Tirdzniecība un pakalpojumi

LTRK pasniedz balvas «Latvji, brauciet jūriņā!» un «Sprīdītis»

Dienas Bizness, 20.05.2013

Jaunākais izdevums

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ceturto gadu pēc kārtas apbalvo labākos Latvijas eksportētājus. Krišjāņa Valdemāra balva «Latvji, brauciet jūriņā!», kas tiek pieredzes bagātam eksportētājam, pasniegta SIA Staļi, bet «Sprīdīša» balva, ko pasniedz uzņēmumam ar eksporta potenciālu, šogad tikusi SIA Blindsave.

«LTRK Eksporta padome šogad Kr.Valdemāra balvu izraudzījās piešķirt uzņēmumam, kurš pārliecinoši spējis pārvarēt krīzi ekonomikā, turklāt pārstāv divas no visvairāk krīzē cietušajām nozarēm – būvmateriālu ražošanu un kokrūpniecību,» komentējot šādu izvēli, skaidro LTRK Eksporta padomes priekšsēdētājs Normunds Bergs.

«Ikviens no pieciem «Sprīdīša» balvas finālistiem būtu pelnījis balvu – šogad visi «jaunuļi» eksportam piedāvāja ļoti vērtīgu, starptautiski konkurētspējīgu produktu,» norāda N.Bergs, vēršot uzmanību uz to, ka «Eksporta dienā» uzvarētāju noteica prasme savu produktu/pakalpojumu «pārdot» jeb reklamēt pircējam – šoreiz foruma dalībniekiem, kuru balsojums arī izšķīra, kurš būs «Sprīdītis».

SIA Staļi ir 1993.gadā dibināts kokapstrādes uzņēmums, kas ražo un eksportē koka logus, ārdurvis un durvis iekštelpām, kā arī citus kokmateriālus.

SIA Blindsave ir florbola vārtsargu inventāra izstrādātājs un ražotājs. Balstoties uz vairākkārtējiem testiem un ņemot vērā dažādu vārtsargu ieteikumus, Blindsave piedāvā produkciju, kas atšķiras no citiem ražotājiem.

Balvas tika pasniegtas eksporta tematikai veltītajā forumā «Eksporta diena 2013».

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Intervija ar Paulu Irbinu: Latvji, brauciet kosmosā!

Kristīne Stepiņa, 29.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šādi Latvijas zinātnes centru izveidotājs Pauls Irbins pārfrāzē Krišjāņa Valdemāra aicinājumu «Brauciet, latvji, jūriņā, krājiet zeltu pūriņā!»

Kosmoss un viss, kas ar to saistīts, ir Paula Irbina aizraušanās. Pirms pāris gadiem viņš pieteicās starptautiskajā projektā, kas vāca brīvprātīgos ceļojumam uz Marsu vienā virzienā. Lai arī ceturtajā atlases kārtā viņa kandidatūra tika atsijāta, viņš ir apņēmības pilns kļūt par vienu no pirmajiem Latvijas kosmonautiem.

Uzņēmējs ir līdzdarbojies četru t.s. zinātnes centru izveidošanā Latvijā, tagad kaļ plānus par jaunu vērienīgu projektu, kas līdzinātos vai pat pārspētu populāro Ahhaa centru Tartu. Tas būtu pilnībā veltīts kosmosa tematikai.

Fragments no intervijas:

Šobrīd Latvijā zinātkāres centri ir Rīgā, Cēsīs, Lielvārdē un Daugavpilī. Piedāvājums tajos ir līdzīgs vai atšķirīgs?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) 23. martā Biedru kopsapulcē pasniedza Eksporta balvas. Krišjāņa Valdemāra balvu “Latvji, brauciet jūriņā!” saņēma SIA “Peruza”, bet “Sprīdīša balvu” ieguva SIA “Art Fairs Service”.

Latvijā netrūkst uzņēmīgu, perspektīvu un enerģisku uzņēmēju ar lielām ambīcijām un potenciālu. Tieši tāpēc jau par tradīciju ir kļuvusi LTRK Eksporta balvas pasniegšana, lai novērtētu uzņēmēju sasniegumus un motivētu darboties ar aizvien pieaugošu jaudu, tādā veidā ne tikai nesot Latvijas vārdu pasaulē, bet arī vairojot Latvijas iedzīvotāju labklājību.

