Citas ziņas

LM: Pansionātā Gaiļezers pacients nelikumīgi fiksēts pie guļvietas

Žanete Hāka, 09.12.2013

Jaunākais izdevums

Veicot pārbaudi Rīgas sociālās aprūpes centrā (RSAC) Gaiļezers, Labklājības ministrija (LM) konstatējusi nopietnus pārkāpumus, tādēļ uzsākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību un turpinās iesākto pārbaudi.

LM informē, ka ministrijas pārstāvji, pārbaudot kādas privātpersonas sūdzību, konstatējusi, ka RSAC Gaiļezers veikta klientes – gados vecas sievietes – nelikumīga fiksēšana pie guļvietas, tādējādi ierobežojot viņas kustību brīvību. LM Sociālo pakalpojumu kvalitātes kontroles departamenta speciālisti secinājuši, ka fiksācijas jostas ir iegādātas vairumā, tāpēc pastāv iespēja, ka klientu fiksēšana pie guļvietām ir bijusi ierasta prakse.

RSAC Gaiļezers ir Rīgas domes Labklājības departamenta pakļautības iestāde. Pamatojoties uz Rīgas domes Labklājības departamenta lēmumu, pašlaik no amata ir atstādināta RSAC Gaiļezers direktore Ļubova Zaka.

RSAC Gaiļezers ir ilgstošas sociālās rehabilitācijas un sociālās aprūpes iestāde. Pansionātā nodrošina pilnu aprūpi cilvēkiem, kuri vecuma vai veselības stāvokļa dēļ paši nevar sevi aprūpēt.

LM uzsāktā pārbaude turpināsies līdz 2014.gada 20.janvārim. LM informēs sabiedrību par pārbaudes rezultātiem, līdzko tā būs noslēgusies.

Sākot ar 2014.gada 2.janvāri, LM savā mājaslapā arī izveidos sadaļu, kurā publicēs informāciju par pārkāpumiem, kuri apdraud klientu dzīvību, veselību vai drošību. Tādējādi sabiedrībai būs pieejama informācija par negodprātīgiem sociālo pakalpojumu sniedzējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par 85 tūkstošiem samazinās Gaiļezers plus pamatkapitālu

Gunta Kursiša, 19.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Gaiļezers plus akcionāru sapulcē pieņemts lēmums uzņēmuma pamatkapitālu samazināt par 85 tūkstošiem Ls līdz 275,45 tūkst. Ls, liecina Latvijas Vēstneša monitorings.

Uzņēmuma kreditori, kuriem prasījumu tiesības radušās pirms tam, kad ticis pieņemts lēmums par pamatkapitāla samazināšanu, savus prasījumus par nodrošinājuma saņemšanu var pieteikt viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas, prasību sūtot uz a/s Gaiļezers plus juridisko adresi – Daugavpils ielu 62/66, Rīgā, paziņojis uzņēmums.

Gaiļezers plus nodarbojas ar tekstilizstrādājumu un kažokādu mazgāšanu un tīrīšanu, tostarp ķīmisko tīrīšanu. Uzņēmums dibināts 1996. gadā un pērn apgrozīja 367,5 tūkst. Ls, kā arī nopelnīja 22,6 tūkst. Ls.

SIA Gaiļezers plus 2012. gadā strādāja vidēji 33 darbinieki, un uzņēmuma vienīgā valdes amatpersona ir tās priekšsēdētājs Gundars Dilba. Uzņēmuma padomē darbojas tās priekšsēdētājs Agris Lapiņš, viņa vietnieks Krists Dilba, kā arī padomes loceklis Juris Vucāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Tirdzniecības centri “Damme”, “Gaiļezers” un “Tukums” – izmanto tikai 100% zaļo enerģiju!

Reklāmraksts, 21.10.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centri “Damme”, “Gaiļezers” un “Tukums” īsteno videi draudzīgu apsaimniekošanu - pāriet uz zaļo enerģiju.

2021. gada 1. jūlijā tika noslēgti līgumi ar AS “Latvenergo” par zaļās elektroenerģijas piegādi tirdzniecības centriem “Damme”, “Gaiļezers” un “Tukums”. Tas samazinās ikgadējo apjomu par 1287 tonnām CO2 gadā, kas ir vairāk nekā 250 reizes par viena cilvēka CO2 izmešu patēriņu gadā! Šāds resursu patēriņa ietaupījums ir ne tikai nozīmīgs solis zaļākai videi, mazinot ekoloģiskās pēdas nospiedumu, bet arī investīcija drošākai un ilgtspējīgākai nākotnei.

