Enerģētika

Madonas Siltums ieguldīs 240 tūkstošus katlu mājas modernizācijā

Gunta Kursiša, 04.03.2013

Jaunākais izdevums

Madonas novada pašvaldībai piederošā SIA Madonas siltums grasās realizēt 240 tūkstošus Ls apjomīgu katlu mājas modernizācijas projektu, liecina Lursoft informācija.

No projektam paredzētās summas 40% tiks segti par Kohēzijas fonda līdzekļiem, tāpat katlu mājas modernizācijā paredzēts ieguldīt uzņēmuma līdzekļus un valsts finansējumu.

Projekts paredz samazināt kurināmā patēriņu, kā arī sarucināt siltuma zudumus, labiekārtojot kurināmā laukumu un ibūvējot kurināmā noliktavu.

Pēc projekta ieviešanas uzņēmums plāno pieslēgt jaunus siltumenerģijas patērētājus – Madonas slimnīcu un Valsts autoceļu uzturētāju, tādējādi audzējot siltumenerģijas pārdošanas apjomus.

Aizvadītajā gadā SIA Madonas siltums strādāja ar 2,35 milj. Ls apgrozījumu, kas ir divreiz lielāks nekā 2011. gadā. Tiesa gan, salīdzinot ar 2011.gadu, kad uzņēmuma peļņa bijusi 1,952 tūkst. Ls, pagājušais finanšu gads noslēgts ar 144 latu peļņu. Uzņēmuma vadība skaidro, ka pagājušā gada finanšu rezultātu būtiski ietekmējuši ieguldījumi siltumtrašu rekonstrukcijā, savukārt negatīvi – kurināmā un degvielas cenu pieaugums, kas nebeidz paaugstināties arī šobrīd.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Sarucis SIA Madonas siltums apgrozījums

Žanete Hāka, 11.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Madonas siltums apgrozījums pērn sarucis par 5,96%, samazinoties līdz 1,71 miljonam eiro, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas palielinājusies līdz 1,141 tūkstotim eiro, liecina Lursoft dati.

SIA Madonas Siltums savā ziņojumā norāda, ka 2014.gada rezultātu ietekmējuši ieguldījumi siltumtrašu rekonstrukcijā un elektroenerģijas cenas pieaugums.

Nākotnē SIA Madonas Siltums iecerējis uzstādīt iekārtas siltummezglos, kas ļautu attālināti vadīt siltummezglu darbību un kontrolēt precīzu siltumenerģijas patēriņu, tādējādi dodot papildu ekonomiju siltumenerģijas realizācijā.

Šā gada janvārī starp SIA Madonas Siltums, AS Madonas ūdens un SIA Dzelzava noslēgts reorganizācijas līgums, kurā puses vienojušās par uzņēmumu reorganizāciju sadalīšanas ceļā, sašķeļot SIA Dzelzava un nododot visu tās mantu SIA Madonas Siltums un AS Madonas ūdens.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Stacija gaida atļauju

Armanda Vilcāne, Māris Ķirsons, 05.04.2018

«Siltumu no SIA Barkavas enerģija gaidām jau vairāk nekā mēnesi, tas ļaus audzēt dārzeņus visu gadu, nevis kā tagad – no marta līdz oktobra nogalei, četrus mēnešus siltumnīcām esot dīkstāvē, jo mīnus grādos jau neko nevar izaudzēt,» SILVIJA GRUDULE, SIA AIVA G VALDES LOCEKLE.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot aptuveni 6,5 milj. eiro, SIA Barkavas enerģija izveidojusi augsti efektīvu biomasas koģenerācijas staciju ar elektroenerģijas jaudu 1,5 MWh un 3 MWh siltuma jaudu, kuru gaida ne vien Barkavas iedzīvotāji, bet arī uzņēmēji – dārzeņu audzētāji, kuriem nepieciešama siltumnīcu apsilde, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Diemžēl pašlaik nevienam neatliek nekas cits, kā vienīgi gaidīt, jo Ekonomikas ministrija joprojām vilcinās ar atļaujas izsniegšanu un koģenerācijas stacija, lai gan ir uzbūvēta un gatava darboties, atrodas dīkstāvē. «Pašlaik man neatliek nekas cits, kā vien cerēt, ka viss notiks tā, kā tam ir jānotiek,» situāciju vērtē SIA Barkavas enerģija valdes priekšsēdētājs Edgars Kamišovs. Viņu gan bažīgu dara pēdējā laika notikumi, uzņēmējiem atņemtās obligātā iepirkuma atļaujas un Ekonomikas ministrijas vēršanās pret visu nozari, balstoties uz stipri vienpusēju un bieži neobjektīvu informāciju. Vēl vairāk šo neskaidrību pastiprina ekonomikas ministra Arvila Ašeradena pēdējā laikā paustais viedoklis, ka obligātā iepirkuma komponentes sistēma ir ne vien jāpārskata, bet jālikvidē kā tāda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

FKTK anulē SIA Madonas Siltums ierakstu maksājumu iestāžu reģistrā

Žanete Hāka, 03.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome ir pieņēmusi lēmumu anulēt SIA Madonas Siltums ierakstu maksājumu iestāžu reģistrā pēc pašas sabiedrības lūguma, informē FKTK.

Tāpat anulēts arī AS Madonas ūdens ieraksts maksājumu iestāžu reģistrā.

Latvijā turpina darboties 29 reģistrētas un trīs licencētas maksājumu iestādes.

Komentāri

Pievienot komentāru