Šogad LTRK Eksporta balvu “Latvji, brauciet jūriņā!” saņēma ražošanas iekārtu un robotizēto līniju izgatavotājs SIA “Peruza”. Valdes priekšsēdētājs Roberts Dlohi, saņemot balvu, stāsta: “Šī balva ir mūsu lielisko darbinieku godam sasniegtais rezultāts. Mēs ļoti lepojamies ar saviem darbiniekiem, jo mēs darām to, ko tradicionāli dara Vācija, Zviedrija un citas pasaulē atzītas ražošanas iekārtu ražotājvalstis. Un tas, ka mēs esam iegājuši starptautiskā apritē ar saviem robotizēto ražošanas līniju projektiem, ir liels panākums.” Goda rakstus šajā kategorijā saņēma uzņēmumi SIA “Sport Revolution” un SIA “Mežroze”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

LTRK eksporta balvu iegūst PET Baltija un AirDog

Dienas Bizness, 26.02.2015

Kompānijas "Helico Aerospace Industries" līdzdibinātājs Edgars Rozentāls ar saņemto Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Eksporta balvu - Sprīdīša balvu pasniegšanas ceremonijas laikā

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) apbalvojumu labākajiem eksportētājiem - Krišjāņa Valdemāra balvu Latvji, brauciet jūriņā! – šogad ieguvusi SIA PET Baltija, savukārt Sprīdīša balvu 8 uzņēmumu konkurencē izcīnīja SIA Helico Aerospace Industries ražotais AirDog, kuram ir lielisks eksporta potenciāls.

Uz prestižo Krišjāņa Valdemāra balvu Latvji, brauciet jūriņā! 2015.gadā tika izvirzītas sekojošu uzņēmumu kandidatūras: AS PET Baltija, SIA Nordtext, SIA SilJa, SIA Art Fairs Service, SIA S.B.C., SIA NP Foods, SIA WWL Houses, SIA Lattelecom, SIA Kurzemes Gaļsaimnieks, SIA Ask.FM, AS RER, AS Energofirma JAUDA, SIA Biosan, SIA TENACXEM, SIA Mikrotīkls, SIA Tilde, AS Liepājas Papīrs, SIA Nordtext.

Starp Sprīdīša balvas finālistiem bankas Citadele simpātiju balvu ieguva velosipēdu ražotājs SIA Blue Shock Taxi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

LTRK aicina uzņēmējus pieteikties Eksporta balvām

Lelde Petrāne, 05.02.2019

Pagājušajā gadā Krišjāņa Valdemāra balvu «Latvji, brauciet jūriņā!» saņēma ķīmijas preču ražotājs «CrossChem».

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) jau devīto gadu izsludina pieteikšanos eksporta apbalvojumiem – Krišjāņa Valdemāra balvai «Latvji, brauciet jūriņā!» un «Sprīdīša balvai».

Savu vai kolēģu kandidatūras ikviens eksportējošs uzņēmējs var pieteikt līdz šā gada 22.februāra plkst. 17:00, iesniegumu aizpildot tiešsaistē.

Krišjāņa Valdemāra balva «Latvji, brauciet jūriņā!» jau ierasti tiek pasniegta Latvijas uzņēmumam ar lielāko eksporta potenciālu. Komersantus vērtē LTRK Eksporta padome, ņemot vērā šādus kritērijus: ne mazāk kā 51% pamatkapitāla pieder Latvijas rezidentam, kurš savus pakalpojumus un/vai preces eksportē uz vismaz piecām pasaules valstīm. Komersantam ir ne mazāk kā pieci eksporta produkti, tai skaitā inovatīvi, un kopējais eksporta preču un/vai pakalpojumu apjoms ir ne mazāks kā 700 000 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) pasniegusi Eksporta apbalvojumus, informē LTRK.

Krišjāņa Valdemāra balvu «Latvji, brauciet jūriņā!» saņēma aviācijas treniņu kompānija SIA «Air Baltic Training», bet «Sprīdīša balvu» saņēma audio efektu uzņēmums «Gamechanger audio».

Goda rakstus Krišjāņa Valdemāra balvas «Latvji, brauciet jūriņā!» ietvaros saņēma sporta aprīkojuma ražotājs SIA «Sport Revolution», kā arī laivu un karogu mastu ražotājs SIA «Zīmes». Savukārt «Sprīdīšu balvas» laureātu vidū, kas saņēma goda rakstus, bija finieru lokšņu un koka paneļu ražotājs SIA «Stiga RM», kā arī zivju pārstrādātājs SIA «Karavela».