Atjaunīgā elektroenerģija jeb tā saucamā zaļā enerģija tiek iegūta no resursiem, kas atjaunojas ātrāk nekā tos patērē, kā piemēram, ūdens, saules, biomasas, plūdmaiņām, iežiem u.c. AS “Latvenergo” piedāvātais elektroenerģijas produkts Elektrum zaļais, ko kopš jūlija izmanto tirdzniecības centros “Damme”, “Gaiļezers” un “Tukums”, tiek ražots no Latvijas atjaunīgajiem resursiem. No tās lielāko īpatsvaru iegūst no trijās Daugavas hidroelektrostacijās saražotās enerģijas – tas ir viens no vērtīgākajiem atjaunīgās enerģijas ieguves veidiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Jaunajā poliklīnikā, kas pacientiem būs atvērta no 5. februāra, konsultācijas sniegs ap 150 speciālistu.

Ceturtdien atklāta Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra «Gaiļezers» jaunā daudzprofilu poliklīnika. Stacionāra «Gaiļezers» poliklīnikas telpu rekonstrukcijas izmaksas bija 2,8 miljoni eiro, informē Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre Aija Lietiņa.

Jaunā poliklīnika izveidota telpās, kur agrāk atradās stacionāra «Gaiļezers» administratīvais korpuss. Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve atzīmē, ka vairākums to atceras kā garu, tumšu un pagājušā gadsimta elpu saglabājušu gaiteni nokļūšanai slimnīcas korpusā. Pašlaik šī slimnīcas daļa ir rekonstruēta un pārtapusi par gaišu, modernu un pacientiem ērtu daudzprofilu ambulatoro pakalpojumu centru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Gaiļezera daudzfunkcionālā Operāciju bloka izveidē ieguldīti 18,62 miljoni eiro

Žanete Hāka, 22.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā Gaiļezers atklāts jaunais daudzfunkcionālais Operāciju bloks, informē slimnīcas pārstāvji.

Saskaņā ar statistikas datiem, katrs ceturtais Latvijā hospitalizētais pacients saņem palīdzību Rīgas Austrumu slimnīcā, tāpēc īstenotais projekts iegūst nozīmi visas valsts mērogā.

Slimnīcas galvenais ķirurgs doc. Haralds Plaudis: «Jaunizveidotā operāciju bloka koncepcija paver ārkārtīgi plašas iespējas attīstībai arī nākotnē. Mūsdienīgi raugoties, operāciju bloks vairs nav tikai vieta, kurā tiek izpildītas ķirurģiskas operācijas. Sākotnējā vīzija, ko nu esam spējuši realizēt, ir dinamiska dažādu ārstniecības dienestu un struktūrvienību sadarbība, lai paaugstinātu pacientu drošību, kas, pieaugošas ķirurģiskā darba intensitātes apstākļos, ir izaicinājums ikvienam daudzprofilu stacionāram. Mūsdienīgu tehnoloģiju racionāla pielietošana un koordinēta dažādu specialitāšu ārstu sadarbība sakārtotā vidē ir liels solis pretim standartizētai un pacientam draudzīgai medicīnai, kas neapšaubāmi uzlabos uzticību medicīnas sistēmai kopumā.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Latvijas Onkoloģijas centrā atklāj rekonstruēto Ķīmijterapijas un hematoloģijas klīniku

Žanete Hāka, 17.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, piedaloties veselības ministram Guntim Belēvičam, Latvijas Onkoloģijas centrā tika atklāta rekonstruētā Ķīmijterapijas un hematoloģijas klīnika, informē centra pārstāvji.

Projekts Ķīmijterapijas un hematoloģijas klīnikas attīstība tika apstiprināts 2011.gada janvārī, un tā mērķis bija izveidot Latvijas Onkoloģijas centrā teritoriāli vienotu klīniku ar stacionāra nodaļām, tai skaitā ar Cilmes šūnu transplantācijas nodaļu, lielu dienas stacionāru, ambulatoro konsultāciju daļu, Hematopatoloģijas un audzēju imunoloģijas laboratoriju, kā arī asins kabinetu ar laboratoriju, kas sniegtu terciārā līmeņa augsti specializētu diagnostiku un ārstēšanu pacientiem ar onkoloģiskajām un hematoloģiskajām slimībām no visas Latvijas.

Latvijas Onkoloģijas centra Ķīmijterapijas dienas stacionārā veikto procedūru skaits piecu gadu laikā ir dubultojies: 2010.gadā – 6934, 2011.gadā - 11 018, 2015.gadā - 12 713, norāda virsārste ķīmijterapijā Iveta Kudaba.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

papildināts (16:25) - Sociālās aprūpes centrā Gaiļezers kāda kliente piesieta pie gultas; atstādina iestādes vadītāju

, 09.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaiļezers

Gaiļezers

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Neizmantotās publiskās privātās partnerības iespējas

Māris Ķirsons, 14.04.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī publiskās privātās partnerības (PPP) normatīvi Latvijā darbojas jau vairāk nekā 10 gadus, tomēr finiša stadijā ir tikai viens liels daudzu desmitu miljonu eiro projekts – Ķekavas apvedceļš, kas, iespējams, varētu palikt par vienīgo šāda mēroga projektu

Tagad valsts un pašvaldības vairāk savu ieceru īstenošanai cer uz ES Attīstības un noturības programmas līdzekļiem nekā uz publisko privāto partnerību, tiesa, plānošanā ir vairāki iespējamie PPP projekti, bet to, kāds būs to liktenis, rādīs laiks.

Var būt slimnīcas kā PPP

Tā kā citās Eiropas valstīs kā PPP top ne tikai ceļu infrastruktūras, bet arī slimnīcu projekti, tad arī Latvijā ir ne vienu reizi vien tikusi vērtēta iespēja jaunas slimnīcas izveidei tieši PPP ietvaros. Šķiet, ka visgatavākais projekts ir SIA CADUCEUS Development, kura jau 2019. gada nogalē iesniedza savu piedāvājumu ne tikai Veselības ministrijai, bet arī SIA Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) par tās sazarotās slimnīcas infrastruktūras optimizāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Teju par miljonu renovēs Gaiļezera pirmo stāvu

Gunta Kursiša, 21.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca noslēgusi iepirkumu konkursu par stacionāra «Gaiļezers» pirmā stāva telpu grupas renovāciju biroju vajadzībām, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Gaiļezera pirmā un otrā stāva telpu grupas renovācija biroja vajadzībām notiks, lai abos stāvos izveidotu pārvaldes administratīvās telpas. 2013. gada augustā tika pabeigta stacionāra Gaiļezers otrā stāva telpu grupu renovācija biroja vajadzībām. Esošajās telpās ir izvietotas 87 darba vietas, līdz ar to slimnīcas pārējos stacionāros pārvaldes daļu darbinieki vairs šobrīd neatrodas. Tādējādi pārējos stacionāros ir atbrīvojušās telpas, kas tiek izmantotas stacionāra ārstniecisko funkciju veikšanai. Pirmajā stāvā paredzēta telpa 64 darbavietām, Db.lv skaidroja SIA Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu pārvaldīšanas un apsaimniekošanas uzņēmumu grupas Civinity uzņēmums Civinity Solutions noslēdzis līgumu ar Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcu par uzkopšanas darbu veikšanu visos tās objektos.

Līgums noslēgts uz trīs gadiem un līguma summa ir 5,9 miljoni eiro.

Civinity darbus objektos uzsāks šā gada 1. oktobrī. Darbi tiks nodrošināti visos Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas objektos Rīgā: stacionārā "Gaiļezers", pataloģijas centrā, Latvijas Onkoloģijas centrā, Latvijas Infektoloģijas centrā, veselības centrā "Biķernieki", Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (Gaiļezers), kā arī Upeslejās, Stopiņu novadā stacionārā “Tuberkulozes un plaušu slimību centrs”.

Ikdienā pakalpojumus gandrīz 150 000 kv.m. uzkopjamajā teritorijā nodrošinās vairāk kā 200 darbinieku.

"Šis ir lielākais valsts iepirkums medicīnas iestāžu uzkopšanā Latvijā. Objekti ir sarežģīti, ar paaugstinātām prasībām tīrībai un dezinfekcijai, kā arī ar īpašām prasībām saistībā ar epidemioloģisko situāciju valstī. Darbs noritēs visu diennakti, lai nodrošinātu atbilstību visām medicīnas iestāžu prasībām," skaidro Aleksejs Gončarovs, Civinity Solutions vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Atklāj rekonstruēto stacionāra Gaiļezers korpusu

Baiba Zālīte, speciāli db.lv, 13.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 13. februārī, tika oficiāli atklāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) stacionāra Gaiļezers rekonstruētais 7. korpuss, kurā pacienti varēs saņemt invazīvās kardioloģijas, invazīvās radioloģijas un funkcionālās diagnostikas pakalpojumus, kolēģus un mediju pārstāvjus piektdien informēja RAKUS valdes locekle Anita Slokenberga.

Jaunatklātajam korpusam ir divi stāvi kopumā 2862 kvadrātmetru platībā.

