Citas ziņas

LU Akadēmisko centru Torņakalnā tomēr būvēs LNK Industries Group

Žanete Hāka, 14.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līguma slēgšanas tiesības par Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra Torņakalnā 1. kārtas tehniskā projekta izstrādi, būvniecību un autoruzraudzību ar iepirkumu komisijas 12. augusta lēmumu piešķirtas pilnsabiedrībai LNK Industries Group ar piedāvāto līgumcenu 14,89 miljoniem latu.

Kā informēja LU pārstāvji, iepirkumā tika saņemti piedāvājumi no četriem uzņēmumiem - SIA Merks, SIA Abora, pilnsabiedrības LNK Industries Group un SIA Skonto Būve. Sākotnēji lēmums tika pieņemts par labu SIA Abora piedāvājumam, taču pārējie trīs pretendenti iesniedza sūdzības IUB, kas tās izvērtēja un, sniedzot izsmeļošu lēmuma izklāstu, atzina tās par daļēji pamatotām, līdz ar to piedāvājumu vērtēšana tika veikta atkārtoti. Lēmums par iepirkuma uzvarētāju tika pieņemts, pilnībā ņemot vērā IUB iesniegumu izskatīšanas komisijas lēmumā pausto viedokli.

Saskaņā ar nolikumu piedāvājumi tika vērtēti pēc to saimnieciskā izdevīguma, ko veido cena par projektēšanu un būvniecību, maksājumu ieturējuma apmērs ģenerāluzņēmēja līguma izpildes laikā procentos, garantijas perioda ilgums objektam no nodošanas ekspluatācijā, pretendenta piedāvāto inženiersistēmu un iekārtu regulārās apkalpošanas izmaksu apjoms gadā.

Uzņēmumu AS LNK Industries un AS Latvijas tilti izveidotā pilnsabiedrība LNK Industries Group reģistrēta 2012. gada 12.jūnijā. AS LNK Industries ir holdinga LNK Group uzņēmums, kas specializējas vērienīgu būvniecības un ražošanas projektu īstenošanā, savukārt AS Latvijas tilti ir holdinga LNK Group uzņēmums.

LU Akadēmiskā centra 1.kārtas tehniskā projekta izstrāde, būvniecība un autoruzraudzība notiek Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) ietvaros.

Iepirkumā maksimāli pieejamā summa ir 15,78 miljoni latu bez PVN, tai skaitā, ERAF finansējums 13,46 miljoni latu, valsts budžeta finansējums 1,05 miljoni latu, bet LU finansējums 1,26 miljoni latu.

Komentāri

Pievienot komentāru