«Esam lepni, ka jau desmito reizi pasniedzam šos LTRK nozīmīgos Eksporta apbalvojumus, kas uzņēmumiem noder ne tikai tāpēc, lai priecātos par paveikto, bet arī kļuvuši jau par sava veida kvalitātes un atzinības zīmi,» saka LTRK Eksporta padomes vadītājs un padomes loceklis Enno Ence.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Eksporta izcilības balvas saņem Mikrotīkls un Latekofood

Dienas Bizness, 17.03.2016

AS "SAF tehnika" valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs (no kreisās) pasniedz Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras eksporta izcilības balvu "Krišjāņa Valdemāra balva "Latvji, brauciet jūriņā!"" programmatūru attīstītāja "Mikrotik" tehniskajam direktoram Arnim Riekstiņam

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lielākā uzņēmēju organizācijas Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ceturtdien, 17.martā, pasniedza eksporta balvas, kur Kr.Valdemāra balvu Latvji, brauciet jūriņā! saņēma programmatūru attīstītājs Mikrotīkls, bet Sprīdīša balvu saņēma Latekofood.

Balvas tika pasniegtas LTRK gada kopsapulces laikā. Kr.Valdemāra balvai Latvji, brauciet jūriņā kopumā bija izvirzīti trīs uzņēmumi specializēto iekārtu ražotājs Peruza, vertikālo vēja tuneļu ražotājs Aerodium un programmatūru attīstītājs Mikrotīkls, kurš arī to ieguva. Saņemot apbalvojumu uzņēmuma Arnis Riekstiņš norādīja, ka ir patīkami saņemt tik respektablu balvu no LTRK, jo īpaši laikā, kad kompānija svin 20 gadu dibināšanas jubileju.

Kr.Valdemāra balvai Latvji, brauciet jūriņā! varēja pieteikties uzņēmumi, kura 51% pamatkapitāls pieder Latvijas rezidentam, kurš ne mazāk kā piecas preces eksportē vismaz uz piecām pasaules valstīm, kā arī kopējais eksporta preču vai pakalpojumu apjoms ir ne mazāk kā 700 tūkstošu eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Aicina uzņēmējus pieteikties LTRK eksporta apbalvojumiem

Gunta Kursiša, 09.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) izsludinājusi pieteikšanos LTRK eksporta apbalvojumiem - Krišjāņa Valdemāra balvai «Latvji, brauciet jūriņā!» un «Sprīdīša balvai».

Krišjāņa Valdemāra balva «Latvji, brauciet jūriņā!» tiek pasniegta Latvijas uzņēmumam ar lielāko eksporta potenciālu. LTRK Eksporta padome uzņēmēju nominētos komersantus vērtē šādās kritēriju kopās: ne mazāk kā 51% pamatkapitāla pieder Latvijas rezidentam, kurš savus pakalpojumus/ preces eksportē uz vismaz piecām pasaules valstīm. Komersantam ir ne mazāk kā pieci eksporta produkti, tai skaitā inovatīvi, un kopējais eksporta preču/ pakalpojumu apjoms ir ne mazāks kā 500 tūkst. latu.

Savukārt «Sprīdīša balva» tiek pasniegta jaunam, inovatīvam Latvijas uzņēmumam ar lielisku eksporta potenciālu. Uzvarētāju LTRK Eksporta padome izraugās komersantus, vērtējot špēc šādiem kritērijiem: mazs uzņēmums, kurš Latvijas tirgū darbojas aptuveni piecus gadus un kurš darbības laikā spējis sasniegt 50% eksporta pieaugumu vai eksporta apgrozījumu - 100 tūkst latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Par vairāk nekā 11 miljoniem eiro topošā Kosmosa izziņas centra pamatos iemūrē kapsulu

Db.lv, 24.11.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai atstātu vēstījumu nākamajām paaudzēm par Kosmosa izziņas centra būvniecību Cēsīs, jaunās būves centrā svinīgi ierakta laika kapsula, informē Cēsu novada pašvaldības pārstāve Ilze Sestule.

Īpašās kosmosa raķetes formas kapsulas vēstījums novēlēja cēsniekiem un ikvienam centra viesim atraisīt zinātkāri, paplašināt redzesloku un izglītoties, lai pirmais latvietis izplatījumā būtu tieši cēsnieks. Paredzēts, ka vēstījumu un novēlējumus nākamajām paaudzēm kapsulā varēs ievietot arī jebkurš centra apmeklētājs, jo tajā būs iestrādāta īpaša atmiņas karte, kura būs savienota ar Kosmosa izziņas centra elektronisko viesu grāmatu.