Rekonstruētajā korpusā pilnībā modernizēta saimnieciskā un tehniskā infrastruktūra, papildus izveidojot divas jaunas angiogrāfijas zāles invazīvajai radioloģijai un trīs jaunas zāles invazīvajai kardioloģijai, kā arī izveidotas plašas telpas dienas stacionāram ar 16 gultām. Vecajam korpusam tika piebūvēts otrais papildus stāvs funkcionālās diagnostikas nodaļai.

Korpuss ir izvietots blakus neatliekamās palīdzības un pacientu uzņemšanas klīnikai, lai palīdzību neatliekamos gadījumos pacientu dzīvības glābšanai būtu iespējams sniegt uzreiz.

Lēmums par stacionāra Gaiļezers 7. korpusa rekonstrukciju un labiekārtošanu tika pieņemts 2009. gadā. Rekonstrukcijas darbi norisinājās no 2012. līdz 2014.gadam un to kopējās izmaksas ir 8,44 miljoni eiro, tostarp ERAF līdzfinansējums apmēram 5,3 miljonu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bez brīdinājuma veicot pārbaudi Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā Gaiļezers, Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) darbinieki šodien tajā konstatējuši vairākas problēmas.

Paredzēts, ka apskate, kura tika sākta kopā ar Saeimas deputātiem, turpināsies gan šodien, gan citā reizē.

Veicot apskati, konstatētas vairākas problēmas bēniņos jeb jumta stāvā, kur, piemēram, kvalitātes trūkumiem caurulēs rasti pagaidu, nevis ilgtermiņa risinājumi. Tāpat atsevišķu materiālu novietojums pēc drošības standartiem liktu attiecīgo vietu apmeklēt ar drošības ķiverēm.

Taujāts, vai konstatētās problēmas nav tik nopietnas, lai liegtu ekspluatēt attiecīgās vietas, atbildīgais būvinspektors norādīja, ka šī situācija ir tuvu tādai, lai noteiktu ekspluatācijas aizliegumu.

Gaiļezera pārstāvji norāda, ka ir izstrādāts attiecīgs projekts, lai novērstu konstatētās problēmas. Tam gan būšot nepieciešams papildu finansējums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamajā nedēļā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā Gaiļezers sāksies veco liftu nomaiņa pret jauniem. Darbi izmaksās 923 904 eiro, informē slimnīcas pārstāve Aija Lietiņa.

Kopumā tiks nomainīti astoņi lifti, kas ir gandrīz 40 gadus veci. Jaunie lifti būs modernāki un ievērojami ātrāki.

Pašreizējie lifti kustas ar ātrumu 1 metrs sekundē, bet jaunie pārvietosies ar ātrumu 1,6 metri sekundē. Tāpat lifti tiks aprīkoti ar vienotu vadības sistēmu, kas nozīmē, ka, nospiežot izsaukšanas pogu pie jebkura lifta, atbrauks tas lifts, kurš attiecīgajā stāvā var nonākt visātrāk. Pacientiem lifts vairs nebūs ilgi jāgaida, un lifti dienas gaitā spēs pārvadāt lielāku cilvēku skaitu.

Liftu nomaiņa notiks pakāpeniski. Vispirms tiks demontēta un nomainīta puse liftu - divi lifti katrā ēkas pusē. Tikmēr pārējie divi lifti katrā ēkas pusē turpinās darbu. Liftu nomaiņu plānots pabeigt nākamā gada beigās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Indexo Real Estate Fund par 25 miljoniem eiro iegādājas divus iepirkšanās centrus

Db.lv, 29.11.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Provendi Asset Management” pārvaldītais nekustamo īpašumu fonds “Indexo Real Estate Fund” noslēdzis līgumu ar norvēģu investoru holdingu LATPRO 2 AS par iepirkšanās centru “RIMI Gaiļezers” un “RIMI Tukums” iegādi.

Abu īpašumu iegādes kopējā darījuma summa sasniedz 25 miljonus eiro. Tukumā esošā iepirkšanās centra iegāde ir viens no pēdējo gadu lielākajiem nekustamo īpašumu darījumiem ārpus Rīgas. Darījums finansēts ar ilgtermiņa aizdevumu no BluOr Bank.

2019. gadā rekonstruētais iepirkšanās centrs Mežciemā atrodas blakus Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcai. Ēkā 7987m2 lielajā platībā atrodas vairāk nekā 50 nomnieku, no kuriem galvenais nomnieks ir veikals RIMI.

Tukuma centrā esošā iepirkšanās centra kopējā platība ir 4210m2 un tajā atrodas gandrīz 40 nomnieku.

“Abu iepirkšanās centru pārliecinoša priekšrocība ir to stratēģiski izdevīgās atrašanās vietas un plaši pieprasītie nomnieki, kas nodrošina stabili lielu apmeklētāju plūsmu. Iepirkšanās centrs Tukumā ir pirmais un noteikti ne pēdējais “Indexo Real Estate Fund” investīciju projekts ārpus Rīgas. Mēs esam pārliecināti par nekustamo īpašumu investīciju potenciālu Latvijas reģionos, un šobrīd mēs aktīvi izskatām arī citus piedāvājumus,” stāsta “Provendi Asset Management” valdes priekšsēdētājs Kristaps Bērziņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome trešdien pieņēma pašvaldības šī gada budžetu, kurā izdevumi plānoti par nepilniem 200 miljoniem eiro lielāki nekā ieņēmumi.

Pašvaldības budžeta ieņēmumi plānoti 1,354 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi - vairāk nekā 1,545 miljardu eiro apmērā, bet budžeta tēriņu starpību 191 miljona eiro apmērā plānots finansēt no budžeta atlikuma un aizņēmumiem.

Pērn pieņemot 2023.gadā budžetu, tajā ieņēmumi tika lēsti 1,2 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi - 1,4 miljardu eiro apmērā, attiecīgi arī togad izdevumi bija aptuveni par 200 miljoniem eiro lielāki par ieņēmumiem. Vēlāk dome budžetā veica arī grozījumus. Šā gada budžetā ieņēmumi plānoti par 162 miljoniem eiro lielāki nekā pērn, bet izdevumi - par 141 miljonu eiro lielāki nekā pērn.

Ieņēmumu palielinājumu nosaka galvenokārt iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu plānotais pieaugums par 75 miljoniem eiro. Pašvaldības budžetā pieaug arī ieņēmumi no valsts budžeta, galvenokārt pedagogu darba samaksas pieauguma ietekmē par 47 miljoniem eiro un no atbalsta Kundziņsalas pārvada būvniecībai par 23,5 miljoniem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā ir septiņas bīstamas ēkas, kuru ekspluatācija nekavējoties jāpārtrauc, un 23 sliktā stāvoklī esošas ēkas jeb tādas, kurās būtu būtiski jāuzlabo drošība, liecina Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) informācija.

Patlaban Latvijā par bīstamām atzītas 12 ēkas - Grāmatvedības un finanšu koledžas Limbažu filiāle Cēsu ielā 28, mūzikas skola Lielajā Kalēju ielā 4, Cēsīs, tirdzniecības centrs Siguldā, Leona Paegles ielā 3, Grāmatvedības un finanšu koledžas Gulbenes filiāle Ābeļu ielā 8, kā arī septiņas ēkas Rīgā - Rīgas cirks, Merķeļa ielā 4, administratīvā ēka 11.novembra krastmalā 29, Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzija Andreja Saharova ielā 35, administratīvā ēka Krišjāņa Valdemāra ielā 26, poliklīnika Anniņmuižas bulvārī 85, tirdzniecības centrs Lomonosova ielā 6 un Rīgas Mūzikas internātvidusskola Kalnciema ielā 118.

Par sliktām ēkām BVKB Rīgā atzinis vairākas izglītības, medicīnas iestādes, veikalus un citas publiskas ēkas. Slikto ēku sarakstā atrodas, piemēram, Latvijas Televīzijas (LTV) augstceltne Zaķusalas krastmalā 3, Jaunais Rīgas teātris Lāčplēša ielā 25, Rīgas Tehniskā universitāte Kaļķu ielā 1, Rīgas Avotu pamatskola Avotu ielā 44, Rīgas Hanzas vidusskola Grostonas ielā 55, viesnīca Viktorija Čaka ielā 55 un klīniskā slimnīca Gaiļezers Hipokrāta ielā 2.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Zemessardzes 1.Rīgas brigādes štāba jaunā izvietojuma vieta Linezerā

LETA, 29.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien nekustamajā īpašumā «Linezers», tika atklāts Zemessardzes 1.Rīgas brigādes jaunais štābs, informē Aizsardzības ministrijas (AM) pārstāve Sandra Brāle.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) stacionāra «Linezers» nekustamo īpašumu Linezera ielā 6 Veselības ministrija (VM) nodeva AM valdījumā šā gada martā.

Nekustamais īpašums vairs netiek izmantots RAKUS pamatfunkcijas nodrošināšanai, kā arī nav nepieciešams citām VM iestādēm un kapitālsabiedrībām, bet AM izteikusi piekrišanu pārņemt to savā valdījumā aizsardzības resora funkciju nodrošināšanai Nacionālo bruņoto spēku atbalsta bāzes attīstībai.

Pēc VM paustā, lai optimizētu ārstniecības pakalpojumu sniegšanu un efektīvāk izmantot resursus, RAKUS no 2012. līdz 2016.gadam veica virkni pasākumu, lai slēgtu stacionāru «Linezers». Process ir pabeigs, līdz ar to RAKUS funkciju izpildei nekustamais īpašums nav nepieciešams.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Saraksts ar tiem Re&Re būvobjektiem, kurus apseko šodien

Lelde Petrāne, 22.11.2013

SIA "Re&Re" valdes priekšsēdētājs Ainārs Pauniņš piedalās Valsts ieņēmumu dienesta jaunā administratīvo ēku kompleksa Spāru svētkos.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls db.lv no Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāves Ievas Lustes ieguvis sarakstu ar tiem būvkompānijas Re&Re būvobjektiem, kuru apsekošana norisinās šodien.

Tiekot pārbaudīta dokumentācija un tas, vai darbi norisinās, atbilstoši prasībām.

Kā rakstīts, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzdevis Rīgas pilsētas būvvaldei šodien sākt ārpuskārtas pārbaudi visos objektos, kurus pašlaik būvē SIA Re&Re, jo tieši šis uzņēmums veica sabrukušā veikala Maxima būvdarbus, informēja Ušakova preses sekretāre Olga Proskurova.

Kā liecina db.lv rīcībā esošais saraksts, šodien tiek pārbaudīti 12 būvobjekti. To skaitā ir arī Latvijas Republikas Valsts ieņēmuma dienesta administratīvo ēku komplekss, klīnikas Gaiļezers operāciju bloks, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēka Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 10A, Rīgas Pils priekšpils, daudzfunkcionālais centrs Akropole.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidents Raimonds Vējonis šorīt nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā Gaiļezers, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Slimnīcā aģentūrai LETA apstiprināja faktu, ka prezidents ir stacionēts, taču sīkāku informāciju nesniedza.

Vēlāk arī Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā apstiprināja, ka Vējonis šorīt devies uz stacionāru, lai nodrošinātu pēc iespējas drīzāku atveseļošanos no vīrusa infekcijas. Tajā pašā laikā Valsts prezidents turpina pildīt savus amata pienākumus, arī esot stacionārā, taču šonedēļ nepiedalīsies publiskos pasākumos.

Prezidenta pārstāvis pārstāvis Gusts Kikusts sarunā ar aģentūru LETA apliecināja, ka pašlaik tiek novērtēts prezidenta veselības stāvoklis, lai piemeklētu atbilstošāko ārstēšanās metodi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

FOTO: Investē savā sirdslietā - medicīnā

Kristīne Stepiņa, 29.10.2019

Plastikas ķirurģe Evija Rodke-Sproģe kopā ar savu vīru – uzņēmēju Māri Sproģi.

Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada nogalē durvis vērs Aesthetica Beauty Clinic, kas projektēta un celta kā plaša plastiskās ķirurģijas un estētiskās medicīnas klīnika, kuru ir izveidojusi plastikas ķirurģe Evija Rodke-Sproģe kopā ar savu vīru – uzņēmēju Māri Sproģi.

Klīnika izveidota Teikā, trijos stāvos, 1030 kvadrātmetru lielā platībā. Klīnikā būs divas operāciju zāles, tajā strādās trīs plastikas ķirurgi un 13 dažādu jomu speciālisti, nodrošinot plašu pakalpojumu klāstu. Projekta autore ir arhitektu biroja Ozola & Bula arhitekte Vija Ozola.

Fragments no intervijas

Kā jūs izlēmāt būvēt klīniku?

Nākamajā gadā apritēs 20 gadu, kopš strādāju kā sertificēta plastikas ķirurģe. 2004. gadā nodibināju privātpraksi, daudz braukāju pa pasauli, stažējoties un pilnveidojot savas zināšanas un prasmes, tad kopā ar plastikas ķirurgu Kasparu Feldmani sākām darbību viņa privātajā klīnikā, bet visu laiku gaisā virmoja doma par savu medicīnas iestādi. 2014. gadā apprecējos ar Māri Sproģi – uzņēmēju ar milzīgām darba spējām un izcilu organizatora talantu. Abi kopā sapratām, ka šo ideju spējam īstenot. 2016. gadā nodibinājām uzņēmumu Aesthetica SIA, iegādājāmies zemi Teikā, sākām meklēt arhitektu. Izveidojām komandu, kas manas vēlmes un vīziju spēja salikt kopā. Pa šo laiku esam ļoti daudz paveikuši.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmuma Re&Re pārstāvji nodevuši visu ar projektu saistīto dokumentāciju atbildīgajām iestādēm 21. novembra vakarā, paziņojumā medijiem pauduši sabrukušās Maximas ģenerāluzņēmējs projekta būvniecības darbiem ēkā.

Lai uzzinātu notikušā cēloņus, Re&Re speciālisti šobrīd veic arī savu Maxima būvniecības procesa dokumentācijas un procedūru pārbaudi. Tas notiek, piesaistot būvkonstruktoru Aldi Grasmani. Tāpat kompānija šī darba veikšanā uzrunājuši arī būvinženieru kompāniju Arup Group Limited un Bre Global pārstāvjus.

Uzņēmums pārbauda arī citus objektos, kurs pašlaik norit būvdarbi. Tie ir:

• LR Valsts Ieņēmumu dienesta administratīvais komplekss;

• Dzintaru koncertzāles Mazā (slēgtā) zāle;

• Nacionālais Mākslas muzejs;

• Rēzeknes Augstskola;

• Dzīvojamās ēkas ar sociālajiem dzīvokļiem Imantā;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ārstiem izdevies likvidēt infekciju Vējoņa sirds vārstulī; prezidenta veselības stāvokli vērtē kā stabilu

LETA, 20.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas ārstiem ir izdevies likvidēt infekcijas avotu Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa sirds vārstulī un viņa veselības stāvoklis tiek vērtēts kā stabils, atbilstoši slimības raksturam un operācijas apjomam, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Šobrīd Vējonim veiktā operācija ir noslēgusies. Valsts pirmā persona atrodas pēcoperācijas stāvoklī. Operācijas gaitā infekcijas skartais sirds vārstulis ticis aizstāts ar vārstuļa protēzi.

Sīle sacīja, ka, pretēji iepriekš plānotajam, slimnīcas kardiologi tomēr šodien plašāk Vējoņa veselības stāvokli nekomentēs, to viņi vēlas darīt aptuveni pēc diennakts, tātad 21.janvārī, kad prezidenta veselības stāvoklis varētu būt stabilizējies.

Jau ziņots, ka mediķi Vējonim konstatējuši sepses infekciju, kas skar sirds vārstuļus, tāpēc valsts pirmajai personai bija nepieciešams veikt sirds operāciju.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Latvijas Kardioloģijas centrā Vējonim veikti papildu izmeklējumi. Mediķi konstatējuši sepses infekciju, kas skar sirds vārstuļus. Kardiologu, kardioķirurgu un visu iesaistīto speciālistu komanda ir lēmusi, ka šobrīd galvenais ir likvidēt infekcijas avotu, lai novērstu tālāku tās izplatību, un veids, kā to izdarīt, ir sirds operācijas veikšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Dumpis: Attieksme pret ierobežojumiem apdraud to mīkstināšanu

LETA, 05.05.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrības attieksme pret noteiktajiem ierobežojumiem maija brīvdienās apdraud ieceri tos pārskatīt un mīkstināt, jo svētku brīvdienās plaši novērots, ka cilvēki paši bija izdomājuši tos atcelt, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis.

Dumpis sacīja, ka kopējā situācija nav būtiski mainījusies, proti, dienas laikā saslimušo skaits "lēkā" pa dienām, tāpēc jautājumā par ierobežojumu pārskatīšanu ir jābūt uzmanīgiem, jo, tos atceļot pārāk strauji saslimušo skaits var pieaugt.

Zviedrija var pierādīt, ka iespējams arī cits ceļš 

Cīņa ar pandēmiju lielā daļā pasaules nākusi komplektā ar ekonomiku pievēršanos....

"Ir vairākas idejas, bet skatāmies, ka cilvēku attieksme pret noteiktajiem ierobežojumiem apdraud to pārskatīšanu. Protams, ka mēs iesniegsim savas rekomendācijas, bet tas ir valdības lēmums un nevēlos to prognozēt," sacīja Dumpis.

Arī veselības ministre Ilze Viņķele (AP) vakar atturējās komentēt, kā brīvdienās jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits ietekmēs iespējamo ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu mīkstināšanu.

Ministre stāstīja, ka ir konstatēts pietiekami liels saslimšanas gadījumu skaits vienā iestādē, un saslimšanas atklātas, veicot mērķtiecīgu skrīningu. Šādas testēšanas tiks turpinātas, solīja amatpersona.

Lai arī maija svētku brīvdienās bijušas dienas, kad nav stacionēti jauni Covid-19 pacienti un nav reģistrēti arī nāves gadījumi, turklāt "ļoti cerīga" bijusi diena, kad Covid-19 konstatēts tikai vienam cilvēkam, šo tendenci nevar saukt par noturīgu, uzskata Viņķele.

