Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē 21.martā sesto gadu pēc kārtas norisinājās spageti tiltu konstruēšanas sacensības STiKS. Pasākumā, kur dalībnieki no makaroniem un līmes veidoja pēc iespējas izturīgākas tilta konstrukcijas, šogad piedalījās 100 dalībnieku, pārstāvot 18 mācību iestādes.

Sešu stundu laikā sacensību dalībnieki pārvērta trauslos spageti makaronus izturīgās tiltu konstrukcijās. Tika izmantotas visdažādākās tiltu konstrukcijas un saistvielas, cenšoties atrast spēcīgāko kombināciju, lai tilts spētu izturēt pēc iespējas lielāku slodzi.

Mājās gatavoto Lielo tiltu kategorijā piedalījās 7 komandas, bet 2 no tām bija uzbūvējušas pat 2 tiltus, kas sacensības padarīja īpaši aizraujošas. Pārliecinošu 1. vietu ieguva komanda «JAM» (dalībnieki: Artūrs Vēvers, Jānis Lungevics, Māris Puriņš) ar rezultātu 476.14 kg, kam pietrūka vien vairāk par 8 kg līdz jaunam Latvijas rekordam.

Izturīgākais skolēnu veidotais tilts, ko veidoja komanda «SVģ team MakaRoņi» no Siguldas Valsts ģimnāzijas, spēja izturēt veselu 57.35 kilogramu slodzi. Otrās vietas ieguvēji bija «Celtnieki» no Līvānu 2. vidusskolas ar tiltu, kas spēja izturēt 52.44 kg. Savukārt trešo vietu ieguva komanda «Formula 1» ar tiltu, kas izturēja 25.49 kg slodzi.

Studentu konkurencē konstruēšanā uz vietas, kur piedalījās 18 komandu, nepārspēta palika komanda «JAM» (dalībnieki: Artūrs Vēvers, Jānis Lungevics, Māris Puriņš) ar rezultātu 219.87 kg. Otrā vietā atstājot komandu «Ampēriņš» ar rezultātu 142.82 kg un trešajā - «RTU CHEER» ar 93.75 kg izturīgu tiltu.

Labākie tiltu meistari dosies pārstāvēt Latvijas godu arī Pasaules spageti tiltu konstruēšanas čempionātā RECCS 2015, kas norisināsies 22.maijā Ungārijā!

Komentāri

Pievienot komentāru