Kapsula tika ierakta, piedaloties Cēsu novada domes priekšsēdētājam Jānim Rozenbergam, izglītības un zinātnes ministrei Anitai Muižniecei, Norvēģijas Karalistes vēstniekam Latvijā Kristianam Ēdegoram (Kristian Ødegaard), akciju sabiedrības “RERE GRUPA” valdes priekšsēdētājam Guntim Āboltiņam-Āboliņam un topošā Kosmosa izziņas centra satura projekta vadītājam Paulam Irbinam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilly vadītājs Ģirts Slaviņš par biznesa attīstību

Sākumā mums nebija skaidras vīzijas. Bija tikai skaidrs, ka pasaule mainās, ka tā kļūst mobila un ka tur kaut kas būs. Pirmie gadi Mobilly bija lēni, jo pieradumi jau nemainās ātri. Kaut vai skatoties uz elektronisko dokumentu parakstīšanu – daudziem tāpat ierastāk ir ar roku parakstīt.

Šobrīd Mobilly jau ir krietna vēsture, ir reāla naudas plūsma, esam pašpietiekams uzņēmums ar peļņu. Attīstām jaunus produktus, un tā rezultātā pēdējo trīs gadu laikā mums ir izdevies mazināt stāvvietu dominanci mūsu portfelī.

Taču vienā brīdī sapratām, ka ar to ir par maz. Esam uzņēmums, kuram ir pietiekami liela tehnoloģiskā vēsture, un, protams, ka vairākas lietas bija savu laiku nodzīvojušas. Lai varētu straujāk tehnoloģiski uzlaboties un aptvert arī ārvalstu tirgus, bija jāiziet ārpus savas komforta zonas, no savas ierastās teritorijas. Tam bija vajadzīgs papildu finansējums, un tā nonācām līdz ALTUM un ZGI fondam, kurus pārliecinājām, ka mums ir laba komanda un labas idejas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaule ir mainījusies. Par ASV prezidentu ir kļuvis Donalds Tramps, kurš atklāti saka – Amerika first! Viņam Amerika ir pirmajā vietā! Es domāju, ka arī Latvijai ir vajadzīgs tāds prezidents, kurš pasaka – pirmajā vietā ir Latvija! Pasaka un dara!

Tā intervijā saka Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis.

Skaļa ieroča kārta parastā trešdienas rītā, kad cilvēki dodas uz darbu. Mūsu Latvijas valstī netālu no Mātes Latvijas pie Brāļu kapiem ar automātu nošauj cilvēku. Runā, ka maksātnespējas administratoru mafija Rīgas ielās kārto savas lietas. Parādās bailes, ka atgriezušies 90-tie… Jūs kā Baptistu draudžu savienības bīskaps divpads- mit gadus kopā ar citiem bīskapiem lūdzāt Dievu par Latviju. Svētkos vadījāt dievkalpojumus kopā ar katoļu kardinālu Jāni Pujatu un arhibīskapu Zbigņevu Stankeviču, ar luterāņu arhibīskapu Jāni Vanagu un pareizticīgo metropolītu Aleksandru. Vai tiešām šī skumjā aina ir tas, ko Latvijas simtgadē mēs visi kopā cerējām ieraudzīt? Ko šī notikusī vardarbība mums rāda?

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lauku konsultāciju un izglītības centra uzņēmējdarbības konkursā uzvar salacgrīvieši

Gunta Kursiša, 04.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Salacgrīviešu Jāņa Auziņa un Riharda Kastova projekts «Nēģu pārstrādes uzņēmuma izveide un iekārtu iegāde» atzīts par labāko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotajā piekrastes jauniešu uzņēmējdarbības konkursā.

Projekta autori balvā saņēma tūkstoš latus tā īstenošanai.

«Konkurss norisinās jau otro gadu, un tā mērķis ir rosināt jauniešus palikt piekrastes teritorijās, nodarbojoties ar aktīvu uzņēmējdarbību dažādās jomās,» stāstīja LLKC valdes loceklis Edgars Linde.

Konkursa noslēgumā piedalījās desmit finālisti. Starp veiksmīgākajiem ir Jānis Raginskis no Ķesterciema ar projektu «Zivju apstrāde» (naudas balva 700 Ls), Sandija Kauliņa no Salacgrīvas ar projektu «Zivsaimniecības Tūrisma informācijas centra izveide Salacgrīvā» (naudas balva 500 Ls), Pauls Vinklers no Salacgrīvas ar projektu «Mēbeļu un dažādu aksesuāru izgatavošana no jūrā izskalotiem koku zariem» (naudas balva 400 Ls), Agnis Pūris no Lapmežciema ar projektu «Latvji,

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Biznesa vieta: Cēsīs dzīvība kūsā

Lāsma Vaivare, 26.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ap Rožu laukumu Cēsīs dzīvība kūsā, biznesa veiksme gan lielā mērā atkarīga no tūristiem.

Cēsu vēsturiskajā daļā esošais Rožu laukums pēdējos gados pārvērties par pilsētas centru, atņemot šīs pozīcijas Vienības laukumam, saka vietējie. Lai gan banku, lielāku veikalu, jaunās Cēsu koncertzāles, intensīvākas satiksmes dēļ par pilsētas centru uzskatāms Vienības laukums ar Uzvaras pieminekli, dzīves baudītājiem īstā vieta, šķiet, ir Rožu laukums. Te līdzās viena otrai rindojas kafejnīcas, karstās dienās strūklakā šļakstās bērni, paveras skats uz Sv. Jāņa baznīcu un tikai rokas stiepiena attālumā ir Cēsu pils. Gar laukumu vijas Rīgas iela, pa kuru no galvaspilsētas puses viduslaiku pilsētā ierodas tūristi.

Ārpilsētas valdzinājums

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veicot pārbaudi Talsu pirmsskolas izglītības iestādes Sprīdītis virtuvē pēc tam, kad no Slimību profilakses un kontroles centra tika saņemta informācija par bērnu saslimšanu ar salmonelozi, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir konstatējis būtiskus higiēnas prasību pārkāpumus – netīras iekārtas un inventāru, pārtikas produktus - papriku, tomātus un pat olas ar pelēšanas pazīmēm.

Ledusskapī vienuviet uzglabātas bojātās olas ar piena produktiem atvērtā iepakojumā. Savukārt tīrie virtuves trauki uzglabāti zem izlietnes. Virtuves darbinieki nav savlaicīgi veikuši tīrīšanas un dezinfekcijas pasākumus, darbinieki nav apmācīti, kā rīkoties ar dezinfekcijas šķīdumiem. Piektdien, 13. novembrī PVD veica atkārtotu pārbaudi izglītības iestādes virtuvē. Šodien Sprīdītis ir atsācis darbu, taču 19. novembrī PVD plāno atkārtotu pārbaudi izglītības iestādes virtuvē.

Lai gan ne izejvielu, ne gatavo ēdienu paraugos salmonellas nav konstatētas un epidemiologi turpina noskaidrot saslimšanas cēloņus, bērnudārza virtuvē konstatētie higiēnas prasību pārkāpumi ir pietiekami nopietni, tādēļ PVD ir ierosinājis administratīvā pārkāpuma lietu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Motormuzeja krājumu papildinās vecākais zināmais RAF mikroautobuss pasaulē - Latvijas PSR 1960. gadā ražotais RAF-977V “Latvija”.

Unikāls RAF-977V "Latvija" atrasts Čīlē, kas pēc Rīgas Motormuzeja rīcībā esošās informācijas, ir visvecākais zināmais RAF mikroautobuss pasaulē un vienīgais pirmās RAF mikroautobusu paaudzes paraugs.

2020. gada pavasarī sākās cīņa par RAF-977V “Latvija” iegūšanu Rīgas Motormuzeja krājumā. Unikālo spēkratu bija noskatījuši arī kolekcionāri no Krievijas, taču emocionālais vēstures stāsts un pietāte pret seno spēkratu deva priekšroku motormuzeja speciālistiem mikroautobusa iegādē.

Pirmā RAF mikroautobusu paaudze (RAF-10 "Festivāls", RAF-977 un RAF-977V "Latvija" un daži eksperimentālie paraugi: RAF-08 un RAF-978 "Sprīdītis") tika izgatavota laika periodā no 1957. līdz 1962. gada maijam. Saražoti ap 1300 eksemplāriem, pārsvarā izmantojot roku darbu virsbūvju izgatavošanā. Ārēji tos var atpazīt pēc dalītā vējstikla un taisnstūra veida radiatora dekoratīvās restes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

#6 Kā izdzīvot startup fāzē: nesteidzies ar startu globālajā tirgū

Toms Jurjevs, 4finance izpilddirektors, 11.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Katra startapa dibinātāja, kurš no rītiem nemelo sev spogulī, mērķis ir veiksmīgs starts un ilgtermiņa performance globālajā tirgū. Demonstrēt starptautiskus sasniegumus, nozīmē attaisnot savus biznesa attīstības un savu investoru mērķus. Dažādu nozaru jaunuzņēmumi par sekmīgiem globālā tirgus spēlētājiem kļūst straujāk nekā jebkad agrāk – labo piemēru netrūkst, arī no Latvijas prakses. Globālās ekonomikas spēks palīdz startapiem iespiesties arvien jaunos tirgos, arī tehnoloģiju attīstība ir būtiski atvieglojusi šo ekspansiju. Pieeja kapitālam un iespēja ar sociālo tīklu palīdzību sasniegt tā saucamos agros lietotājus (early adopters) ir faktori, kas būtiski atvieglo globālo izaugsmi dažādu nozaru jaunuzņēmumiem.

Tomēr, pirms ieskriešanās starptautiskajā līmenī, jāveic virkne pamatīgu sagatavošanās darbu, lai šis starts, kurš, var izrādīties arī pēdējā iespēja, būtu veiksmīgs. Tava startapa "globalizācijai" komplektā nāk vairāk izaicinājumi. Pirmajā mirklī jebkuras labas idejas izredzes šķiet lielas, un nepieredzējuši startapu dibinātāji nereti notic ilūzijai, ka visa pasaule sadosies rokās, lai iegādātos ilgi loloto produktu vai pakalpojumu, rindā pēc tā stāvot vismaz diennakti. Vadoties pēc 4finance pieredzes, esmu drošs, ka jebkura veiksmes stāsta pamatā ir labi paveikts mājasdarbs. Līdz veiksmīgai mājasdarbu izpildei, startu globālajā tirgu ieteicams atlikt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Remontē Pumpuru vidusskolas iebrukušos griestus

Dienas Bizness, 30.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ uzsākta Pumpuru vidusskolas jaunā korpusa koridora griestu atjaunošana. Remontdarbu grafiks paredz, ka 1.stāva griesti tiks pārbūvēti tuvāko 2 nedēļu laikā, savukārt 2.un 3.stāva gaiteņu griestu, kur izmantota analoga konstrukcija, stiprināšana un remontdarbi paredzēti novembra otrajā pusē pēc Valsts policijas ekspertīžu pilnīgas pabeigšanas, informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Remontdarbus garantijas ietvaros nodrošina maksātnespējīgās sabiedrības ar ierobežotu atbildību SZMA RĪGA parādnieka pārstāvji par saviem līdzekļiem.

Saskaņā ar 2011.gadā noslēgto būvdarbu līgumu, Pumpuru vidusskolas jaunā mācību korpusa renovācijas veicējs SZMA RĪGA atbild par izpildīto darbu un izmantoto materiālu kvalitāti, atbilstību tehniskajām prasībām un ekspluatācijas drošību garantijas laikā – 36 mēnešus pēc objekta nodošanas ekspluatācijā jeb līdz 2015.gada 30.augustam. Līdz ar to visi remontdarbi veicami un saistītās izmaksas sedzamas no būvuzņēmēja līdzekļiem, pamatojoties uz līgumā noteikto garantijas laikā radušos defektu novēršanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Līdz šim izgatavoti 16 miljoni īpašā dizaina lata apgrozības monētu

Žanete Hāka, 27.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais līdz šim Latvijas Bankas (LB) nokalto īpašā dizaina viena lata monētu skaits ir 16 miljoni, informēja centrālās bankas preses sekretārs Mārtiņš Grāvītis.

Kopš 2001. gada, kad tika aizsākta īpašā dizaina viena lata apgrozības monētu programma, klajā ir nākušas 20 dažādas monētas, viņš stāsta, piebilstot, ka šīs monētas nu jau tradicionāli tiek izlaistas neilgi pirms Līgo svētkiem un neilgi pirms ziemas saulgriežiem. Tā LB dažādo apgrozības naudas zīmju dizainu ar Latvijai raksturīgiem dabas un kultūras simboliem.