"Var teikt, ka ir viens solis uz priekšu, viens uz sāniem," situāciju komentēja ministre.

Tāpēc amatpersona izvairījās "spekulēt" ar atklāto Covid-19 gadījumu skaita ietekmi uz iespējamo ierobežojumu mīkstināšanu, ko valdība plāno skatīt šonedēļ. Vērtējot situāciju, tiks ņemts plašāks datu kopums, norādīja ministre.

Diennakts laikā no 3.maija līdz 4.maijam Latvijā reģistrēti 17 jauni Covid-19 gadījumi, kas ir divreiz vairāk nekā 2.maijā.

Septiņi no jaunajiem gadījumiem saistīti ar sociālās aprūpes centru "Gaiļezers" Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Trijos Re&Re būvobjektos konstatē neatbilstības dokumentos

Nozare.lv, 25.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas būvvalde ir konstatējusi neatbilstības dokumentācijā trijos būvkompānijas Re&Re būvobjektos, šodien preses konferencē teica būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Pārkāpumi dokumentācijā konstatēti trīs gadījumos - klīnikas Gaiļezers operāciju bloka rekonstrukcijas projektā Hipokrāta ielā 2, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas Krišjāņa Valdemāra ielā 10A rekonstrukcijas, restaurācijas un jaunbūves projektā, kā arī trīs daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku ar sociālajiem dzīvokļiem, veselības centru, Rīgas Sociālā dienesta teritoriālā centra un Rīgas Sociālā dienesta dienas centra projektā Imantas 8.līnijā 1a.

Savukārt ražošanas ēkas rekonstrukcijas par dzīvojamo māju ar birojiem un tirdzniecības telpām Brīvības ielā 193 būvdarbi nav uzsākti, bet daļa būvobjekta teritorijas nav nožogota.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas ēdināšanas un viesmīlības uzņēmums SIA “Tiamo grupa” atvēris otru “Čili Pizza”picēriju Rīgā, informē uzņēmumā.

Tirdzniecības centrā “Origo” atvērtā picērija radīs 30 jaunas darbavietas. Šogad uzņēmums, neskatoties uz ārkārtējās situācijas ierobežojumiem valstī, plāno atklāt vēl vienu ēdināšanas vietu tirdzniecības centrā “Gaiļezers”.

“Tiamo grupas” izveidotās “Čili Pizza” picērijas darbojas Liepājā, Ogrē, Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī. Pirmo “Čili Pizza” picēriju Rīgā uzņēmums atvēra šā gada jūnijā iepirkšanās un izklaides centrā “Aktropole”, investējot vairāk nekā 250 000 eiro. Tirdzniecības centra “Origo” picērijas platība ir 250 kvadrātmetri, un ietilpība līdz pat 98 sēdvietām, tomēr līdz Covid-19 pandēmijas radītās ārkārtējās situācijas beigām ēdienus ikviens varēs pasūtīt līdzi ņemšanai, kā arī – ar “Wolt” un “Bolt” piegādēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone atzinusi, ka pastiprināti pievērsīs uzmanību tam, kā tiek būvēta dienesta jaunā ēka Talejas ielā.

Jāatgādina, ka arī Talejas ielas VID nama galvenais būvuzņēmums ir Re & Re.

Jau vēstīts, ka Talejas ielā tiek būvēts jauns vienots administratīvo ēku komplekss, kurā «pārcelsies» VID no 14 dažādām vietām Rīgas pilsētā, tostarp no privātā sektora būvētām telpām. Jaunās ēkas kopējā platībā ir vairāk nekā 42 tūkstoši kvadrātmetru.

Projekta kopējās, uz VID attiecināmās izmaksas ir vairāk nekā 52 miljoni latu.

Objekta nodošana ekspluatācijā plānota 2014. gada janvārī.

Jau rakstīts, ka Rīgas pilsētas būvvaldes speciālisti ir veikuši pārbaudes 13 Re & Re objektos. Vēl nav veikta pārbaude Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvobjektā. Pilsētas būvvalde ir konstatējusi neatbilstības dokumentācijā trijos būvkompānijas Re&Re būvobjektos. Pārkāpumi dokumentācijā konstatēti trīs gadījumos - klīnikas Gaiļezers operāciju bloka rekonstrukcijas projektā Hipokrāta ielā 2, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas Krišjāņa Valdemāra ielā 10A rekonstrukcijas, restaurācijas un jaunbūves projektā, kā arī trīs daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku ar sociālajiem dzīvokļiem, veselības centru, Rīgas Sociālā dienesta teritoriālā centra un Rīgas Sociālā dienesta dienas centra projektā Imantas 8.līnijā 1a.

Komentāri

Pievienot komentāru