Jaunākais izdevums

Detroita ir ASV Mičiganas štata lielākā pilsēta. Pilsēta daudzināta kā ASV autorūpniecības centrs.

Ņemot vērā šo titulu, ir interesanti vērot dažādos auto lūžņus tās ielās.

Aģentūras Reuters fotogrāfijas skatiet raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Makroekonomika

Multimiljardu kompānijas Sonoco viceprezidents Uldis Sīpols - par Latvijas uzņēmumu iespējām ASV

Kristīne Stepiņa, 31.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Multimiljardu kompānijas Sonoco viceprezidents un preču iepirkuma vadītājs Uldis Sīpols, kurš savos vairāk nekā 35 karjeras gados ir ieņēmis vadošus amatus daudzās globālās korporācijās, piemēram, Procter & Gamble un Ford Motor Company, modri seko notikumiem Latvijā.

Latviju viņš apmeklē reizi gadā, Pasaules Latviešu ekonomikas un inovāciju foruma starplaikā paspējis satikties ar ģimenes draugiem un kārtīgi izstaigāt Vecrīgu sestdienas pēcpusdienā, izbaudot labas pusdienas svaigā gaisā.

Forumā Uldis Sīpols piedalījās paneļa diskusijā, kura tēma bija CETA (Brīvās tirdzniecības līgums starp Eiropas Savienību un Kanādu) un TTIP (Eiropas Savienības un ASV Transatlantiskā tirdzniecības un investīciju partnerība). Latvijas uzņēmējiem līdz līgumu ratificēšanai ir jāizpilda virkne mājasdarbu un jābūt gataviem uzlūgt uz deju visnotaļ neveiklos nīlzirgus, kas var ne tikai uz kājas uzkāpt, bet arī samīt, viņš uzskata.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kādas nolaistas mājas īpašnieks Detroitā vēlas iemainīt savu īpašumu pret jaunu iPhone viedtālruni, vēstīja vietējais televīzijas kanāls.

Sākotnējā sludinājumā par māju ar trim guļamistabām Detroitas austrumu daļā tika prasīti 5000 ASV dolāri (3966 eiro). Vēlāk cena tika nolaista līdz 3000 dolāriem (2379 eiro), taču arī tad neatradās pircējs.

Galu galā īpašnieks nolēma, ka viņam pietiktu ar jaunāko iPhone modeli.

«Tas ir īsts sludinājums,» telekanālam Fox 2 apstiprināja mākleris Lerijs Else. «Mans klients, kurš dzīvo otrā okeāna pusē, ir gatavs iemainīt savu īpašumu pret iPhone 6. Man šķiet, ka viņš vēlas dārgāko versiju, bet droši vien ir gatavs kaulēties.»

Īpašnieks pat būtu gatavs atdot māju par iPad planšetdatoru ar 32 gigabaitu atmiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labo īpašību saraksts jaunajam Volvo XC90 ir garšs un daudzpusīgs, vienīgais, kas patiesi pietrūkst, ir vismaz viens kārtīgs sešcilindru motors.

Tā nu tas iznācis, ka Volvo stratēģiskais plāns šobrīd paredz, ka kompānija fokusēsies tikai uz četrcilindru motoru izstrādi, izmantojot tos savos nākotnes modeļos, tostarp arī jaunā XC90 motortelpā. Testa brauciena laikā Barselonas pievārtē šo rindu autors pārliecinājās, ka zviedri nav veltīgi izšķieduši ķīniešu autogiganta Geely dāsni atvēlētos miljardus. Auto ir patiešām izdevies un cienīgs, lai to turpmāk ne tikai ķeksīša pēc minētu par BMW, Audi vai Mercedes SUV modeļu konkurentu. Turpmāk vācu trijotnei būs pamatoti jābīstās no zviedru jaunā izstrādājuma.

Kāpēc tas būtu jāpērk

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Vēsturiskas fotogrāfijas: sieviešu loma darba tirgū

Lelde Petrāne, 02.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojoties 8. martam - Starptautiskajai sieviešu dienai - no ASV Kongresa bibliotēkas arhīva izceltas vēsturiskas fotogrāfijas, kurās atspoguļota sieviešu loma darba tirgū pagājušā gadsimta sākumā.

Tā, piemēram, sievietes bijušas noderīgas dzirnavās Anglijā, ogļraktuvēs Beļģijā, kā arī Lincoln Motor Co. metināšanas nodaļā Detroitā.

Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naudai un dzīvesvietai ir nozīmīga loma, ietekmējot paredzamo dzīves ilgumu ASV, liecina pirmdien publiskota pētījuma rezultāti.

1% bagātāko amerikāņu dzīvo vidēji par 15 gadiem ilgāk nekā 1% nabadzīgāko, norādīts Stenfordas universitātes ekonomista Radža Četija vadītajā pētījumā, kas publicēts Amerikas Medicīnas asociācijas žurnālā.

Rezultāti iegūti, apkopojot ASV pensionēšanās un nodokļu iestāžu datus. Pētījumā noskaidrots, ka bagātie dzīvo ilgāk neatkarīgi no dzīvesvietas, toties nabadzīgāko iedzīvotāju gadījumā dzīvesvietai ir lielāka nozīme.

Piemēram, nabadzīgākie Sanfrancisko, Losandželosas un Ņujorkas iedzīvotāji dzīvo ilgāk nekā citviet, tomēr eksperti vēl nevar pateikt tam iemeslu.

Pētījumā noskaidrots, ka amerikāņi, kuru ienākumi gadā ir apmēram 230 000 dolāru (202 000 eiro), varētu nodzīvot 89 gadus. Savukārt to, kuri dzīvo nabadzībā Detroitā un citās industriālajās pilsētās, paredzamais dzīves ilgums ir mazāk nekā 74 gadi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV, Detroitā, sācies šā gada pirmais starptautiskais auto nozares šovs, un vairāki pasaules vadošie automašīnu ražotāji atklājuši savus jaunākos automobiļu modeļus un konceptus.

Šajā gadā uzmanība tiek pievērsta tādu ražotāju kā Kia, Audi un Lexus jaunākajiem modeļiem.

Galerijā augstāk iespējams ielūkoties izstādes norisē!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Janvāra sākumā Detroitā notiek Ziemeļamerikas Starptautiskais auto šovs, kurā šoreiz uzmanība pievērsta krosoveriem un pikapiem.

Šovā prezentēts BMW X2 koncepts, Mercedes-Benz G-Class, Porsche, Jaguar un citas automašīnas.

Galerijā iespējams ielūkoties autošova norisē!

Komentāri

Pievienot komentāru