Tautā tās tiek atpazītas pēc sižetisko risinājumu nosaukumiem un tie ir – stārķis, skudra, sēne, Sprīdītis, Pētergailis, kliņģeris, Jāņu vainags, čiekurs, pūcessakta, sniegavīrs, ūdensroze, skursteņslauķis, Nameja gredzens, Ziemassvētku eglīte, krupis, pakavs (divu veidu), alus kauss, piparkūku sirds un ezis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajai Coffee Tower mazākajai kafejnīcai Rīgā piepulcējušies vēl astoņi brāļi un māsas , ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pirms nepilna gada DB rakstīja par pirmo Coffee Tower blakus Vērmanes dārzam, Saktas puķu tirdziņam kaimiņos. Kafejnīca tur darbojas vēl aizvien, turklāt tūlīt tiks atvērta otra –blakus esošajā tornītī, kurā savulaik tirgotas loterijas biļetes. Tās nosaukums būs Ledus tornis, jo tajā tiks piedāvāti aukstie dzērieni un saldējums. Katrai kafejnīcai ir piešķirts savs nosaukums – Akvārijs, Māsiņa Bāciņa, Sprīdītis, Brālītis Stūrītis, Kaļķītis, Zinītis u.c. Coffee Tower īpašnieki Reinis Silovs un brāļi Kaspars un Edgars Auziņi iecerējuši līdz vasaras beigām atvērt vēl vismaz pāris kafejnīcu. «Būvēt bunkuru ir interesantāk, nekā tajā sēdēt un spēlēties. Patlaban esam aizraujošākajā procesā. Mums ir idejas kā torņi. Nerakstām biznesa plānu. Skatāmies, darām, attīstāmies,» teic Edgars. Uzņēmēji DB atzīst, ka pašreizējais attīstības temps prasa ieguldīt daudz darba un reizēm viņu domas skrien ātrāk, nekā rokas spēj izdarīt. Viss tiek paveikts pašu spēkiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA CrossChem cer iekosties gardajā Vakareiropas tirgus kumosā, kur jākonkurē ar milžiem, kuru apgrozījums mērāms miljardos

Auto ķīmijas ražotāja SIA CrossChem kāpinājusi apgrozījumu no 2,75 milj. eiro 2014. gadā līdz 8,34 milj. eiro 2017. gadā, kas ļāvis uzņēmumam iekļūt Dienas Biznesa un Lursoft veidotajā strauji augošo kompāniju jeb Gazeļu sarakstā.

«Peļņas rādītāju ziņā pēdējie trīs gadi nav bijuši slikti. 2017. gadā, salīdzinot ar 2016. gadu, esam audzējuši apgrozījumu par 43%, bet peļņu – par 45%. Arī šajā gadā izaugsmes temps ir labs, domāju, ka gaidāms vēl viens rekordgads. Lai gan man nepatīk prognozēt, taču iepriekš izvirzītie plāni tiek pildīti, kas ļauj secināt, ka Latvijā apgrozījums varētu sasniegt aptuveni 12 milj. eiro, bet CrossChem International grupas apgrozījums varētu būt 20–25 milj. eiro. Globālā līmenī izteikt precīzākas prognozes ir grūti, jo no jauna izveidotie uzņēmumi un ražotnes strādā ar pozitīviem rādītājiem, bet tām ir nepieciešams laiks, lai «ieskrietos»,» teic SIA CrossChem dibinātājs, valdes loceklis Ričards Andersons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 22. maijā, Rīgā ieradās trīs NATO kuģi, informē ASV vēstniecība Rīgā.

Rīgā ieradās ASV jūras kara flotes kuģis USS Vicksbur (CG 69), Turcijas jūras spēku kuģis TCG Goksu un Nīderlandes jūras spēku kuģis HNLMS Tromp.

Kuģu vizīte ir daļa no NATO centieniem stiprināt saites ar reģionālajiem partneriem un sabiedrotajiem, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas reģionā.

Sestdien, 22. maijā, jūrnieki no ASV kuģa USS Vicksburg piedalīsies labdarības projektā Jūrmalas pilsētas pašvaldības bērnunamā Sprīdītis, kur ASV jūrnieki uzkops un atjaunos volejbola laukumu, kā arī tiksies ar bērnunama iemītniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 16. līdz 19.novembrim Rīgā notiek tradicionālais gaismas festivāls Staro Rīga, kurā šogad tiks izstādīti 43 dažādi mākslas un gaismas instalāciju objekti .

Šī gada festivāla tēma ir «Augšām cēlās Gaismas pils». Gaismas objekti veltīti gan valsts simtgadei, gan arī, piemēram vides un dzīvnieku aizsardzībai. Tāpat šogad gaidāmi vairāki jauni darbi, kas koncentrēsies un «pārvietosies» pa pilsētas apkaimēm. Gaismas objekti un stāsti apskatāmi katru dienu no plkst.17 līdz plkst.23.

Uz vēdekļveida ūdens ekrāna Rīgas kanālā iepretim Latvijas mūzikas akadēmijai būs iespēja apskatīt videoprojekciju Lāčplēša atgriešanās, Doma laukumā būs gaismas instalācija ar hologrāfiskiem efektiem Viedjūra, kurā katrs dziesmas Pūt, vējiņi! vārds tiks attēlots ar emodži zīmēm.

Uz Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs sienas būs redzams Annas stāsts, kas 18 animētās gleznās stāstīs par 98 gadus vecu kundzi, kura apņēmusies sagaidīt savu simtgadi. Uz izstāžu zāles Arsenāls sienas tiks parādīts audiovizuāls stāsts Bezgalības formula, kur Lielvārdes jostas rakstā būs parādītas Latvijas spilgtāko personību uzrunas tautai un valstij.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas pašvaldība 27. decembrī ārkārtas sēdē apstiprinājusi investīciju programmu no 2014. līdz 2016. gadam, kas paredz, ka šajā laika posmā tiks īstenoti investīciju projekti 106,8 miljonu latu apjomā.

Nākamgad tiek plānotas investīcijas 39,7 miljonu latu apjomā, 2015.gadā - 34 miljonu latu apjomā, bet 2016.gadā - 33 miljonu latu apjomā. Savukārt periodā no 2017. līdz 2020. gadam iezīmētas investīcijas 76 miljonu latu apjomā.

2014. gadā apjomīgākās investīcijas paredzētas Jūrmalas ūdenssaimniecības projekta 2. un 3.kārtas īstenošanai - līdz 2014. gadam šajā projektā ieguldīti 4,84 miljoni latu, nākamgad paredzēti 11,3 miljoni latu, no kuriem 7,4 miljoni būs Eiropas Savienības līdzfinansējums, 3,5 miljoni latu - pašvaldības līdzekļi, bet 295 000 latu - cits finansējums. 2015. gadā ūdenssaimniecības projekta pabeigšanai tiek plānoti vēl 7,9 miljoni latu. Tādējādi kopējās investīcijas ūdens sagatavošanas ietaišu uzlabošanā un ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšanā Jūrmalā sasniegs 24,1 miljonu latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Par 1,9 miljoniem eiro sākti Talsu sākumskolas rekonstrukcijas darbi

Lelde Petrāne, 20.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērnā gada novembrī bijušās Talsu sākumskolas telpās uzsākti rekonstrukcijas darbi, lai tur izvietotu pirmsskolas izglītības iestādi (PII) Sprīdītis. Šobrīd tiek remontētas iekštelpas, lai maijā varētu uzsākt ēkas fasādes atjaunošanu.

Projekta īstenošana šobrīd no plānotā būvniecības darbu grafika atpaliek par divām nedēļām, taču būvnieki informē, ka iekavētie darbi tiks paveikti laikus, lai jau maijā varētu ķerties klāt ēkas fasādes atjaunošanai. Objekta būvuzraugs norāda, ka termiņa kavēšana ir vairāk formāla un darbi uz priekšu rit raiti, informē Talsu novada pašvaldība.

Šobrīd daļā telpu tiek izlīmētas tapetes, montēti griesti, līdzinātas grīdas. Turpinās sienu flīzēšana, pabeigta apkures sistēmas izbūves pirmā kārta, drīzumā pilnībā tiks ierīkota arī ventilācijas sistēma un notiek citi darbi.

Projektu paredzēts realizēt 16 mēnešu laikā, periodā no 2013. gada jūnija līdz 2014. gada decembrim. Rekonstrukcijas ietvaros tiks nomainīti iestādes logi, ieklātas jaunas grīdas, veikti ēkas siltināšanas darbi un fasādes ārsienu apdare. Savukārt, remontējot iekštelpas, iecerēts ierīkot virtuves bloku un iebūvēt sienas skapjus. Labiekārtojot rekonstruējamā bērnudārza apkārtni, vecās ēkai apkārt esošās nojumes tiks nojauktas, vietā uzbūvējot jaunas.

Komentāri

Pievienot komentāru