 876 miljonu litu (aptuveni 179 miljonu latu) lielu bagātību, liecina pirmdien publiskotais Lietuvas žurnāla IQ izveidotais 50 bagātāko Baltijas iedzīvotāju reitings.

Baltijā visbagātākā cilvēka titulu žurnāls piešķīris Baltijā lielākā mazumtirdzniecības tīkla Maxima īpašnieces Lietuvas grupas Vilniaus prekyba akcionāram Nerijum Numavičam - viņa turības apmērs tiek lēsts 1,8 miljardi litu (367 miljoni latu).

Otrs bagātākais baltietis ir Lietuvas rūpniecības grupas Achemos grupe akcionārs un Lietuvas ekspremjers Broņislavs Lubis ar 1,35 miljardu litu (275 miljonu latu) bagātību, bet trešo un ceturto vietu dala Lietuvas daudznozaru koncerna MG Baltic īpašnieks Darjus Mockus un Lietuvas mobilo aplikāciju tirdzniecības kompānijas GetJar getjar.com dibinātājs Iļja Laurss - katram no viņiem turības apmērs sasniedz miljardu litu (204 miljonus latu).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas bagātākais cilvēks joprojām ir veikalu tīkla «Maxima» īpašnieku holdinga «Vilniaus prekyba» galvenais akcionārs Nerijus Numavičs - lēsts, ka viņa īpašumu kopējā vērtība ir 1,2 miljardi eiro jeb par 200 miljoniem eiro mazāk nekā pirms gada, piektdien raksta portāls «Alfa.lt», atsaucoties uz žurnālu «Top».

Saskaņā ar žurnāla aplēsēm Numavičs tālu apsteidz visus pārējos saraksta dalībniekus.

Otrajā vietā pakāpies uzņēmumu grupas «Girteka logistics» valdes priekšsēdētājs un galvenais akcionārs Mindaugs Raila ar īpašumiem 750 miljonu eiro vērtībā.

Trešajā vietā šoreiz palicis koncerna «MG Baltic» prezidents Darjus Mockus, kam pieder īpašumi 690 miljonu eiro vērtībā.

Ceturtajā vietā ierindojies bijušais «Vilniaus prekyba» akcionārs Žilvins Marcinkevičs, kura īpašumi novērtēti par 400 miljoniem eiro.

Piektajā vietā ir koncerna «Achemos grupe» valdes priekšsēdētāja Lida Lubiene, kuras īpašumu vērtība ir 320 miljoni eiro.

Sestais sarakstā ir mājas un dārza preču tirdzniecības uzņēmumu grupas «Kesko Senukai» dibinātājs Augustīns Rakausks ar 240 miljonus eiro vērtiem īpašumiem, septītais - degvielas uzpildes staciju tīkla operatorkompānijas «Vaizga» akcionārs Ivans Paļeičiks ar 230 miljonus eiro vērtiem īpašumiem, astotais - «Vilniaus prekyba» un Baltkrievijas tirdzniecības tīkla «Mart Inn» akcionārs Mindaugs Marcinkevičs ar 220 miljoniem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru